• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan

sabah epidural sezeryan oldum ve aksam uzeri yurutmeye basladılar.
ameliyattan cıkar cıkmaz yurtmuyorlar bı sure gecmesi lazım.
ayakta cok hafif hissizlik olusuo tabıkı ama bu cok normal.
su ıcmeye ve bıseyler yemeye yıne belirli bi sure gecince baslıyosun.
Allah herkese kolay dogumlar nasıp etsin.

evet canım bende aynı şeyleri yaşadım fakat arkadas 1 saat sonra ayaktaydım deyınce şaşırdım onu konuşuyorduk. bünye eselesi galiba. bazılarındada baş ağrısı oluyormuş bazılarında olmuyor

evet canım bende aynı şeyleri yaşadım fakat arkadas 1 saat sonra ayaktaydım deyınce şaşırdım onu konuşuyorduk. bünye eselesi galiba. bazılarındada baş ağrısı oluyormuş bazılarında olmuyor

Bunye ve bence epiduralin dozuyla alakali.ben sonda istemeyince doktorum mecburen yurumem gerektigini zaten soylemisti bana.her hastanenin ve her doktorun kurallari ,doktorlugu farkli.
Ya dedigim gibi cok rahattim.simdi ikinciyi dusunuyorum.umarim ayni guzellikte,saglikli olur hersey.bana,bebek isteyen ve hamile olan herkese nasip etsin.

sabah epidural sezeryan oldum ve aksam uzeri yurutmeye basladılar.
ameliyattan cıkar cıkmaz yurtmuyorlar bı sure gecmesi lazım.
ayakta cok hafif hissizlik olusuo tabıkı ama bu cok normal.
su ıcmeye ve bıseyler yemeye yıne belirli bi sure gecince baslıyosun.
Allah herkese kolay dogumlar nasıp etsin.

Demek ki sizde bu sekilde yasadiniz. Zaten suyu epiduralin eger olursa siddetli basagrisini onlemek icin iciriyorlar ve bana hemen icirdiler. Acikcasi biraz uzuldum sanki yasadiklarim bir atmasyon gibi karsilandi.her insanin bunyesinin farkli oldugunu,her hastanenin belli kurallari olduginu,her doktorun farkli calistigini ve epiduralin dozunu hic kimse hesaba katmadi.neyse bu konuya baskada yorum yapmama gerek yok.

Demek ki sizde bu sekilde yasadiniz. Zaten suyu epiduralin eger olursa siddetli basagrisini onlemek icin iciriyorlar ve bana hemen icirdiler. Acikcasi biraz uzuldum sanki yasadiklarim bir atmasyon gibi karsilandi.her insanin bunyesinin farkli oldugunu,her hastanenin belli kurallari olduginu,her doktorun farkli calistigini ve epiduralin dozunu hic kimse hesaba katmadi.neyse bu konuya baskada yorum yapmama gerek yok.

hayır canım atmasyonla ne alakası var. doğum dünyanın en güzel şeyi şekli önemli değil. ben şaşırdım ve imrendim size keşke bende hemen iyileşebilseydim çok rahattım diyebilseydim.

allah gönlünüze göre versin ikinci çoçuğuda istiyormuşsunuz ne güzel. ben istemiyorum korkuyorum aynı sıkıntıları yaşamaktan.
ben 40ım çıkana kadar iyileşemedim, çok sıkıntı çektim. dikişlerim iltahaplandi 2 yerden patladı falan anlatmakla bitmez yaşadıklarım.
bide özelde doğum yaptım daha iyidir diye ama burnumdan getirdiler.

tabi canım sonda takıldı. zaten dr ameliyata girmeden söylemişti 4-5 saat hissislik olur yavas yavas açılır 7-8 saat sonra falan yürütürüz demişti. hastanede diğer sezeryan olan 2-3 kişiyle falan konuşuyorduk, onlardada öyle olmuştu. mesela bizde su falan vermediler sürahilerle kayısı kompostosu veriyordu hastane.

bana genel anestezi yaptılar. sonda takalımmı dediler ben taktirmadım. öle de gitti. sonrasında 2 kiloluk kum torbası koydular ondan dolayıda cok ağrı cektim tam 2 saat. ben 1 aya yakın toparlayamadım yatakta dönerken karnımı tutup donuyodum. ama dr farkıda var diye düşünüyorum artık.

bana genel anestezi yaptılar. sonda takalımmı dediler ben taktirmadım. öle de gitti. sonrasında 2 kiloluk kum torbası koydular ondan dolayıda cok ağrı cektim tam 2 saat. ben 1 aya yakın toparlayamadım yatakta dönerken karnımı tutup donuyodum. ama dr farkıda var diye düşünüyorum artık.

bende 40ım çıkana kadar toparlanamadım canım hastane doktor hepsinin etkisi var tabii. hastaneden geldim 1hafta oturur pozisyonda uyudum yatamıyodum dönemiyorum 2hafta sonra dikişi patladı iltahap kapmış o kapandı 1hafta sonra yüksek ateşle hastaneye gittim 1hafta hasnadede yattım yine iltahap tam çıkmamış çok uğraştırdı. bebeğile ilgilenecegim zamanlarım rahatsızlıklarla geçti.
2. bile düşünmüyorum o kadar zordu benimiçin.

canım kum torbasını neden ve nereye koyuyorlar duydum ama hiç görmedim

arkadaşlar sezaryan gerçekten çok zor oluyormuş yengemden biliyorum ama normal doğumu yaşamış biri olarak doğumöncesi sancı çok xor oluyor ama sonrasında kuş gibi hafif oluyorsunuz allah yardım etsin herkese

arkadaşlar sezaryan gerçekten çok zor oluyormuş yengemden biliyorum ama normal doğumu yaşamış biri olarak doğumöncesi sancı çok xor oluyor ama sonrasında kuş gibi hafif oluyorsunuz allah yardım etsin herkese

evt canım bende normal doğumu çok istemiştim ama kısmet olmadı. mutlaka iki şeklinde zorluğu vardır.

Ben de doğumu epiduralle düşünüyordum gerçi daha evlenmedim ama şimdiden planlıyorum:1:
Geçenlerde sağlık teknikeri bi arkadaş doğum yaptı epidural değil de başka bişey söyledi
Farkı da şöyleymiş: Epiduralda kimyasallar bebeğe geçiyormuş ama arkadaşın yaptırdığı anestezik doğumda -artık adı neydi unuttum-
bebee geçmiyormuş....
Ben normal doğum istiyorum ama hayırlısı olsun tabii ki...:26:

Back