• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan

Bunu okuyunca nasıl rahatladım anlatamam..:)

Bende kısmetse allah izin verirse ekim sonu gibi doğurabilirim.Böyle olumlu hikayeler dinleyince çok mutlu oluyorum..

rahat ol canim.Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.epidural- spinal kombineyi arastir.Dogum sonrasi sureklii ilac verdiklerinden hic agrin olmuyor.Yaklasik 8 saat rahatsin sonra agri kesiciyi yavas yavas azaltiyorlar ama zaten ameliyatin ustunden saatler gectigi icin agrin olmuyor.bol bol yuruyusu oneririm.
sevgiler

Son düzenleme:
merhaba kızlar daha hamile değilim ama bebek istiyorum fakat korkularım var epidural sezeryan yaptıran var mı aranızda normal doğumdan korkuyorum sezeryanda bayılmakta istemiyorum ayılamam diye korkuyorum epidural sezeryan yaptırsam eşimde yanımda olabilir mi acaba yardımlarınıza ihtiyacım var :30: bide epidural sezeryanda eşim yanımda olabilir mi
canımcım enrdeısn bılmıyorum ama ben hamılelık boyunca ankara medıcanaya gıttım dr bayandı ve ben drıek sezaryan ısteıdgımı soyledıjm cunku dogumlarda genelde kesıyorlarya alttan ben genıtal bolgede sarkma yada genısleme olsun ıstemedım dogumadnda korkuyorudm acıkcası sneın gıbı neyse tarıh belırledık ben bır kac gun once anstezı uzmanı ıle gorustum tahlıllere baktılar fılan epudral sıpınal dıye bır sye var ondan oldum sıpınalde hemen omurılıge gırıyor ıgne ve sac telı kadar ınce hıc anlamıyorsun 3 sn deayaklarım uyusut ve anlatamam sana ne akdar guzel brı dogumdu dr benle konutu anlatıyordu hep ne yaptıgını bıde bana muzık caldılar oglan cıkınca gordum hemen cok cırkındı cok guzel bence gormek epudral sanırım omırılık kenarına vuruluyor ve ıynesı brıaz daha kalın zaten dr sana onerıyor hangısı olsun dıye ve bende hıc brı sorun cıkmadı sornasında 4 saat sorna kalkıp yurudum o yzuden hıc korkma vallalaha tek absıma bakmasam bır tane daha edrımde ıste zor bakmak

canımcım enrdeısn bılmıyorum ama ben hamılelık boyunca ankara medıcanaya gıttım dr bayandı ve ben drıek sezaryan ısteıdgımı soyledıjm cunku dogumlarda genelde kesıyorlarya alttan ben genıtal bolgede sarkma yada genısleme olsun ıstemedım dogumadnda korkuyorudm acıkcası sneın gıbı neyse tarıh belırledık ben bır kac gun once anstezı uzmanı ıle gorustum tahlıllere baktılar fılan epudral sıpınal dıye bır sye var ondan oldum sıpınalde hemen omurılıge gırıyor ıgne ve sac telı kadar ınce hıc anlamıyorsun 3 sn deayaklarım uyusut ve anlatamam sana ne akdar guzel brı dogumdu dr benle konutu anlatıyordu hep ne yaptıgını bıde bana muzık caldılar oglan cıkınca gordum hemen cok cırkındı cok guzel bence gormek epudral sanırım omırılık kenarına vuruluyor ve ıynesı brıaz daha kalın zaten dr sana onerıyor hangısı olsun dıye ve bende hıc brı sorun cıkmadı sornasında 4 saat sorna kalkıp yurudum o yzuden hıc korkma vallalaha tek absıma bakmasam bır tane daha edrımde ıste zor bakmak

ben yalovadayım ama istanbuldaki hastanelerede gidebilirim sorun olmaz önemli olan hastanenin ve doktorun iyi olması

ya kızlar yapmayın allah aşkına. aynı benim kuzen gibisiniz:))))

bende hamileyken sezeryandan korkuyordum. aynı sizin gibi normalden korkuyorum sezeryan olmak istiyorum diyen arkadaşları okuyordum burdan çok şaşırıyordum. normal varken neden ameliyatı istiyorlar diye..

tabi herkesin kendi tercihi saygı duyarım.

ben son ana kadar normal istiyordum ama 41 haftamız doldu bebek gelmiyor dr sezeryan için yatış veriyorum dedi odaya çıktık hemen yeşil ameliyat önlüğünü giydirdiler korkudan nasıl titriyorum anlatamam. sonra 10dk ya hemşireler geldiler hadi ameliyathaneye dediler.. hemen sedyeyle alıp götürdüler beni. ameliyathaneye indik dr um yanıma gelip sakinleştirmeye falan çalışıyor . ameliyat masasına yattım şimdi iğne yapcaz dediler oturdum, ben iğneyi yapmalarını beklerden bitti yat dedi anestezi uzmanı. inanın hiç hissetmedim. sonra hemen yeşil örtüleri falan örttüler başladılar kesmeye. 5dk sonra bebeğimin sesini duydum 15dkya da ben çıktım.. ameliyat çok rahattı spinal epudral oldum.

odaya gidince sezeryanın rahatsızlıkları başladı..
her zaman dediğim şu normal doğumda, doğumdan önce ağrı çekiyorsun sonrası rahat.
sezeryanda ise doğumdan öncesi rahat sonrası ağrı çekiyorsun..

spinal epudral sezeryanda 4-5 saat sonra vücudunu hissetmeye başlıyorsun. 7-8 saat sonra ayağa kalkabiliyorsun ve tabiki ağrılı oluyor.

herşey tozpemde değil tabi her halükarda zorluk oluyor ama geçip gidiyor hepsi.bana sezeryandan kalan dikiş izi ve sarkık bi göbek oldu..

ya kızlar yapmayın allah aşkına. aynı benim kuzen gibisiniz:))))

bende hamileyken sezeryandan korkuyordum. aynı sizin gibi normalden korkuyorum sezeryan olmak istiyorum diyen arkadaşları okuyordum burdan çok şaşırıyordum. normal varken neden ameliyatı istiyorlar diye..

tabi herkesin kendi tercihi saygı duyarım.

ben son ana kadar normal istiyordum ama 41 haftamız doldu bebek gelmiyor dr sezeryan için yatış veriyorum dedi odaya çıktık hemen yeşil ameliyat önlüğünü giydirdiler korkudan nasıl titriyorum anlatamam. sonra 10dk ya hemşireler geldiler hadi ameliyathaneye dediler.. hemen sedyeyle alıp götürdüler beni. ameliyathaneye indik dr um yanıma gelip sakinleştirmeye falan çalışıyor . ameliyat masasına yattım şimdi iğne yapcaz dediler oturdum, ben iğneyi yapmalarını beklerden bitti yat dedi anestezi uzmanı. inanın hiç hissetmedim. sonra hemen yeşil örtüleri falan örttüler başladılar kesmeye. 5dk sonra bebeğimin sesini duydum 15dkya da ben çıktım.. ameliyat çok rahattı spinal epudral oldum.

odaya gidince sezeryanın rahatsızlıkları başladı..
her zaman dediğim şu normal doğumda, doğumdan önce ağrı çekiyorsun sonrası rahat.
sezeryanda ise doğumdan öncesi rahat sonrası ağrı çekiyorsun..

spinal epudral sezeryanda 4-5 saat sonra vücudunu hissetmeye başlıyorsun. 7-8 saat sonra ayağa kalkabiliyorsun ve tabiki ağrılı oluyor.

herşey tozpemde değil tabi her halükarda zorluk oluyor ama geçip gidiyor hepsi.bana sezeryandan kalan dikiş izi ve sarkık bi göbek oldu..

ya bende bi ara normal yaparım diyodum ama alt kısımda kesik olması daha çok korkutuyo beni bide sancıyla keserken anlamıyomuşsun ama dikerken çok acıyo diyolar

ya bende bi ara normal yaparım diyodum ama alt kısımda kesik olması daha çok korkutuyo beni bide sancıyla keserken anlamıyomuşsun ama dikerken çok acıyo diyolar

valla tatlım normal doğum yapan 2 arkadaşım var. biri dikişlerim 1 haftada iyileşti çok rahattım doğumdan 1 saat sonra ayaktaydım diyo.
diğer arkadaşım zor bi doğum oldu 2 haftada iyileştim diyo..
ben sezeryanla doğum yaptım 40-45 gün iyileşemedim. bide sezeryan yapanları tiiye alırlar, sezeryanda doğum mu derler.
valla arkadaşım birazda bünye meselesi galiba. ağrı eşiğide önemli. bazıları çok sancı çeker bazıları az. yaşamadan bilemiyorsun ki...

hiç kendine sıkıntı yapma insan alnına ne yazıldıysa onu yaşar. güvenilir bi dr çok önemli. dr a güvenir onu dinlersin. bebek oluşaya başlamışşa ebet bi şekilde çıkacak orda kalacak hali yok yaa:)...:16::emir_bebek::emir_bebek:

merhaba kızlar daha hamile değilim ama bebek istiyorum fakat korkularım var epidural sezeryan yaptıran var mı aranızda normal doğumdan korkuyorum sezeryanda bayılmakta istemiyorum ayılamam diye korkuyorum epidural sezeryan yaptırsam eşimde yanımda olabilir mi acaba yardımlarınıza ihtiyacım var :30: bide epidural sezeryanda eşim yanımda olabilir mi

hiç sezeryan olma. şimdiki aklım olsa epidural normal yapardım. hem çocuğu göruyorsun. hem sağlığına daha erken kavuşuyosun. hem kilolar daha cabuk gidiyo. epidural sezeryanın farkı yokki aynı ameliyat işte. iyileşme sürecin daha gec. ben bayağ zor topladım kendimi. kimse hiçbi dr bana belden uyuşturup normal yaparsın demedi deseydi kesinlikle öle yapardım ben kendim sezeryanı sectim çok pişmanım.

Epidural sezeryanla oglumu dunyaya getirdim,dokorumla sohbet edrk yaptim dogumumu.
Her ne kadar bazilari imkansiz gibi gorsede,dogumdan sonra hic kesi agrim olmadi.
muthis bir deneyimdi.Allah gonlume gore vermisti.tek sanci gaz sancisiydi.
dogumdan 1 saat sonra ayaktaydim,ertesi gun dusumu evimde kendim aldim.Allah herkese nasip etsin.

esim hastanenin kurallari geregi giremedi.

canım sen epudral sezeryan oldunda nasıl1saat sonra ayağa kalktın zaten 4-5 saat vücüt uyuşuk oluyor.

hiç sezeryan olma. şimdiki aklım olsa epidural normal yapardım. hem çocuğu göruyorsun. hem sağlığına daha erken kavuşuyosun. hem kilolar daha cabuk gidiyo. epidural sezeryanın farkı yokki aynı ameliyat işte. iyileşme sürecin daha gec. ben bayağ zor topladım kendimi. kimse hiçbi dr bana belden uyuşturup normal yaparsın demedi deseydi kesinlikle öle yapardım ben kendim sezeryanı sectim çok pişmanım.

ağzına sağlık arkadaşım genelde sezeryan yapanlar çok rahat oldu diyorlar kimse en iyisi normal doğumdur yap demiyor..
bende zorunlu sezeryan oldum, bidaha çoçuk istemiyorum aynı sıkıntıları çekcem diye..

normal normal normal en iyisi normal doğum..

canım sen epudral sezeryan oldunda nasıl1saat sonra ayağa kalktın zaten 4-5 saat vücüt uyuşuk oluyor.

4-5 saat vücudun uyusuk olması mı???herhalde sonda falan takıldı size öyle mi.....Çünkü çiş yapmak için bile olsa kaldırmaları gerekir diye biliyorum...Beni ameliyathaneden odaya çıkarana kadar 1 lt su ağzıma dayadılar....Şiddetli baş ağrısı çekmemem için...Oda da 2 lt daha içmiştim...Mesane iyice dolmuştu....beni 1 saat sonra çiş yapmaya götürdü hemşireler..çok çişinin olması lazım tuvalete çıkmalısın diye...ama yapamadım tabi o ayrı mesele ordaki kasları kullanamadıgımdan...gayette güzel hissediyordum bacaklarımı....Zaten bacaklarımı hep hiseettim ameliyatta bile..... sadece oynatamıyordum..Vücudumun belden aşağısındaki her dokunmadan haberim oldu....
Valla herkesin ağrı eşiği vs..değişir..Hayatımda hiç bu kadar rahat bir dogum yapacağıma inanmazdım..Çevremdekiler bile hep hayretle izledi.Size şaşmamak lazım...

Son düzenleme:
Şuda ayrı bir meseeleeee tabiki yapılabiliyorsa normal doğum yapılmalı...Epiduralle normal doğum yapan çok arkadaşım var...En az benim kadar rahatttılar....

Arkadaşlar ben 4kere doğum yaptım 3normal son doğumum epidural sezeryanla yapyım doğumdan sonra bütün arkadaşlarımı aradım kimse benim doğumdan çıktığıma kimse inanmalar şaka yaptığımı düşündüler keşke normal doğum yapmasaydım diye düşünüyorum

öncelikle Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat versin canım.
açıkçası ben sezeryana karşı biriyim ayrıca deli gibide korkan biriydim. ama ilk bebeğimi mecbur kalarak sezeryanla dünyaya getirdim. sırf normal şansım olsun diye 5 yıl ara vermeyi düşünürken rabbim yokkk korkuyosun ya bi daha yaşa dedi :1: şimdi 6 aylık hamileyim ve araları 2,5 yaş bu sebeple mecbur yine yatıcam o sedyeye. 8 saat suni iki gün normal doğum sancısı çekmiş üzerinede ezeryanı yaşamış biri olarak şu kadarını söyleyebilirim ki en azından dene canım. he bilmeyenler normali zor bilmeyenler sezeyanı zor diyebilir bebeğin gelme anı dışında açılmayıda yaşadım suni sancıyıda normal sancıyıda ve şu kadarını söyleyebilirim ki keşke elimde olsada normal doğum yapabilsem bu bebeğimi.
yok sakın yanlış anlama sezeryanın zorluğundan acısından falan değil. bir arkadaşta demiş kişiye ağrı eşiğine göre değişiyor doğru. ben sezeryan masasından kalktım 4 saat sonra ayaktaydım ve bebeğime kendim baktım (önceside korkudan bilincim kapanmış o yüzden yok ) 6 saat sonra doktoruma yalvarıyordum iyiyim ben çıkar beni burdan diye :1: tam 12 saat sonra evimde eğilmiş yer siliyordum yani ne acı ne sancı hiçbirşeyim kalmamıştı. cildimin bir özelliği ve doktorumun mahareti sayesinde de 1 yılın sonunda iz bile kalmamıştı.
ama şimdi tekrar hiç bir acı hissetmeyeceğimi bildiğim halde yatıp kalkıp dua ediyorum bişey olsunda mecbur kalıp doğuma gitmek zorunda kalayım diye. çünkü hala o kesilme düşüncesi beni çılgına çeviriyor. o önlükler, ameliyathane ortamı :53: :18: bile bile kesilmeye gidiyorsun yaaa varmı ötesi işte. :53:

10 şubat 2012 günü epidural sezeryanla kızımı kucağıma aldım ben çok memenun kaldım hiç ağzrım sızım olmadı ertesi günün sabahı ayağa aklktım eve geldim bir iki gün ayakta dolanırken biraz ağrı oluyor ama 1 hafta içinde tamamen iyileştim benim gaz tuvalet vs.. sorunumda olmadı çok şükür, benim açımdan çok rahat ve kolaydı ama panik yapan bir yapınız varsa ameliyathanede biraz gerilebilirsiniz sonuçta neler olup bittiğinin tamamen bilincindesiniz ama bebeğin çıktığını anlayıp ilk defa sesini duymak onu görmek çok güzel birşey benim eşim giremedi hastane kuralları gereği

4-5 saat vücudun uyusuk olması mı???herhalde sonda falan takıldı size öyle mi.....Çünkü çiş yapmak için bile olsa kaldırmaları gerekir diye biliyorum...Beni ameliyathaneden odaya çıkarana kadar 1 lt su ağzıma dayadılar....Şiddetli baş ağrısı çekmemem için...Oda da 2 lt daha içmiştim...Mesane iyice dolmuştu....beni 1 saat sonra çiş yapmaya götürdü hemşireler..çok çişinin olması lazım tuvalete çıkmalısın diye...ama yapamadım tabi o ayrı mesele ordaki kasları kullanamadıgımdan...gayette güzel hissediyordum bacaklarımı....Zaten bacaklarımı hep hiseettim ameliyatta bile..... sadece oynatamıyordum..Vücudumun belden aşağısındaki her dokunmadan haberim oldu....
Valla herkesin ağrı eşiği vs..değişir..Hayatımda hiç bu kadar rahat bir dogum yapacağıma inanmazdım..Çevremdekiler bile hep hayretle izledi.Size şaşmamak lazım...

tersleyerek konuşmanıza gerek yok şaşırdım merak ettim ve sordum. ben dahil cevremdeki sezeryan olan herkes(genel anestezi hariç) belden iğne vurulduğu için uyuşukluk oluyor oynatamıyorsun 4-5 saate sonra ayaklarını oynatmaya başlıyorsun. bundan dolayı 1 saat sonra ayaktaydım demenize şaşırdım. neyse çokda önemli değil kişiye göre değişiyor demekki.

tersleyerek konuşmanıza gerek yok şaşırdım merak ettim ve sordum. ben dahil cevremdeki sezeryan olan herkes(genel anestezi hariç) belden iğne vurulduğu için uyuşukluk oluyor oynatamıyorsun 4-5 saate sonra ayaklarını oynatmaya başlıyorsun. bundan dolayı 1 saat sonra ayaktaydım demenize şaşırdım. neyse çokda önemli değil kişiye göre değişiyor demekki.

Yook be canim vallahi terslemek maksatli yazmadim ama yazim dili bazen olee anlasiliyor.
haklisin kisiden kisiye ve bence epidurali yapan kusiye gore degisiyor.mesela benim bir arkadasim normal epidural yapti
kiz butun sancilari cekti birak ayaginin uyusmasini..
diyorum ya ben cevremdeki herkeste boyle gordum.
bu arada ben gercekten merak ettigim icin sordum..sana sonda mi taktilar?

Yook be canim vallahi terslemek maksatli yazmadim ama yazim dili bazen olee anlasiliyor.
haklisin kisiden kisiye ve bence epidurali yapan kusiye gore degisiyor.mesela benim bir arkadasim normal epidural yapti
kiz butun sancilari cekti birak ayaginin uyusmasini..
diyorum ya ben cevremdeki herkeste boyle gordum.
bu arada ben gercekten merak ettigim icin sordum..sana sonda mi taktilar?

tabi canım sonda takıldı. zaten dr ameliyata girmeden söylemişti 4-5 saat hissislik olur yavas yavas açılır 7-8 saat sonra falan yürütürüz demişti. hastanede diğer sezeryan olan 2-3 kişiyle falan konuşuyorduk, onlardada öyle olmuştu. mesela bizde su falan vermediler sürahilerle kayısı kompostosu veriyordu hastane.

Doğum yapacağınız hastane ve doğuma girecek doktorunuz kabul ediyorsa, sanırım özellerde oluyor, eşiniz girebilir. cumartesi günü özel bir hastanede epidural sezaryenle kızımı dünyaya getirdim. eşim sezaryen sırasında yanımdaydı.

evet. koşullara baglı.
doktor ve hastane kabul ediyorsa tabiki girebilir.

sabah epidural sezeryan oldum ve aksam uzeri yurutmeye basladılar.
ameliyattan cıkar cıkmaz yurtmuyorlar bı sure gecmesi lazım.
ayakta cok hafif hissizlik olusuo tabıkı ama bu cok normal.
su ıcmeye ve bıseyler yemeye yıne belirli bi sure gecince baslıyosun.
Allah herkese kolay dogumlar nasıp etsin.

Back