Erdoğan Atatürk’ün yatı Savarona’ya da kaçak kat çıktı

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.786
Bu haberi ilk kez Odatv’den okuyacaksınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün tarihi yatı Savarona’ya “kaçak kat” çıktı.

Savarona’nın üst güvertesinin açık platformu kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarını dün Atatürk'ün yadigar yatı Savarona'da ağırlamıştı. Anıtkabir’e gitmeyen Suudi Arabistan gibi İslam ülkeleri liderleri, Atatürk’ün mirası Savarona’nın “kaçak katında”toplandı.

Ve Erdoğan liderlerle buluşmasını üstü kapatılan ve oluşturulan bu yeni bölümde gerçekleştirdi.

85 yıllık tarihi yat Savarona, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2013’ün sonlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca kiralandığı işadamı Kahraman Sadıkoğlu’ndan devralınmış ve “restore” edilmişti.

Odatv’nin görüştüğü kaynaklar, bu skandalı doğruladı ve yaşananın kritik değerdeki tarihi yata “gecekondu yapmakla” eşdeğer olduğunu belirtti.

İŞTE SAVARONA’NIN KAPATILAN PLATFORMUNUN ESKİ VE YENİ HALİ

SAVARONA-1.jpg

savarona-2.jpg

savarona-3.jpg

savarona-4(1).jpg

savarona-7.jpg

savarona-6.jpg

savarona-5.jpg

sav-2.jpg

savarona-ataturk-1.jpg

Odatv.com

İlk oda TV den okumak kadar normali mi var :KK55:

Selanikteki evini restore ettiren sizin pederiniz değildi herhalde :KK45::KK59::KK71::cool:

Restore etmesi güzel bir şey,bence saygı gösterdiğini,değer verdiğini gösterir fakat ben yemek yenmesini uygun bulmadım açıkçası.Gezdirilip ,yemek başka yerde yenilseydi daha güzel olurdu.:cool:

Ya bu Savarona Cumhurbaşkanlığı yatı değil mi ?

Tıpkı bugünkü saray Erdoğanın sarayı diye niçin anılıyorsa , bu yatta neden Atatürkün yatı diye anılıyor ki ?

Üstelik nasıl bir mirasta bu , 50 lilerden itibaren yabancılara kiralandı , en son 2038 e kadar kiralanan iş adamından sözleşme fesh edilip (hani eğlenmelik turizme açmıştı yatı ) 2013 yılında Kültür ve Turizm bakanlığına geçti.

Tıpkı bugünkü saray Erdoğanın sarayı diye niçin anılıyorsa , bu yatta neden Atatürkün yatı diye anılıyor ki ?

Üstelik nasıl bir mirasta bu , 50 lilerden itibaren yabancılara kiralandı , en son 2038 e kadar kiralanan iş adamından sözleşme fesh edilip (hani eğlenmelik turizme açmıştı yatı ) 2013 yılında Kültür ve Turizm bakanlığına geçti.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

:KK58:Ben o mantıkla hiç düşünmemiştim.Çok doğru.Saray üzerine millet yükleniyor.O zaman Erdoğan öldükten sonra da O yaptırdı diye kimse uğramasın:KK53:

Acikcasi bu sorulari senden beklemezdim. Sasirdim. Tarih konusunda cok iddiali idin halbuki..

Siyah ile beyazi karsilastirmak olacak ama..

Savarona 1938 yilinda Ataturkun hastaligi ilerlediginde deniz havasi alsin diye ona alinmis, hediye olarak alinmis o zamanlar icin dunyanin en guzel yatlarindan biridir. Ataturk icin alinmistir, sevgi ile alinmistir, kacak degildir, kimsede nefret uyandirmamis, tek bir Allahin kulu "Bu guzelim yati da niye Ataturk'e aliyorsunuz? Bu kadar para bir yata harcanir mi, yazik degil mi paralarimiza?" diye itiraz etmemistir. Alinabilmesi icin dis devletler bile kanuni yollarini acmistir. Bugun hem icerde, hem dis ulkelerde yapilan, sarayla 1100 odasi ile dalga gecen onlarca komedi haber yayinlayan cikmamistir. Lafini dahi eden olmamistir. Dedim ya, sevgi ile alinmistir o. Ataturkun hak ettigi dusunuldugu icin alinmistir. Ataturk son aylarindan bir kacini bu yatta gecirmistir, iyice agirlasana dek.. Hala, 1979 da yandigi halde bir odasi Ataturk'e ait esyalarin bulundugu muze olarak muhafaza edilmektedir.

Savarona Cumhurbaskanligi icin alinmamistir. Oyle olsa idi sonraki Cumhurbaskanina tahsis edilirdi degil mi? Ataturk oldukten sonra Savarona Denizcilik Isletmelerine devredildi. Bir sure sonra kisa bir sure Cumhurbaskanligi yati olarak tahsis edildiyse de 1951 yilinda Deniz Kuvvetleri Kumandanliginin emrine verildi. Harbiyeli ogrencilerin egitimi icin.. Yillar sonra da turistik olarak kullanilmaya basladi.

Saraya harcanan para yuzlerce Savarona parasi. Daha da fazlasi, Saray Basbakanlik binasi olarak, danistayin itirazlarina, halkin itirazlarina ragmen bir nefret abidesi gibi Ataturk'un Turk halkina mirasi Orman Ciftliginin binlerce agaci kesilip icine edilerekten Tayyip'in kanun tanimaz anlayisi icinde Kacak olarak yapildi. Tayyip Cumhurbaskani olduktan sonra da "acaba Davutoglu mu Aksaraya gidecek, yoksa Tayyip mi merakli bekleyisi arasinda Tayyip'in oraya tasinivermesi ile emrivaki olarak Cumhurbaskanligi Sarayi olmak durumunda kaldi.

Gordun mu biri nasil Ataturk'un yati, digeri nasil Erdoganin sarayi olmus? Hadi bul bakalim gene ikisi arasinda bir benzerlik..

Son düzenleme:

Gerçekten tebrikler üzerine ne yazılırsa yazılsın tatmin etmeyecek laf kalabalığı olarak sadece sayfa kaplayacaktır...

Süper tesbit...

Kemal hakkında çok yazdık söyledik.. Şimdi TAYYİP yazanlar gibi

Şimdi gemici k.diyenler o zamanın şartlarında.alınan gemicileri tabi kiii essss geçiuorrr

Acikcasi bu sorulari senden beklemezdim. Sasirdim. Tarih konusunda cok iddiali idin halbuki..

Siyah ile beyazi karsilastirmak olacak ama..

Savarona 1938 yilinda Ataturkun hastaligi ilerlediginde deniz havasi alsin diye ona alinmis, hediye olarak alinmis o zamanlar icin dunyanin en guzel yatlarindan biridir. Ataturk icin alinmistir, sevgi ile alinmistir, kacak degildir, kimsede nefret uyandirmamis, tek bir Allahin kulu "Bu guzelim yati da niye Ataturk'e aliyorsunuz? Bu kadar para bir yata harcanir mi, yazik degil mi paralarimiza?" diye itiraz etmemistir. Alinabilmesi icin dis devletler bile kanuni yollarini acmistir. Bugun hem icerde, hem dis ulkelerde yapilan, sarayla 1100 odasi ile dalga gecen onlarca komedi haber yayinlayan cikmamistir. Lafini dahi eden olmamistir. Dedim ya, sevgi ile alinmistir o. Ataturkun hak ettigi dusunuldugu icin alinmistir. Ataturk son aylarindan bir kacini bu yatta gecirmistir, iyice agirlasana dek.. Hala, 1979 da yandigi halde bir odasi Ataturk'e ait esyalarin bulundugu muze olarak muhafaza edilmektedir.

Savarona Cumhurbaskanligi icin alinmamistir. Oyle olsa idi sonraki Cumhurbaskanina tahsis edilirdi degil mi? Ataturk oldukten sonra Savarona Denizcilik Isletmelerine devredildi. Bir sure sonra kisa bir sure Cumhurbaskanligi yati olarak tahsis edildiyse de 1951 yilinda Deniz Kuvvetleri Kumandanliginin emrine verildi. Harbiyeli ogrencilerin egitimi icin.. Yillar sonra da turistik olarak kullanilmaya basladi.

Saraya harcanan para yuzlerce Savarona parasi. Daha da fazlasi, Saray Basbakanlik binasi olarak, danistayin itirazlarina, halkin itirazlarina ragmen bir nefret abidesi gibi Ataturk'un Turk halkina mirasi Orman Ciftliginin binlerce agaci kesilip icine edilerekten Tayyip'in kanun tanimaz anlayisi icinde Kacak olarak yapildi. Tayyip Cumhurbaskani olduktan sonra da "acaba Davutoglu mu Aksaraya gidecek, yoksa Tayyip mi merakli bekleyisi arasinda Tayyip'in oraya tasinivermesi ile emrivaki olarak Cumhurbaskanligi Sarayi olmak durumunda kaldi.

Gordun mu biri nasil Ataturk'un yati, digeri nasil Erdoganin sarayi olmus? Hadi bul bakalim gene ikisi arasinda bir benzerlik..

İyi de bu uzunca yazının ana teması " Atatürk'e hediye edildi , satın alınmadı " olunca , benim tarih bilgimi sorgulamak tuhaf kaçmış saraylım .

Oysa benim sorum gayet net idi .

1930 lu yıllarda dönemin kuşkusuz en ihtişamlı yatı , devlet tarafından satın alınmış ise neden Atatürk'ün yatı olarak ismediliyor ?

Savorana'ya bu kutsal emanet titrini veren ne ?

Hediye olması olamaz , çünkü hediye değil .

Evet sağlık sorunları ve deniz havasının iyi gelme gerekçesi söz konusudur ama , pek ala o güne kadar kullanılan Ertuğrul da son günlerinde Atatürk' ün alması gereken deniz havasını aldırabilirdi .

Savorana o dönem için büyük hem de çok büyük bir maliyetti bu yadsınamaz . Üstelik aldın bitti bir durumda yok . Öyle suyunu yemini verince bitmiyor iş... Vergisi , bakımı , masrafları ...
Atatürkün vefatından sonrada sürekli elden çıkarılmaya çalışılmış bir lükstü Savarona .
O yüzden bir dönem Deniz Harpte eğitim için kalıp (devlete aitti çünkü) ardından sürekli kiralanmaya başladı .
Kimse itiraz etmedi demişsin ama o dönem ne yaygaralar yaşandı Savarona için .
Soner Yalçının bir yazısı vardı , bulursam paylaşacağım .

Ha gelelim asıl konuya , ben obsesif biriyim .
İlk itirazım başlığa oldu . Kaçak kat çıktı ne yahu ?
Kat mülkiyetleri kanunda balkon kapatmak ne zaman kat çıkmak oldu:confused:
1930 larda akordion cam icat edilmemiş , şimdi edilmiş ... yazlık kışlık teras işte ne güzel.
İkinci itirazımda (hediye edilmediğini bildiğim için) neden Atatürk'ün yatı olarak anıldığına idi ?
Bunuda bence çok alakalı bir şekilde günümüzde dillere pelesenk olmuş saray kıyaslaması ile yaptım.
Saray bana göre gereksiz bir ihtişam ve gövde gösterisi içinde . Bunu ilgili konularda yazmıştım . Bana göre son derece gereksiz ama amaç uluslararası arenada "güç" ve " ihtişamla" boy göstermek diye .
Savarona da bundan 80 yıl öncesi için büyük bir ihtişam , ziyadesiyle gövde gösterisi idi.
Al sana benzerlik , iki liderde bu gövde gösterisini geçerli akçe buluyor demek.

güzel olmuş,daha kullanışlı...akıllı adamın hali başka oluyor :KK49:

X