Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Epilepsi......( Sara) Paylaşalım

Yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar çok merak ediyorummmm

bu konularda pek bilgim yok ama canınızı sıkmayın diye mesaj atıyorum .ciddi bir durum olsaydı mutlaka kontrol altına alırlardı .videolu eeg sanırım sizi uyutup beyin etkileşimlerine bakıyorlar.. bilmiyorum net internetten araştırsanız daha iyi olur.

İlk gebeliğimde lamictal 100 kullandım.Şuanda tekrar hamileyim ve lamictal 100 le gebe kaldım ama nöbetlerim arttıkça arttı, 300mg a kadar çıktık nöbetlerde hiçbir azalma olmadı, günde 20 yi bulan nöbetlerden söz ediyorum. Çok zor günler geçirdim ve nöbetler yüzünden pisikolojim, sağlığım, huzurum hepsi bozuldu. Bir ay heyet raporu verdiler, raporda dahada kötü oldum, yataktan çıkamadım. Hiç bişey yiyemiyordum, yemek bile nöbete neden oluyodu, yakında ölecegimi zannetmeye başlamıştım.

3-4 hafta önce hacetepeden Serap Sayğıya gittim ilacımı tegretolle degiştirdi ve kendime geldim.Gündüz iyiyim akşam uyuyamıyorum ve bikaç nöbet oluyor ama ben buna razıyım.Şimdi eskisine göre çok iyiyim.Saglığın kıymetini birkez daha anladım.

2 hamilelik geçirdim biri okadar rahat, biride yukarda yazdığım gibi. 2 sinin arası iki yıl sadece.[/QU
arkadaşım merhaba ankarada ki dr dan biraz bilgi veririmisin kayserideyim 3 dr a gittim daha net bi tanuı koyamadılar ikisi var ilaç başlayalım diyor birisi prof birşeyin yok diyor ne yapacagımı bilmiyorum yardımcı olursan bilgi acısından çok memnun olurum

İlk gebeliğimde lamictal 100 kullandım.Şuanda tekrar hamileyim ve lamictal 100 le gebe kaldım ama nöbetlerim arttıkça arttı, 300mg a kadar çıktık nöbetlerde hiçbir azalma olmadı, günde 20 yi bulan nöbetlerden söz ediyorum. Çok zor günler geçirdim ve nöbetler yüzünden pisikolojim, sağlığım, huzurum hepsi bozuldu. Bir ay heyet raporu verdiler, raporda dahada kötü oldum, yataktan çıkamadım. Hiç bişey yiyemiyordum, yemek bile nöbete neden oluyodu, yakında ölecegimi zannetmeye başlamıştım.

3-4 hafta önce hacetepeden Serap Sayğıya gittim ilacımı tegretolle degiştirdi ve kendime geldim.Gündüz iyiyim akşam uyuyamıyorum ve bikaç nöbet oluyor ama ben buna razıyım.Şimdi eskisine göre çok iyiyim.Saglığın kıymetini birkez daha anladım.

2 hamilelik geçirdim biri okadar rahat, biride yukarda yazdığım gibi. 2 sinin arası iki yıl sadece.

geçmiş olsun canım çok üzüldüm bebeğinin sağlığı nasıl peki?

Bende henüz hamile değilim ama şuan lamictal 100 kullanıyorum, hamile kaldığımda ilacımı bırakmak istiyorum bebeğime zarar vermesinden korkuyorum bakalım seninde ilk gebeliğin sağlıklı geçmiş bilmiyorum ne yapmalıyım...

canım bende de var epilepsinin bi çeşidi;
şuan 4 aylık hhamileyim allahın izniyle bi problem yok,
normailde trilleptal kullanıyodum, hamile olduğumu öğrenince Tegretol 200 e geçtik,3 aydır bunu kulanıyorum..

inşallah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli dünya ya getirsin canım bebeğini inşallah rabbim bana da nasip eder. peki tegretol un bi yan etkisi olurmuymus bebeğe?

Epilepsiyle ilgili bir konunun açılmasına ve burda sizleri tanımaktan bende mutlu oldum.Hastalıgımla ilgili sıkıntıları pek kimseyle paylaşamıyorum çünkü anne babam ve eşim dışında kimse rahatsızlıgımı bilmiyor.Ailemle bu konudan kimseye bahsetmeme konusunda anlaşmıştık.Eşim bile dügünümüze 1-2 ay kala ögrendi.
Ben dogum kontrol hapı kullanmak istemedim.Zaten kullandıgımız ilaçların yan etkisi var,bide bunun yan etkileriyle ugraşmak istemedim.Eşim korunuyo napalım.
Senin kullandıgın ilacı dokorumla konuşmayı düşünüyorum.
4-5 seneönce bende 75 i gördüm,biraz rahat davranıp yesem yüz kilo bile olurum.Haftada bikaç kilo alabiliyorum.Bende hep rejim modundayım.Krom hapıda mı kullanmamız sakıncalı,bilgin var mı acaba?

merhaba bende12 yaşmda tanıştım bu hastalıkla ama o günden beri hayattan zevk almıyorum diyebilirim:KK43:
ilk başlarda bayılarak nöbet geçirdiğimde oluyordu ama şu an 23 yaşındayım neredeyse 5 yıldır hiç uykuda ve baygın bir şekilde nöbet geçirmedim. 500 mg lık depakinle başladım şimdi 50 mg topamaks kullanıyorum. son günlerde o kdr sıkıldım ki kendi kendime ilcı bıraktım ve 15 gün sonra gözümde şimşek çakması gibi ışıklar olmaya başladı bir hafta boyunca hergün yaşadım bunları ve tekrar doktora gittim. ilacıma da yeniden başladım. emarlar eegler en baştan başladık. ilaç kullanmaktan çok sıkıldım ve nişanlıyım nişanlıma da en başında bu durumu söylemedim söylemediğim içinde çok pişmanım şimdi nasıl söyliyceğimide bilmiyorum:KK43:siz de 1-2 ay kala öğrendi demişsinz ya merak ettim ne yapmalıyım diye artık nöbetim olmuyor evet ama yinede ilaç kullanıyorum nolur bir yardım edin :KK43:

merhaba bende12 yaşmda tanıştım bu hastalıkla ama o günden beri hayattan zevk almıyorum diyebilirim:KK43:
ilk başlarda bayılarak nöbet geçirdiğimde oluyordu ama şu an 23 yaşındayım neredeyse 5 yıldır hiç uykuda ve baygın bir şekilde nöbet geçirmedim. 500 mg lık depakinle başladım şimdi 50 mg topamaks kullanıyorum. son günlerde o kdr sıkıldım ki kendi kendime ilcı bıraktım ve 15 gün sonra gözümde şimşek çakması gibi ışıklar olmaya başladı bir hafta boyunca hergün yaşadım bunları ve tekrar doktora gittim. ilacıma da yeniden başladım. emarlar eegler en baştan başladık. ilaç kullanmaktan çok sıkıldım ve nişanlıyım nişanlıma da en başında bu durumu söylemedim söylemediğim içinde çok pişmanım şimdi nasıl söyliyceğimide bilmiyorum:KK43:siz de 1-2 ay kala öğrendi demişsinz ya merak ettim ne yapmalıyım diye artık nöbetim olmuyor evet ama yinede ilaç kullanıyorum nolur bir yardım edin :KK43:

CANIM MERHABA ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN BENDE 12 YAŞINDA BU HASTALIKLA TANIŞTIM VE SUAN 33 YAŞINDAYIM.EPİLEPSİ TÜRÜNÜ BİLMİYORUM AMA BAZI EPİLEPSİLER İYİLEŞMEZ SADECE İLAÇLA KONTROL ALTINA ALINIR.BENİMKİ BU TÜRDEN BENİMDE SENİN GİBİ İLAÇ BIRAKMA DENEMELERİM OLMUŞTU.AMA SONUÇ HÜSRAN YİNE İALCA DÖNDÜM GÜNDE BİR TANE DEPAKİN ALIYORUM.NİŞANLIN KONUSUNA GELİNCE;BEN EVLİYİM AMA EŞİME EN BAŞTA FLÖRT DÖNEMİNDE SÖYLEDİM BUNU SORUN YAPMADI.AMA KENDİ AİLESİNE HİÇBİR ZAMAN SÖYLEMEDİ.ÇÜNKÜ ONLARIN KABUL ETMECEĞİNİ BİLİYORDU.BENCE NİŞANLINLA BUNU PAYLAŞ NETİCEDE YALAN ÜZERİNE KURULAN BİR EVLİLİK İLERDE FARKLI SORUNLARI GETİRİR.O ZATEN SENİN ŞUAN NASIL BİR HAYATIN OLDUĞUNU GÖRDÜ VE SENİ TANIDI.NETİCEDE EPİLEPSİ İNSANI HAYATDAN KOPARAN BİR HASTALIK DEĞİL İLÇALARLA HERŞEY KONTROL ALTINDA ALLAH BETERİNDEN KORUSUN.EĞER BU DURUMU KABUL ETMEZSE BU DA ONUN KALİTESİNİ GÖSTERİR(KUSURA BAKMA DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH) AMA BEN BÖYLE BİR OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.CANIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR İNŞALLAH.

CANIM MERHABA ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN BENDE 12 YAŞINDA BU HASTALIKLA TANIŞTIM VE SUAN 33 YAŞINDAYIM.EPİLEPSİ TÜRÜNÜ BİLMİYORUM AMA BAZI EPİLEPSİLER İYİLEŞMEZ SADECE İLAÇLA KONTROL ALTINA ALINIR.BENİMKİ BU TÜRDEN BENİMDE SENİN GİBİ İLAÇ BIRAKMA DENEMELERİM OLMUŞTU.AMA SONUÇ HÜSRAN YİNE İALCA DÖNDÜM GÜNDE BİR TANE DEPAKİN ALIYORUM.NİŞANLIN KONUSUNA GELİNCE;BEN EVLİYİM AMA EŞİME EN BAŞTA FLÖRT DÖNEMİNDE SÖYLEDİM BUNU SORUN YAPMADI.AMA KENDİ AİLESİNE HİÇBİR ZAMAN SÖYLEMEDİ.ÇÜNKÜ ONLARIN KABUL ETMECEĞİNİ BİLİYORDU.BENCE NİŞANLINLA BUNU PAYLAŞ NETİCEDE YALAN ÜZERİNE KURULAN BİR EVLİLİK İLERDE FARKLI SORUNLARI GETİRİR.O ZATEN SENİN ŞUAN NASIL BİR HAYATIN OLDUĞUNU GÖRDÜ VE SENİ TANIDI.NETİCEDE EPİLEPSİ İNSANI HAYATDAN KOPARAN BİR HASTALIK DEĞİL İLÇALARLA HERŞEY KONTROL ALTINDA ALLAH BETERİNDEN KORUSUN.EĞER BU DURUMU KABUL ETMEZSE BU DA ONUN KALİTESİNİ GÖSTERİR(KUSURA BAKMA DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH) AMA BEN BÖYLE BİR OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.CANIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR İNŞALLAH.[/QUO

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah size de inş tez zamanda şifa versin. belki birçok insandan daha iyi durumdayız çok şükür yinede ama bunları yazarken bile ağlıyorum artık hayattan bıktırdı bu hastalık beni. pilli bebek gbi hissediyorum kendimi hapımı unuttuğum zaman fırlıyorum yataktan korkudan. bir hafta önce yine emar ve eeg çektirdim. çok şükür sonuçlarım iyi emarımda hiçbişey yok eeg mde çok hafif son günlerde yaşadıklarım ilacı bıraktığımdan dolayı belirtiler olduğunu söyledi doktor. yine kendi ilacıma devam ediyorum işte . ama en başından nişanlıma söylemediğim için şimdi ona da haksızlık ediyomuşum gibi geliyor. neden onunda hayatını mahvedeyim diyorum belki başkasıyla olmak isteyecekti diye düşünüyorum.sanki yapılan bütün hazırlıklar boşa gidecekmiş gibi geliyor :KK43: hiçbişeyin keyfini çıkaramıyorum düşünüp duruyorum işte ne diyim Allah yardım etsin :KK43:

bende depakinle başlamıştım tedaviye ama başlamaz olaydım depakin bende adet düzensizliği yaptı şimdi brde onu çekiyorum. şu an topamaks kullanıyorum 50 mg ...

11 haziran salı günü akşam 9 buçuk gibi uyudum gece bi telefon geldi tanımadığım bi numara olmadığı için açmadın zaten o da uzun çalmamıştı. saatini oradan hatırlıyorum gece 12 yi ya 2 yada 12 geçiyordu. sonrasında film kopuk bende gözümü açtığımda hastanedeyim etrafımda komşularım ve çocuklarım eşim... insanlara boş boş bakıyorum ve burada ne aradığımızı soruyorum... ilk defa geçirdim... epilepsi olduğu söylendi... şimdi tetkikler başladı... kan tahlili EEG çekimi yapıldı bugünde MR çekilecek sonuçlar toplanıp doktora verilecek ve tedaviye başlanacak...
hiç yokken birden bu kadar ilerlemiş evrede başlaması beni çok şaşırttı...
korkmuyorda değilim... bundan sonra yanlız yaşayamazsın mutlaka yanında biri olmalı deniliyor ... hayat zordu şimdi daha da zor olacak galiba...

geçmiş olsun canım çok üzüldüm bebeğinin sağlığı nasıl peki?

Bende henüz hamile değilim ama şuan lamictal 100 kullanıyorum, hamile kaldığımda ilacımı bırakmak istiyorum bebeğime zarar vermesinden korkuyorum bakalım seninde ilk gebeliğin sağlıklı geçmiş bilmiyorum ne yapmalıyım...[/QUOTE]

Bir ay önce doğum yaptım.Oğlum da bir kusur, sıkıntı yok. Sağlıklı bir bebek gibi görünüyor.Sitresli günlerin ardından oğlumu kucağıma almanın mutluluğunu yaşıyorum.Tegretole halen devam ediyorum, doğumdan sonra nöbetler kesildi. Tekrar doktoruma gitmeyi düşünüyorum, mr çektirmem gerekiyor ona göre tedaviye devam edecek.
İlacı bırakma konusunda kendi başına karar verme, lamictallede tegretollede sağlıklı bebek dünyaya getirme şansın var.Hamile kalan herkes yüzde yüz sağlıklı mı ki.Mesele tansiyon, şeker,kalp daha mı zararsız bebeğe.Hayır değil!Ama ilaçlarla bir çözüm bulunmaya çalışılıyor.

Son düzenleme:

merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim sabah böyle bir konu açmayı istedim çünkü yalnız değildim ama varmış zaten:) ben epilepsi ile 6 yaşında tanıştım benimki petitmal sara yani 2veya3sn donup kalıyorum o çocuk yaşta doktorlar hastaneler....iki hap kullanıyordum ve yaşıma belki de çok ağırdı sürekli uyku hali vardı hapı içtiğim an uyuyordum kalktığımda da hapları tekrar çıkarıyordum o günlerimi hatırladım da kötü oldum yine :KK43: hiç kabullenmedim bu hastalığı sürekli ailemi suçladım çünkü ben havale geçirdiğimde ailem hemen hastaneye götürmüş ve doktor bana hiçbir şekilde test uygulamadan penisilin yapmış ve annemlere aynen şunu demiş:siz penisilin vuruldunuz mu bişey oldu mu demiş.annemgilde vurulduk ama bişey olmadı demiş abisi ablası vuruldu mu bişey oldu mu demiş annemgil de hayır bişey olmadı demiş doktor denen şahsiyet de o zaman buna da bişey olmaz demiş ve havale geçirirken bana penisilin yapmış o da beynim de iz yapmış ve saraya neden olmuş..aileme hep kızdım sizin yüzünüzden bu haldeyim test yaptırmadınız bana die hep isyan ettim Allahım affetsin:KK43: taki üniversite yıllarımda kendimi toparladım benden daha kötü durumda olanlar vardı.ben ailemden baya uzakta okudum ama kimseye ihtiyacım yoktu çok şükür bayılmam yoktu yolda rahat rahat yürüyordum bu halimi görünce daha da şükrettim şimdi o ettiğim isyanlara yanıyorum :KK43: ne büyük günah işlemişim :KK43:canım nişanlına bu durumu söylememişsin ama büyük hata yapmışsın.. tatlım umarım şimdi söylemişsindir.ben eşime flörtümüzün ilk günü söyledim ilk başta durdu daha sonra ben seni böyle sevdim benim ne olacağımı sadece Allah biliyor demişti.Annesinden korktu biraz acaba tepkisi ne olur die annesi de saolsun oğlum ben de hastayım ne var bunda Allahım şifasını versin demiş o da gayet olgunlukla karşılamış Allah razı olsun çok şükür evlendik ve vajinismus olduğumu öğrendim çok üzüldüm çok ağladım meğer üzüntü stres sıkıntı epilepsiyi de tetikliyormuş.şimdi herşeyi akışına bıraktım Elhamdülillah vajinismusu da aştım sara ya gelince bu yaşta normalde petitmal olmazmış veya genetik olurmuş benim ailemde yok ama ben 25 yaşındayım ben de petitmal var doktor önce şaşırdı bu nasıl olabilir die ama havale geçirdiğimi öğrenince taşlar yerine oturdu..iyileşme durumuma gelinceeeee böyle bir durumum yok arkadaşlar doktor bu senin hayatının bir parçası bununla yaşamayı öğren dedi...öğrenmekten başka çaremiz yok Allahım başka dert sıkıntı vermesin. şimdi yeni bir doktora gitmeye başladım ve o kadar iyi ki... şunu sordum:hocam bazen bazı şeyleri unutabiliyorum bu durum beni korkutuyor şimdi geçici ama kalıcı olur mu bu düşünce beni kahrediyor demiştim.doktorumdan ALlah razı olsun beni rahatlatacak bir cvp verdi:ben sana herşeyi unutacaksın desem ne olacak bu düşünceyle hayatının en güzel anlarını kaçıracaksın hayattan tat almayacaksın bunları düşünme ben sana unutacaksın veya unutmayacaksın demiyorum sonunu düşünmeden bugünü yaşa ve tadını çıkar demişti artık sonunu düşünmüyorum ve yaşıyorum Allah eşimden de razı olsun onun desteği beni ayakta tutuyor.cnm sen 12 yaşından beri ilaçları kullanıyormuşsun ama ben 6 yaşımdan beri kullanıyorum sakın ilacını bir daha bırakma bunlar doktor kontrolünde olacak şeyler sadece aksatma yeter.asla bişeye üzülme stres yapma yorulma aç kalma dengeli beslen düzenli uyuman lazım çünkü bunların hepsi epilepsiyi tetikliyor bilgisayara tvye çok bakma telefonla çok konuşma bunlar da tetikliyor nişanlına da söyle çünkü evlenince öğrenecek olursa bu direk boşanma sebebi olabiliyormuş bunu bana aile hekimim söyledi eşin biliyor di mi hastalığını yoksa bu boşanma sebebi dedi çünkü bu hastalık gebeliği etkileyebilir ve bunu herkes kabul etmiyor şimdi ben gebelik düşünüyorum sana şu kadarını söyleyeyim doktorun bir tanesi bana direk çocuğun özürlü olur demişti daha bekardım ve genel bir bilgi almak istemiştim ama onun dışında bütün doktorlar bunun aksini söyledi şuan tedaviye başladık normalde depakin 500 kullanıyordum şimdi dozları azaltmaya başladı doktor 5 ay gibi bir tedavi sürecinden geçmem gerekiyor bakalım bu haplara nasıl tepki vereceğim ona göre yön vereceğiz...sen sen ol nişanlına bunu söyle veya umarım söylemişsindir çünkü onların desteği bizim için çok önemli canım ve şunu da asla unutma hayatta hiçbişey bizden ve sağlığımızdan daha önemli değil sakın bunu unutma Allahım herkese acil şifalar ve sabırlar versin.... hayaa gülümse ve anın tadını çıkar :)

merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim sabah böyle bir konu açmayı istedim çünkü yalnız değildim ama varmış zaten:) ben epilepsi ile 6 yaşında tanıştım benimki petitmal sara yani 2veya3sn donup kalıyorum o çocuk yaşta doktorlar hastaneler....iki hap kullanıyordum ve yaşıma belki de çok ağırdı sürekli uyku hali vardı hapı içtiğim an uyuyordum kalktığımda da hapları tekrar çıkarıyordum o günlerimi hatırladım da kötü oldum yine :KK43: hiç kabullenmedim bu hastalığı sürekli ailemi suçladım çünkü ben havale geçirdiğimde ailem hemen hastaneye götürmüş ve doktor bana hiçbir şekilde test uygulamadan penisilin yapmış ve annemlere aynen şunu demiş:siz penisilin vuruldunuz mu bişey oldu mu demiş.annemgilde vurulduk ama bişey olmadı demiş abisi ablası vuruldu mu bişey oldu mu demiş annemgil de hayır bişey olmadı demiş doktor denen şahsiyet de o zaman buna da bişey olmaz demiş ve havale geçirirken bana penisilin yapmış o da beynim de iz yapmış ve saraya neden olmuş..aileme hep kızdım sizin yüzünüzden bu haldeyim test yaptırmadınız bana die hep isyan ettim Allahım affetsin:KK43: taki üniversite yıllarımda kendimi toparladım benden daha kötü durumda olanlar vardı.ben ailemden baya uzakta okudum ama kimseye ihtiyacım yoktu çok şükür bayılmam yoktu yolda rahat rahat yürüyordum bu halimi görünce daha da şükrettim şimdi o ettiğim isyanlara yanıyorum :KK43: ne büyük günah işlemişim :KK43:canım nişanlına bu durumu söylememişsin ama büyük hata yapmışsın.. tatlım umarım şimdi söylemişsindir.ben eşime flörtümüzün ilk günü söyledim ilk başta durdu daha sonra ben seni böyle sevdim benim ne olacağımı sadece Allah biliyor demişti.Annesinden korktu biraz acaba tepkisi ne olur die annesi de saolsun oğlum ben de hastayım ne var bunda Allahım şifasını versin demiş o da gayet olgunlukla karşılamış Allah razı olsun çok şükür evlendik ve vajinismus olduğumu öğrendim çok üzüldüm çok ağladım meğer üzüntü stres sıkıntı epilepsiyi de tetikliyormuş.şimdi herşeyi akışına bıraktım Elhamdülillah vajinismusu da aştım sara ya gelince bu yaşta normalde petitmal olmazmış veya genetik olurmuş benim ailemde yok ama ben 25 yaşındayım ben de petitmal var doktor önce şaşırdı bu nasıl olabilir die ama havale geçirdiğimi öğrenince taşlar yerine oturdu..iyileşme durumuma gelinceeeee böyle bir durumum yok arkadaşlar doktor bu senin hayatının bir parçası bununla yaşamayı öğren dedi...öğrenmekten başka çaremiz yok Allahım başka dert sıkıntı vermesin. şimdi yeni bir doktora gitmeye başladım ve o kadar iyi ki... şunu sordum:hocam bazen bazı şeyleri unutabiliyorum bu durum beni korkutuyor şimdi geçici ama kalıcı olur mu bu düşünce beni kahrediyor demiştim.doktorumdan ALlah razı olsun beni rahatlatacak bir cvp verdi:ben sana herşeyi unutacaksın desem ne olacak bu düşünceyle hayatının en güzel anlarını kaçıracaksın hayattan tat almayacaksın bunları düşünme ben sana unutacaksın veya unutmayacaksın demiyorum sonunu düşünmeden bugünü yaşa ve tadını çıkar demişti artık sonunu düşünmüyorum ve yaşıyorum Allah eşimden de razı olsun onun desteği beni ayakta tutuyor.cnm sen 12 yaşından beri ilaçları kullanıyormuşsun ama ben 6 yaşımdan beri kullanıyorum sakın ilacını bir daha bırakma bunlar doktor kontrolünde olacak şeyler sadece aksatma yeter.asla bişeye üzülme stres yapma yorulma aç kalma dengeli beslen düzenli uyuman lazım çünkü bunların hepsi epilepsiyi tetikliyor bilgisayara tvye çok bakma telefonla çok konuşma bunlar da tetikliyor nişanlına da söyle çünkü evlenince öğrenecek olursa bu direk boşanma sebebi olabiliyormuş bunu bana aile hekimim söyledi eşin biliyor di mi hastalığını yoksa bu boşanma sebebi dedi çünkü bu hastalık gebeliği etkileyebilir ve bunu herkes kabul etmiyor şimdi ben gebelik düşünüyorum sana şu kadarını söyleyeyim doktorun bir tanesi bana direk çocuğun özürlü olur demişti daha bekardım ve genel bir bilgi almak istemiştim ama onun dışında bütün doktorlar bunun aksini söyledi şuan tedaviye başladık normalde depakin 500 kullanıyordum şimdi dozları azaltmaya başladı doktor 5 ay gibi bir tedavi sürecinden geçmem gerekiyor bakalım bu haplara nasıl tepki vereceğim ona göre yön vereceğiz...sen sen ol nişanlına bunu söyle veya umarım söylemişsindir çünkü onların desteği bizim için çok önemli canım ve şunu da asla unutma hayatta hiçbişey bizden ve sağlığımızdan daha önemli değil sakın bunu unutma Allahım herkese acil şifalar ve sabırlar versin.... hayaa gülümse ve anın tadını çıkar :)

canım hepinize çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. benim çok yakın bir arkadaşımda var o yüzden bu konuda bildiğim şeyler var belki sınırlı ama paylaşmak istiyorum. şimdi herkeste epilepsi farklıymış çeşit çeşit bunu söylemişti söylediğin gibi uykuna ve yemene içmene çok dikkat edeceksin, yorgunluk ve ani üzüntüler, aslında nöbetleri geçirmek için hayatını baştan değiştirmesi gerekiyormuş sanırım, yeni çok stresli bir işin varsa değiştirme şansın varsa değiştir.bu arada arkadaşımın çocuğu var bir tane maşallah zeka ile alakalı hiçbir sorunu yok, ama ilaçlar ağır olduğu için evet unutkanlık yaptığını söylemişti ama merak etme hepimiz çoğu şeyi unutuyoruz onun ki de aslında bizim unutkanlıklarımızdan çokda farklı değil. en yakınarkadaşımın ismini bile unutabiliyorum ben, stres kaynaklı. bu arada arkadaşım kontrole gittiğinde hastalığım gerilemiş dedi :)) dua edin imkansız değil. Allahım şifa versin inşallah

canım hepinize çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. benim çok yakın bir arkadaşımda var o yüzden bu konuda bildiğim şeyler var belki sınırlı ama paylaşmak istiyorum. şimdi herkeste epilepsi farklıymış çeşit çeşit bunu söylemişti söylediğin gibi uykuna ve yemene içmene çok dikkat edeceksin, yorgunluk ve ani üzüntüler, aslında nöbetleri geçirmek için hayatını baştan değiştirmesi gerekiyormuş sanırım, yeni çok stresli bir işin varsa değiştirme şansın varsa değiştir.bu arada arkadaşımın çocuğu var bir tane maşallah zeka ile alakalı hiçbir sorunu yok, ama ilaçlar ağır olduğu için evet unutkanlık yaptığını söylemişti ama merak etme hepimiz çoğu şeyi unutuyoruz onun ki de aslında bizim unutkanlıklarımızdan çokda farklı değil. en yakınarkadaşımın ismini bile unutabiliyorum ben, stres kaynaklı. bu arada arkadaşım kontrole gittiğinde hastalığım gerilemiş dedi :)) dua edin imkansız değil. Allahım şifa versin inşallah

saol cnm bnmAllah razı olsun doktor da söyledi senin söylediklerini çocuk meselesine gelince özellikle aile hekimim şunu söyledi sara hastalarının çocuklarının diğer gebelere göre daha zeki olurlar çünkü gebe 2 folik asit hapı kullanıyor dedi aslında bunlar bize cesaret verdi vajinismusu da yendik çok şükür sayende:) tedaviye başladık hayırlısı diyelim artık :)))

saol cnm bnmAllah razı olsun doktor da söyledi senin söylediklerini çocuk meselesine gelince özellikle aile hekimim şunu söyledi sara hastalarının çocuklarının diğer gebelere göre daha zeki olurlar çünkü gebe 2 folik asit hapı kullanıyor dedi aslında bunlar bize cesaret verdi vajinismusu da yendik çok şükür sayende:) tedaviye başladık hayırlısı diyelim artık :)))

ama arkadaşım çocuğu olduktan birkaç yıl sonra öğrendi hastalığını ama hakkaten çocuğu çok zeki :))

allahım herkesin gönlüne göre versin yaaaa çok istiyorum çocuğumun olmasını sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin ALlahım herkese bana da :) (AMİN)

amin inşallah canım. olur kuzum ya merak etme herşey rayına oturuyor zamanla.Rabbim tüm isteyene versin inşallah hayırlısıyla sağlık sıhhatle inşallah

canım bende kullanıyorum, yarım sabah yarım akşam, ama zaten çok zor düzene girmişti, yıllarca hiçbir ilaç fayda etmemişti. Bırakmak çok riskli benim için , doktorum da olmaz dedi, işte böyle iyiyiz bebişimle şimdilik ama inşallah sağlıkla doğar ve büyür.

Merhaba,

Ben de 15 yıldır epilepsi hastasıyım. Bebek yapmak istiyoruz, Karbalex kullanıyorum doktorum Karbalex'i azaltarak Lamictal'e geçmemi istedi ancak Karbalex'i azalttıkça nöbetlerim arttı o yüzden Lamictal'i bıraktırdı. Aslında hamilelikte en güvenli ilaç Lamictalmiş ama hamileyken mecburen Karbalex kullanacağım. Çok endişelerim var hamileyken nöbet geçirmek ya da ilacımn bebeğe zarar vermesi gibi. Bebeğin sağlıkla dünyaya gelmiştir umarım. Hamileliğin nasıl geçti, sıkıntı yaşadın mı? Bebeğin sağlıkla doğdu mu? Biraz bana bilgi verir misin?

arkadaşlar tam aradığım sayfa bu...uzun zamandır araştırıyorum okuyorum soruyorum...ama yaşayanlardan dinlemek farklı birşey...

epilepsi hastasıyım bende...xxxxxxx kullanıyorum..4 senedir nöbet geçirmedim...30 yaşındayım ve bebek düşünüyorum artık....ancak riskler nedeni ile bir türlü cesaret edemiyordum....kadın doğum uzmanına gittim noroloji doktorunun düşürülebilecek minumum miktara düşürmesini istedi.. doktorumda 900 m düşürdü.. burda bazı arkadaşların sağlıklı bebekleri olduğunu okumak beni çok mutlu etti.açıksası bu konuda çok endişeliym...yatıp kalkıp bu olayı düşünüyorum...

Merhaba, Profil resmine bakınca bebek sahibi oldunuz sanırım. Ben de epilepsi hastasıyım, 30 yaşındayım, bebek sahibi olmak istiyoruz. İlaç kullanacağım hamileyken, nöroloğumun kontrolunde. Hamilelik sürecin ve bebeğinle ilgili biraz bilgi verebilir misin?

arkadaşlar öncelikle bu hastalığı geçiren herkese Allah şifa versin inş. bu hastalık ta basit tedavisi olan bir hastalığa dönüşür...
size sorum şu 9 yaşında yiğenim var erkek 2 defa kasılma,kusma,titremenin de eşlik ettiği nöbet geçirdi özel hastanelerde kaç kez uykulu uykusuz eegler çekildi normal çıktı fakat doktor bir ilaç yazdı adı trileptal 2 sene kullanacakmış bana ilaç pek mantıklı gelmedi acaba yanlış teşhis olabilir mi herşeyi temiz çıktı sonuçta...kafamız karışık..böyle bir durumla karşılaşan var mı, merak ettim..

X