• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: "Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz"

gizemmm19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
200
9
0
İstanbul
Barzani ve Şivan Perver ile birlikte Diyarbakır'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. Mesut Barzani'nin konuşmasından sonra Erdoğan kürsüye çıktı. Birçok ilkin yaşandığı bugünde en dikkat çekici olanı ise Başbakan'ın konuşmasında 'Kürdistan' demesi oldu
Erdoğan'ın konuşması sırasında başta İbrahim Tatlıses olmak üzere Bülent Arınç ve Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kaynak Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu - Milliyet Haber

Dayanamıcam..
"Misakı milliye dokunuluyor, bölünemez bütünlüğe dokunuluyor" dediğimizde bizlere uzaylı muamelesi yapılıp gülünüyordu.

Bu vatan hepimizin halbuki, nice kanlar döküldü bu vatan uğruna..Emperyalist sırtlanların ağzından alındı bu ülke..Neden bu düşmanlık?

Şu an tüm sinir katsayım yükseldi..
Çok yazık..
Hala bu ülkeyi bu hale getirenlere oy veriliyorsa, Atatürk ve silah arkadaşları boşuna girmiş o toprağın altına..

Bir profesörün sözüne rastladım geçenlerde,adını hatırlayamadım.:44:

''Öyle bir zamandayız ki,gavura gavur denmiyor.''

10 yıl evvel böyle değildi.Kimse sen nesin,ırkın,soyun sopun nedir diye didiklemezdi.Şimdi öyle bir noktaya gelindi ki....:50:

Kürdistan...:53: Şaşırmadım.

Çünkü terörün çözüldü denmesinin ardında muhakkak verilmiş bir söz,vaat edilmiş bir şey vardı.

Ama keşke...Keşke kanla kurtarılan o topraklar üzerinde böyle oyunlar olmasaydı...

Görse,kalksa o şehitler...:50: İnanamıyorum,inanmak istemiyorum.

Hadi bir ihtimal diyorduk da şimdi resmen Kürdistan Bölgesi oldu adı:50:
Yakında ülke bölündüğünde de böyle itaat ederler mi merak ediyorum...
Gerçi ederler yine.
Her yapılana eyvallah diyen millet olduk ne de olsa:ssz:

Sağlık kurumlarından "T.C." ibaresini kaldır, sonra devlet nişanından Atatürk silüetini ve yine T.C. ibaresini kaldır, sen Türkiye Cumhuriyetine açık açık saldır, sonra git açık açık kürdistan sayıkla...

Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde sen gelene kadar hepimiz kardeştik, ne zaman sen geldin işte o zaman biz kürt-türk diye ayrıldık. Nasılki Türk olmayı ben seçmediysem, onlar da Kürt olmayı seçmediler. Sayın başbakan, sen ortalığı karıştırana kadar kimse bu kadar bölünmemişti, kimse kimseye düşman değildi. Sen gelene kadar kimse kürdistan demiyordu, herkes "ne mutlu Türküm diyene" diye ant içiyordu. Sen gelene kadar kimse Atatürk'e açık açık düşmanlık etmiyordu. Sen gelene kadar kimse Atatürk'ü sevip ona minnet duyana ateist muamelesi yapmıyordu. Sen geldin, biz düşman olduk. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni böyle ayaklar altına aldın, böyle parmağının ucunda oynattın ya, seni yürekten tebrik ediyorum.

'Kürdistan Bölgesi'' :53::53:

Böyle bir bölgenin varlığından haberin olmadığı için şaşırdın sanırım kuzum .

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi mevcuttur ve bizim ''Misak-i Milli '' sınırlarımızla ilişik değildir .

Kuzey Irak da var olan bir özerk bölgeye selam göndermiş , zaten konuşma videosunda da Kuzey Irak olarak geçiyor.

Türkiye Cumhuriyetinde bir kürdistan ilan edilip ona selam yollanmıyor yani :34:

O da olursa hiç şaşırmam kısmı ise şuan için farazi olacağından üzerinde konuşulması bence yersizdir . Bazı şeyleri dile bile getirmeyeceksin ki ; olmayacağına olan inancın ortaya çıksın .Zira ben bu ülkenin bir daha masa başında toprak kaybetmeyeceğine , iktidar her kim olursa olsun sonsuz inançla yaşamaya devam ediyorum.

Madem Kürdistan diye bir yer vardı, bunca şehit neden verildi yıllarca diye sormazlar mı adama?:31:

Madem Kürdistan diye bir yer vardı, bunca şehit neden verildi yıllarca diye sormazlar mı adama?:31:

Çünkü var olan özerk bölgenin sınırlarını Türkiye'ye kadar çekmek isteyen , bunu küstahca haritalarda bile gösteren ve bu uğurda toprağında yaşadığı ülkeye ihanet eden terör örgütü vardı .

Sanırım en azından bu kadarından haberiniz vardır .

Gidilen yok yol degil. Olmaz denenler bir bir olurken biz dillendirsek ne olur dillendirmesek ne olur yakinda genel af da gundeme gelecek. Hayaldi gercek olacak malesef
Bu aglayanlar da neden agliyor acaba?

Son düzenleme:

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi mevcuttur ve bizim ''Misak-i Milli '' sınırlarımızla ilişik değildir .

Kuzey Irak da var olan bir özerk bölgeye selam göndermiş , zaten konuşma videosunda da Kuzey Irak olarak geçiyor.

Türkiye Cumhuriyetinde bir kürdistan ilan edilip ona selam yollanmıyor yani :34:

O da olursa hiç şaşırmam kısmı ise şuan için farazi olacağından üzerinde konuşulması bence yersizdir . Bazı şeyleri dile bile getirmeyeceksin ki ; olmayacağına olan inancın ortaya çıksın .Zira ben bu ülkenin bir daha masa başında toprak kaybetmeyeceğine , iktidar her kim olursa olsun sonsuz inançla yaşamaya devam ediyorum.

Böyle bir bölge oldugunu biliyorum kuzum
Ama bizim ülkemiz sınırlarında olan bir yere gidip Kürdistan'ı selamlıyorum derse ona şaşırırım işte. Çünkü onların Kürdistan dediği bizim ülkemizin bir bölümünü de içine alıyor ve başbakan bunu benden daha iyi biliyordur. Buna rağmen bu tabir doğru mu?

Şurada söylemek istediğim çok şey var.
Ama yapan yaptığını nasıl olsa yapıyor, kimse halkın ne düşündüğünü sormuyor. biz de kendi düşüncemizi savunmakla, ömrümüzü törpülemekle kalıyoruz. Ben de inandığım şekilde yaşamak istiyorum ama sadece inandığımla kalıyorum bazı şeyleri.

Son düzenleme:

aslında başlığı okuyunca bile anlaşılıyor farklı bir bölgeden bahsedildiği,niye yanlış anlaşıldı anlamadım :26:

Böyle bir bölge oldugunu biliyorum kuzum
Ama bizim ülkemiz sınırlarında olan bir yere gidip Kürdistan'ı selamlıyorum derse ona şaşırırım işte. Çünkü onların Kürdistan dediği bizim ülkemizin bir bölümünü de içine alıyor ve başbakan bunu benden daha iyi biliyordur. Buna rağmen bu tabir doğru mu?

Şurada söylemek istediğim çok şey var.
Ama yapan yaptığını nasıl olsa yapıyor, kimse halkın ne düşündüğünü sormuyor. biz de kendi düşüncemizi savunmakla, ömrümüzü törpülemekle kalıyoruz. Ben de inandığım şekilde yaşamak istiyorum ama sadece inandığımla kalıyorum bazı şeyleri.

Rengina , zaten Başbakan konuşmasında her hangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde '' Kuzey Irak Kürdistan Bölgesini '' selamlıyorum diyor .

Daha bunun üzerine bizim sınırlarımızdakini mi değil mi , konuşmak gerekir mi sence ?

Körü körüne savunulmayan hiç bir şey yoktur insan ömrünü törpülemekten öte yol almasın , savunduğumuz şey vicdanen ve aklen bir yere oturuyorsa emin ol karşılığını alacaktır .

Not: Konu ile ilgili yorum yazdığım için sadece ''kürdistan '' / ''kuzey ırak kürdistan '' meselesinin yanlış anlaşılmasına değiniyorum sürekli .
Konu çözüm sürecine genel bakış olsa idi , sonuçları olumlu da gözükse benim vicdanımda kabul görmemiş bir durum olduğunu da defalarca yazmışımdır .

aslında başlığı okuyunca bile anlaşılıyor farklı bir bölgeden bahsedildiği,niye yanlış anlaşıldı anlamadım :26:

Bence tam aksine başlık yanıltıyor , ''Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimi selamlıyorum '' okuduğunda direk , hoppaaaa ne ara kürdistanı kabul ettik mantığını işletiyor .

Kuzey Irak olduğu belirtilse idi ; .............

O zamanda haber olmazdı değil mi :8:

Rengina , zaten Başbakan konuşmasında her hangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde '' Kuzey Irak Kürdistan Bölgesini '' selamlıyorum diyor .

Daha bunun üzerine bizim sınırlarımızdakini mi değil mi , konuşmak gerekir mi sence ?

Körü körüne savunulmayan hiç bir şey yoktur insan ömrünü törpülemekten öte yol almasın , savunduğumuz şey vicdanen ve aklen bir yere oturuyorsa emin ol karşılığını alacaktır .

Not: Konu ile ilgili yorum yazdığım için sadece ''kürdistan '' / ''kuzey ırak kürdistan '' meselesinin yanlış anlaşılmasına değiniyorum sürekli .
Konu çözüm sürecine genel bakış olsa idi , sonuçları olumlu da gözükse benim vicdanımda kabul görmemiş bir durum olduğunu da defalarca yazmışımdır .
Yok ben körü körüne, aklıma, vicdanıma uymayacak şekilde savunmam. Bundan şüphen olmasın.
Bakış açımız farklı olduğu için olsa gerek, eleştirel gözle bakıyorum başbakanın söylediklerine.(eleştiri sadece olumsuz değildir genel manada yani)
Ve bunun da bir kamuoyu yoklaması gibi bir durum olduğunu düşünüyorum
Veyahut seçim öncesi insanlara hoş görünmek
Artık her neyse, ben yanlış bulduğumu söylüyorum.

Bence tam aksine başlık yanıltıyor , ''Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimi selamlıyorum '' okuduğunda direk , hoppaaaa ne ara kürdistanı kabul ettik mantığını işletiyor .

hani zaten o bölgenin içinde bulunuyorken " orayada selam gönderiyorum" demesi tuhaf olmazmıydı diye düşündüm.

Dünyada herhangibir devlet ya da kuruluş tarafından resmi olarak tanınmış, dünya haritasında yer alan "kürdistan" diye bir devlet ya da bir bölge yoktur. Coğrafi olarak kürtlerin yaşadığı bir bölge ve bu bölgenin kendi içlerinde özerk olması, orayı kürdistan yapmaya yetmiyor.

Bazı çocuklar paintle dünya haritasına kürdistan sınırları falan çiziyorlar, o ayrı..Hatta bu sınırlar bop projesiyle bizim toprakları da kapsıyor:ssz:

Kuzey Irak'taki kürdistan'a selam gönderiyor anladık ama ne gerek var, nereden aklına geldi böyle birşeye lüzum var mıydı gereksiz bu kucaklama neden? Barzani hakkında zamanında sayıp döken, adımını buraya atamaz diyen hakaretler eden insanlar şimdi dost olmuş aman ne güzel. İbrahim Tatlıses'i zaten biliyoruz. Şunu söylüyorum şu açılın zırvalığından beri, bunca zaman çekilmeyen pkk, o kadar gözünün yaşına bakmadan şehit vermemize neden olan terör örgütü nasıl insafa geldi, Öcalan pkk ya neden geri çekilin dedi bundan kazançları ne olacaktı. Ne olabilir ki görüyoruz işte açık ve net. Andımız kaldırılır, alfabemize yeni harfler ekleniyor, Diyarbakır girişinden Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı kaldırışıyor devlet nişanesinden tc ve atatirk kaldırılıyor vs vs.. Türkiye bir devlettir ulustur. Bu ülkenin içinde yaşayan kürt, Türk, Laz, Çerkez vs. azınlıktır. Her ülkede azınlıklar var. Ama hiçkimse kendi marşından, andından vazgeçmiyor geçemezde. Kürdistan deblet çoktan konuşulmaya başlanmıştır ve başkentinin de Diyarbakır olacağını söylemekteydiler. Başbakan bir paket açıklıyor devamı egelecek diyor o paketlerin devamında neler gelecek acaba. Rahmetli Birand ki kendisi Başbakana çok yakın bir isimdi kendisi başlığında olacakları söylememiş miydi çokta emindi. Daha ne günler göreceğiz bakalım böyle böyle insanlar alıştılrılıyor işte hep öyle olmadı mı ben asla öyle birşey demedim diye kafirdir, sonra evet belki demiş olabilirim, daha sonra evet dedim ne olacak.. Bu hep böyle sürdü gitti. Şimdi de ben o burada bir Kürdistan'dan bahsetmedim saptırıyorlar, sonra belki de burası için demişimdir bir zaman sonra da evet Kürdistan dedim..

Alakası yok hanımefendi. Başlığın yanılttığı falan da yok linke tıklayıp haberin tamamını okumak gereğinde bulunduysanız birebir cümlenin haberde geçtiğini görürdünüz. Kürdistan denen "şeyin" sınırlarının Türkiye'ye çekilmek istendiğini bile bile bir başbakan neden oraya selam gönderir? Haber değeri taşıyan çok şey var da bu konuda, görmek isteyene.

Back