• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal mi sezeryan mı?korkuyorum

slm bayanlar öncelikle bende her kişin doğum hikayesinişn kendisine özel olduğunu düşündüğğümü yazayım..şimdide EPİDURAL NORMAL tecrubemi..arkadaşım bende senin gibi tamda hamileliğimin sonuna doğru doğum sancısı çeken birine denk geldim ve acayip korktum hemen dr.uma epidural olucam dedi..dr.umda herkes bağırcak die bişey yok dedi..nitekim epidural oldum ama tasviye edermisin dersen etmiyorum bende baş ağrısı falan olmadı ama ıkınma sorunu yaşadım ve acayip zor bi doğum oldu ama benim hiç sancım yoktu suni sancıdan korktuğum için epidural oldum...sana tavsiyem şartlar uygunsa kesinlikle normal doğum ama epiduralsiz...merak etme doğum anında öyle bi cesaret geliyoki korku falan kalmıyo..haa bu arada çok çok zor bi doğum yapmama rağmen hiiiççç bağırmadım...ayrıca yaşadıklarımında unuttum ikinci çocuğa karar verdiğimde yine normal isterim..kolay doğumlar dilerim

ben de epidural istiyordum ama aman allahım o nasıl bir iğne öyle akannehir Şİmdi videosunu izliyorum da kocaman bir iğneyi belinden vudular sonra tel vardı ama izleyemedim devamını korkudan eyvahedigeldismile
zaten ben bu korkuyla hiç doğum yapamam gibime geliyor :bbo:

illada epidural olucam derseniz merak etmeyin o iğneyi hissetmiyorsunuz..önce uyuşturucu bi iğne yapılıyo kiiii oda hiç acımıyo sonrası zaten acısız...

illada epidural olucam derseniz merak etmeyin o iğneyi hissetmiyorsunuz..önce uyuşturucu bi iğne yapılıyo kiiii oda hiç acımıyo sonrası zaten acısız...
a.s.

başka bir yerde daha sormuştum bu soruyu ordan bir arkadaş da aynı şeyi yazmış, acımıyor diye. :dance:

kesinlikle ve kesinlikle spinal sezeryan öneririm 3 ay oldu dogum yapalı okadr guseldıkı belımdekı ıgneyı bıle hıssetmedım cok guzeldı o anı asla unutamam bebegımın cıktıgı anıı müthiştii

spinal sezeryan yerine epidural normali neden düşünmüyorlar, ikisi arasında fark yok ki ya da var da ben mi bilmiyorum. sezeryan olunca bildiğin ameliyat ama bölgesel uyuşmuş oluyor ve bebeğini görüyorsun. epidural normal de ise normal oluo herşey, olması gerektiği gibi ve acısız. yani demek istediğim şey ikisinde de acı yok ama birinde kesip biçiliyorsun diğerinde hayır. epidural için 4 cm açılma şart, o 4 cm açılma için de fazla sancı çekilmiyor.

doktoruma sördüm epidural normali doğumu.
haftaiçi olacak, doktorum hastanede olacak, 4cm açılma olmuş olacak, o zaman epidural olurmuşum :(
şansa kaldı işim :(((

24 günlük taze anne olarak ben de epidural normal doğum tecrübemi paylaşmak istiyorum.
sabah 6.30da kendi sancımla gittim hastaneye. 8de sunşi sancı verilmeye başlandı. 10.30da epidurali taktı anestezi uzmanı. sadece iğne ağrısı oluyor öylee göründüğü gibi korkunç bir iğne ağrısı olmuyor. 12.30da epiduralin etkisi geçmeye başladı 10 dk kadar beklediler bebek aşağı baskı yapıp insin diye.işte o sancı var ya dehşet birşeydi. 1dk aryla öyle bir şidddetli geldi ki off dedim ya... sonra tekrar ağrı kesici vurdular.13.10da bebişim kucağımdaydı. süper kolay bir doğum oldu. baş ağrısı falan olmadı, yalnızca doğumdan sonra 4-5 gün kadar iğne yerimde ağrı oldu ve geçti. epiduralin tek kötü yanı doğru ıkınıp ıkınmadığını anlamıyorsun. doktorum bi ara çok iyi falan dedi. hıh diyip yüklendim. 3 kere kendim ıkındım, sonra ebe karnıma bastırdı bebiş kayıp geldi. hiç birşey anlamadım. böyle bir doğum atlatınca şimdi 2., 3. düşünüyorum valla. doğurmakta bişi yok, onu büyütmek çok daha zor....

herkese kolay doğumlar....

ahhh ahh o kadar kararsızım ki o 4 cm oluncaya kadar herkesin sancısı bir olmuyomuş dayanabilckmiyim hadi dayandım diyelim,epidural herkesde tutmuyomuş yani uyuşmayanlar da var öyle olursa normal(epiduralsiz)doğuma zerre kadar cesaretim yok . zaten epiduralin iğnesi ağrısı umrumda değil tutcağını bilsem bi de etkisi geçince diyelimki 10 cm olmadan geçti yine ağrı kesici veriolar dimi, ya vermezlerse,?
epidural yapanlar ya da arkadaşlarından dinleyenler lütfen tecrübelerinizi yazarmısınz yoksa kesin sezeryan olcam bn :)

ahhh ahh o kadar kararsızım ki o 4 cm oluncaya kadar herkesin sancısı bir olmuyomuş dayanabilckmiyim hadi dayandım diyelim,epidural herkesde tutmuyomuş yani uyuşmayanlar da var öyle olursa normal(epiduralsiz)doğuma zerre kadar cesaretim yok . zaten epiduralin iğnesi ağrısı umrumda değil tutcağını bilsem bi de etkisi geçince diyelimki 10 cm olmadan geçti yine ağrı kesici veriolar dimi, ya vermezlerse,?
epidural yapanlar ya da arkadaşlarından dinleyenler lütfen tecrübelerinizi yazarmısınz yoksa kesin sezeryan olcam bn :)

cnm benim, öncelikle kendini normal doğuma yani epiduralli de olsa acıya alıştırmış olman gerekli. gördüğüme göre hiç cesaretin yok ve bu durumda sen epiduralli acı hissetmesen bile kaygılarından dolayı doğumu başarman güçleşecek, kendini de bebeği de streste sokacaksın. epidural normal istesen bile bu korku ve kaygıyla yaşadığın 4 cmlik açılma için acının yanında korku da boşa gidip seni sezeryana alacaklar en sonunda. ben burdan öyle görüyorum :((( vereliniortak
ayrıca çatır çatırrrr doğururuz yaaa, bizim diğer kadınlardan ne eksiğimiz var. biz de güçlüyüz, biz de dayanabiliriz.

benimde son bes haftam kaldi ama doktorum en gec uc haftaya dogurursun diyor ..
gecen haftalarda ayni korkulari bende yasadim
ben vajinusmus hastasiydim atlatir atlatmaz ilk ay hamile kaldim
9 aydan beride ilk ay haric 7 defa alttan muayene oldum (burasi turkiye gibi degil her ay alttan muayene ediyorlar )
ve korkularim geri basladi ve iki uc hafta once normal istemedigimi sezeryan olmak istedigimi anlattim
burda dogum kurslari var ozel ebeler veriyor
hemen senin icin bi randevu aliyorum kursa basla dedi
iki haftadir kursa gidiyorum bana cok faydasi oldu .. kesinlikle normal istiyorum
gecen cati muayenem yapildi doktorum biraz dar oldugunu oglusumunda eger 40. haftayi beklerse baya kilolu dogacagini soyledi seni gelecek hafta scanerden gecirelim dedi yani kemiklerimi ecografi gibi biseyden gecirip olcecekler bebegin cikabilecegine karar verirlerse normal dogum olucak eger olmasada sezeryan yapariz dedi ..
simdide sezeryandan odum kopuyor cunku kendimi hep nomale hazirladim
dunyada milyonlarca kadin dogurduktan sonra bizmi doguramiycaz diyorum hep ..
insallah mumkunse epidural normal dogum dusunuyorum ..
fransada kesinlikle hastanin istegine birakilmiyor dogum sekli bu iyimi kotumu bilmiyorum ama doktorlarin tercihi her zaman epidural normal dogumdan yana ..
ve burda epidurali 5 santim acilmadan kesinlikle yapmiyorlar doguma kadar etkisi gecmesin diye ..
pazartesi gunu epidurali yapacak olan anestezi doktoruyla randevum var kafama takilan herseyi ona sorucam insallah pazartesi sizide bilgilendirebilirim
allah hepimizin yardimcisi olsun :)))

keşke bizimde imkanlarımız kurslara anestezi dr.larına önceden ulaşma şansımız olsa ama malesef pek yok sezeryana yönelim o yüzden çk sanırım
elifsena pzrtesi bekliorum yorumlarını , başka epidural normal doğum yapan yokmu hiçççç????

Merhaba arkadaşlar.
Ben de 33 haftalık hamileyim ve bu zamana kadar doktorlardan çok çektim(maddi anlamda). Bende de acaip bir doğum fobisi var, ne yapacağımı bilemiyorum, fakat devlet hastanesinde doğurmak istersek bizim keyfimize bırakırlar mı doğumun şeklini? Yani hem sancı çekip hem de sonrasında sezeryan olmak istemem açıkcası.

kumsal bebek malesef devlette seçme şansın yok eğer normal doğuma engel bir rahatsızlığın varsa rapor istiyorlar yoksa paşa paşa normale giriyorsun bende bu konuda çok tedirginim banada doktorum sezeryan dedi ama o gün doktorum hastanede yoksa ne yapacağım bilmiyorum daha önce ameliyatım var ve özelde olduğum için raporumun bir geçerliliği yok. ama kadın doğum doktorum sezeryanı önerdi kısmet bakalım inşallah herşey yolunda gider.

arkadaşlar ben 36+5 haftamdayım. son kontrolümde çatı muayenesi yapıldı ve kemik yapısından dolayı dr.um sezeryan olmam gerektiğini söyledi. derince eğitim ve araştırma hastanesinde yapılacak. dr.um burda spinal anesteznin çok iyi yapıldığını söyledi. kendisi de 2 çocuğundan birini genel anesteziyle diğerini spinalle sezeryan yaptırmış. spinali çok önerdi.
ben spinalle sezeryan yaptıranların yaşadıklarını, operasyon sırasında, öncesinde ve sonrasında neler olduğunu detaylı bir şekilde paylaşmalarını rica ediyorum.
bu konuda bir çok iyi yorumun yanında kötü şeyler de duydum.
sezeryanım 30 temmuzda. net bir karar vermek istiyorum....

keşke bizimde imkanlarımız kurslara anestezi dr.larına önceden ulaşma şansımız olsa ama malesef pek yok sezeryana yönelim o yüzden çk sanırım
elifsena pzrtesi bekliorum yorumlarını , başka epidural normal doğum yapan yokmu hiçççç????

selam canim daha once cevap yazacaktim ama girmeye firsatim olmadi siteye girdigim zamanlardada sitede sorun vardi yazilarim hep silindigi icin ben yzamadaim

anesteziyi yapacak uzmanla randevum vardi ve guzel gecti
oncelikle doktorum kronik bi rahatsizligim olup olmadigini sordu astim bronsit kalp seker gibi
daha once hic narkoz alip almadigimi yada epidural yapilip yapilmadigini ben ilk defa epidural olucam, bir kez ameliyat oldum genel anesteziyle ondada sadece ayilmam uzun surmustu .. doktor bunun epidurale bi etkisi olmadigini soyledi ..

epidural yapilirken sol tarafa yatiyorsun yada yataga sirtinin kamburunu cikartacak sekilde oturuyorsun
orda bana denettirdi ve guzel oturdugumu soyledi ne kadar az kipirdarsan o kadar cabuk ve kolay biter dedi
onemli olan heycanlanmaman dedi
daha sonra tam epidurali yapacagi yeri bi antiseptikle temizleyecegini bunun biraz soguk gelebilecegini ardindanda cok ince uclu bi igneyle o bolgeyi uyusturacagini soyledi epidural ignesini hissetmemem icin bu ancak sinek issirigi gibi bi aci olacak dedi ..

daha sonra sirtina bi ince boru yerletiricez dedi ama cok inceymis yani igne ucu gibi bi seymis gosterdi gercekten cok incecik bu boruyu sirtima yapistiracaklarmis ki ordan sayet dogum uzun surerse ve epiduralin etkisi gecerse yeniden agri kesici vermeleri icinmis
bazi dogumlar bes saat bazilari ise 12 saat veya daha fazla surebiliyor kimiside 1 saatte bitiyor dedi
epidural yapildiktan sonra hareketlerin kisitlanacak yani yatacaksin dedi yurumek sakincali dedi ama yatakta istedigim gibi saga sola donebilirmisim onu engellemezmis ayaklarimi hissedebilirmisim sadece belimle dizim arasi uyusuyormus

epiduralin tutmama durumu olabiliyormus mesela bi bayanin sadece sag bacagi uyusmus agrisi hic kesilmemis buda yapan insanin acemiliginden kaynaklaniyormus
o zaman yeniden epidural yapilmasi gerekiyor dedi
felc olma riskini sordum oda ben 30 senedir bu isi yapiyorum bir kere bile gormedim felc olani dedi

beni baya tatmin etti doktorun verdigi bilgiler ben kesinlikle epidural normal dogum dusunuyorum

bide hamilelik kursuna gittigimi soylemistim
ordaki ebe evde lavman yapmam icin fitil verdi cunku bayanalar dogumda kotu bi olay yasamamak icin ikinmiyorlar bebek zora giriyor ve dogum uzuyor dedi sancilarin baslayinca evde hastaneye gitmeden once yap dedi
daha sonra pilates topuyla bazi hareketler gosterdi acilmayi kolaylastirici hareketler ama bu senin ilk dogumun evde uzun sure kalma bir an once hastaneye git hastanede yaparsin bu hareketleri gozetim altinda olursun dedi
ve nasil ikinip nasil dogru sekilde nefes alip vermem gerektigini ogretti
cunku epiduralle dogum aninda ikinma hissetmiyormusuz onu sana doktorlar yada yaninda bulunan ebeler soylerler hic korkma gosterdigim sekilde yap dedi ..

gecen sene eltimde epiduralle normal dogum yapti
agri esigi yuksekmis galiba hastaneye gittiginde sancilar bes dakikaya bi geliyordu ama o gayet sakindi benim zorumla hastaneye gitti..
rahim acikligi 4 santimmis bir saat beklediler bes santim olunca epidural yaptilar daha sonrasinda hic bisey hissetmedim diyor
dort saattede 10 cm e ulasmis acikligi ebeler ikin dedikleri anda bir kere ikindim bebek cikti diyor
ne sancilari ne bebegin ciktigini nede daha sonra atilan dikisleri hic bir seyi hissetmedim diyor suan kizi 10 aylik ve ikinci bebegi dusunuyor ..
cevremde epiduralle normal dogum yapan bir cok arkadas var hepsinin dogum hikayesi bana cesaret veriyor
ben kesinlikle epiduralle normal dogumdan yanayim

kusura bakmayin kizlar uzun oldu baya cok detayli anlattim galiba sempatiksalakcinni

arkadaşlar ben 36+5 haftamdayım. son kontrolümde çatı muayenesi yapıldı ve kemik yapısından dolayı dr.um sezeryan olmam gerektiğini söyledi. derince eğitim ve araştırma hastanesinde yapılacak. dr.um burda spinal anesteznin çok iyi yapıldığını söyledi. kendisi de 2 çocuğundan birini genel anesteziyle diğerini spinalle sezeryan yaptırmış. spinali çok önerdi.
ben spinalle sezeryan yaptıranların yaşadıklarını, operasyon sırasında, öncesinde ve sonrasında neler olduğunu detaylı bir şekilde paylaşmalarını rica ediyorum.
bu konuda bir çok iyi yorumun yanında kötü şeyler de duydum.
sezeryanım 30 temmuzda. net bir karar vermek istiyorum....

canım arkadaşım ankarada bir üniversite hastanesinde spinalle sezeryan oldu haziran ayının başında.Hastanenin uyguladığı prosedür spinal'miş.Doğumunu eşi videoya çekmiş ve gayet güzel bir doğumdu... Hiç bişey hissetmemiş... aynen epidural gibi oluyor zaten.. hem bebeğinin doğumuna şahit oluyorsun hemde hiç bişey hissetmiyorsun... Bence süper bişey... bebeği temizleyip hemen annesine veriyorlar...
Ayrıca arkadaşım gayet çabuk iyileşti... (bu arada arkadaşım kendisi de doktor)

gyshnky çok teşekkür ederim canım.
elif_sena spinal sezeryanı da senin gibi detaylı anlatacak birini bekliyorum..

:CüvCüv:

canim o konuda ancak su kadar yardimci olabilirim
spinalle epidural arasindaki farki bilmiyorum ama kiz kardesim 5 ay once spinal sezeryan oldu turkiyede ozel bi hastanede
bende yanindaydim
sabah saat 9 da yatisi yapildi odasina yerlesti
10 dakika sonra hemsireler gelip sunta taktilar
9 15 de ameliyata indirildi 9 30 da bebegi bize gosterdiler ve yikayip giydirmeye goturduler
kizkardesimde 9 45 de odaya cikartildi ve bebegi getirdiler
sanki hic ameliyat olan o degildi gayet iyiydi
bebegini emzirdi ve tum sabah ve oglen boyunca bizim zorumuzla uyudu
cok guzel dinlendi aksam uzeri suntasi cikartildi ve yurutuldu ertesi gun aksamda hastaneden cikti
bebekde cok iyiydi kendiside
ameliyat esnasinda uyanikmis sadece karnimda bi baski hisseettim bebek cikarken diyor
daha sonra bebegi opmus koklamis ve beni uyuttular dikis atarlarken dedi 10 dakika ancak uyudum heralde diyor
tek uzuldugu esinide sezeryan aninda yaninda istiyordu ama almadilar fransada aliyorlar o yuzden burda yapmadigina biraz pisman dogumunu turkiyede cok nadir aliyorlarmis esini yada istedigin birini dogum aninda yanina
burda sezeryanda bir kisi esin yada annen normal dogumdada istedigin 2,3 kisi girebiliyor dogumhaneye

kendisi bana siddetle spinal sezeryan tavsiye ediyor ama ben normal dogumdan yana oldugum icin epidural yaptiricam

çok teşekkür ederim canım. böyle hikayeleri okuyunca rahatlıyorum. inşallah bizlerin doğumu da rahat geçer...:hulya:

Back