• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erasmus derdi

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.098
1.936
448
Herkese merhaba, şu sıralar benim de derdim bu oldu. Bu sene erasmus için başvuru yaptım ancak 2. Yerleştirmelere kaldıgım için olmadı, ortalamam düşüktü alttan iki dersim vardı, şimdi onları çok iyi getirdim ortalamamı çok yükselttim, bu sene başvursam çıkacağına eminim. 3. Sınıfa geçtim. Ancak bu sene erasmusa başvurursam 4. Sınıfta gidebiliyorum ve son sınıfta gittiğimde stajımı yapamadığım için okul direk 1 sene uzuyor. Sizce okulu 1 sene uzatmaya değer mi erasmus için? Fransa istiyorum dilimi de ilerletebilmek için ama bilemiyorum. Yurtdışına gitmek, deneyim kazanmak çok önemli benim için. Mutlaka istiyorum ama sıkıntı çekmeye değer mi sizce. Master için mi denesem yurtdışını ortalamamı flan yüksek tutup, bilemedim. Erasmusa gitmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi ? Okulu uzatmak pahasına kazanılması gereken bir tecrübemi sizce ?

Herkese merhaba, şu sıralar benim de derdim bu oldu. Bu sene erasmus için başvuru yaptım ancak 2. Yerleştirmelere kaldıgım için olmadı, ortalamam düşüktü alttan iki dersim vardı, şimdi onları çok iyi getirdim ortalamamı çok yükselttim, bu sene başvursam çıkacağına eminim. 3. Sınıfa geçtim. Ancak bu sene erasmusa başvurursam 4. Sınıfta gidebiliyorum ve son sınıfta gittiğimde stajımı yapamadığım için okul direk 1 sene uzuyor. Sizce okulu 1 sene uzatmaya değer mi erasmus için? Fransa istiyorum dilimi de ilerletebilmek için ama bilemiyorum. Yurtdışına gitmek, deneyim kazanmak çok önemli benim için. Mutlaka istiyorum ama sıkıntı çekmeye değer mi sizce. Master için mi denesem yurtdışını ortalamamı flan yüksek tutup, bilemedim. Erasmusa gitmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi ? Okulu uzatmak pahasına kazanılması gereken bir tecrübemi sizce ?

merhaba, Bogazici'nde okuyormussunuz konunuza baktim onceki.
bu durumda frankofon olmadiginiz icin zaten Fransa size kabul vermez, verse de dersleri gecemezsiniz cunku burada 100% fransizca isleniyor dersler.

Eğer kazanırsanız gidin çünkü gitmiş olsaydınız da okulunuz her türlü uzayacaktı gidenlerden biliyorum derler uyumlu olmadığı için yanlarım dönem ya da bir yıl uzuyor

Erasmusta mutlu olabilmek için ortama uyum sağlayabilmek gerekiyor bence. Mesela kuzenim gitti, kafası çok rahat olan bir kız değildir. İnsanlarla sosyalleşmek tanışmak için başta erasmus partilerine gitti ama o leş ortamları görünce psikolojisi çok bozuldu ağlayarak geçti ayları. Başka bir arkadaşım da bu ortamlara uyum sağladı her gece parttilerde eğlencenin dibine vuruyor.
Uyum sağlayabilecrğini düşünüyorsan ve maddi durumun el veriyorsa git derim. İş hayatı kaçmıyor 1 sene daha bekleyebilir. Güzel bir deneyim olur :)

Stajın kaç iş günü yapılması gerekiyor? Yazın yapabilirsin, Erasmus'a gitmeden önce.

Size katacağı şeylere karşılık kesinlikle değer, bir daha karşınıza çıkmayacak bir fırsat hiç düşünmeyin bile, Fransa'da staj yapma imkanınız yok mu peki, hem Erasmus hem staj?
Bu tarz yurtdışı deneyimleri size hem birçok ülkeden çevre kazandırır, seçeneklerinizi genişletir, hem sizin ufkunuzu mahallenizden tüm dünyaya açar, tabi sizde de bu istek varsa, bazıları kütük gibi gidip kütük gibi geliyor ne yazık ki. Bağımsız bir birey olmayı, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenirsiniz, farklı insanların öcü ya da düşman olmadıklarını, onların da sizin gibi insan olduğunu görürsünüz iyisiyle kötüsüyle, sakın giderseniz kendi küçük grubunuza yapışık kalmayın, tanışabildiğiniz kadar insanla tanışın, gezebildiğiniz kadar gezin.

Bazı şeyler zamanında güzel, belki ilerde yine gitme şansın olur ama öğrenciyken gitmek ve sana katacakları başka, ilerde belki 30lu yaşlarında iş için gitmek ve katacakları başka.

bölümüne bağlı biraz da bizim bölüm için ben gerek duymadım gitmedim hiç de pişman değilim çünkü zaten bolca gidebilme imkanı sunuyor iş hayatı bizim.Sizin sektörünüz nasıl ona göre değerlendirin çünkü ileride çok gidemicem gibi diyorsanız gidin derim ama ileride zaten çok gidecekseniz biraz leş ortamlar olduğunu düşünüyorum gidenlerin anlattıklarından açıkçası.ha bi iki kafa dengi arkadaş bulursun biraz da paran olur tüm avrupayı da gezebilrisin biraz da şans

Bazı şeyler zamanında güzel, belki ilerde yine gitme şansın olur ama öğrenciyken gitmek ve sana katacakları başka, ilerde belki 30lu yaşlarında iş için gitmek ve katacakları başka.

Haklısınız, öğrenciyken kafa daha rahat oluyordur eminim, ben de bu yüzden daha özgür olabilmek daha çok verim alabilmek için istiyorum ama okul uzaması kafamı karıştırıyor.
bölümünüzü de yazsaydınız

bazı alanlarda sırf gezmeye yarar bazılarında bilgi ve dil önemli olur
İngilizce öğretmenliği okuyorum, ben açıkçası ufkumun açılması,daha da sosyalleşebilmek amacıyla gitmek istiyorum

Kesinlikle değmez Pişmanlıkları çok gördüm
Ya , öyle mi drsiniz :-(

merhaba, Bogazici'nde okuyormussunuz konunuza baktim onceki.
bu durumda frankofon olmadiginiz icin zaten Fransa size kabul vermez, verse de dersleri gecemezsiniz cunku burada 100% fransizca isleniyor dersler.
Fransa kabul veriyor ıntermediate seviyesindeki dersleri almış olanlara. Ben su an intermediate kurlarına geçeceğim, başvurular başlayana kadar o kurları tamamlamış olurum. Siz fransada mı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse bizim okulun anlaşmalı olduğu fransadaki üniversite hakkında size bir kaç şey danışabilir miyim? Okul dil istiyor evet ama B1 seviye istiyor bildigim kadarıyla bu da çok yüksek bi seviye değil. Erasmusa açık olduğu için ingilizce de işleniyordur diye düşünüyorum yüzde yüz fransızcaysa anlamam zorlaşır

Eğer kazanırsanız gidin çünkü gitmiş olsaydınız da okulunuz her türlü uzayacaktı gidenlerden biliyorum derler uyumlu olmadığı için yanlarım dönem ya da bir yıl uzuyor
Gitmeyi çok istiyorum, bu sene gidecek arkadaşlarım bu yaz yaz okuluyla falan halledecekler dersleri, uzatmadan mezun olacaklar, ben de bu sene gidebilseydim aynı şekil yaoacaktım ama olmadı.

Not ortalamani yukseltip master yapman daha akillica.
Ortalamam şu an çok iyi, umarım böyle tutabilirim. Kime sorsam master için uğraş o daha mantıklı diyor. 1 yıl uzatmayı düşününce ben de o şekilde düşünmeye başlıyorum aslında..
Erasmusta mutlu olabilmek için ortama uyum sağlayabilmek gerekiyor bence. Mesela kuzenim gitti, kafası çok rahat olan bir kız değildir. İnsanlarla sosyalleşmek tanışmak için başta erasmus partilerine gitti ama o leş ortamları görünce psikolojisi çok bozuldu ağlayarak geçti ayları. Başka bir arkadaşım da bu ortamlara uyum sağladı her gece parttilerde eğlencenin dibine vuruyor.
Uyum sağlayabilecrğini düşünüyorsan ve maddi durumun el veriyorsa git derim. İş hayatı kaçmıyor 1 sene daha bekleyebilir. Güzel bir deneyim olur :)
Hiç parti insanı değilim, insanlarla da hemen kolayca iletişim kuramam :-( bundan korkuyorum aslında ve bunu yenmek istiyorum. Biraz da bunun için istiyorum gitmeyi. Maddi durum elvermiyor aslında ama kredi falan çektiricem mecburen öyle bir durum olursa. Çok teşekkürler yorumunuz için.

Kesinlikle değer yine master yaparsın ne olacak
Teşekkürler:-)

Stajın kaç iş günü yapılması gerekiyor? Yazın yapabilirsin, Erasmus'a gitmeden önce.
Bizim staj uygulamalı. Öğretmenlik yapacağım, okulda ders olarak geciyor, kendim secemiyorum, üniversitenin ayarladıgı okulda öğretmenlik uygulaması yapmam gerekiyor. Dönem icinde yapılıyor, o yüzden okul direk uzuyor :-(

Size katacağı şeylere karşılık kesinlikle değer, bir daha karşınıza çıkmayacak bir fırsat hiç düşünmeyin bile, Fransa'da staj yapma imkanınız yok mu peki, hem Erasmus hem staj?

Bu tarz yurtdışı deneyimleri size hem birçok ülkeden çevre kazandırır, seçeneklerinizi genişletir, hem sizin ufkunuzu mahallenizden tüm dünyaya açar, tabi sizde de bu istek varsa, bazıları kütük gibi gidip kütük gibi geliyor ne yazık ki. Bağımsız bir birey olmayı, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenirsiniz, farklı insanların öcü ya da düşman olmadıklarını, onların da sizin gibi insan olduğunu görürsünüz iyisiyle kötüsüyle, sakın giderseniz kendi küçük grubunuza yapışık kalmayın, tanışabildiğiniz kadar insanla tanışın, gezebildiğiniz kadar gezin.
Çok teşekkürler :-) ben de aslında erasmusa gidip hem ufkunu hem öevresini geliştirmiş, sosyalleşmis insanlardan biraz feyz alıyorum desem doğru olur. Yeni yerleri görmeyi yeni hayatlar tanımayı cok istiyorum, ama bu benim 1 senemi ve yüklü miktarda da paramı yiyecek okul uzatınca paralı oluyor bir cok sey o bakımdan. Bilemiyorum arada kaldım. Çok teşekkürler yorumunuz icin..

Bende gıttım Fransa'ya ama üçüncü sınıftık :) guzeldı ya tecrübe oldu bence git nolacak sanki bir yıl sonra mezun ol ben beş yıllık okklı altı yılda bitirdim noldu Hayatima ne bısey kattı ne eksılttı gec bıtırmek bence gıt hatta başka ülkerıde gezme sansın olacak

İlla prtıyemı gıtmek lazım töbe töbe. Gezilir yıyilir içilir . Millet kusuyordu içkiden yurtta ne pis ortamlar onlar ya . Bence guzel deneyım kafan karışmasın. İnan öğrenciyken ne yaparsan yaparsın daha cok çünkü hıc sorumluluk yok

bölümüne bağlı biraz da bizim bölüm için ben gerek duymadım gitmedim hiç de pişman değilim çünkü zaten bolca gidebilme imkanı sunuyor iş hayatı bizim.Sizin sektörünüz nasıl ona göre değerlendirin çünkü ileride çok gidemicem gibi diyorsanız gidin derim ama ileride zaten çok gidecekseniz biraz leş ortamlar olduğunu düşünüyorum gidenlerin anlattıklarından açıkçası.ha bi iki kafa dengi arkadaş bulursun biraz da paran olur tüm avrupayı da gezebilrisin biraz da şans
Eğitim fakültesindeyim, ingilizce. Üniversitede kalmayı istiyorum, bölümde yurtdısına giden hoca cok her baska bş tanesi gidiyor aslında o sıkıntı değil. Tatil amaçlı da gidebilirim ilerde, öğrenciyken gitmekle ilerde gitmek arasındaki farkları düşünüyorum, pişman olur muyum geriye dönüp baktıgımda diye kafamı kurcalıyor. Aslında cok da büyütülecek bir şey değil de bir çok arkadaşım bu sene gidiyor bende de bi geride kalmışlık hissi mi desem öyle bişey oldu.

Back
X