• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Epilepsi hastaligi hakkinda konusalim.. (bebegim 10 aylik)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah yardımcınız olsun şifalar nasip etsin..

esimin en buyuk abisinin oğlu ve diğer abisinde var bu rahatsızlık.. biri 7 yasında anlasılmıs diğeri 15 yaslarında.. 2 sininde nöbet sekilleri farklı.. depakin kullanıyor biri diğeride depakın artı farklı ılaclar.. biri agır nobetler geciriyor diğeri bayılmadan farklı nöbetler.. hastalığın farklı cesitleri varmıs.. bursada bir doktor varmıs hatta baya unlu ve tedavisi işe yaran dilersen telini ve adınıda verebilirim .

Fred ne yaptın? sürekli seni gözlüyorum ama hiç göremiyorum bebeğin nasıl oldu,bizim bakalım 11 şuatta belli olacak henüz bir teşhis konulmadı, bir dahada öyle bir olay geçmedi başımızdan çok şükür
11 şubatta prof bakacak anca o güne randevu bulabildik
hayırlı haberler alırım inşallah
umarım sende hayırlı haberlerle dönersin,dualarım sizinle Allah yardımcınız,yardımcımız olsun

size cok gecmis olsun benim kardesim 20 yasinda epilepsi hastasi 5 aylikken sizin bebeginiz gibi fark ettik capada tedavi goruyor.
6 ysina kadarda normaldi yemek yiyebiliyor konusabiliyordu yani yasitlari gibiydi ama 6 yyasindan sonra 3 saatlik havale sonucu hersey beyninde silindi simdi 20 yasinda herseyini annem yapiyor zekasi 1 yasinda bile degil doktorlar boyle kaicani soyluyor

merhaba;

benim kızım 3,5 yaşında 2,5 ay önce soğuk havale nedeniyle yoğun bakıma alındı 10 gün yoğun bakımda kaldı ensefalit ? epilepsi tanısı koyundu. şimdi epilepsi tedavisi görüyor. depakin adlı ilacı günde 3 kere 150 mg olarak alıyor. kızımnı hastalıktan sonra huyu çok değişti laf anlamaz dediğim dedik aksi başedilemez bir çocuk haline geldi bu durumlar normal midir bilemiyorum nasıl davranacapımı da bi kç gün içinde tanınmış bir prf. götürücem umarım ki ilactandır bu huyları ve onun tavsiyeleriyle bu durumu ksa zamanda atlatırız ilaç bu kadar kötü müdür ??? aynı şikayetleri olan arkadaşlar var mı aramızda

benim kızımda soğuk havale geçirmiş tabi biz sonradan öğrendik bunu
bize direk epilepsi dendi
yapılan testlerde eeg lerde ve diğer bir sürü bir sürü...... şeylerde çok şükürki bir şey çıkmadı
ne röntgen kaldı girmediğimiz ne tomografi
rutin kontrollerine götürülecek ve takipde olacak kızım
Allah nerde varsa şifa versin,rabbim dermansız dert vermesin

merhaba;

benim kızım 3,5 yaşında 2,5 ay önce soğuk havale nedeniyle yoğun bakıma alındı 10 gün yoğun bakımda kaldı ensefalit ? epilepsi tanısı koyundu. şimdi epilepsi tedavisi görüyor. depakin adlı ilacı günde 3 kere 150 mg olarak alıyor. kızımnı hastalıktan sonra huyu çok değişti laf anlamaz dediğim dedik aksi başedilemez bir çocuk haline geldi bu durumlar normal midir bilemiyorum nasıl davranacapımı da bi kç gün içinde tanınmış bir prf. götürücem umarım ki ilactandır bu huyları ve onun tavsiyeleriyle bu durumu ksa zamanda atlatırız ilaç bu kadar kötü müdür ??? aynı şikayetleri olan arkadaşlar var mı aramızda

merhaba öncelikle geçmiş olsun.kızınızın ilaçları çok ağır.bende depakin kullanıyorum.ve ilk zamanlarda gerçekten çok zorlandım yan etkileri çok fazla.bünye alışana kadar bu durumların normal olacagını düşünüyorum çünkü depakşn çok ağır bir ilaç.ama çok iyi geldi bana.o kadar ilaç kullandım depakin hepsinden iyi geldi.çok geçmiş olsun doktorunuza danışın ancak ilaçların etkisi de çok fazla bunu göz ardı etmeyin

Sizin adiniza cok sevindim.

Benim bebegim dogdugunun gecesi kisa sureli kusup boguldugu icin morardi ve doktorlarin dedigine gore o ara beyine oksijen gitmedigi icin boyle bir problem bas gostermis.
Esasinda benim cok daha baska korkularimda var ki bunlardan biri de epilespi hastaliginin en agiri ki (zekayi etkiliyor) 'WEST SENDROMU'

Henuz bebegimin beyin emari cekilmedigi icin bunun yanitini verememekle birlikte cok ama cokk korkuyorum.
Oyle ki epilepsi sukur edebilecegim bir hastalik, cunku west'li olmasi cok ama cok zor bir durum.
Bunun icin dua ediyorum.

Cunku bebegim 10 aylik olmasina ragmen, hala herhangi bir oyuncagi eline alipta oynadigini gormedim, ayrica onunla konustugumda gozlerimin icine bakmiyor hep bakislarini kaciriyor.
Goz doktoru kør olabileceginden de suphelenmisti, derin bir arastirma yapti, gozlerinde hicbir sorun yokmus ama dedigine gore,
goruyor ama gordugunu okuyamiyor diyor, yani algi eksikligi var, bu da tamamiyle beyinle alakali.

Ben bu hastaligi yasayanlarin, bebeklik doneminde bu tarz algi sorunlari yasayipta bunun gecici olup olmadigini cok merak ediyorum.
Cunku bu nokta da inanilmaz korkuyor ve de endise duyuyorum..

Ayrica gecirilen her nobet az da olsa beyin hucrelerini olduruyormus..
Çocuğunuz un durumu nasıl şu an lütfen yardımcı olun

Benim bebegim dogdugunun gecesi kisa sureli kusup boguldugu icin morardi ve doktorlarin dedigine gore o ara beyine oksijen gitmedigi icin boyle bir problem bas gostermis.
Esasinda benim cok daha baska korkularimda var ki bunlardan biri de epilespi hastaliginin en agiri ki (zekayi etkiliyor) 'WEST SENDROMU'

Henuz bebegimin beyin emari cekilmedigi icin bunun yanitini verememekle birlikte cok ama cokk korkuyorum.
Oyle ki epilepsi sukur edebilecegim bir hastalik, cunku west'li olmasi cok ama cok zor bir durum.
Bunun icin dua ediyorum.

Cunku bebegim 10 aylik olmasina ragmen, hala herhangi bir oyuncagi eline alipta oynadigini gormedim, ayrica onunla konustugumda gozlerimin icine bakmiyor hep bakislarini kaciriyor.
Goz doktoru kør olabileceginden de suphelenmisti, derin bir arastirma yapti, gozlerinde hicbir sorun yokmus ama dedigine gore,
goruyor ama gordugunu okuyamiyor diyor, yani algi eksikligi var, bu da tamamiyle beyinle alakali.

Ben bu hastaligi yasayanlarin, bebeklik doneminde bu tarz algi sorunlari yasayipta bunun gecici olup olmadigini cok merak ediyorum.

merhaba

Merhaba benimde kızım da en başında beri baş tutamama göz teması kuramama oturmama dönememe gibi gelişim gerilikleri vardı beş aylıkken bir profosore götürdüm kan testleri gen testleri yapıldı b 12 eksik çıktı iğne vurulduk ama hala gen testi çıkmadı neyse daha sonra Yedi aylikken kasılma tarzı nöbetler gcirmeye başladı hemen video çektim gostedim doktora eeg istedi bozuk çıktı o zaman gelişim geriliğinin tanısını koydu epilepsi dedi 3,5aydir bu illetle uğraşıyoruz çok şükür denedigimiz dördüncü ilaç yurt dışından geldi Firisium hap nöbeti kesti 37 gündür nöbet yok ama gelişimi ne olacak kizim yürüyüp kosabilecekmi çok merak ediyorum sizin durumunuz şuan nasıl acaba bana yardımcı olurmusunuz

Bunun icin dua ediyorum.

Umarım görüp yazarsınız benim bebeğimde şuan dediğiniz gibi başını tutamıyor çok halsiz ve kaldırdığım gibi başı önüne eğiliyor göz takibi yetersiz gelişim geriliği var dedi nöroloji doktoru nöbetler geçirdi sürekli acaba sizin çocuğunuz son durumu nedir

Merhaba benimde kızım da en başında beri baş tutamama göz teması kuramama oturmama dönememe gibi gelişim gerilikleri vardı beş aylıkken bir profosore götürdüm kan testleri gen testleri yapıldı b 12 eksik çıktı iğne vurulduk ama hala gen testi çıkmadı neyse daha sonra Yedi aylikken kasılma tarzı nöbetler gcirmeye başladı hemen video çektim gostedim doktora eeg istedi bozuk çıktı o zaman gelişim geriliğinin tanısını koydu epilepsi dedi 3,5aydir bu illetle uğraşıyoruz çok şükür denedigimiz dördüncü ilaç yurt dışından geldi Firisium hap nöbeti kesti 37 gündür nöbet yok ama gelişimi ne olacak kizim yürüyüp kosabilecekmi çok merak ediyorum sizin durumunuz şuan nasıl acaba bana yardımcı olurmusunuz
Merhaba bebeğinizin son durumu nasıl acaba

canım öncelikle geçmiş olsun.daha başlığı görür görmez gözlerim dolmaya başladı.oğlum 1 buçuk yaşındayken ateşli havale geçirdi benim.kasıldı morardı ağzından köpükler geldi.gözleri sabitlendi..sonra doktor üniversite hastanesine gitmemizi istedi.bizde en yakın yer olan samsuna gittk.beyin filmi yani eeg çekildi.sonuç temiz çıkdı.sonra herşey normale döndü.6 ay sonra aynı şeyleri tekrar yaşadık.bu defa özel dalında profösör olan bi çocuk norolojisine gittik.yine eeg çekildi ve bu defe problem olduğu ortaya çıkdı.eğer ilaca başlamazsak epilepsiye doğru yol alır hastalık dedi.antiepileptik bir ilaç kullanıyoruz.adı Convulex 50 mg .2 sene kullanıcaz.sonra ne olucak bilmiyorum bende....benim hikayem bu.
siz eeg çektirdiniz mi bilmiyorum.yazdıklarınızı okudum ama gözden kaçırmış olabilirim.eeg epilepside tanı koymak için tek yöntem.ve ilacınızın adını da merak ettim....
bir anne olarak insanın evladıyla sınanması çok zor.siziçok iyi anlıyorum.ama gelen Allahtan gelir.kimi kime şikayet ederizki.güçlü olmak zorundayız.derdi veren dermanını da verir.bol bol dua
Merhaba 2010 da böyle bir yorum yapmışsınız benim kızım da ilk havale geçirdi eeg temiz çıktı ikinci kere koşa süreli atak geçirdi(ateş yok) ikinci eeg bozuk çıktı şükür mr temiz ama eeg de de sorun görünce epilepsi tanısı aldı ve sizinle aynı ilaca başladı. İki yol kullanacağı söylendi. Sizin çocuğunuz şimdi nasıl süreç nasıl devam etti merak ettim yazmak istedim

Back