erasmus

Amaç gezmek görmekse okulun uzadığına değmeyecek bişey. Avrupa'ya gitmek zor bişey değil daha sonrada gezilir , görülür. 2 yıl kaldım neredeyse tamamını gördüm

Amaç gezmek görmekse okulun uzadığına değmeyecek bişey. Avrupa'ya gitmek zor bişey değil daha sonrada gezilir , görülür. 2 yıl kaldım neredeyse tamamını gördüm
Devlet hibe veriyor yüklü miktarda.Okadar zaman devlet önayak olmadan zor.Devlet maddi manevi destek.Öğrenci kredisini de almaya devam ediyor.iş derdi yok.Okula git gel gez ülkeyi, ülkeleri.Oh mis.

Devlet hibe veriyor yüklü miktarda.Okadar zaman devlet önayak olmadan zor.Devlet maddi manevi destek.Öğrenci kredisini de almaya devam ediyor.iş derdi yok.Okula git gel gez ülkeyi, ülkeleri.Oh mis.
Dediğim gibi kimsenin maddi Gücünü bilmiyorum. Belki hanımefendi için ya da bazı okuyucular için devletin verdiği hibe çok önemli değildir. Ki herkese vermiyor hibeyi

sağolun şimdiden :) ingilizce öğretmenliği için hangi ülkeyi seçmeliyim sizce ? seceneklerim litvanya,polonya,cek cumhuriyeti,macaristan
dediğin ülkelerin hepsini gezmiş görmüş polonya da da 1 sene yaşamış biri olarak söylüyorum. çek daha eğlenceli daha güzel bir ülke. ama polonyada da yaşanılır. litvanyayı macaristanı direk çıkar listeden bence

herkese çok teşekkür ederim gerçekten kafamda oluşmaya başladı bi şeyler,ilgilenip yazdıgınız için sağolun. bir de egitimimi saglık sorunlarımdan dolayı bi sene dondurdum başka lüksüm yok şuan ki olsa bile ingiltereye gitmek için yeterli param olsa erasmusu tercih etmezdim zaten hibe olayı oldugu için gidebilcegimi dusunuyorum onun dısında gidebilcek maddı olanagım yok malesef , egitim derken de okul derslerini demiştim evet tam acıklama yapmadıgım için karısıklık olmuş sanırım :) tekrar teşekkür ederim yazan herkese :)

herkese çok teşekkür ederim gerçekten kafamda oluşmaya başladı bi şeyler,ilgilenip yazdıgınız için sağolun. bir de egitimimi saglık sorunlarımdan dolayı bi sene dondurdum başka lüksüm yok şuan ki olsa bile ingiltereye gitmek için yeterli param olsa erasmusu tercih etmezdim zaten hibe olayı oldugu için gidebilcegimi dusunuyorum onun dısında gidebilcek maddı olanagım yok malesef , egitim derken de okul derslerini demiştim evet tam acıklama yapmadıgım için karısıklık olmuş sanırım :) tekrar teşekkür ederim yazan herkese :)
Zaten fikir çoktur her ülkeninde kendine göre güzellikleri var içinizden neresi geçiyosa der içerikleri , kredi filan neresi uyuyosa öyle tercih yapın , hakkınızda hayırlısı olsun:)

Ben de Hollanda'ya gittim.
Hollanda'da eğitim daha ciddi, Erasmuslular daha rahat olsa da sonuçta normal bir sınıfın içinde ders alıp aynı sınavlara girdiğimiz için o kadar da başıboş bırakmadılar bizi. :KK53:
Mühendislik vs gibi çok somut alanlar dışında Erasmus'tan mesleki anlamda 'aydınlanarak' dönmezsiniz. Evet yeni şeyler öğrenir, güzel vakit geçirir, yeni arkadaşlar edinir, eğlenirsiniz.

Ama çok güzel dil pratiği kesinlikle, gerek okul gerek sosyal hayatınızı tamamen İngilizce yaşamak zorundasınız. O yüzden içinize işliyor resmen.

Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'a tatil için gittim. Çek Cumhuriyeti pahalıdır. Litvanya güzel bir ülke ama dışarıda İngilizce konuşan sayısı muhtemelen Çek Cumhuriyeti'ne göre daha azdır, ama siz zaten öğrencilerle takılacağınız için çok sorun olmaz.

Eğer maddi manevi şartlar uygun olursa ben kaçırmayın derim, Erasmus bambaşka bir şey :)

Dediğim gibi kimsenin maddi Gücünü bilmiyorum. Belki hanımefendi için ya da bazı okuyucular için devletin verdiği hibe çok önemli değildir. Ki herkese vermiyor hibeyi
Okulun Erasmus kordinatoru olarak soyleyebilirim ki,her ülkede her bölünün denklüğü yok,Öncelikle ikinci sınıfın 1.döneminde gidilebilecek üniversitelerin syllabus'ünü çıkartıp kendi bölüm hocalarınla derslerin denkliğini konuşman gerek.İngilizce öğretmenliği diğer ülkelerde bizimki kadar yaygın bir bölüm olmadığı için zannediyorum sadece ortak dersler yani seçmeliler olabilir.Ayrıca devlet çok cüzzi bir miktar para veriyor o da ülkeden ülkeye değişiyor mesela Almanya Hollanda için 100-150€ veririken kendi para birimini kullanan ülkeler için 50-100€ arasında hibe veriyor.Bilginiz olsun.

sağolun şimdiden :) ingilizce öğretmenliği için hangi ülkeyi seçmeliyim sizce ? seceneklerim litvanya,polonya,cek cumhuriyeti,macaristan

Merhabalar , Polonya'yı tavsiye etmem , Slav dili olarak Lehçenin hakim olduğu yer olan Polonya'da pek pratik şansı olmaz , Macaristan ya da Çek cumhuriyeti tavsiye ederim.

Öte yandan Polonya elçiliğinde geçen seneye kadar çalıştığım için şunu diyebilirim ki hibe 400 Euro veriyor , ayrıca yaş kapsamında vize ücretinin alınmadığı durumlar var ve pahalı bir ülke de değil :)

X