• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezaryen hakkında

esradeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2010
83
1
36
Diğer
iyi günler anneler, anne olacaklar
bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum baktım listeye bulamadım
benim sormak istediğim epidural sezaryen olan anneler olacak olan anne adayları acaba sezaryen öncesi bel ağrısı çekiyorlar mıydı
çünkü şöyle bir şey duydum
bel ağrısı ya da belinde ufak da olsa rahatsızlığı olan annelere genelde epidural uygulanmıyormuş
benim böyle çok çok bir problemim yok ama teşhisin adını tam hatırlamıyorum lumbago ya da lumbalji teşhisi konmuştu. pomad yardımıyla iyileşmiştim. bayağı bi zaman geçti tabii bunun üzerinden. ama hala sızı şeklinde çok hafif ağrılarım oluyor. hamilelikten kaynaklı bel ağrılarım da oluyor tabii.
daha bu konuyu doktoruma sormadım.
muayene zamanı da gelmediği için merak ettim
epidural deneyimi olan anneler bilgilendirirse sevinirim

önemli olan epidural iğneyi anestezist güzel yapmışmı...hiç ağrı olmuyor normalde..ama sizin fıtık probleminiz varmış ondan tamamen....emzirirken ki pozisyonlar falan...tekrar Lomber MR çektirmeniz gerekiyor..ve duruş şeklinize dikkat edeceksiniz

canım benim iki yerimde bel fıtıgım var epidural olurken özellikle söyledim bel agrısı epiduraldan kaynaklanmaz hamilelik sonrası vücudun ağırlık merkezi değisiyor ağrı ondan olur dedi. en başta çok ağrım oldu dedim mahvettiler beni ama şimdi konuyu okuyunca farkettim yaklaşık 2 aydır hiç ağrı hissetmiyorum unutmusum yani. ha bu arada doğum yapalı 5 ay oldu. ama doğum harikaydı tavsiye ederim

arkadasımda bel agrısı sorunu oldugundan doktor kesınlıkle yapmıcaz demısdı ve genel anestezıoldu

Ben de 2 ay sonra doğum yapıcam inşallah. Epidural sezeryan istiyorum. Doktorum normal doğumu önericek belki ısrar da edicek ama kesinlikle istemiyorum normal doğumu. Eğer işim rast giderse epidural sezeryan istiyorum. Benim de belimde kemik açıklığı var demişti doktorlar taa çocukken. Bilmiyorum o açıklık hala duruyomu. Duruyosa da engel olur mu bi konuşucam doktorumla. İnşallah engel değildir. Herkes çok memnun bu epidural sezeryandan bakalım öylemiymiş. Eğer epidural sezeryan olursam ilk işim size nasıl bişey olduğunu anlatmak olacak. Ağrının şiddetinden yapılan işlemlere kadar detaylı anlatıcam. Hayırlısı olsun hakkımızda...

Back