• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: İsrail ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/erdogan-israil-ve-turkiyenin-birbirine-ihtiyaci-var,322647
Erdoğan: İsrail ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var

Türkiye - İsrail ilişkileri, 2010'da 9 Türk vatandaşının öldürüldüğü Mavi Marmara baskını nedeniyle kopma noktasına gelmişti
page_erdogan-israil-ve-turkiyenin-birbirine-ihtiyaci-var_537487800.jpg

photo-icon.png
31 Mayıs 2010'da Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskında 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Türkiye ile İsrail arasında diplomatik kriz çıkmıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği" dedi.

Suudi Arabistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme yönünde atılan adımları da değerlendirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

Şartlarımız belli; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin son bulması. İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin’deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız

Gülesim var
Yahudiler hitler kürtler türkler islam araplar saf olan bizler kapiralist devletler çıkarlar siyaset
Bunlar tarihe nasıl geçecek
(Daha üç beş gün önce bunlar değilmiydi israil malarını protesto eden neymiş efem mesele yahudi islam filistin değilmiş)

:KK51::KK51::KK51::KK51:bu haberi sevmiyorum

ticari ilişkiler tamamen bitmemişti zaten ancak gelişmesini de hiç istemem istemezdim

http://www.haberdar.com/siyaset/gaz...gan-israil-e-ihtiyacimiz-var-dedi-h11997.html
Gazze bombalanırken Erdoğan İsrail'e ihtiyacımız var dedi
24436-icerik.jpg

İsrail ile anlaşan Türkiye’nin şartlarından biri Gazze ablukası olmasına rağmen İsrail bu gün Gazze’ye hava saldırısını düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün önce Arabistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail’e ihtiyacımız var demişti.
2 Ocak 2016 Cumartesi 11:41

İsrail savaş uçakları, bugün Gazze'nin farklı yerlerine bir dizi hava saldırısı düzenledi. Uçakların İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri eğitim kamplarını vurdukları öğrenildi.

İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri eğitim sahası, Ebrac el-Mekkusi bölgesinde bulunan bir askeri alan ile El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda sınırdaki askeri hareketliliği izleme noktasına hava saldırısı gerçekleştirdi. İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde boş bir araziyi de hedef aldı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, hedef alınan yerlerde ve çevresindeki binalarda hasar meydana geldiği bildirildi.

İSRAİL VE TÜRKİYE’NİN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR

Erdoğan’ın İsrail ilişkileriyle ilgili açıklaması şöyle:

“Şartlarımız belli; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin son bulması. İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin’deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız.”

KAYNAK: HABERDAR-ETHA

Gülesim var
Yahudiler hitler kürtler türkler islam araplar saf olan bizler kapiralist devletler çıkarlar siyaset
Bunlar tarihe nasıl geçecek
(Daha üç beş gün önce bunlar değilmiydi israil malarını protesto eden neymiş efem mesele yahudi islam filistin değilmiş)
Reiz ne derse doğrudur,sorgulanamaz ,sorgulanması teklif dahi edilemez.

Gayet yerinde bir karar. An itibariyla olmasi gereken bu. Israil ile buzlari eritmek bizim icin karli... tabi onlar icin de..

Reiz ne derse doğrudur,sorgulanamaz ,sorgulanması teklif dahi edilemez.

Artik van minute cook geride kaldi. Eskiden israil ve amerika'ya karsi geliyor diye gururlanirlardi, simdi ise eh siyaset, eh cikari diyorlar. Kisacasi Erdoganda asla bir hata bulmazlar.

Ortadoğunun lideri, Avrupa'ya meydan okuyan reis-i cumhur; halkının kola içememesine daha fazla dayanamadı. Alçak gönüllülük göstererek ilişkileri iyileştirme yoluna gitti. Onu bile anlayamıyonuz. :KK43: Niye bu kadar muhalifsiniz? Susar mısınız, melis ağlıo şuann ..s :KK61:

Bu millet neleri unuttu, neler unutturuldu.. Yakında mavi marmara vs.. unutulur.. İsraille ne soğan yenmiş, ne ağzı kokmuş durumuna gelinir.. :KK14:

Duygusallik dolmus buraya :S

Su anda Rusta ve Iran ile gerilim yasiyoruz (Iran'dan pek emin degilim bak, tiyatro da olabilir). Suriye ile de aynen... dolayisiyla Israil ile iliskileri duzeltmek an itibariyle olmasi gerekendir. Hem Avrupa hem ABD lobilerinin yumusak yani ne de olsa... Oradan denge kurulur boylece.

Diger yandan da Israil kiyilarinda dogalgaz cikariyor ve normalde bi ABD sirketi cikariyormus o gazi. Simdi ise bizim sirketletimiz (Zorlu enerji ile turcon enerjiSa) talip oldu. Israil hukumetinde de catlaklar var kimi bizim sirketleti destekliyor, ABD sirketinin tekellesmesini kirma amaciyla kimi ise soguk. O yuzden oradaki dogalgaz cikarma isini Turk sorketleri yapmali ki bize faydadir bu. Hem dogalgaz ihtiyacimiz icin Rusya'ya buyuk bi alternatif hem rekabet nedeniyle daha ucuza dogalgaz...

Ayrica bu anlasmanin bi maddesi de mavi marmara da olenlere Israil'in tazminat odemesi...

Yani mantikli olmakta fayda var. Israil ile ticaret iliskisi kurunca yahudi olmamiza gerek yok yani :)

Ya cikarci diye bana mi denmis bilmiyorum ama uzerime alindim, cevap yazacagim o yuzden.

Oncelikle sahsen ben koladan vazgecmedim. Daha iyisini yapsinlar vazgeceyim, yoksa olmaz.

Neyse... siyaset boyle bir sey iste. Bugun ak dersin yarin kara. Kosullar her gun degisirken siyasi kararlar ayni kalamaz. Bugun kavga dovus yarin can ciger kuzu sarmasi. Olmasi gereken de budur zaten.

Yani ne bekliyordunuz ki? Sonsuza kadar Israil ile dusman mi olalim? Ya da mesela yil olmus 5334, artik kapsulle besleniyoruz falan... o gun bile daha hala Rusya ile gecenlerde dusurdugumuz ucagin muhabbetini yapip dusmanlik mi besleyelim karsilikli?

Bu isler boyledir. Once hir gur kavga kiyamet, hakaretler... sonra gecenin ilerleyen saatlerinde barisip tatliya baglanir olaylar. Yaaa tanidik geldi dimi?

Ulkeler bazinda da bu boyledir. Once baris ortami olsun ki duzen olsun, anlasmalar yapilsin... sonra anlasmalar uzerinden anlasmazliklara dusulsun... sonra hukuk devreye girsin... bi yerden sonra hukuk yetmez olsun... sonra savas baslasin... insanlar savastan yorulsun ve yenisen baris gelsin... boyle bir dongu iste bu da. Tarih boyunca hep boyleydi yahu. Once taraflar savasir sonra baris imzalanir, sonra da karsilikli ticaret iliskiler gelisir ta ki bi sonraki savasa kadar... Hep boyleydi de niye simdi ilk defa duymus gibi yapiyorsunuz aaaa...

hayır ben şunu anlamıyorum hadi ben hoşlanmam bu durumdan da

muhalif olanlar siz anlaşsın istiyor musunuz ?

yoksa istemiyor musunuz ?

ben onu merak ediyorum en çok

Devletimiz can ciğer olsun isterse benim kola içmemem bana :KK59:

Back