dr ne derse onu yapıcam hıcbısede dıretmıcem ıkı dogum seklıde sakal bıyık meselesı nasıl olsa
herseyın hayırlısı olsun:ecrin_bebek:
Ben de epiduralle normal doğum yaptım.ıyi ki de yapmışım herkese tavsiye ederim.Tecrübeli ellerde yapıldığı sürece hiçbir sakıcnası yok.Sancı çekmiyorsun hiç.Bana 2cm açıklıkta takıldı epidural.Sonrası süperdi.Sancın geldiğinde ebe sana söylüyor ve sen ıkınıyorsun önemli olan nasıl ıkınacağını bilmek.Ebe ıkın dediğinde ıkınıyorsun sonra bırakıyorsun.Acak benim kızım pelvis kemiğim basık olduğundan dolayı başını çıkaramıyordu.ılk doğumhaneye girdiğimizde 3 kere ıkındım ama çıkmadı.Bebek aşağı tam inmemiş dedi doktor.Çıkardı 1 saat dolandım.Tekrar masaya alındım.3 kere daha denedim çıkmadı.Bu seferkilerde ebe bastırdı.Yine çıkmadı.Doktor da vakumla almayı düşündü.Ancak ben ebe bastırdığında kendimi sıktığım için çocuğun çıkmadığını düşündüm ve tekrar denedik bu seferde çıkmazsa vakumla alacağız dedi.Ben de ebe bastırırken karnımı rahat bırakmaya çalıştım ki o arada kızım çıktı.Yani herşey yine siz de bitiyor.Canım yanıyor diye yine kendimi kassaydım vakumla almak zorunda kalacaktı.Allahtan geldi yavrum iyi ki de geldi.Yine hamile olsam bu yöntemle doğururum.
ya bende çok korkuyorum normal doğumdan ama sezeryan olanlar halinden çokta menun değil sezeryanında sonrası korkutuyor beni birde hiç kimse olmayacak yanımda doğum yapıp eve yanlız başıma geleceğim ne olucak bilmiyorum doktorumlada henüz konuşmadık doğum şeklini allahım yardım etsin tüm anne adaylarına. ama annemden (rahmetliden) ögrendiğim birşeyi paylaşayım sol avuçunuzun içinde ayettel kürsi ile kolay geçermiş
ya arkadaşlar ben bu epidural vs bilmiyorum nasıl oluyo benim bildiğim bi normal doğum bi de sezeryan.Diğerleri nasıl oluyo bi sürü şeyen bahsediyolar bi öğrensem fena olmaz ya:44:
Gaziosmanpaşa hastanesi Ankara'damı? İstanbul'damı? Ankarada ise fiyat verebilirseniz sevinirim.
Epidural iğnesini yapan uzmanın çok iyi olması gerek. Ona şansına iyisi denk gelmemiş. Çünkü uzman iyi değilse ne faydasını görür görse bile iğneyi kaydırırsa belli bir kısmı uyuşmaz. Ama epidural iğnesi olduktan 5 dakika sonra o sancılar birden bire gidiyor. Kuş gibi hafifliyorsun. Görümcen biraz abartmış. Saç baş yolduracak kadar değil doğum sancısı.bende epidural normal doğum yapmayı düşünüyorum ama benim görümcem epidural normal doğum yaptı iğne hiç bi işe yaramadı saçımı başımı yoldum para tuzağı falan diyip moralimi çok bozdu
ama burdaki bütün yorumları tek tek okudum genel izlenim çok iyi ve hala fikrimden vazgeçmiş değilim
onun doktorları tecrübesiz olmuş olabilir çünkü o fakülte hastanesinde doğum yaptı sancılara dayanamadığından doktor eşine bak böyle böyle bi iğne var istersen git dışardan al eşine yapalım demiş oda gecenin 2sinde bütün özle hastaneleri arayıp epidural iğnesini alıp getirmiş fakültedeki anestezisyen yapmış zaten o saate kadar çekeceği acıları çekmiş iğne vurulmuş ama vız gelmiş o yüzden ona sorsan asla işe yaramıyor parana yazık falan diyo sizler ne dersiniz bu duruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?