• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Epilepsi hastaligi hakkinda konusalim.. (bebegim 10 aylik)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım öncelikle geçmiş olsun.daha başlığı görür görmez gözlerim dolmaya başladı.oğlum 1 buçuk yaşındayken ateşli havale geçirdi benim.kasıldı morardı ağzından köpükler geldi.gözleri sabitlendi..sonra doktor üniversite hastanesine gitmemizi istedi.bizde en yakın yer olan samsuna gittk.beyin filmi yani eeg çekildi.sonuç temiz çıkdı.sonra herşey normale döndü.6 ay sonra aynı şeyleri tekrar yaşadık.bu defa özel dalında profösör olan bi çocuk norolojisine gittik.yine eeg çekildi ve bu defe problem olduğu ortaya çıkdı.eğer ilaca başlamazsak epilepsiye doğru yol alır hastalık dedi.antiepileptik bir ilaç kullanıyoruz.adı Convulex 50 mg .2 sene kullanıcaz.sonra ne olucak bilmiyorum bende....benim hikayem bu.
siz eeg çektirdiniz mi bilmiyorum.yazdıklarınızı okudum ama gözden kaçırmış olabilirim.eeg epilepside tanı koymak için tek yöntem.ve ilacınızın adını da merak ettim....
bir anne olarak insanın evladıyla sınanması çok zor.siziçok iyi anlıyorum.ama gelen Allahtan gelir.kimi kime şikayet ederizki.güçlü olmak zorundayız.derdi veren dermanını da verir.bol bol dua

Acil sifalar diliyorum ben de size.

Benim zaten aklimin idrak edemeyip, beynimin kabullenmekte reddettigi konu da bu ya.
Yani herhangi bir etesli havale sonucunda olsa idi, problemin kaynagini bulabilmek icin bu denli cirpinmazdim.
Okadar harika bir hamilelik sonucunda, oylesine saglikli dogmustu ki yagiz, ama iste ayni gece kusup morarmasi, beyine anlikta olsa oksijen gitmesini engellemis.
Yani bugun bu problemin patlak vermesinin nedeni de bu.

Eeg 3 kere cekildi, ilki zaten TANIYI tasvif etti, epilepsi oldugu kesinlesti,
2.si nobet gecirdigi gece cekildi kotu cikti.
3.su de sonrasi gun de cekildi ki inanilmaz berbat cikti.

iLacin ismi; (ben yutdisinda yasadigim icin size yabanci gelebilir ismi) 'Deprakine'
Sabah ve de Aksam olmak uzere 2.5 ml. veriyoruz.

benim 7 yasindaki kiz kardesimde epilepsie hastasi 5 yasindayken ilk benim yanimda oldu tabi bu ilkse bilemeyiz epilepsinin ne oldugunu bilmiyordum oluyor sandim evde birtek 17 yasindkai kiz kardesim vardi annemler almanyadaydi aradigimda anlatiim ama banyo yaptiysa usumustur dedi falan hatta o gunu hic unutmam petek dincoz beyaz showda evlenmisti o gece :( cok kotu oldum yanina gidemiyodum odasina geceleri 1 seneye anca atlattim ama bu son zamanlar pek gecirmior ilac kullaniyor kuzum benim :50::50::50:insallah bu hastaliktan herkez kurtulur sanada gecmis olsun

ilacınızın içeriğine baktım ondada valporat var.benim ilacımda depakin chrono 500mg .oda valporat içerikli.çok geçmiş olsun.

Acil sifalar diliyorum ben de size.

Benim zaten aklimin idrak edemeyip, beynimin kabullenmekte reddettigi konu da bu ya.
Yani herhangi bir etesli havale sonucunda olsa idi, problemin kaynagini bulabilmek icin bu denli cirpinmazdim.
Okadar harika bir hamilelik sonucunda, oylesine saglikli dogmustu ki yagiz, ama iste ayni gece kusup morarmasi, beyine anlikta olsa oksijen gitmesini engellemis.
Yani bugun bu problemin patlak vermesinin nedeni de bu.

Eeg 3 kere cekildi, ilki zaten TANIYI tasvif etti, epilepsi oldugu kesinlesti,
2.si nobet gecirdigi gece cekildi kotu cikti.
3.su de sonrasi gun de cekildi ki inanilmaz berbat cikti.

iLacin ismi; (ben yutdisinda yasadigim icin size yabanci gelebilir ismi) 'Deprakine'
Sabah ve de Aksam olmak uzere 2.5 ml. veriyoruz.

anladım canım.evet ilaç ismi yabancı geldi bana .bizde sabah ve akşam olmak üzere 175 mg veriyoruz ilacını....
bende epilepsi konusunu çok araştırdım.ve etrafımda gözlemlediğim konuştuğum insan var.epilepsi olan insanlar öyle dışardan bakıldığında kendini belli eden insanlar deil.normal sağlıklı mutlu hayatı akışında yaşayan insanlar.sadece atak yani nöbet geçirdiklerinde anlayabiliyosun bu insanların sara hastası olduğunu.ilaçlarda nöbet geçirmesin diye veriliyo.nöbetler kontrol altına alındığı müddetçe hastada hiçbir sorun yok.anlatabildim mi bilmiyorum.yani ilaç en büyük tedavi şekli.senin bebeğinde Allahın izniyle ilaçlarla bu hastalığı atlatıcak.korkma dediğim gibi bol dua.
yurtdışındayım demişsin.türkiyeye getirsen ?burda dalında çok önemli çocuk noroloji doktorları var.burda da baktırsan bebeğini?

anladım canım.evet ilaç ismi yabancı geldi bana .bizde sabah ve akşam olmak üzere 175 mg veriyoruz ilacını....
bende epilepsi konusunu çok araştırdım.ve etrafımda gözlemlediğim konuştuğum insan var.epilepsi olan insanlar öyle dışardan bakıldığında kendini belli eden insanlar deil.normal sağlıklı mutlu hayatı akışında yaşayan insanlar.sadece atak yani nöbet geçirdiklerinde anlayabiliyosun bu insanların sara hastası olduğunu.ilaçlarda nöbet geçirmesin diye veriliyo.nöbetler kontrol altına alındığı müddetçe hastada hiçbir sorun yok.anlatabildim mi bilmiyorum.yani ilaç en büyük tedavi şekli.senin bebeğinde Allahın izniyle ilaçlarla bu hastalığı atlatıcak.korkma dediğim gibi bol dua.
yurtdışındayım demişsin.türkiyeye getirsen ?burda dalında çok önemli çocuk noroloji doktorları var.burda da baktırsan bebeğini?

Zaten bunun girisimi icindeyiz, bayramdan once gelecektik, bebegimin pasaportunu bekledim, pasaport geldi bu sefer de bayram tatili araya girdi.
Simdi tatil bitti, ama bebegim ilk nobetini gecirince burada acile alindik ve hastane de kaldik vs vs.
Tetkikler sonlanmis degil, ayin 3'unde emar cekilecek, sonra hemen gelmeyi dusunuyoruz, hatta doktorumuz bile hazir.
Tesekkurler ilginiz icin..

Son düzenleme:
Fredcim yazdığın birçok topikten seni takip ediyorum daha önce burayada yazmıştım bizi hertürlü gelişmeden haberdar et bütün dualarım seninle. Hergün aklımdasın arkadaşım. West sendromundan bahsemiştin umarım böyle bir sonuç çıkmamıştır umarım bebeğin biran önce sağlığına kavuşur epilepsisi kontrol altında olur ve sonrasında da tamamen geçer inşallah inan bana bunları sürekli diliyorum senin için. Sende çok güçlü ol arkadaşım bazen yazdıklarından hissediyorum modun düşüyor sakın kendini bırakma herkes söylemiş zaten bebeğinin en çok sana ihtiyacı var ve inan bana bebeğin özellikle senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. Ben hastalık konusunda çok bilgi sahibi olmadığım için paylaşımlarda bulunamıyorum ama yanında olduğumu bilmeni istedim...

Fredcim yazdığın birçok topikten seni takip ediyorum daha önce burayada yazmıştım bizi hertürlü gelişmeden haberdar et bütün dualarım seninle. Hergün aklımdasın arkadaşım. West sendromundan bahsemiştin umarım böyle bir sonuç çıkmamıştır umarım bebeğin biran önce sağlığına kavuşur epilepsisi kontrol altında olur ve sonrasında da tamamen geçer inşallah inan bana bunları sürekli diliyorum senin için. Sende çok güçlü ol arkadaşım bazen yazdıklarından hissediyorum modun düşüyor sakın kendini bırakma herkes söylemiş zaten bebeğinin en çok sana ihtiyacı var ve inan bana bebeğin özellikle senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. Ben hastalık konusunda çok bilgi sahibi olmadığım için paylaşımlarda bulunamıyorum ama yanında olduğumu bilmeni istedim...

Guzel dilekleriniz ve de ilginiz icin cok tesekkur ederim..

fred öncelikle geçmiş olsun allah şifasını versin yavrunun.
benim ablamın oğluna da 8 aylıkken epilepsi teşhisi kondu. tüp bebekle dünyaya geldi
ve doktor tüp bebeklerde daha sık görüldüğünü söylemişti. göz dalmalarının yanı sıra kasılma ve ağzından köpük
gelmesi üzerine doktora götürdüklerinde bir dizi tetkikten sonra teşhis kondu. hemen ilaç tedavisine başlandı.
düzenli kontroller ve tedavi sonucu yeğenim atlattı bu hastalığı. 3 ay önce ilacı da bıraktırdı doktoru. şu an 5 yaşında zehir gibi maşallah çok zeki ve hareketli bir çocuk. umarım sizin bebişinizde atlatır.

merhaba
en kısa zamanda herşey yoluna girer inşallah. dua etmeyi sakın bırakma olurmu.şifa duaları oku. koy sağ elini bebeğinin başına şifa duaları oku ve okurken sonsuz inan ve tüm enerjinin bebeğine aktığını düşün hisset .iyim olucakı de tüm korkularımdan bebeğmi sana emanet ediyorum rabbim de. ve lütfen cumartesi günü ,bugünde cumartesi ama mesajımı sonra okursan Allah büyük ayın 3üne kadarki bir gün 1900kere Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym oku Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretleri dileğim şu şudur lütfen rabbime dileğimi ilet ve kabul etmesi için benim için bebeğim için dua et ,rabbim lütfen sende mevlana hazretlerine sana iletmesini rica ettiğim duamı kabul et sana açtığım ellerimi boş çevirme o güzel kalbinde bana ve bebeğime de bir yer ver yarabbi de öncesinde ve sonrasındada bu duayı yap ve yine öncesinde ve sonrasındada namaz kıl mümkünse bu duayı bebeğinin yanında da oku .bebeğinin epilepsi dışında hiçbir sorununun çıkmamsı epilepsiyide en kolay en hafif ve en hasarsız şekilde atlatması için . Bismillahi erkıyke , vallahü yeşfiyke min külli dain ye'tiyke min şerrinneffasati fil'ukadi ve min şerri hasidin iza hasede. Allah'ın ismiyle seni muhafaza ederim Yüce Allah sana gelen her türlü hastalıktan, düğümleri üfleyenlerin büyücülerin şerrinden( vereceği zarardan) ve hasedcinin hased etmek istediği zaman şerrinden seni korusun sana şifalar versin. Bismillahi yübriyke min külli dain yeşfiyke ve min şerri hasidin iza hasede ve min şeri külli zi aynin. Allah'ın adıyla! Allah, seni bütün , hertürlü hastalıklardan korusun ve Allah sana her türlü hastalıklardan şifalar versin hased eden kimsenin hasedini açığa vurduğu zaman ki şerrinden ve gözü değen keskin gözlü her göz sahibinin baktığı zaman nazar değdiren kimsenin şerrinden vereceği zarardan seni korusun sana şifalar versin. ve de ki rabbim tüm korkularımdan aklıma gelen gelmeyen olabilecek tüm kötü şeylerden aklıma gelen gelmeyen olabilecek tüm fenalıklardan, tüm kötülüklerden ve tüm fenalıklardan sana sığınıyorum. rabbim tüm korkularımdan aklıma gelen gelmeyen olabilecek tüm kötü şeylerden aklıma gelen gelmeyen olabilecek tüm fenalıklardan, tüm kötülüklerden ve tüm fenalıklardan oğlumu sana emanet ediyorum. Sen şifasını ver sen güzel haberler duyur ya rabbi.
yanlış anlama sakın oldukça moder biriyim ama dualara sonsuz inanıyorum. benim duaların iyileştirici gücüne inanıım siillerime ne ilaç kullandıysam geçmedi ama siil duasını 3 kere falan okudum heralde yok olup gittiler işte inancım orda başlıyor. bende birinden öğrendim bu duaları oda birinden öğrenmiş faydasına inanamadıkları bile olmuş. yani tabi hiç bir şeyin kesin sonucu bilinmez ama sen muhakkak oku . çünkü anne olarak yapabileceğimiz en iyi en güçlü şey bu. benim oğlum 2 sene ağladı öyle günde 3 saat 5 saat değil 24 saatin 18 saati ağladı belki daha fazla inan ki kolik dediler yok epilepsi olabilir dediler gün aldık gözlerde titreme ara sıra dalma bu arada 8 aylık dedimki evet 40 mevlütü okuttuk ama ben 41 yasin okiyim okudum il defa ağlamadan 3 saat öğlen uykusu uyudu bırak 3 saati yarım saat bile uyuyamazdı onu yatırdım 41 yasine başladım başlar başlamaz gördüm faydasını şimdi sen okuyamazsın belki ama türkiyede varsa yakınların söyle bölüşüp okusunlar herbirinin sonunda dönüp bebeğine üflesinler. epilepsi değilmiş. bulamıyolar ama tesadüfen idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim 1 yaşına gelmek üzereydi hep tahlil vermişler kültür yapılması gerekiyomuş sonra 1 senedir hep ağlıyodu dedim aa1 sene uzun böbrekler zarar görmüş olabilir dediler ben yine 1900 dua .sonra böbreklere baktırdık temiz ama kronikleşmiş gibiydi 2 yaşına kadar sürdü en ufak bir şeyde tekrar ediyor hala. ama o korkular vs.
ayyy hepsi düzelir inşallah hepsiii. ana oğul gülerek hatırlayın bu günleri inşalahhh.

canim bebeginde sende iyisindir umarim.emar cekildimi sonuc insallah cok iyi cikar. dualarim bebegin ve tum hasta evlatlar icin.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin insallah.

Keske tek sorunu epilepsi olsaydi.
Emar sonucuna gore, beyin hasar almamis ama beyincik hic ama hic buyumemis.
Yani bizi neler bekliyor bilmiyorum...

karamsarlığa kapılma arkadaşım her tünelin sonunda mutlaka ışık vardır o tünel bazen uzun olur bazen kısa ama sonunda aydınlığa çıkarsın.önemli olan sabretmek ve azmetmek yılmamak.ALLAH ım acil şifalar verir inşallah.bebişine ve kendine çoookk iyi bak:16:

Allah yardimcin olsun canim insallah sifasini bulursunuz. tedavisi yokmu peki .

bu konunu yeni gördüm.

inşallah hafif bi şekilde atlatır ve zamanlada geçer.

beyinciği neden gelişmemiş söylediler mi.hangi hastalıktan şüpheleniyorlar.

ayrıca eşinle sen akrabamısın ...

bu konunu yeni gördüm.

inşallah hafif bi şekilde atlatır ve zamanlada geçer.

beyinciği neden gelişmemiş söylediler mi.hangi hastalıktan şüpheleniyorlar.

ayrıca eşinle sen akrabamısın ...

AKRABALIK MI?

Sozkonusu bile degil..

Nedenini ve de ayrintilarini, bebegimden bahsettigim konuda anlattim..

Bu hakikaten illet bir hastalikmis, west'li olmadigi kesinlesti ama cok zor bir epilepsisi oldugunun alti cizilerek, hala hastanede bebegim, bronsit tedavisi bitmek uzere atlatti gibi birsey ama nobetleri azalacagina artiyor, bu da beni cok korkutuyor, ilaclarin miktari cogaltildi, direk beyinle alakali oldugu icin problemi, nobetlerin ust uste gelmesi de kacinilmaz oluyormus.

:44:
Bu hakikaten illet bir hastalikmis, west'li olmadigi kesinlesti ama cok zor bir epilepsisi oldugunun alti cizilerek, hala hastanede bebegim, bronsit tedavisi bitmek uzere atlatti gibi birsey ama nobetleri azalacagina artiyor, bu da beni cok korkutuyor, ilaclarin miktari cogaltildi, direk beyinle alakali oldugu icin problemi, nobetlerin ust uste gelmesi de kacinilmaz oluyormus.
canim Allah yardimciniz olsun.insallah dogru ilaci bulur doktorlar.benim oglumun nobetini dep... kesmedi.teg... kesti.bazen dort bes ilacla kesilebiliyor nobetler.insallah dogru ilac bulunurcabucak atlatir bebegin bu hastaligi.seni tanimiyorum ama inan aklim hep bebeginde kendine iyi bak.

bende konunuzun ilk başlarında epilepsi oldugumdan bahsetmiştim.kuzenimin bebegide epilepsi hastası doğuştan.o sorunlu bi doğum geçirmişti galiba tam bilmiyorum.onunda beyinciği pek gelişmemişti.hala öyle.allah yardımcınız olsun...

Back