Epidural sezaryende felç riski var mı? Olanlar tavsiyeleriniz nelerdir?

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
ben korkak biri olarak normal doğum düşünmüyorum.doktorumda sezeryan istiyorsan epidural düşün dedi.narkozu atmakta vucut zorlanıyormuş ve rahatsızlık veriyormuş ve bunu gibi nedenlerle.ben felç riski var mı dedim o da yok öyle bişey dedi.omirilik falan çizdi anlattı yok dedi kısaca.
şimdi kararsız kaldım.olanlar siz ne dersiniz?
ameliyatta neler yaşanıyor?:1shok:
inşallah hepimiz hayırlı doğumlar yaşarız....:1hug:

ya bende normal doğumu asla yapamam cesaretim yok,

sezeryan olucam ve sezeryan hikayelerinde dikkatimi hep şu çekiyor genel anestezi alanlar ayıldıktan sonra acı,sancı,ağrı gibi şeyler hissederken epidurel olanlar çok çok daha rahat ve en önemlisi bebeğinin ilk çıkış anını görüyorsun felan

yani epidureli çok çok istememe rağmen ,omiriliğe çok yakın olması ve birkaç kişide his kaybına neden olması beni çok korkutuyor

betül19 sende bize kabataslak anlatabilirmisin doktorunun anlattıklarını

merhaba bayanlar ben epidural sezeryan oldum 29 gün önce. herkes yok felç olursun yok bilmem ne olur dedi sadece şuna dikkat edin iyi bir anestezi uzmanı sezeryana girsin o zaman korkmanıza gerek yok. sezeryan iğnesi bana vurulurken doktorum hepsini neler olacağını bana adım adım anlattı..ve doğumdan sonra baş ağrısı olmaması için bol bol su ve kola, kahve içmemi söyledi. kola içmedim tabi bebeğe gaz yapmaması için çok şükür hiç bir problem yaşamadım

melek 02 devlet hastanesinde ameliyat olacağım ve dr herhangi bir anestezi uzmanına gerek yok kim denk gelirse gibilerinden etti.
omirilik bir balık sırtı gibi uzanıyormuş.o resimle anlattı şimdi resim yapamayacağım için biraz kusurlu olcak.o bölüm sinirlerin geçtiği esas bölüm dedi.alta at kuyruğu gibi uzanan bölümden uyuşturma yapılır dedi.orasıda çok hashas yeri değil etkisiz uç kısmı dedi.
epiduralde vucut narkoz almadığından onu atmaya çalışmaz anestezi de ise bağırsaklar falan narkozdan etkilenir ve işlevleri gecikir gibilerinden etti.
artık herşeyi kabul ettim.o yarım saate falan katlanmayı ama felç diye bir risk varsa sakat kalmaya hiç bir ağrı değmez.inşallah bişey olmaz.
epidural olanlar nerdesiniz???

bende ilk bebeğime epidural oldum.hep bu sekilde derler felç olma ihtimali varmıs diye.adı üstünde varmıs.ben çok memnun kaldım doğum seklimden zaten doğuma bi anestezi uzmanı olmdan bu ameliyat olmuyor.ayrıca gebeliğinzin en basından yaptırdığınız testlerde göz önünde bulunduruluyor.en önemliisi kan değerleriniz iyi cıkıyorsa hiç bi problem yokk.çok güzel agrısız bi, ameliyat oluyor.en güzelide bebeğinizin çıkısını görmek insanı en çok mutlu eden seyde bu zaten...ben cok memnun kalmıstım narkozlu olandan çok daha iyiymiş epidural doğum.bebeğede hiç bir şekilde zararı yokkk.sakın korkmayın bol bol kahve ve sulu gıdalr tükettiğinizde bas agrınızda olmuyor.şimdi yine hamileyim ve tekrar allahın izniyle epidural olacağım.hiç korkmayınnnn

canım ben de o şekilde doğum yaptım,çoook rahattı.Üstelik bende omurilik iltihabı var.Çok sakıncalı olur diye düşünürken doktorum ikna etti,eğer sorun çıkarsa hemen genel anestezi yaparız dedi.Allaha şükür sorunsuz oldu.

arkadaşlar bend e epidural normal doğum yapmak istiyorum ama bu felç olma ihtimali var diye de çok korkuyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.

zehraa084 arkadasım hiç korkma öyle bir ihtimal olsa doktorlar seni ameliyat etmezler ki??normal doğum yapmayacaksan en güzel doğum sekli ne belinden yapılan iğneden nede doğumundan hiç birsey anlamyorsun.hiç acımıyor hiç birsey yok sonrası bile çok rahat zaten seni 4 saat sonra yürütmeye baslıyorlar.epidural doğumun tek yanı bas ağrısı oda bol bol nescafe hoşaf ve konposto içmek yani sulu gıdalar bende bas agrısı bile olmadı.ben cok memnun kaldım.sende kalırsın hiç korkma arkadasım

peki anestezi uzmanının kalitesini nasıl anlayacağız? mesela ben istanbulda kımseyı tanımıyorum. tavsiye alacağım kimse yok.

peki anestezi uzmanının kalitesini nasıl anlayacağız? mesela ben istanbulda kımseyı tanımıyorum. tavsiye alacağım kimse yok.

ben de kimseyi tanımıyorum kim iyi ne bileyim.kimse kendisine kötü demez ki.drye sordum herkes yapabilir kime denk gelirse dedi.:1no2:

betülcüm bende spinal sezeryan olacagım.felçten korkmuyorum.anestezi uzmanının el alışkanlığı önemli yani gittiğin hastanede cok sık uygulanıyorsa korkma bence.ben felçten Allahın izniyle hiç korkmuyorumda bel ve baş agrısı oluyomuş bazılarında ondan korkuyorum

bel ağrısını ben de duydum kalıcı mı yoksa bir kaç saatlik bir ağrı mı?:1no2:

kızlar, bel ağrısı baş ağrısı falan olacak diye önyargıyla girmeyin ameliyata. herkeste olan bişey diil. kendinizi şartlandırırsanız olur. bende hiç başağrısı falan olmadı.
ayrıca felç riski falanda yok denecek seviyede. ona kalırsa genel anestezidede uyanamama riski var
rahat olun kızlar. dr artık epidurali tavsiye ediyor. onlar bile geneli istemiyor.

kralichee canım ben yaklaşık 1 ay önce spinal anestezi ile sezeryan oldum. Ama benim doğumum çok sıkıntılı oldu. Öncesinde geceden sabah kadar noormal doğum için sancı çekip doktorumun sezeryan kararı ile ağlayarak doğuma girdim. Korku ve moral bozukluğu ile girdiğim için haliyle kasıldım iğne yapılırken falan. Doğum sonrası hastanede yatarken çok bariz bi sıkıntı çekmedim. Bacaklarımdaki hissizlik 5 saat sonra geçti. Ama benim hastaneden çıkacağım gün boyun tutulamsı gibi bir olay oldu ama çok ağrılıydı ve boynumu hareket ettiremiyordum. Üşüttüğümü düşünüp bana tavsiyelerde bulundular ve kas gevşetici ilaçlar verdiler. Ama benim şikayetim gitgide arttı. Öyleki bebeğimi bile emzirirken ağlıyordum. Acile gittik serumlar yedim. Anestezi uzmanı hala üşütmeyle alakalı olduğunu böyle bir klinik vakanın olmadığını söyledi ve beni merhemler vererek eve gönderdiler. Ertesi gün tekrar acile gittik bu sefer bir nöroloji uzmanı durumun anesteziden kaynaklandığını söyledi. Bu durumun geçeceğini bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Geçmesi için olan süre 1 ay bile olabilir dedi. Bunun üzerine kan yaması denilen bir operasyon geçirdim ki sonradan öğrendiğime göre asıl en tehlikeli olan bu operasyon. Kolundan kan alıp belinden veriyorlar. Ben yaptırdım ve gerçkten çok şükür iyileştim. Ama o kan verilmesi sırasında kanın pıhtılaşıp vücuda verilmesi vücutta ve beyinde pıhtı atmasına neden oluyormuş ki o da felç hatta ölümle sonuçlanabilecek bir durum.
Çok uzun anlattığımın farkındayım kusura bakma ama yine de bazı riskler taşıdığını düşünüyorum.Ama tabi bu olanlar kişiden kişye değişiyor. Sonuçta bu anestezi ile doğum yapıp memnun olan çok kişi var.Senin kendin için en iyi olanı seçeceğine eminim. Ben biraz da sezeryana kendimi hazırlamamıştım ve çok kasılarak doğuma girdim. Umarım herşey çok güzel olur senin için.

Ayyyy kızlar ben de napıcamı bilmiyorum bu doğum işini 3 ay sonra doğum yapıcam Allah ın izniyle de nasıl yapıcam onu bilmiyorum. Yarı özel bi hastanede yapıcam doğumumu. Ben de korkağın biri olarak kesinlikle normal doğum yapamam sanırım. Yazdıklarınızı okuyorum da epidural sezeryandan herkes çok memnun. Benim de aklıma gelen en iyi ihtimal bu. Çevremdeki herkes felç olursun diye beni korkutuyor. Ama bu doğum şeklini yapan da çok çevremde. Epidural sezeryandan da epidural normal doğumdan da çok memnun herkes. Sanırım bende böyle yapıcam genel anesteziden de korkuyorum çünkü. Ayrıca bebeğimin o ilk anlarını görmek istiyorum. Eşim bi sene önce belinden iğne vurularak ameliyat oldu kasıklarından. Acımadığını ve sonrasında ağrı hissetmediğini söylüyor. Sadece iğneyi vururken kıpırdama demiş doktorlar okadar. En iyisi bu yöntem sanırım. Üf bi an önce olsa da bitse :18:

Canım ben tam bir ay önce spinal sezeryan oldum.Herşey çok guzeldi taki eve gelene kadar,eve geldikden bi gun sonra inanılmaz bir baş ağrısı başladı böyle boyun uçlarından kafamın arka tarafına doğru,gerçekten çok kötüydü,amelıyattan cıkarken anestezı uzmanı bol bol su iç kahve iç bitter cikolata ye baş ağrın olmasını engeller demşti,tabi bebekden aklına bıle gelmıyosonra doktoruma gıttım ve bana 4 tane serum taktı ve anında gectı bıdahada ağrımadı.

Ben normal doğum yaptım 16 gün önce epüdürel ile benimde felç korkum vardı açıkçası ancak araştırmak ve doktoru dinlemek yeterli oluyor takılırken ve çıkarılırken tuhaf bir his verdiği doğrudur ancak çok rahatlıttığı inkar edilemez ,bebeğimin doğum anında hiç birşey kaçırmadım ,korkanlar bir araştırsın doktorunda detaylı Bilgi alsın ve Türk kadını başarır diyorum bebek bekleyen tüm annelere sabır sağlık hayırlısı ile bebeklerine kavuşmalarını diliyorum ,sorusu olana seve seve cevap veriririm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…