• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal mi sezeryan mı?korkuyorum

arkadaşlar benimde sezeryan olma ihtimalim var belden aşağısını uyşturmak için iğne yapıyolar ya haberlerde görmüştüm bir kadının doğumdan sonra belinden aşağısı felç kalmış onu gördüğümden beri korkuyorum genel anestezi düşünüyorum ama odaa çokmu zor oluyor

arkadaşlar benimde sezeryan olma ihtimalim var belden aşağısını uyşturmak için iğne yapıyolar ya haberlerde görmüştüm bir kadının doğumdan sonra belinden aşağısı felç kalmış onu gördüğümden beri korkuyorum genel anestezi düşünüyorum ama odaa çokmu zor oluyor

bilmiyorum canim kayinvalidemde ayni haberi izlemis galiba oda surekli normal dogurun igne filan yaptirmayin deyp duruyor
ben anestesizyenle gorustum oyle bir ihtimal varmis ama acemi isini bilmeyen birisi tarafindan yanlis yere yapildigi zaman oluyormus ..
ben yinede yaptirmayi dusunuyorum epiduralsiz normal dogumu dusunemiyorum bile ..

kızlar tatil falan derken bayadır giremiyorum siteye 34.haftama giriyorum hala bi karar veremedim açıkçası çok da aydınlatılmadığımı düşünüyorum hala tedirginim 2 noktada epiduralden hiç korkmuyorum bnm derdim
1. 4cm açılıncaya kadar ne kadar ağrı çekildiği(yani herkesinki mutlaka farklı ama ortalama bi fikir çıkar yorumlardan 4cm.e kadar öldüm bittim cnm çıktı diyen çokmu yokmu en azından)

2. epidural yapıldı diyelim 10cm oluncaya kadar etkisi sürüyomu geçiyomu geçerse tekrar ilaç veriliyomu verilsin istiyorum hatta doğum anındada etkisi sürsün
SANIRIM BU SORULARA EN İYİ EPİDURAL NORMALİ YAŞAYANLAR CVP VEREBİLİR,çk zamanım kalmadı arkadaşlar yardımmmmm lütfennnnn:)

Benim size önerecegim bir kitap var. Kanimca her hamilenin hele ki normal dogum düsünüyorsa okumasi gereken bir kitap. " Dogal doguma dogru. 20 Anneden Normal dogum hikayesi" Sebnem Susam Sarayeja

Kitabin tanitim yazisi;

"Biz anneler, içinden kıymetli bir hediyenin bozulmadan, bir an önce çıkarılması için kesilmesi, yırtılıp buruşturulması gereken bir ambalaj kâğıdı değiliz. Dünyaca ünlü ebe İna May Gaskin'in dediği gibi “Eğer bir kadın, doğum yaparken tanrıça gibi görünmüyorsa, etrafındakilerden yeterince destek görmüyor demektir.” Buna bir şey daha eklenebilir: Etrafındakiler destek yerine, aslında köstek oluyorlar demektir.

Bu kitapta yirmi annenin doğum hikâyesini bulacaksınız. Sizin geçtiğiniz ya da geçmek üzere olduğunuz köprüden daha önce yürümüş anneler. Hepsi de bu hikâyeleri sizlerle paylaşmak istediler çünkü bir bildikleri var.

Hikâyeler çok çeşitli. Her birinde, hamileliğin ve doğumun yeni bir yüzü çıkacak karşınıza, yeni şeyler öğreneceksiniz. Ortak noktalarıysa, Türkiye gibi sezaryen oranları % 60 ila 80 arasında değişen bir ülkede yaşayıp da doğal ya da normal bir doğum yapabilmek için pek çok şeyi göze almış olmaları.

Böyle bir doğumun hem kendileri, hem de bebekleri için en iyi başlangıç olduğunu bilmişler. Bu amaçla okumuşlar, araştırmışlar, gerekirse birkaç defa doktor değiştirmiş, son dakikada bir hastaneden öbürüne geçmişler. Kalkıp dünyanın öbür ucuna gitmişler doğal yolla doğurabilmek için ya da dünyanın öbür ucundan ebe çağırmışlar, kendi evlerinde doğurabilmek için. Yeter ki, kendilerini destekleyen kişiler de doğumun doğallığına inansın, onların kararlarını saygıyla karşılasın, onlara ve vücutlarına güvensin…

Bize en çok destek olabilecek kişileri bulmak da, yine kendimize düşüyor. Eğer “cici kız” olmayı hayatta ilk kez bir kenara bırakacaksak, işte size en uygun zaman! Kuzu kuzu doğum masasına yatmak yerine, dişi aslan kesilip de doğurmak gerek."

tatlım bende 1 eylulde spınal sezeryanla dogum yaptım korkacak hıc bısey yok senı korkutanlara ınanma ve rahat ol en onemlısı rahat olmak ıgne hıc acıtmıyor sanıyelık bısey hemen uyusuyorsun sonrada hıc bısey hıssetmıyorsun ınankı hersey senın elınde ne kadar rahat olursan o kadar kolay atlatıyorsun ben 1 gunde ayaga kalktım ben anneyım guclu olacam dedım ne dogmdan ne de sonrasından korktum ve cok sukur hersey gayet ıyı gelıstı bu arada ıgnenın felc yapma rıskı cooook dusukmus bende kac dr a sordurdum ıcını ferah tut kolaylıklar dılerım

Back