• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi hastalığı olanlar

lifeislife3463

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
5
0
1
29
öncelikli olarak herkese merhabalar, foruma yeni katıldım ve epilepsi hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Erkek arkadaşımla tanıştıktan sonra öğrenmeye başladığım bir hastalık bu. Kendisi epilepsi hastası. Şuan 29 yaşında. ilk nöbetini 2008 yılında geçirmiş. O zamandan bu zamana ilaç kullanıyor ve bana söylemesine göre ağır nöbet geçirmemiş. Sabah ve akşam olmak üzere kullandığı iki ilacı var.
sizden öğrenmek istediğim bu hastalığa sahip olup düzenli ilaç kullanımıyla iyileşen ya da düzenli ilaç kullanımıyla hiç nöbet geçirmeyen var mı? ileride nöbet geçirme olasılığından çok korkuyorum. Dışarıda başına bir şey gelir diye endişeleniyorum. Umut dolu şeyler duymaya ihtiyacım var.

Bende bebekken varmış. 7 yaşımda komple bitmiş. Bir daha da tekrarlamamış. Yetişkinde farklı, cocukta falan farklı mıdır bilmiyorum

Kardeşim 6-7 yaşında bu hastalığı ortaya çıktı şuan 18 yaşında ilacı birkaç aydır belkide tam 1 senedir bıraktı ve ilacı kullandığından beri hiç nöbet geçirmedi şuan da da ilacı bıraktı geçti hastalığı o kişiye bağlı belki o ömur boyu kullanacak o ilacı bir 6-7 ayda bir senede bir kontrole götürürdük dozlarinda oynamalar olurdu ya arttirirdi ya azaltirdi duruma göre ama çok şükür şuan iyi

Kardeşim 6-7 yaşında bu hastalığı ortaya çıktı şuan 18 yaşında ilacı birkaç aydır belkide tam 1 senedir bıraktı ve ilacı kullandığından beri hiç nöbet geçirmedi şuan da da ilacı bıraktı geçti hastalığı o kişiye bağlı belki o ömur boyu kullanacak o ilacı bir 6-7 ayda bir senede bir kontrole götürürdük dozlarinda oynamalar olurdu ya arttirirdi ya azaltirdi duruma göre ama çok şükür şuan iyi
Çok geçmiş olsun. Ne güzel kardeşiniz bu durumdan kurtulmuş. Sanırım bizim ilaçlarımız ömür boyu kullanılacak. Benim öğrenmek istediğim daha doğrusu kalbimin ferahlamasını istediğim konu ilaç kullanan kişilerde nöbetin görülmüyor olması. İyileşme ya da nöbetsizlik hikayeleri dinleyince rahatlıyorum. Yoksa internette yazılan şeyler o kadar ağır ki. Her gün nöbet geçirenler, ansızın düşüp yaralananlar, hastalık sebebiyle işten çıkarılanlar ... gibi. Bunları okudukça kendimi dipsiz kuyuda hissediyorum. İyi şeyler duymaya ihtiyacım oluyor.

Yani kendisi eğer ilaç kullandığından beri nöbet gecirmemisse kontrolllerinde de ilerlememisse nöbet geçirmez bizim sulelede 2 kişi daha vardı onlarda ilaçla atlattı ilaç kullanırken de nöbet geçirmedi önemli olan erkek teşhis ömür boyu kullanıp nöbet gecirende olmadı ondan ogrenebilirsin ama o kullandıkları ilaç ruh halini davranışları falan çok etkiliyor af edersin böyle insanı mal ediyorlar resmen ona da biz alışmıştık artık 😅

Yani kendisi eğer ilaç kullandığından beri nöbet gecirmemisse kontrolllerinde de ilerlememisse nöbet geçirmez bizim sulelede 2 kişi daha vardı onlarda ilaçla atlattı ilaç kullanırken de nöbet geçirmedi önemli olan erkek teşhis ömür boyu kullanıp nöbet gecirende olmadı ondan ogrenebilirsin ama o kullandıkları ilaç ruh halini davranışları falan çok etkiliyor af edersin böyle insanı mal ediyorlar resmen ona da biz alışmıştık artık 😅
demek ki ilaçla nöbetlerin kontrol altına alınma durumu az rastlanan bir şey değil. Ömürlük ilaç kullanımının maalesef ki yan etkileri olacaktır. Ruh halleri ve davranışlarında ne gibi durumlar gözlemlediniz acaba ?

Back