• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal mi sezeryan mı?korkuyorum

inciay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
73
2
86
Ankara
kızlar çok korkuyorum doğumdan,içimden bi ses dene inci belki kolay olur diyor epidural olursa sancılarını az hissederken dinlenirsin diyor...ama öyle çk korkuyorum ki ol sezeryan kurtul bi şekilde ağrıyı çeker iyileşirsin diyor...aklımda rüyalarımda hep bu konu

bu hafta iki arkadaşım sezeryan oldular ikiside çk memnun ve kucaklarında bebekleriyle gezdiler 2. günden..hiç korkma sezeryan rahat diyolar tabi bir sürü komplikasyon riski var anne için rahimde yapışıklık,iltihap,bebek için daha güvenliymiş

normal ise anne için iyiymiş,ama bebek?ya kordon dolanırsa oksijensiz kalırsa?zaten bn o sancılara epidural olmadan imkansız dayanamam,zaten annemin doğumu çk zor olmuş hayatımın en zor gecesiydi der hep sonra bel fıtığı kalmış zaten

neyse geçen gün kontrole gittim ultrason için sıra bekliyorum (normal ultrason ekranında sorun olduda üst kata çıktık)doğum salonundan gelen kadının sesleri o günden beri kulağımda çınlıyor,daha 3 cm. açıklığı varmış ve açılmıyo diye konuşuyodu doktorlar,düşünün o 10 cm.e kadar açılcakta bide doğum olcak,çk korktum
neyse doğum yapanlar epidural normal özellikle önerirmisiniz?yoksa bu korkuyla bn sezeryan mı yapmalıyım epidural olmadan normali hiç düşünmüyorum zaten,şimdiden teşekkürler:)

Öncelikle ne kadar hamile olduğunu merak ettim :)
Aynı düşünceler bende de oluyo ara sıra,ama normal doğuma daha istekliyim,eskiden herkes normal yapıyomuş üstelik doktor kontrolü falan olmadan,onlar o kadar işin arasında doğurmuşsa bende doğurabilirim diyorum ama korku da olmuyo değil,bi arkadaşımın 17 tane dikişi olmuş (normal doğum),o dikişler atılırken çektiğim acıyı doğururken çekmedim diyor..Bir arkadaşım daha var onunda toplamda 4 tane dikişi varmış ve 30-45 dk arasında doğurdum diyor,herkesin bünyesi farklı işte..
Doktorum henüz benimle doğum şekilleri hakkında konuşmadı,konuyu ben mi açmalıyım acaba :S

Öncelikle ne kadar hamile olduğunu merak ettim :)
Aynı düşünceler bende de oluyo ara sıra,ama normal doğuma daha istekliyim,eskiden herkes normal yapıyomuş üstelik doktor kontrolü falan olmadan,onlar o kadar işin arasında doğurmuşsa bende doğurabilirim diyorum ama korku da olmuyo değil,bi arkadaşımın 17 tane dikişi olmuş (normal doğum),o dikişler atılırken çektiğim acıyı doğururken çekmedim diyor..Bir arkadaşım daha var onunda toplamda 4 tane dikişi varmış ve 30-45 dk arasında doğurdum diyor,herkesin bünyesi farklı işte..
Doktorum henüz benimle doğum şekilleri hakkında konuşmadı,konuyu ben mi açmalıyım acaba :S

SLM epidural doğumun doğum sonrası delirticek derecede baş ağrısı yaptığını çok kişiden duydum ve ben vazgeçtim..sezaryana karar verdim..

ayyy ben de çok korkuyorum aklıma geldikçe ateş basıyor karnıma ağrılar giriyor
zaman yaklaştıkça daha çok stres oluyorum
ben de normal doğum yapabiliceğimi hiç sanmıyorum kendimde o gücü ve cesareti göremiyorum
regliyken bile komalara girerdim resmen
Allah hepimize güç versin

spinal sezeryan oldum cok rahattı.
gonul rahatlıgıyla tavsıye ederım.
ama tabıkı yapabılıyosanız once normal dogum! eger sartlar ızın vermıyosa sezeryan seceneklerı ıcınde spınal cok rahat...

spinal sezeryan oldum cok rahattı.
gonul rahatlıgıyla tavsıye ederım.
ama tabıkı yapabılıyosanız once normal dogum! eger sartlar ızın vermıyosa sezeryan seceneklerı ıcınde spınal cok rahat...

spinal sezeryan videolarını izledim de bebeği çıkarırlarken anne sallanıyor sarsıntıdan, çekiştirip duruyorlar. bunları hissetmek kötü değil miydi senin için? spinal sezeryan yerine epidural normal doğum daha iyi değil mi?

kızlar çok korkuyorum doğumdan,içimden bi ses dene inci belki kolay olur diyor epidural olursa sancılarını az hissederken dinlenirsin diyor...ama öyle çk korkuyorum ki ol sezeryan kurtul bi şekilde ağrıyı çeker iyileşirsin diyor...aklımda rüyalarımda hep bu konu

bu hafta iki arkadaşım sezeryan oldular ikiside çk memnun ve kucaklarında bebekleriyle gezdiler 2. günden..hiç korkma sezeryan rahat diyolar tabi bir sürü komplikasyon riski var anne için rahimde yapışıklık,iltihap,bebek için daha güvenliymiş

normal ise anne için iyiymiş,ama bebek?ya kordon dolanırsa oksijensiz kalırsa?zaten bn o sancılara epidural olmadan imkansız dayanamam,zaten annemin doğumu çk zor olmuş hayatımın en zor gecesiydi der hep sonra bel fıtığı kalmış zaten

neyse geçen gün kontrole gittim ultrason için sıra bekliyorum (normal ultrason ekranında sorun olduda üst kata çıktık)doğum salonundan gelen kadının sesleri o günden beri kulağımda çınlıyor,daha 3 cm. açıklığı varmış ve açılmıyo diye konuşuyodu doktorlar,düşünün o 10 cm.e kadar açılcakta bide doğum olcak,çk korktum
neyse doğum yapanlar epidural normal özellikle önerirmisiniz?yoksa bu korkuyla bn sezeryan mı yapmalıyım epidural olmadan normali hiç düşünmüyorum zaten,şimdiden teşekkürler:)

bu konuyu açmak için girdim ve sen dün açmışsın :)
bende de aynı duygular var cnm, 35 haftalık hamileyim.
hep normal olacak benim doğumum dedim ama şimdi tedirginim.
normal doğum anneye sağlıklı bebek için se sağlıklı ama kordon dolanması ya da bizim yeterli performansı gösteremeyip bebeğin çıkamadığı durumda vakumla çekme sözkonusu...
yani normal doğumda bütün iş bizde, ya başaramazsam diyorum. sonuçta ilk kez olacak, bilmiyorum. normal olursa da epidural olsun sancıyı az hissedeyim diyorum ama illaki yan etkisi vardır ileriki zamanlarda karşıma çıkacak, buna da karar veremedim.
sezeryanda ise anne çekecek ağrıyı en fazla 1 hafta, sigara kullanmayanların daha kolay atlattığını okumuştum bir yerde. bebek de kolayca çıkacak.
e tabiki en sağlıklısı normal doğum ama göz göre göre o sancıyı çekip acılar içinde saatlerce kıvranmak... mafoldumben
doktorum illa normal doğum diyor. ileride rahimle ilgili ameliyat olduğunda sezeryan yaptıranların idrar torbaları aşağı iniyormuş ve onu toplamak zor oluyormuş. öyle dedi.
kararsızım ben de. 10 gündür kasıklarıma sancı giriyo zaman zaman, kasıklarıma elimi değdirdiğimde bebeğin kafasını hissedebiliyorum sert. genital bölgeme baskı olmaya başladı, sivilceye dokununca acır ya aynı öyle acıyo sürekli. nst yapıldı normal çıktı. bu bile rahatsız ederken beni normal doğum sancısı... aman Allah'ım. hakkımızda hayırlısı olsun...

spinal sezeryan videolarını izledim de bebeği çıkarırlarken anne sallanıyor sarsıntıdan, çekiştirip duruyorlar. bunları hissetmek kötü değil miydi senin için? spinal sezeryan yerine epidural normal doğum daha iyi değil mi?

canım ne sallanması daha neler kaydirigubbakcemile3
sallantı falan yok...
acı hıssetmıyosun sadece karnına dokunduklarını hıssedıyosun. doktorun karnında bıseyler yaptıgının farkındasın ama acı yok...
sarsıntı falan da yok guven bana :hulya:
aksıne bebegını ılk dogdugu an gormenın hazzı bambaşka...
sezeryanda maalesef bu şans yok ama spinal de bebegını normal dogumda oldugu gıbı ılk sen goruyosun.
dıyorum ya canım yapabılıyosan once normal dogumu dusun. ben hem 3 hafta erken dogurdugum ıcın hemde kanamam ve sancım olmasına ragmen acılmam olmadıgından sezeryanı mecburi oldum bi yerde. ama o da bı amelıyat sonucta kolay bısey degıl. sonrasında zorluk yasabılıyosun. tam olarak toparlanmak zaman alabılıyor.
normal dogum yapabılceksen epıdural şansını doktorunla bı gorus.
ama sezeryan şart sa spınal ı gonul rahatlıgıyla tavsıye ederım.

Doktorum 'Herkezin doğum hikayesi farklıdır.Kimi normal doğumu çok rahat yapar hiç hissetmez.Kimi bir daha normal yapmaya tövbe eder.Kimi sezaryanda rahat eder.Kimi 1 hafta ağrı çeker dedi' Gerçekten kime sorarsanız kendi doğumu nasıl geçtiyse onu bilir.Ama herkezin yapısı,acıya dayanıklılığı vs farklı.O yüzden bence insanlardan dinlediğimiz şeylerin etkisinde kalmayalım.Onun zor geçti diye seninde öyle olacak diye birşey yok.

Doktorum 'Herkezin doğum hikayesi farklıdır.Kimi normal doğumu çok rahat yapar hiç hissetmez.Kimi bir daha normal yapmaya tövbe eder.Kimi sezaryanda rahat eder.Kimi 1 hafta ağrı çeker dedi' Gerçekten kime sorarsanız kendi doğumu nasıl geçtiyse onu bilir.Ama herkezin yapısı,acıya dayanıklılığı vs farklı.O yüzden bence insanlardan dinlediğimiz şeylerin etkisinde kalmayalım.Onun zor geçti diye seninde öyle olacak diye birşey yok.

Kesinlikle sana katıluıyorum canım kaydirigubbakcemile5
O yüzden biz de kendi doğum hikayemizi kendimiz yazacağız :hulya:

ben normal epidural doğum düşünüyodum ama oda baş ağrısı yapıyomus dediler.nasıl doğum yapacağız ki ozaman biz eyvahedigeldismile

ben normal epidural doğum düşünüyodum ama oda baş ağrısı yapıyomus dediler.nasıl doğum yapacağız ki ozaman biz eyvahedigeldismile

O zaman normal doğum yapacağız canım. Eskiden ninelerimiz çatır çatır doğuruyormuş tarlada falan.
Hem insan anatomisi bu, eğer uygun olmasaydı inan Rabbim bize bunu yüklemezdi.
(Sen şimdi, tabi senin doğuma daha çok var, yaklaşsın da görürüm seni diyorsundur sempatiksalakcinni)

ilk doğumum sezeryandı.devlet hastanesinde olmuştum.odada aynı yaşta ve benimle aynı gün doğum yapan biri daha vardı..ben 2. günü ayağa kalktım gezindim görenler normalmmi diye soruyorlardı:)
ama o bayan ayağa kalkmayı bırakın sağından sola dönemiyordu...çocuğu emzirmiyordu bile kendi acısından...
o bayanın kocasıda beni örnek gösterip dayanamadı artık:) e oda sezeryan oldu sende oldun,dedi kadına kızdı:)))
yani demek istediğim insandan insana değişir..ben ilk doğumumda çok kolay ayağa kalktım ve hiç bir şikayetim olmadı...
şimdi 29 haftalık hamileyim bu seferde sezeryan olacağım inşallah ilki kadar rahat olur.

:) neryun bende senin gibi düşünüyodum o zamanlar :D şimdi ister istemez acaba hangisi ii,mantıklı yada ne yapmaklazım diye düşünmeden ve korkmadan edemiyorsun :)

eğer normal doğumdan çok korkuyorsan sezeryanı denemeni tavsiye ederim. Doğum uzmanı bir tanıdığımın anlattığına göre, bazı hamileler normal doğum esnasında korkudan sezeryan istiyorlarmış ve böyle birkaç hastayı apar topar ve riskli bir biçimde sezeryana almak zorunda kalmışlar.

ay kızlar bilmiyorum işte galiba sezeryan ağır basıcak bu korkuyla hala o kadının bağırışı kulaklarımda kurtulamadım etkisinden:(

ınciay bende normalden çekiniyorum ama denemek istiyorum,annem beni evde doğurmuş,ninelerimiz falan neryunun dediği gibi tarlalarda doğurmuş,bizim neyimiz eksik :)
ilkini böle deniyim kötü bi deneyim olursa,eğer Allah da verirse ikincisini sezeryan olurum :) diye düşünmeye başladım..

aslında ben ilk doğumumu normal yaptım. e öle çok zordu dersem yalan olur. fazla sancılı olmayan çok keyifli bir doğumdu. ama bu demek değilki şuan korkmuyorum. resmen üçbuçuk atıyorum. çünkü hiç bir doğum bi diğerine benzemez derlerya hani, şansıma ilki rahattı ya bu öle olmucaksa diye düşünmekten alamıyorum kendimi. birden fazla doğum hikayesi olan herkesin ortak sölediği bişey var biri çok rahattı diğeri tam bir işgencesempatiksalakcinni e ben rahatı yasadım sıra işgencedemi yanimafoldumben offff bilmiyorum. kızım dünyaya gelirken uyuyo olmak istemem ama normal doğumda bir daha cesaret edebilecekmiyim kimbilir. ne güzel ilkinde hiç birşey bilmeden gittim doğuma. oysa şimdi başıma ne geleceğini bilerek oraya gitmem için malkoçoğlu olmam lazım-tatlicadiarzu- savulun uleynn doğuracammmm laelaelaelaelae

ben de epidural istiyordum ama aman allahım o nasıl bir iğne öyle akannehir Şımdi videosunu izliyorum da kocaman bir iğneyi belinden vudular sonra tel vardı ama izleyemedim devamını korkudan eyvahedigeldismile
zaten ben bu korkuyla hiç doğum yapamam gibime geliyor :bbo:

Back