Yazdıklarınız nereden tutarsak elde kalıyor.Birkaçına değineceğim.Umarım bu sorularıma ''mantıklı'' tatminkar cevaplar alabilirim.
Müslüman müslümana ihanet etmez bi kere en talihsiz ifadeniz olmuş.Ne yani yanlış yapan biri müslümansa yaptıklarına göz mü yummalıyım?
Başbakan neden birilerine müsamaha gösterir.Birilerine müsamaha gösteren Başbakana nasıl güvenilir?Bu müsamaha gösterdiklerinin yaptıkları temiz işler nelerdir? Mesela KPSS sorularını, Polislik sınavı sorularını cemaat mensuplarını servis etmek temiz işler midir? Her şey ayan beyan ortadayken bu usulsüzlüklerin üstüne gitmeyen bir Başbakan'a nasıl güvenilir?
İktidar partisi milletvekillerinden Şamil Tayyar ''eminyeti cemaate verdik'' derken ne demek istedi?Bu cemaat neden bu kadar ülke siyasetinde söz sahibi? Kim ki bunlar bu kadar siyasetin içine sokulmuş?
Önünü kesecekti derken de afedersiniz ama sesli güldüm. Başbakanın onların önünü kesme gibi bir derdi yoktu ki her zaman birlikte hareket ettiler.Ne zaman ego savaşları , güç çatışmaları başladı o zaman işler tersine döndü.
Bu ükleyi bu kaosa sokan bizzat Başbakanın kendisidir.Bir cemaate sırtını dayayıp ülkede istediği gibi at koşturacağını düşünerek bugünlerin temelini atmıştır. Düne kadar cemaat merkezli yürütülen davalarda davaların savcısı sözcüsü olduklarını iddia ederlerken bugün söyledikleri ortada.
Bunca çelişkiye , ayan beyan ortada olan üsulsüzlüğe rağmen Akpyi sütten çıkmış ak kaşık göstermenize de ''insan hayret ediyor doğrusu''.
bir kere şunu belirtmek isterim ki ,ne yazdıklarımdan ne de iyi niyetimden hiçbirşey anlamamışsınız
anlasaydınız bu kadar ezbere ve önyargılı yazmazdınız.
birincisi ben yazılarımda her zaman yanlış iş yapan insanları kınadığımı asla taviz vermediğimi defalarca yazdım .
Başbakanın da cemaatin yanlış işlerine göz yumduğu için hatalı olduğunu da söyledim
yazılarımı neresinden nasıl okudunuz bilemiyorum ama bir kere daha okuyun isterseniz.
Başbakan ile cemaat birlikte yürüdüler doğru ama cemaat şirazesinden çıkıp da Hakka hukuka uymayan işler yapana kadar .O noktada zaten Başbakan müdahale etti ,oyun bozuldu ,ondan sonra cemaat Başbakan kavgası başladı ..
ben de sizin gibi AK PARTİ yi ne olursa olsun yerelim ,kötüleyim gözüyle bakan ,AK PARti den ziyade Başbakanı heryağtığı icraatta iyi bile olsa gözündeki kinden dolayı kötü ilan eden zihniyete şaşırıyorum .
İnsan vicdan sahibi ise bir insanın güzel yaptığı şeyleri de takdir etmeyi bilir ,yanlışlarını da eleştirir .
Aynı benim yaptığım gibi .
Hakeza ben Başbakanı sevmeme rağmen yaptığı yanlış işler olduğunu da söyledim ve bu da benim ne kadar özgür düşünceye sahip olduğumu gösterir.
AK kaşık gösterdiğimi yazmanız da ayrı bir tezat ,gerçi ben anlıyorum sizi ,insanın gönül gözü kapalı olunca maalesef herşeye tek pencereden bakıyor .Yapılan icraatlar ülke menfaatine bile olsa bir kere kin damarlarından aktığı için gerçekleri görmek istemiyor ağır geliyor ..
Herkesin kendi vicdanı .Ben her zaman kim olursa olsun yapılan güzel işleri takdir eden ,yanlış işlere de sesimi çıkaran bir insanım .
Burada bunları yazmam da bundan ileri geliyor ..
Yoksa tek tip bir ideolojisinin ürünü olsaydım ,sadece Başbakanı iyi der cemaati kötü derdim ama ben olayın derinine inerek bir çözümleme yapıyorum .
Gözü kapanmamış olanlar anlayacaktır zaten ,hakeza diğer gönül gözü kapalı insana ne anlatsan boş hep aynı teraneyi sürdürecektir.
Fanatik deyince ustume alinmaya basladim artik nedense...
Neyse, objektif olalim... Konu "AKP Cemaat olayi".. Cemaat fazlaca orgutlenmis, AKP nin sandigindan fazla imisler falan... Peki AKP hangi cemaatten idi bunlardan once? Yani bunlarin Milli Selamet partisinden beri suregelen bir cizgileri var zaten, tarikatlar, cemaatlerle icice bir olusum degil midir AKP? Kuruculari, ileri gelenleri, hepsi zaten bu tip cemaat uyeleri degil midir? AKP kadrolari dedikleriniz de zaten bu tarikatlarin, cemaatlarin uyeleri degil midir? Kimi Naksibendi, kimi Nurcu, kimi Gulenci, ya da vesaire.. hepsi birbirine karismis... Simdi aralarindan Gulen'inkini ayiriyor ve onlara mi "tu kaka" diyoruz? Yarin sira hangi cemaatte? Kim kimle savasiyor hanfendi? Basbakanin oglu Bilalin evine paralari hangi cemaat koymus? Diger bakan ogullarinin evlerinde hangi cemaat para sayiyormus? Halk Bankasi mudurunun evine ayakkabi kutularini Gulen mi koymus? Sonra da "AKP yi karistirmayin, objektif olun" diyorsunuz. Paralari goturenleri gormeyin, ifsa edenlerden bahsedelim sadece diyorsunuz.. Resmin yarisini kapatip sadece diger yarisini gorerek objektif olunabiliniyorsa, insallah hanimefendi ben de birgun bunu becerip cook objektif olabilirim...
Siz kaç cemaat içersinde bulunduzMu ,Milli görüş içersinde yer aldınız mı ? Kitaplardan okumaya benzemiyor işte bu işler ama maalesef bu oluşumların içersinde olmayıp da bu konuda fikir yürütmek bana gerçekten çok komik geliyor ..
Haala Bilalden bahsediyorsunuz ,çünkü birşeyleri açıklamak için tek tip cümleleriniz var ,Başbakan şöyle oğlu böyle .
Burda konu başka döndürüp dolaştırıp buraya getirmeyin .
O zaman Türkiyede ne bir siyasetçi kalır ne bir lider ,çünkü bu ülkede en fazla yiyiciliği koalisyon hükümetleri yapmıştır.
Ama en az görüneni o olmuştur çünkü tek parti iktidarı olmadıkları için beraberce yürütmüşlerdir.
AKPARTİ tek başına iktidar olduğu için daha aşikar ortaya çıktı bazı şeyler ve insanlar tek parti iktidarını hazmedemediler.
Türkiyenin on yıl öncesini de biliyoruz biz ,28 Şubat sürecini de .
Haksız yere işkence yapılan içerile atılanlar da bizdik.
Şimdi birileri şuan özgürlük olmadığını söylüyorya çok gülünç .
Çünkü biz 28 Şubat sürecini yaşamış insanlarız.
Hangi devirde hangi özgürlüklerin olduğunu da çok iyi biliriz.
Uzaktan davulun sesi hoş geliyor da ,bunları yaşayan bilir .
Başbakanın yediğini düşünmüyorum yemişse zehir zıkkım olsun ama siz Başbakandan hesap soracağınıza bi 15 yıl öncesine gidin onların hesabını sorun da ,ben de sizin gerçekten objektif olduğunuza inanayım .
Hakeza sadece Başbakana sallamak ,ne vicdana ne özgür düşünceye ne de siyasi fikre sığar .
Sığ bir ezbercilikten öte gitmez..
Bu ülke yeni soyulmadı hanımefendi ,daha önce neredeydiniz derler insana .
Ben hiçbir yolsuzluğu savunmuyorum ,hepsini ALLAH ıslah etsin ama göz var nizam var demi ,birine ALLAH belanı versin derken diğerine gıkını çıkarmamak benim gözümde tvden haber izlemek gibi bir şey o kadar ..