Erdoğan Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ'in Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşuyor.
Erdoğan konuşmasında "Bizim inancımızda cennet kadınların ayakları altındadır. O yüzden ayakları öpülür ben annemin ayağını öptüm siz de öpün." dedi.
Sitene Ekle
-Bizim kültürümüzde kadınlar cinseyetçi olarak ele alınmaz insan olarak ele alınır.
-Dünyadaki kadın eylemleri kadınların en çok mağdur olduğu yerlerde ortaya çıkmıştır.
-Kadın olmak demek peşinen imtiyazlı olmak demektir.
-Kadın olmayan yerde insan yoktur.,
-Bizim inancımızda cennet kadınların ayakları altındadır. O yüzden ayakları öpülür ben annemin ayağını öptüm siz de öpün.
-Kanunlarda kadınlarımızın haklarını koruyacak düzenlemelr yaptık.
-Kadın istihdamını artıracak düzenlemeler yaptık. Kadın istihdamı 2014 yılında yüzde 35'lere çıktı
-Bir kadın müsteşar yarımcımız, 2 kadın valimiz 35 büyükelçimiz var zaman içinde bunlar da çoğalacaktır.
-Haklarınız korumak mücadelesinde her zaman sizlerin yanında yer alacağız.
-Çalışan kadının yükü artıyor. Son dönemde bu durumla ilgili düzenlemelr yapılmaktadır. Doğum izninden işyerlerinden kreşe kadar çalışna kadınların hayatını kolaylaştıracak düzenlemel yapılmaktadır.
-Kadının başında örtü var yok diye nasıl ayrıma tutarsınız. Örtü var diye devlet dairelerine alınmadılar. İşte biz bu anlayışı değiştirdik
-Biz kadına kılık kıyafetine bakarak değil insan olduğu için değer verdik.
-Kadınları kendi ideolojilerinde köle yapmak istiyorlar
-191 ülke 5 ülkenin dudağı arasına sıkışmış. Suriye'de yapılanlar, Irak'ta yapılanlar. Ülkemde olanlar. mağdurlar.
-3 milyon vereceklerdi. Ne oldu? Sayın Başbakan Davutoğlu şu an Brüksel'de umarım parayı alır da gelir.
http://www.milliyet.com.tr/erdogan-dunya-kadinlar-gunu/siyaset/detay/2205660/default.htm