epilepsi olup hamilelik geçiren var mı?

xsxekerkxixzcandy

İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
5.069
4
Merhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunu uzun zamandır takip ediyorum, çok güzel , çok faydalı gerçekten, Benim epilepsi rahatsızlığım var ve bebek düşünüyoruz, Doktor ilaçlarımı tegretolle değiştirdi hamilelik süreci için, yine korkuyor insan,
acaba benim gibi olup hamilelik geçiren var mı aranızda , tegretol kullandınnız mı?
teşekkürler herkese

canım bir bilgim yok ama çok geçmiş olsun...dr un bu durumda hamile kalmana izin veriyorsa demekki o kadar riskli deil...herşey gönlünce olsun....

Merhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunu uzun zamandır takip ediyorum, çok güzel , çok faydalı gerçekten, Benim epilepsi rahatsızlığım var ve bebek düşünüyoruz, Doktor ilaçlarımı tegretolle değiştirdi hamilelik süreci için, yine korkuyor insan,
acaba benim gibi olup hamilelik geçiren var mı aranızda , tegretol kullandınnız mı?
teşekkürler herkese

nobetlerin nasil oluyor?bayılma olarak mı dalma uyku olarak mı?tegratol kullanarak gebeligini baslatip ciddi bir kontrolle dogumunu gerceklestiren insanlar oldugunu okumustum.okuduklarima gore de hamileligin zaten basindan beri kullandigindan cocugunda bunyesi bunu alarak alisiyor zarar gormuyormus.ama tabi ki en iyisini norologun ve kadin dogum uzmanin bilir.
epilepsi hastaligini geciren bir arkadasimdan biliyorum.yillarca erken teshis sayesinde iyi bir tedavi gordu ve dedigine gore 20sene tegratol kullanimdan sonra hastaliktan kurtulmus.dogumuda hastaliktan asagi yukari 10sene sonra olmus.hastaligi gecirmis bitirmis olmasina ragmen kesinlikle normal dogum yapmayacaksin demis iki doktoruda.normal dogumla hastaliigin tekrarlama ihtimali yuzde 1 de olsa varmis.ki buna gore senin dogumun zaten sezeryanla olur.nobet gecirme ihtimalini dusunerekten musade edilmez.bence canını hic sıkma.cocuguna gecer diyede dert etme.cunku saralı annenin bebegide oyle olacak diye bir kaide yokmus.cocukta olmama ihtimalide varmis.hayirlisi

bazı epilepsi ilaçları gebelik için tehlikeli diye söylüyor drlar. örneğin depakin bunlardan biri. hamilelikte en az zarar tegretol ve lamictal imiş. ama kesinlik yok. hamilelikte nöbet geçirmek ilaçın vereceği zarardan daha tehlikeli diyorlar.

Canım geçmiş olsun Rabbimden dilerimki sağlıklı bir bebişin olsun Bende çok yerde okuyordum epilepsinin boyutları var.Oyüzden en iyi doktorların tavsiyesi

merhabalar..benim arkadasım da epilepsi hastası ve ikici bebeğini düşünüyor..ama kaygıları var..ilk çocuğu sağlıklı olmasına rağmen ikincide anormallik olabilirmi korkusu yaşıyor..bu konuda risk nedir bilen var mı? tegratol kullanıyor..cavap yazarsanız seviniriz..teşekkürler..

cnm öncelikle cok gecmıs olsun bende epılepsı hastasıydım 5 yıl ılac kullandım ve daha sonrasında kullanmayı bıraktım su anda cok sukurler olsun ne dalma nede bayılma nobetlerım var bebek dusunuyoruz sanmıyorum ben herhangı bı anomallık olacagını cunku evlnırken doktor herhangı bı rısk yok demıstı bana genede sen doktorunla hamıle kalmadan ve kaldıktan sonra butun tetkıklerını yaptır ve gorus derım Allah gonlune gre versın

benim kızkardeşimde epilepsi hastası hamile kaldı,doktor kontrolündeydi allaha şükür çok sağlıklı bir bebeğimiz var

arkadaşlat; epilepsi hastasıyım ve hamileyim.. trileptal 600, (1200) 2 doz kullanıyordum.. 4 yıldır nöbet geçirmiyorum.. geçen yıl doktoruma hamile kalmamın riski olup olmadığını sormuştum.. hiçbir sakıncası yok fakat hamile kaldığında beni ara demişti.. bende öğrenir öğrenmez aradım.. aynen devam et ilacına 10 haftada gel dedi.. gittim ve bana şöyle dedi: keşke hamilelik planladığınızdan haberim olsaydı ilacını değiştirirdik.. bunu duyunca inanamadım.. bende geçen yıl sorduğumu ve onun söylediğini hatırlattım. kıvırdı.. doktoruma sonsuz güveniyordum.. fakat bu olaydan sonra güvenim kalmadı.. ayrıca moralim çok bozuk..şuan ilacı 900 e indirdi.. sonra 600 e indirecekmiş..aranızda bu ilacı kullanıp hamilelik geçiren varmı.. aydınlatırsanız sevinirimbenneyaptımki

bende epilepsi yok ama pskolojik sorunlardan dolayı depakin kullanıyordum tabi + olarak bir ilaç daha benim doktorumda bana çocuğunu aldır dedi şok oldum ve üstüne son aralıkta regl oldum ocağın sonuna kadar ilaclarıma devam ettim çünkü hamile kaldığımı bilmiyordum çok doktora sordum eğer öyle zarar verici bişey olsaydı düşük yapardın zaten dedi doktorlar şimdi kullanmıyorum. sadece risk almak istemiyorlar bence kötüyü çağırmamak lazım ki gelmesin içini ferah tut bak görürüsün sağlıklı bir bebişin olur.

Ben 12 senedir epilepsiyim ve tegratol ve depakini kullandım 500 mg şimdi hamileyim ilacımı 1 aylıkken ogrendigimde doktorum deiştirdi hemen ve keppra yazdı bu ilac beni ve bebegi korudugunu soledi simdi herkezin msj okudum tegratol kullanıyomussunuz ben onu bırakalı 7 sene felan oldu napıyım doktoruma sorucam ama allahım inşallah bişey olmaz birde normal dogum yapamazmıyım ve süt veremezmiyim cvp bekliyorum şimdiden teseklr

Bende epilepsi hastasıyım ve sanırım hamileyim. Doktora gitmedim henüz, sorumsuzluktan degil de o süreç korkutuyor birazda.Lamictal kullanıyorum, bir kaç gündür nöbetlerim arttı.Ben korkmaya başladım, bayılma degilde dalma nöbetleri. Yanlışlıkla başka ilaçta içtim. Begim çok şansız galiba acaba iyi midir?

mrb kadnlar kulübü üyeleri bende epilepsi hastasıyım ve şuan 11haftalık gebeyim aynı zamanda depakin kullanıyorum doktorum gebeliğimi fazla onaylamıyor ama ben istiyorum bu bebeği aynı ilacı kullanıp normal bir bebek dünyaya getiren varmı arkadaşlar

mrb kadnlar kulübü üyeleri bende epilepsi hastasıyım ve şuan 11haftalık gebeyim aynı zamanda depakin kullanıyorum doktorum gebeliğimi fazla onaylamıyor ama ben istiyorum bu bebeği aynı ilacı kullanıp normal bir bebek dünyaya getiren varmı arkadaşlar

planlanan bir gebelikmiydi. depakini değiştriyorlar çünkü doktorlar. ama sakın sormadan değiştirme yapma...

merhaba arkadaşlar bende 10 senedir epilepsi hastasıyım depakin crono kullanıyordum benim doktorum düşündüğünde haberim olsun dedi ve öyle yaptık bana lamictal verdi bi sene sonra hamile kaldım ve şu an 12+1 hamileyim nörologum onayladı hamileliğimi devam et ilacına bırakma dedi hamilelik de şuan sorunsuz ama daha çok yeni ama olay şu ki doğum için korkuttular benide tam teşekküllü bi hastaneye git dediler yoksa annenin hayatında tehlike olur dedi bi dr. varmı böle bişey bende bunu merak ediyorum

merhaba arkadaşlar bende 10 senedir epilepsi hastasıyım depakin crono kullanıyordum benim doktorum düşündüğünde haberim olsun dedi ve öyle yaptık bana lamictal verdi bi sene sonra hamile kaldım ve şu an 12+1 hamileyim nörologum onayladı hamileliğimi devam et ilacına bırakma dedi hamilelik de şuan sorunsuz ama daha çok yeni ama olay şu ki doğum için korkuttular benide tam teşekküllü bi hastaneye git dediler yoksa annenin hayatında tehlike olur dedi bi dr. varmı böle bişey bende bunu merak ediyorum

Allah tamamına erdirsin.ben hasta olarak hem normal doğum hemde sezeryan oldum.. bir sorun yaşamadım. ikinci kızımda da normal yapabilirsin bir sorun olmaz demişlerdi ama bel fıtığım yüzünden sezeryan oldum. artık tüm doğum hastaneleri gayet iyi.( gerçi yaşadığınız yeri bilmiyorum) sorun olacağını sanmıyorum. kafanızı bulandırmayın her şey iyi olur inş. ilacınızı kulanmaya devam.. beslenmeye dikkat....kaydirigubbakcemile3

Allah tamamına erdirsin.ben hasta olarak hem normal doğum hemde sezeryan oldum.. bir sorun yaşamadım. ikinci kızımda da normal yapabilirsin bir sorun olmaz demişlerdi ama bel fıtığım yüzünden sezeryan oldum. artık tüm doğum hastaneleri gayet iyi.( gerçi yaşadığınız yeri bilmiyorum) sorun olacağını sanmıyorum. kafanızı bulandırmayın her şey iyi olur inş. ilacınızı kulanmaya devam.. beslenmeye dikkat....kaydirigubbakcemile3

bilgi için teşekkür ederim buna gerçekten ihtiyacım vardı. Çünkü böle bişiyi duyunca sinirden ağladım açıkcası.istanbulda yaşıyorum ama her dr başka bişiy söylüyor ilacımı hep unuturdum artık unutmuyorum beslenme konusundada her ne kadar süt içemesemde dikkat ediyorum içimi çok rahatlattınız çok sağolun a.s

Merhaba ben de epilepsi hastasıyım.doktorum ege ünv.de nilgün hanım.çok bilgili prof. Hamilelikte kullanılabilecek ilaç lamictal dedi.günde 200 içiyorum toplam.oda hamile kalınca haberim olsun dedi.hamilelikte nöbet daha tehlikeliymiş.ve normal insanlarda sakat doğmama şansı %98 ise, bu ilacı kullananlarda da sakat doğmama şansı %96 falanmış.yani normal insanlarda çok da farklı değilmiş.tabi lamictalden bahsediyorum.doktor dedi hamilelikte kullanılabilecek tek masum ilaç diye.ama tabi saraınn çok çeşidi var.ilacı doktorun değiştirmesi gerek.kafaya göre iş yapılmaz.beneskiden 100 içiyordum günlük,(buarada bir ömür sürecekmiş tam tedavisi yok)sonra nöbet geçirmeyince uzun süre duyumlarla ilacı bıraktım ve nöbetlerim azdı.ilaçlarda kar etmedi.anca 200de durdu şimdi düşemiyorumda.yani doktorunuzun sözünden çıkmayın.kafanıza göre iş yapmayın.zaten sakat olma imtihanınız varsa bu normal insanlardada oluyor.takdiri ilahi.isyan etmeyin dua edelim

mrb kadnlar kulübü üyeleri bende epilepsi hastasıyım ve şuan 11haftalık gebeyim aynı zamanda depakin kullanıyorum doktorum gebeliğimi fazla onaylamıyor ama ben istiyorum bu bebeği aynı ilacı kullanıp normal bir bebek dünyaya getiren varmı arkadaşlar[/QUO
merhaba bende epilepsi hastasiyim ve bebek dusunuyoruz bende depakin 500 mg gunde 1 adet kullaiyorum gordugum kadariyla suanda bebeginiz dunyaya gelmis olmali bi problem yasadinizmi cok merak ediyorum cunki ben 6 yildir hasta olmamistim fakat ilaci birakinca tekrar etti su anda 2 yildir sorunum yok ama ilaci degistirmekde istemiyorum tekrar etmesinden korkuyorum bana tecrubenizden bilgi verirseniz cok sevinirim

Son düzenleme:
X