• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan Gülen'e seslendi: Ey Hoca bu ülkeyi karıştırma

SICAK HABER:

Christian Wulff`u bilmem bilir misiniz, Almanya`nin bir önceki Cumhurbaskani. Kendisi yolsuzluk fisiltilariyla gündeme düsmesi sonucu görevinden istifa etmisti, ardindan karisi bosamisti, vahim bir hale düsmüstü. Ama onurlu davrandi istifa etti.

Neyse adamin davasi mahkemelikti, Alman mahkemesi sonucu aciklamis, "masum" bulunmus. Adamin yolsuzlugu da neymis? Bir film yönetmeni Almanya`nin meshur Ekim Festivali`nde Cumhurbaskanin otel masraflarini karsilamis, 719 euro. Söylenene göre de, Cumhurbaskani buna karsilik filminin desteklenmesi icin lobi calismalari yürütmüs, Siemens finansal destek olmus filmine falan.

Fakat mahkeme sonucu bu masraf karsilamanin karsiliginda Cumhurbaskani`nin birsey yapmadigina, yani yolsuzluga bulasmadigina, masum olduguna karar vermis.

Dedim hey gidi hey, adam bir 719 euro icin aklandi ama hayatindan oldu, karisini yitirdi, bütün statüsü tepetaklak oldu. Biz kac 30 milyon eurolar üzerinde konusuyoruz, tabandan tepeye kadar yolsuzluk havuzunda yüzüyoruz, ama bana misin demiyor.

Haberin kaynagi: http://uk.reuters.com/article/2014/0...A1Q17020140227

şu aralar dilime takılan şarkılar: yaptığına şantaj denir, böyle aşka montaj denir, şantaj, montaj, şantaj montaj...:37:

he bi de bilal oğlan türküsü var tabii
:27::27:

ülkenin 12 yılda geldiği durumu hazmedemeyen ve söz sahibi olmasını fazla gören küresel mafya parmağında oynattığı sözde

müslümanları ülkesini paramparça etmek için yıllarca kullanmış ancak hançeri arkamıza hissedene dek anlayamadık. hz.PEYGAMBERİmizi

dahi çirkinliklerine alet edecek kadar narsist olan bu insanlar bir üsürü hesap yapıyorlar ancak hesaba katmadıkları çok büyük bir faktör

var ALLAH. bu ülke çok çekti içteki ve dıştaki düşmanlardan ancak en çok ta içtekilerden bir türlü kurtulamadık . ALLAH iktidardaki insanları ipe

götürmek isteyenleri sefil etsin . 2 dünyada yakaları bir araya gelmesin inş.
:72:

uuhhhhh, cok korktuk. Kimin iki yakasi bir araya gelmeyecEK gorucez bakalim oteki tarafta, nihayetinde siz asil muslumanlarla birlikte bizler de oraya gidecegiz.

Nerdeyse paralari koyacak kasa bulamamak, oraya buraya saldirmak (bir cok inancli insanda var bunlarin icinde), bu gidisle ulkeyi de boldurmek (guneydogu bolunme sinyalleri veriyor korkunc sekilde) demokratik kazanimlar icin sana verilen oylari cepte keklik bilip istedigin herseyi yapabilecegini sanip yapmak, sanirim ALLAH deyince makbuliyet kazaniyor.

Sormasi ayiptir Allah'tan size vahiy mi geliyor da siz kimin sozde kimin ozde musluman oldugunu iddia edebiliyorsunuz. Peygamber efendimiz bile kimin munafik oldugunu bildigi halde insanlara soylememis.

Boyle beddua savurmakla icinizi ferahlatmaya calismayin bence. Gercekten de yukarda Allah var. ELHAMDULILLAH

Son düzenleme:
uuhhhhh, cok korktuk. Kimin iki yakasi bir araya gelmeyecEK gorucez bakalim oteki tarafta, nihayetinde siz asil muslumanlarla birlikte bizler de oraya gidecegiz.

Nerdeyse paralari koyacak kasa bulamamak, oraya buraya saldirmak (bir cok inancli insanda var bunlarin icinde), bu gidisle ulkeyi de boldurmek (guneydogu bolunme sinyalleri veriyor korkunc sekilde) demokratik kazanimlar icin sana verilen oylari cepte keklik bilip istedigin herseyi yapabilecegini sanip yapmak, sanirim ALLAH deyince makbuliyet kazaniyor.

Sormasi ayiptir Allah'tan size vahiy mi geliyor da siz kimin sozde kimin ozde musluman oldugunu iddia edebiliyorsunuz. Peygamber efendimiz bile kimin munafik oldugunu bildigi halde insanlara soylememis.

Boyle beddua savurmakla icinizi ferahlatmaya calismayin bence. Gercekten de yukarda Allah var. ELHAMDULILLAH

1)kimin 2 yakası bir araya gelmeecek elbette göreceğiz ancak olanları görmemek için kör olmak gerek

2)güneydoğunun bölündüğü falan yok 1 yıldır şehit gelmemesi zorunuza gitmesin

3)Allah a şükür kime vahiy geldiğini veya birdaha gelmeyeceğini idrak edecek zekaya sahibim o yüzden birz daha kitap okumanızı öneririm

4)ve son olarak ALLAH yukarıda demekle O nu bir yerdeymiş gibi tasvir etmek dinimizde olmayan bir şeydir bunu söylemekten değil yazmaktan dahi haya ederim.

iyi akşamlar :51:

cemaat -başbakan kavgasında kesinlikle cemaatin hatalı olduğunu düşünenlerdenim .
bunun sebebi Başbakan'a olan sempatimden değil ,ha sempatim var ,bir çok icraatini desteklediğim gibi desteklemediğim yönleri de var .
fakat yıllardır bu insanların tabanından gelen biri olduğum için ,konuya Fransız değilim ..
cemaat evlerinde de kaldım ,milli görüş evlerinde de ..
dindar denilen ama dindar kelimesinden hoşlanmadığım ,kendince dinini yaşamaya çalışan bir insanım .
her türlü cemaatten arkadaşlarım da oldu ,çok eskiden beri hepsinin işleyişini de bilirim ..
fakat ben hiçbir zaman bir cemaat içerisinde yer almadım çünkü sürü psikolojisini seven bir insan değilim ,dinimi yaşamak için bir cemaate de ihtiyacım yok ,cemate bağlı insanlara da saygım sonsuz herkesin kendi tercihi sonuçta.
fakat şöyle bir şey var .ben eskiden beri bütün cemaatler içerisinde en hazetmediğim cemaat gülen cemaati olmuştur.
sebebi de söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmaması .savundukları şeyleri fiiliyatta kendileri de yapmıyorlar .
türk okullarını çok destekliyorum mesela çünkü ülkemizi yurtdışında çok güzel temsil ettiklerini düşünüyorum .
fakat fazlaca kapitalist olmaları ,paraya verdikleri kıymet ,kendilerinden olmayana tü kaka gözüyle bakmaları ,onlara yapılan yardımların hep onların kuruluşlarına gitmesi ,zekatın asıl yerine gitmesi gerekirken hep kendi içlerinde bir yardımlaşma içinde olmaları ,kendi dışlarındaki insanlara zerre kadar bir yardım yapmamaarı ve ayrıca dışlamaları gibi bir çok sebepten ötürü uzun yıllardır kendilerinden hazetmiyorum.
başbakanın tabanında bu cemaatlere mensup fakat cemaatin genel yapısında olmayan ,çok temiz insanlar da var ..
gerçek anlamda Müslüman olanlar da var ,aslında Başbakan da ilk başta bu insanların samimiyetine inanarak onlara müsamaha gösterdi , içlerindeki temiz insanlara güvendi ve temiz işler yapmaları için izin verdi.
Fakat bir süre sonra cemaat bu iyi niyeti kullanarak devletin iliklerine kadar işleyerek ,bunu her türlü sömürdüler ,kullandılar .
Temiz insanlar yerine işten güçten anlamayan insanları ,haksız ve yanlış yere başa getirdiler ,iş yaptırdılar..
Başbakan bu noktada suçlu değildi ,fakat Başbakanın suçu cemaatin bu azgınlık sonrası ne ahlaka ne insanlığa sığan ne de çizmiş oldukları Müslüman profiline uyan haksız ve yanlış işlerinin çığrından çıktığında müdahele etmesiydi.
Başbakan bunu çok geç farketti ,zamanında farketseydi ve müdahele etseydi devlet içersinde bu kadar yapılanma olmazdı.
Hakeza AKPARTİ kadrolaşması aslında cemaat kadrolaşmasıdır ,devlet dairelerinde kadrolaşan kesimin %90 ı cemaatçi.
Edaha önce Başbakan bunlara göz yumduğu için bunlar pire gibi ürediler ve devleti ele geçirmeye kalktılar .
Ne zamanki Başbakan bunu farketti ,geç oldu tabiki ,cemaatle zıtlaşmaya girdi ,onları uyardı ,anlamadılar ,bu sefer ikili tartışmaya dönüştü .
Başbakan yine onlara hürmeten bir şey yapmadı onlara aslında ama ta ki 17 Aralığa kadar ,çünkü cemaat kendi çıkarlarına ters gelince kendisi gibi düşünen tabana sahip olan AKPARTİ yi bile hiç çekinmeden harcamaya kalktı .
Zaten Fethullah gülen cemaati siyasette de eskiden beri kendisini kim kollarsa ona oy atan bir yapılanmadır.
Belirli ve istikrarlı bir siyasi görüşü yoktur .Nasıl ki zamanında Ecevite oy verdiler ,Demirele oy verdiler ,şimdide AK PARTİye .
Bundan bile bu insanların ne kadar çıkarcı ve menfaatçi olduklarını anlamak zor değil ...
Ben kim olursa olsun bir Müslümanın diğer Müslümana bu şekilde ihanet etmesini doğru bulmuyorum .
Bir Müslümanın devlette bu kadar haksız ve yanlış işlere ,tepeden inme torpilli makam mevkiye sahip olmasına karşıyım .
Bunu bu ülkede aslında ne AKPARTİ ne başkası en çok cemaat yapmıştır.
Devlet dairesinde çalıştığım için bunları görmek çok daha kolay oluyor.
Başbakana kızgınlığım da bu kadar bunlara yüz vermeyecekti ,herşeyin bir dozu olacaktı.
Haksız iş yaptıklarında önün kesecekti .O noktada eksik davrandı ...
Ve şuan da onun cezasını çekiyor .
Burada mesele Başbakan ve CEMAATTEN çok bu olayların ülkeyi soktuğu kaostur.
Ve bu kaos hepimiz etkiliyor ..
Yazdıklarınız nereden tutarsak elde kalıyor.Birkaçına değineceğim.Umarım bu sorularıma ''mantıklı'' tatminkar cevaplar alabilirim.

Müslüman müslümana ihanet etmez bi kere en talihsiz ifadeniz olmuş.Ne yani yanlış yapan biri müslümansa yaptıklarına göz mü yummalıyım?

Başbakan neden birilerine müsamaha gösterir.Birilerine müsamaha gösteren Başbakana nasıl güvenilir?Bu müsamaha gösterdiklerinin yaptıkları temiz işler nelerdir? Mesela KPSS sorularını, Polislik sınavı sorularını cemaat mensuplarını servis etmek temiz işler midir? Her şey ayan beyan ortadayken bu usulsüzlüklerin üstüne gitmeyen bir Başbakan'a nasıl güvenilir?

İktidar partisi milletvekillerinden Şamil Tayyar ''eminyeti cemaate verdik'' derken ne demek istedi?Bu cemaat neden bu kadar ülke siyasetinde söz sahibi? Kim ki bunlar bu kadar siyasetin içine sokulmuş?

Önünü kesecekti derken de afedersiniz ama sesli güldüm. Başbakanın onların önünü kesme gibi bir derdi yoktu ki her zaman birlikte hareket ettiler.Ne zaman ego savaşları , güç çatışmaları başladı o zaman işler tersine döndü.

Bu ükleyi bu kaosa sokan bizzat Başbakanın kendisidir.Bir cemaate sırtını dayayıp ülkede istediği gibi at koşturacağını düşünerek bugünlerin temelini atmıştır. Düne kadar cemaat merkezli yürütülen davalarda davaların savcısı sözcüsü olduklarını iddia ederlerken bugün söyledikleri ortada.

Bunca çelişkiye , ayan beyan ortada olan üsulsüzlüğe rağmen Akpyi sütten çıkmış ak kaşık göstermenize de ''insan hayret ediyor doğrusu''.

Son düzenleme:
Yazdıklarınız nereden tutarsak elde kalıyor.Birkaçına değineceğim.Umarım bu sorularıma ''mantıklı'' tatminkar cevaplar alabilirim.

Müslüman müslümana ihanet etmez bi kere en talihsiz ifadeniz olmuş.Ne yani yanlış yapan biri müslümansa yaptıklarına göz mü yummalıyım?

Başbakan neden birilerine müsamaha gösterir.Birilerine müsamaha gösteren Başbakana nasıl güvenilir?Bu müsamaha gösterdiklerinin yaptıkları temiz işler nelerdir? Mesela KPSS sorularını, Polislik sınavı sorularını cemaat mensuplarını servis etmek temiz işler midir? Her şey ayan beyan ortadayken bu usulsüzlüklerin üstüne gitmeyen bir Başbakan'a nasıl güvenilir?

İktidar partisi milletvekillerinden Şamil Tayyar ''eminyeti cemaate verdik'' derken ne demek istedi?Bu cemaat neden bu kadar ülke siyasetinde söz sahibi? Kim ki bunlar bu kadar siyasetin içine sokulmuş?

Önünü kesecekti derken de afedersiniz ama sesli güldüm. Başbakanın onların önünü kesme gibi bir derdi yoktu ki her zaman birlikte hareket ettiler.Ne zaman ego savaşları , güç çatışmaları başladı o zaman işler tersine döndü.

Bu ükleyi bu kaosa sokan bizzat Başbakanın kendisidir.Bir cemaate sırtını dayayıp ülkede istediği gibi at koşturacağını düşünerek bugünlerin temelini atmıştır. Düne kadar cemaat merkezli yürütülen davalarda davaların savcısı sözcüsü olduklarını iddia ederlerken bugün söyledikleri ortada.

Bunca çelişkiye , ayan beyan ortada olan üsulsüzlüğe rağmen Akpyi sütten çıkmış ak kaşık göstermenize de ''insan hayret ediyor doğrusu''.
bir kere şunu belirtmek isterim ki ,ne yazdıklarımdan ne de iyi niyetimden hiçbirşey anlamamışsınız
anlasaydınız bu kadar ezbere ve önyargılı yazmazdınız.
birincisi ben yazılarımda her zaman yanlış iş yapan insanları kınadığımı asla taviz vermediğimi defalarca yazdım .
Başbakanın da cemaatin yanlış işlerine göz yumduğu için hatalı olduğunu da söyledim
yazılarımı neresinden nasıl okudunuz bilemiyorum ama bir kere daha okuyun isterseniz.
Başbakan ile cemaat birlikte yürüdüler doğru ama cemaat şirazesinden çıkıp da Hakka hukuka uymayan işler yapana kadar .O noktada zaten Başbakan müdahale etti ,oyun bozuldu ,ondan sonra cemaat Başbakan kavgası başladı ..
ben de sizin gibi AK PARTİ yi ne olursa olsun yerelim ,kötüleyim gözüyle bakan ,AK PARti den ziyade Başbakanı heryağtığı icraatta iyi bile olsa gözündeki kinden dolayı kötü ilan eden zihniyete şaşırıyorum .
İnsan vicdan sahibi ise bir insanın güzel yaptığı şeyleri de takdir etmeyi bilir ,yanlışlarını da eleştirir .
Aynı benim yaptığım gibi .
Hakeza ben Başbakanı sevmeme rağmen yaptığı yanlış işler olduğunu da söyledim ve bu da benim ne kadar özgür düşünceye sahip olduğumu gösterir.
AK kaşık gösterdiğimi yazmanız da ayrı bir tezat ,gerçi ben anlıyorum sizi ,insanın gönül gözü kapalı olunca maalesef herşeye tek pencereden bakıyor .Yapılan icraatlar ülke menfaatine bile olsa bir kere kin damarlarından aktığı için gerçekleri görmek istemiyor ağır geliyor ..
Herkesin kendi vicdanı .Ben her zaman kim olursa olsun yapılan güzel işleri takdir eden ,yanlış işlere de sesimi çıkaran bir insanım .
Burada bunları yazmam da bundan ileri geliyor ..
Yoksa tek tip bir ideolojisinin ürünü olsaydım ,sadece Başbakanı iyi der cemaati kötü derdim ama ben olayın derinine inerek bir çözümleme yapıyorum .
Gözü kapanmamış olanlar anlayacaktır zaten ,hakeza diğer gönül gözü kapalı insana ne anlatsan boş hep aynı teraneyi sürdürecektir.
Fanatik deyince ustume alinmaya basladim artik nedense...:34: Neyse, objektif olalim... Konu "AKP Cemaat olayi".. Cemaat fazlaca orgutlenmis, AKP nin sandigindan fazla imisler falan... Peki AKP hangi cemaatten idi bunlardan once? Yani bunlarin Milli Selamet partisinden beri suregelen bir cizgileri var zaten, tarikatlar, cemaatlerle icice bir olusum degil midir AKP? Kuruculari, ileri gelenleri, hepsi zaten bu tip cemaat uyeleri degil midir? AKP kadrolari dedikleriniz de zaten bu tarikatlarin, cemaatlarin uyeleri degil midir? Kimi Naksibendi, kimi Nurcu, kimi Gulenci, ya da vesaire.. hepsi birbirine karismis... Simdi aralarindan Gulen'inkini ayiriyor ve onlara mi "tu kaka" diyoruz? Yarin sira hangi cemaatte? Kim kimle savasiyor hanfendi? Basbakanin oglu Bilalin evine paralari hangi cemaat koymus? Diger bakan ogullarinin evlerinde hangi cemaat para sayiyormus? Halk Bankasi mudurunun evine ayakkabi kutularini Gulen mi koymus? Sonra da "AKP yi karistirmayin, objektif olun" diyorsunuz. Paralari goturenleri gormeyin, ifsa edenlerden bahsedelim sadece diyorsunuz.. Resmin yarisini kapatip sadece diger yarisini gorerek objektif olunabiliniyorsa, insallah hanimefendi ben de birgun bunu becerip cook objektif olabilirim...:52::52::52:
Siz kaç cemaat içersinde bulunduzMu ,Milli görüş içersinde yer aldınız mı ? Kitaplardan okumaya benzemiyor işte bu işler ama maalesef bu oluşumların içersinde olmayıp da bu konuda fikir yürütmek bana gerçekten çok komik geliyor ..
Haala Bilalden bahsediyorsunuz ,çünkü birşeyleri açıklamak için tek tip cümleleriniz var ,Başbakan şöyle oğlu böyle .
Burda konu başka döndürüp dolaştırıp buraya getirmeyin .
O zaman Türkiyede ne bir siyasetçi kalır ne bir lider ,çünkü bu ülkede en fazla yiyiciliği koalisyon hükümetleri yapmıştır.
Ama en az görüneni o olmuştur çünkü tek parti iktidarı olmadıkları için beraberce yürütmüşlerdir.
AKPARTİ tek başına iktidar olduğu için daha aşikar ortaya çıktı bazı şeyler ve insanlar tek parti iktidarını hazmedemediler.
Türkiyenin on yıl öncesini de biliyoruz biz ,28 Şubat sürecini de .
Haksız yere işkence yapılan içerile atılanlar da bizdik.
Şimdi birileri şuan özgürlük olmadığını söylüyorya çok gülünç .
Çünkü biz 28 Şubat sürecini yaşamış insanlarız.
Hangi devirde hangi özgürlüklerin olduğunu da çok iyi biliriz.
Uzaktan davulun sesi hoş geliyor da ,bunları yaşayan bilir .
Başbakanın yediğini düşünmüyorum yemişse zehir zıkkım olsun ama siz Başbakandan hesap soracağınıza bi 15 yıl öncesine gidin onların hesabını sorun da ,ben de sizin gerçekten objektif olduğunuza inanayım .
Hakeza sadece Başbakana sallamak ,ne vicdana ne özgür düşünceye ne de siyasi fikre sığar .
Sığ bir ezbercilikten öte gitmez..
Bu ülke yeni soyulmadı hanımefendi ,daha önce neredeydiniz derler insana .
Ben hiçbir yolsuzluğu savunmuyorum ,hepsini ALLAH ıslah etsin ama göz var nizam var demi ,birine ALLAH belanı versin derken diğerine gıkını çıkarmamak benim gözümde tvden haber izlemek gibi bir şey o kadar ..

bir kere şunu belirtmek isterim ki ,ne yazdıklarımdan ne de iyi niyetimden hiçbirşey anlamamışsınız
anlasaydınız bu kadar ezbere ve önyargılı yazmazdınız.
birincisi ben yazılarımda her zaman yanlış iş yapan insanları kınadığımı asla taviz vermediğimi defalarca yazdım .
Başbakanın da cemaatin yanlış işlerine göz yumduğu için hatalı olduğunu da söyledim
yazılarımı neresinden nasıl okudunuz bilemiyorum ama bir kere daha okuyun isterseniz.
Başbakan ile cemaat birlikte yürüdüler doğru ama cemaat şirazesinden çıkıp da Hakka hukuka uymayan işler yapana kadar .O noktada zaten Başbakan müdahale etti ,oyun bozuldu ,ondan sonra cemaat Başbakan kavgası başladı ..
ben de sizin gibi AK PARTİ yi ne olursa olsun yerelim ,kötüleyim gözüyle bakan ,AK PARti den ziyade Başbakanı heryağtığı icraatta iyi bile olsa gözündeki kinden dolayı kötü ilan eden zihniyete şaşırıyorum .
İnsan vicdan sahibi ise bir insanın güzel yaptığı şeyleri de takdir etmeyi bilir ,yanlışlarını da eleştirir .
Aynı benim yaptığım gibi .
Hakeza ben Başbakanı sevmeme rağmen yaptığı yanlış işler olduğunu da söyledim ve bu da benim ne kadar özgür düşünceye sahip olduğumu gösterir.
AK kaşık gösterdiğimi yazmanız da ayrı bir tezat ,gerçi ben anlıyorum sizi ,insanın gönül gözü kapalı olunca maalesef herşeye tek pencereden bakıyor .Yapılan icraatlar ülke menfaatine bile olsa bir kere kin damarlarından aktığı için gerçekleri görmek istemiyor ağır geliyor ..
Herkesin kendi vicdanı .Ben her zaman kim olursa olsun yapılan güzel işleri takdir eden ,yanlış işlere de sesimi çıkaran bir insanım .
Burada bunları yazmam da bundan ileri geliyor ..
Yoksa tek tip bir ideolojisinin ürünü olsaydım ,sadece Başbakanı iyi der cemaati kötü derdim ama ben olayın derinine inerek bir çözümleme yapıyorum .
Gözü kapanmamış olanlar anlayacaktır zaten ,hakeza diğer gönül gözü kapalı insana ne anlatsan boş hep aynı teraneyi sürdürecektir.

Ezbere yorum yapan kim şu yazdıklarınızdan sonra herkes görmüştür zaten çok teşekkür ederim size. Ne gönül gözü kapalılığımız kalmış ne kin doluluğumuz.Neyse ben de günah çok birazını size vermekten hiç rahatsızlık duymam:1:

Sizin görmek istemediğiniz nokta bu cemaatin yaptığı işler en başından beri Hakka hukuka uygun değildi.Siz ve sizin gibiler bunu 17 Aralıkta gördü ama Başbakan tabi ki en başından beri biliyordu.Ayrıca sizin özgür düşünceden anladığınız hakkında da emin değilim ya neyse o konuya da girip sizi rencide etmeyeyim.

Ayrıca sorduğum sorulara tıpkı Başbakan uslübuyla konuyu başka taraflara çekip cevap veremeyerek beni yanıltmadığınız için de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
kızlar sibel edmondsun röpörtajını bi okuyun bence çevirisini yapmışlar facete hep paylaşıyolar
başka bi konuda da söylemiştim
gündemle ve cemaatle ilgili de bi sürü şey söylemiş olayların nasıl başladığı nerde patlak verdiği ile ilgili benim ilgimi çekti siz de bakın bence

Son düzenleme:
Ezbere yorum yapan kim şu yazdıklarınızdan sonra herkes görmüştür zaten çok teşekkür ederim size. Ne gönül gözü kapalılığımız kalmış ne kin doluluğumuz.Neyse ben de günah çok birazını size vermekten hiç rahatsızlık duymam:1:

Sizin görmek istemediğiniz nokta bu cemaatin yaptığı işler en başından beri Hakka hukuka uygun değildi.Siz ve sizin gibiler bunu 17 Aralıkta gördü ama Başbakan tabi ki en başından beri biliyordu.Ayrıca sizin özgür düşünceden anladığınız hakkında da emin değilim ya neyse o konuya da girip sizi rencide etmeyeyim.

Ayrıca sorduğum sorulara tıpkı Başbakan uslübuyla konuyu başka taraflara çekip cevap veremeyerek beni yanıltmadığınız için de teşekkür ederim.
Siz de standart başka tarfa çekme durumunuzla bana cevap verdiniz .
Ben bu konuyla ilgili her şeye cevap verdim ,anlamak istemeyen sizsiniz.
Sizin tek anladığınız Bilal ülkeyi yedi Başbakan ülkeyi yedi .
KoNU BAŞKA SİZİN aklınız başka yerde ,daha doğrusu tek bir yerde ..
Beni rencide etmeniz önemli değil ki ,edemezsiniz ,aklım başımda söylediklerinizin akla yatan kısmını alır ,diğerlerini çöp kutusuna atarım bu kadar basit .
Siz aynısını yapamayıp da beni rencide etmekle uğraşacaksanız zaten bu konuyla ilgili bir fikriniz yok demektir .
Hakeza yazdıklarınızdan cemaat AKPARTİ kavgasıyla ilgili tek bir açıklama çözümleme yok .
Çünkü tek açıklamanız Başbakan yedi ..Kurtulun bunlardan da şöyle olayın içeriğine hitap eden bir açıklama yapın ,beni değil ama başkalarını tatmin edin en azından ..

Siz de standart başka tarfa çekme durumunuzla bana cevap verdiniz .
Ben bu konuyla ilgili her şeye cevap verdim ,anlamak istemeyen sizsiniz.
Sizin tek anladığınız Bilal ülkeyi yedi Başbakan ülkeyi yedi .
KoNU BAŞKA SİZİN aklınız başka yerde ,daha doğrusu tek bir yerde ..
Beni rencide etmeniz önemli değil ki ,edemezsiniz ,aklım başımda söylediklerinizin akla yatan kısmını alır ,diğerlerini çöp kutusuna atarım bu kadar basit .
Siz aynısını yapamayıp da beni rencide etmekle uğraşacaksanız zaten bu konuyla ilgili bir fikriniz yok demektir .
Hakeza yazdıklarınızdan cemaat AKPARTİ kavgasıyla ilgili tek bir açıklama çözümleme yok .
Çünkü tek açıklamanız Başbakan yedi ..Kurtulun bunlardan da şöyle olayın içeriğine hitap eden bir açıklama yapın ,beni değil ama başkalarını tatmin edin en azından ..

Siz bana soru sormadınız ki cevap vereyim.Siz niyet okumak da usta olduğunuz için sanırım için benim niyetimi anlatıp neleri düşündüğümü bile söylediniz.

Olayın içeriği zaten yolsuzluk ne söylüyorsunuz Allah aşkına? O kayıtlardan sonra ne demeliydik? Aaa aslında her şey cemaatin oyunu padişahım çok yaşa desem makbule geçer miydi?

Sizin anlamak istemediğiniz aslında Cemaatle Ak parti arasında fark olmadığıdır. İkisi birlikte yola çıktı sonra tüm pastayı biri almak istedi diğeri vermedi.Yani sizin dediğiniz gibi hukuksuzluktan Başbakan hukuksuzluktan rahatsız olup kötülerin karşısına dikilmedi.Bunu görmek bu kadar zor mu Allah aşkına? Alın işte baştan beri söylüyorum cemaatle hükümet arasındaki anlaşmazlığı. Siz okumak istemiyorsunuz diye ben yazmamış olmuyorum hanımefendi kusura bakmayın.Sizi rencide etmek için uğraşmama gerek yok ki:).

Hee buradan cemaati savunduğumuz anlamını çıkaranlar da var? Asla! En başından beri ne idüğü belirsiz olduklarını biz söylüyorduk zaten anlamak istemeyen başkalarıydı.

Not:Tamam Mune polemik yapmıyorum son cevabımdı:)

Son düzenleme:
..........
$Bht8kYACcAATLXe.jpg

pensil zat, demiş fettullah gülene, ne güldüm sabah sabah:1::1:

Pensil zat düne kadar ''muhterem hoca efendiydi. Amerikaya gidip de elini öpmeden hayır dualarını almadan dönmezlerdi.
Kerameti kendinden menkul hocaefendi çok büyük din alimiydi.yere göğe sığdırılamayan zat için burada bile ,olumsuz
yorum yapılıp eleştirince, hocamızın adını ağzınıza besmelesiz almayın diyen AKP' liler varrdı.

Sonra artık ne olduysa koskoca başbakan,
''ne istedilerde vermedik' diye beyanat verdi.Allah söyletti herhalde olcak işmidir bir cemaat var ve ne isterlerse
hükümet veriyor .Mesela sınav soruları.Eğer yapılan sınav soruları bunlara verilmişse ,eğer o kişiler sınavda haksız yere başarılı olup
şu anda bu devletten maaş alıyorlarsa.Yedikleri her lokma haramdır.Bugün olmasa yarın yüce Allahım hesabını
sorar. Çoluğuna çocuğuna kadar bela uğrar hayrını göremez.Bunları ben demiyorum.Kamu malı yiyenlere Kuranın
uyarısı yüce Rabbim diyor.

Bu örnek en basitiydi yıllardır gazetelerde köşe yazılarında yazılanlara Ak cemaat inanmadı,inanmak istemedi
adam karizmatikmiş bizim suçumuz karizmatik lider bulamamak herhalde.

Bülent Arınç : "Hocaefendi vatanını milletini seven ve vatan hasreti yaşayan birisi"
'Tahliyeler vicdanları rencide etmiştir. Koldaki saati ve çocuklardaki paraları sorarsanız ben mahcubiyetten cevap veremem.''
02.03.2014 CNN TÜRK

Son düzenleme:
cemaat -başbakan kavgasında kesinlikle cemaatin hatalı olduğunu düşünenlerdenim .
bunun sebebi Başbakan'a olan sempatimden değil ,ha sempatim var ,bir çok icraatini desteklediğim gibi desteklemediğim yönleri de var .
fakat yıllardır bu insanların tabanından gelen biri olduğum için ,konuya Fransız değilim ..
dindar denilen ama dindar kelimesinden hoşlanmadığım ,kendince dinini yaşamaya çalışan bir insanım .
her türlü cemaatten arkadaşlarım da oldu ,çok eskiden beri hepsinin işleyişini de bilirim ..
fakat ben hiçbir zaman bir cemaat içerisinde yer almadım çünkü sürü psikolojisini seven bir insan değilim ,dinimi yaşamak için bir cemaate de ihtiyacım yok ,cemate bağlı insanlara da saygım sonsuz herkesin kendi tercihi sonuçta.
fakat şöyle bir şey var .ben eskiden beri bütün cemaatler içerisinde en hazetmediğim cemaat gülen cemaati olmuştur.
sebebi de söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmaması .savundukları şeyleri fiiliyatta kendileri de yapmıyorlar .
türk okullarını çok destekliyorum mesela çünkü ülkemizi yurtdışında çok güzel temsil ettiklerini düşünüyorum .
fakat fazlaca kapitalist olmaları ,paraya verdikleri kıymet ,kendilerinden olmayana tü kaka gözüyle bakmaları ,onlara yapılan yardımların hep onların kuruluşlarına gitmesi ,zekatın asıl yerine gitmesi gerekirken hep kendi içlerinde bir yardımlaşma içinde olmaları ,kendi dışlarındaki insanlara zerre kadar bir yardım yapmamaarı ve ayrıca dışlamaları gibi bir çok sebepten ötürü uzun yıllardır kendilerinden hazetmiyorum.
başbakanın tabanında bu cemaatlere mensup fakat cemaatin genel yapısında olmayan ,çok temiz insanlar da var ..
gerçek anlamda Müslüman olanlar da var ,aslında Başbakan da ilk başta bu insanların samimiyetine inanarak onlara müsamaha gösterdi , içlerindeki temiz insanlara güvendi ve temiz işler yapmaları için izin verdi.
Fakat bir süre sonra cemaat bu iyi niyeti kullanarak devletin iliklerine kadar işleyerek ,bunu her türlü sömürdüler ,kullandılar .
Temiz insanlar yerine işten güçten anlamayan insanları ,haksız ve yanlış yere başa getirdiler ,iş yaptırdılar..
Başbakan bu noktada suçlu değildi ,fakat Başbakanın suçu cemaatin bu azgınlık sonrası ne ahlaka ne insanlığa sığan ne de çizmiş oldukları Müslüman profiline uyan haksız ve yanlış işlerinin çığrından çıktığında müdahele etmesiydi.
Başbakan bunu çok geç farketti ,zamanında farketseydi ve müdahele etseydi devlet içersinde bu kadar yapılanma olmazdı.
Hakeza AKPARTİ kadrolaşması aslında cemaat kadrolaşmasıdır ,devlet dairelerinde kadrolaşan kesimin %90 ı cemaatçi.
Edaha önce Başbakan bunlara göz yumduğu için bunlar pire gibi ürediler ve devleti ele geçirmeye kalktılar .
Ne zamanki Başbakan bunu farketti ,geç oldu tabiki ,cemaatle zıtlaşmaya girdi ,onları uyardı ,anlamadılar ,bu sefer ikili tartışmaya dönüştü .
Başbakan yine onlara hürmeten bir şey yapmadı onlara aslında ama ta ki 17 Aralığa kadar ,çünkü cemaat kendi çıkarlarına ters gelince kendisi gibi düşünen tabana sahip olan AKPARTİ yi bile hiç çekinmeden harcamaya kalktı .
Zaten Fethullah gülen cemaati siyasette de eskiden beri kendisini kim kollarsa ona oy atan bir yapılanmadır.
Belirli ve istikrarlı bir siyasi görüşü yoktur .Nasıl ki zamanında Ecevite oy verdiler ,Demirele oy verdiler ,şimdide AK PARTİye .
Bundan bile bu insanların ne kadar çıkarcı ve menfaatçi olduklarını anlamak zor değil ...
Ben kim olursa olsun bir Müslümanın diğer Müslümana bu şekilde ihanet etmesini doğru bulmuyorum .
Bir Müslümanın devlette bu kadar haksız ve yanlış işlere ,tepeden inme torpilli makam mevkiye sahip olmasına karşıyım .
Başbakana kızgınlığım da bu kadar bunlara yüz vermeyecekti ,herşeyin bir dozu olacaktı.

ne kadar guzel dile gitrmisssiniz ellerinize kollariniza saglik:72::72::72::72::72: benim dusuncelerimi kendi tarzinizla dile getirmissiniz...:46::46::46::46:

ülkenin 12 yılda geldiği durumu hazmedemeyen ve söz sahibi olmasını fazla gören küresel mafya parmağında oynattığı sözde

müslümanları ülkesini paramparça etmek için yıllarca kullanmış ancak hançeri arkamıza hissedene dek anlayamadık. hz.PEYGAMBERİmizi

dahi çirkinliklerine alet edecek kadar narsist olan bu insanlar bir üsürü hesap yapıyorlar ancak hesaba katmadıkları çok büyük bir faktör

var ALLAH. bu ülke çok çekti içteki ve dıştaki düşmanlardan ancak en çok ta içtekilerden bir türlü kurtulamadık . ALLAH iktidardaki insanları ipe

götürmek isteyenleri sefil etsin . 2 dünyada yakaları bir araya gelmesin inş.
:72:

Valla üst cümleleri görmeyip, sadece son iki bedduanızı görsem direk anlardım koyu akpli olduğunuzu. Çünkü tavır hep aynı.
Ekranı bi'açıyorum zaten siyaset değil din programı mübarek insanın sonunda amin diyesi geliyo şaşırıp:37:
Siyasetten bahsederken Allah, din, beddua neden hep dilde vallahi anlamıyorum. Çok şükür hepimiz müslümanız da dinle siyaseti karıştırmasak keşke.
Sefil etsin-miş, yakaları bir araya gelmesin-miş rahatlamışsınızdır inşallah maşallah?

Allah çalanı da, haram yiyeni de, zulm edeni de görüyo beddua edip günaha girmeyin rica edeceğim.

Ne kadar guzel anlatmissiniz, benimde fikirlerime tercuman oldunuz.
Arada olan her iki tarafinda dilinnden dusurmedigi gecegunduz calisiyoruz dua ediyoruz dedigi halla oluyor. Dolar almis yurumus, faiz bilmem kac artmis.
Allah islah etsin bunlari

Valla üst cümleleri görmeyip, sadece son iki bedduanızı görsem direk anlardım koyu akpli olduğunuzu. Çünkü tavır hep aynı.
Ekranı bi'açıyorum zaten siyaset değil din programı mübarek insanın sonunda amin diyesi geliyo şaşırıp:37:
Siyasetten bahsederken Allah, din, beddua neden hep dilde vallahi anlamıyorum. Çok şükür hepimiz müslümanız da dinle siyaseti karıştırmasak keşke.
Sefil etsin-miş, yakaları bir araya gelmesin-miş rahatlamışsınızdır inşallah maşallah?

Allah çalanı da, haram yiyeni de, zulm edeni de görüyo beddua edip günaha girmeyin rica edeceğim.

bu millet çok zulüm gördü bu yüzden kendi dinini istediği yerde yaşamasını kanunen yasaklandığı için ,istediği gibi

giyinmesini kendi kararları dıoğrultusunda gerçekleştiremediği için , hep baskı hep eziyet hep kısıtlama hep yasaklama hep hor görme hep örümcek

kafalılıkla itham edildiği için ,başındaki örtüden ötürü öğrenim hakkından men edildiği için ,hep 2. sınıf insan muamelesi görmeye tahammülü kalmadığı için bu millet bu

başbakana sahip çıkıyor . kimse kusura bakmasın öyle yada böyle bu ülkede başa gelenler sandıkla seçiliyorsa sandıkla gider başka alternatiflerle

hükümet düşürme devri geride kalmıştır. kimsenin zoruna gitmesin.

Son düzenleme:

bu millet çok zulüm gördü bu yüzden kendi dinini istediği yerde yaşamasını kanunen yasaklandığı için ,istediği gibi

giyinmesini kendi kararları dıoğrultusunda gerçekleştiremediği için , hep baskı hep eziyet hep kısıtlama hep yasaklama hep hor görme hep örümcek

kafalılıkla itham edildiği için ,başındaki örtüden ötürü öğrenim hakkından men edildiği için ,hep 2. sınıf insan muamelesi görmeye tahammülü kalmadığı için bu millet bu

başbakana sahip çıkıyor . kimse kusura bakmasın öyle yada böyle bu ülkede başa gelenler sandıkla seçiliyorsa sandıkla gider başka alternatiflerle

hükümet düşürme devri geride kalmıştır. kimsenin zoruna gitmesin.

O değil de benim korkum şu ki bu işler biticek gidicek Erdoğan gidici. Fetullah Gülen de diğer tarafa gidici. Yarın öbür gün bu milletin başına başkaları gelicek olan yine türbanlılara olacak.

Niye mi? Tayyip türbansız kadınları perdesiz eve benzetirken, türbanlılara bacım derken öyle bir kutuplaştırdı şu ülkeyi. Açık kapalıdan kapalı açıktan nefret eder hale geldi. Korkuyorum ucu yine sizlere dokunacak. Üzülüyorum olan yine hep kadına oluyor.

Geçmişte kötü şeyler yaşandı. Bugün sizler biraz güçlenince hemen hak gördünüz kendinizde bizim kıfatelerimize laf etmeyi bile. Tahammül edemediniz giydiğimiz tayta dahi. Daha dün böyle bir konu açıldı üzüldüm. Kadın kadına sahip çıkmalı. İşin ucu hep kadına dokunuyor. Tayyip şu an en büyük kötülüğü türbanlı bacılarına yapıyor çünkü diğer kesimin gönlü çok kırık.

Düne kadar aynı kaptan yiyip içenlerin, bugün böyle it dalaşına girmeleri dinlerinde var mı acaba?

Back