• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidürel olanlar cok önemli

tuanatg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
276
26
48
Manisa
arkadaşlar epidürel olanlar genelde suni sancıyla mı yoksa normaL AĞRI GELDİYİNDEMİ OLUYTOR EPİDÜREL UZMANI BUNU SUNİ AĞRIYLA OLDUĞUNU SÖYLEDİ GENELDE LÜTFEN CVP YAZIN CÜNKİ NEDENİ DE ŞUYMUŞ NORMAL AĞRI GELİNCE O AN AMELİYAT HANE MÜSAYİT OLMAYA BİLİYORMUŞ

arkadaşım ben doğrumu anladım yani hep normal doğum yapanlar epidürelle, suni ağrıyla la mı başlatılıyor doğumu cünki enestesi uzmanı normal ağrı gelince amaliyat haneler dolu olablir bu yüzden hep suni ağrıyla epidü
rel olur dedi doğrumu arkadaşım

Epidural doğumda eğer normal olacaksa en azından 4 cm açılma olmalı.Ben ilk kızımda epidural oldum.İkinci doğumumda 7 cm ile gittiğim için epidural takmaya zaman yoktu.İlk doğumumda doktorum suni sancı verebilirim hızlandırmak için,o yüzden epidural vermeyi düşünüyorum demişti.Netekim suni sancıya kalmadan açıldı ama yine de epiduralim takılmıştı.

Epidural doğumda eğer normal olacaksa en azından 4 cm açılma olmalı.Ben ilk kızımda epidural oldum.İkinci doğumumda 7 cm ile gittiğim için epidural takmaya zaman yoktu.İlk doğumumda doktorum suni sancı verebilirim hızlandırmak için,o yüzden epidural vermeyi düşünüyorum demişti.Netekim suni sancıya kalmadan açıldı ama yine de epiduralim takılmıştı.

yani pilanlı olur sa doğum epidüreelle suni sancıyla oluyor öyle deyilmi doğrumu arkadaşım benim anlamak istediğim şey normal ağrısı gelip te epidürellle doğumu olan biri zor gibi yani yok gibi bişey

Ben soruyu anlamadım :) Epidurali normal doğumda da, sezeraynda da kullanabiliyorsunuz. Suni sancıda emin değilim açılma olmaz mantığı ile yapmıyor olabilirler.

Ben soruyu anlamadım :) Epidurali normal doğumda da, sezeraynda da kullanabiliyorsunuz. Suni sancıda emin değilim açılma olmaz mantığı ile yapmıyor olabilirler.

şimdi şöyle acıklayayım epidürel uzmanı bana dedi ki normal doğum ağrısıyla hastaneye gelen birri epidürel olamayabilir dedi cün ki oan hastane ameliyat hanesi dolu olablir dedi orda yapılırmış bitek bu iğne ameliyat hanede ee ozaman normal ağrı nezaman gelicek belli olamdığı için biz genelde suni sancı vereerek epidürel yapıyoruz dedi be3nde bunu merak ediyorum acaba epidürel olanlar genelde suni sancı verilerek pilanlımı epidürel doğum yaptırıyor yoksa ağrı kendilinden gelince mi hastaneye gidilip epidürellle olunuyor merakım bu umarım anlatabildim

Son düzenleme:
Şimdi bak arkadaşım şöyle anlatayım;ben ağrım gelince doktorumla haberleşip hastaneye gittim,ebe beni muayene etti 2,5-3 cm gibi açılmışım,tabi ben ağrım vurdukça ıkındım sancı odasında baktılar 4 cm-4,5 cm gibi olmuşum doktorum ısrarla takılmasını istedi sanırım suni sancı verecekti.Üstelik doğumum 2008 senesinin kurban bayramının 1.günü oldu.Neyse anestezi doktoru doğumhaneye çağrıldı,fakat anestezist epidurali takarken zorlandı malum otururken takıyorlar ben bu arada fenalaştım falan neyse,epidural takıldıktan sonra ebe dedi ki muayene edeyim bir baksa ki ben 8 cm olmuşum(düşün yani epiduralim takılırken nasıl zorlandım bir yandan başım önde,bir yandan bebek ittiriyor ben 8 cm olmuşum bile,bu arada sonradan öğrendim doktor başlayalı 1 hafta olmuş ve kadına nöbet vermişler)zaten ondan sonra doğumum hızlı ilerledi çatala çıkmamla 10 dk sonra bebeğimi görmem saniye gibiydi.Neden bu kadar detaylı ve uzun anlattım;eğer özel hastanede doğuracaksanız her zaman nöbetçi anestezi doktoru var en azından bizim buralarda var.Ben Çamlıca Medicana da doğurdum her iki kızımı da.Kardeşimde randevulu bir şekilde sezeryan ile doğum yaptı oda spinal anestezi oldu (istersen onu da araştır)yani illa suni sancıya gerek yok ben almadım en azından öyle diyeyim.Ama doktordan doktora fark var.Umarım soru işaretini az da olsa hafifletmişimdir.Şimdiden kolaylıklar dilerim

Bu hastane ile ilgili bir durum sanırım. Normalde yattığınız odaya anestezi uzmanı gelip epidurali takar ve gider :) Ameliyathane de takılması gereken bir şey olsaydı her hastane böyle yapardı sanırım

Sen normal doğum düşünüyorsan eger zamanı belli olmadığı için ameliyathane doktorunda dedeği gibi dolu olabılır epd normal düşünüyosan genelde planlı oluyor sancı veriliyor epd iğnesi ve katater ameliyathanede yapılıyor ve ameliyathane ayarlnıyor tabıı bıde soyle bısey var sancı tutmazsa eger epd sezeryana cevrılebılıyor

Sen normal doğum düşünüyorsan eger zamanı belli olmadığı için ameliyathane doktorunda dedeği gibi dolu olabılır epd normal düşünüyosan genelde planlı oluyor sancı veriliyor epd iğnesi ve katater ameliyathanede yapılıyor ve ameliyathane ayarlnıyor tabıı bıde soyle bısey var sancı tutmazsa eger epd sezeryana cevrılebılıyor

evet canım doktorda bana illa bunu söyledi anestesizde bunu söyledi ama suni sancı ile doğum başlatıldığında epidürelle doğumu uzatıyo diye bir uzman söyledi suni sancıyla yani valla delircem artık düşünmekten

Bu hastane ile ilgili bir durum sanırım. Normalde yattığınız odaya anestezi uzmanı gelip epidurali takar ve gider :) Ameliyathane de takılması gereken bir şey olsaydı her hastane böyle yapardı sanırım
arkadaşım burası ilçe belki ondandır illa orda ameliyat hanede takılması

Şimdi bak arkadaşım şöyle anlatayım;ben ağrım gelince doktorumla haberleşip hastaneye gittim,ebe beni muayene etti 2,5-3 cm gibi açılmışım,tabi ben ağrım vurdukça ıkındım sancı odasında baktılar 4 cm-4,5 cm gibi olmuşum doktorum ısrarla takılmasını istedi sanırım suni sancı verecekti.Üstelik doğumum 2008 senesinin kurban bayramının 1.günü oldu.Neyse anestezi doktoru doğumhaneye çağrıldı,fakat anestezist epidurali takarken zorlandı malum otururken takıyorlar ben bu arada fenalaştım falan neyse,epidural takıldıktan sonra ebe dedi ki muayene edeyim bir baksa ki ben 8 cm olmuşum(düşün yani epiduralim takılırken nasıl zorlandım bir yandan başım önde,bir yandan bebek ittiriyor ben 8 cm olmuşum bile,bu arada sonradan öğrendim doktor başlayalı 1 hafta olmuş ve kadına nöbet vermişler)zaten ondan sonra doğumum hızlı ilerledi çatala çıkmamla 10 dk sonra bebeğimi görmem saniye gibiydi.Neden bu kadar detaylı ve uzun anlattım;eğer özel hastanede doğuracaksanız her zaman nöbetçi anestezi doktoru var en azından bizim buralarda var.Ben Çamlıca Medicana da doğurdum her iki kızımı da.Kardeşimde randevulu bir şekilde sezeryan ile doğum yaptı oda spinal anestezi oldu (istersen onu da araştır)yani illa suni sancıya gerek yok ben almadım en azından öyle diyeyim.Ama doktordan doktora fark var.Umarım soru işaretini az da olsa hafifletmişimdir.Şimdiden kolaylıklar dilerim

canım bende özelde olucam kısmetse ama anestesiz de bana gece orda olamdığını söyledi varsa da tam uzman olamyan anestesiz normal narkozcu varmış galiba

Canım bence sen hastanenı ve doktorunu değiştir bence doğum yapıcagın hastanede 7/24 anestezi hekimi,çocuk doktoru ve pramatüre servisi olmalı bunlar bu önemli hem özelde yapıcaksın ücret ödeyeceksin hemde tam teşekküllü bı hastane değil

evt bende anlamadım anestzi uzmanı gece olamam diyor o yüzden suni ağrıyla zamanını belirleyelim demek istiyor normal ağrım gelince olamazmış şaşırdım kaldım

Sen normal doğum düşünüyorsan eger zamanı belli olmadığı için ameliyathane doktorunda dedeği gibi dolu olabılır epd normal düşünüyosan genelde planlı oluyor sancı veriliyor epd iğnesi ameliyathanede yapılıyor ve ameliyathane ayarlnıyor tabıı bıde soyle bısey var sancı tutmazsa eger epd sezeryana cevrılebılıyor[ /QUOTEAMA NORMAL AĞRIYLADA OLUYORDUR HERALDE DEMİ
Canım bence sen hastanenı ve doktorunu değiştir bence doğum yapıcagın hastanede 7/24 anestezi hekimi,çocuk doktoru ve pramatüre servisi olmalı bunlar bu önemli hem özelde yapıcaksın ücret ödeyeceksin hemde tam teşekküllü bı hastane değil ) ANLADIM AMA SANA COK TEŞEKÜR EDRİM CÜNKİ BAŞKA ÖZEL HASTANE VAR ORDA NORMAL AĞRIYLA GDERSEM EPİDÜREL UZMANI GELİYORMUŞ MİSAL GECE OLDUĞUNDADA ARTIK KAFAMA TEK TAKILLAN BU HASTANE BATICAK VE HER GİDENE AMELİYAT YAPALIM DEMELERİ BUNA ŞAHİT OLDUM CÜNKİ AMA ARTIK HASTANEYİ BAŞKA BİRİ SATIN ALMIŞ İNLŞAAALLAH BÖYLE BİR DURUM YOKDUR GECE ACİLİ ARADIM ÖRENDİM COK ŞÜKÜR RABBİME EPİDÜREL UZMANI SADECE DOKTOR ANESTESİT VE REAMİNASYON GİBİ BİŞEY YAZIYOR UMARIM UZMANDIR ARKADAŞIM COK SAOL BİRDE EPİDÜREL ÜCRETLİMİYDİ ACABA NEKADAR DI BİLGİN VARMI

Son düzenleme:
Back