• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural Normal Doğum

Benimde kafam çok karıştı şimdi..işte o yüzden diyorum normal doğum yapıpta çok sıkıntı yaşayan da oluyor maalesef ama belki azınlıktır bilemiyorum tabii..inşallah bizler normal yapacaksak böle sıkıntılar yaşamayız hemen ayaklanırız.sanırım bu duruma arkadaşımızın bebeğinin biraz iri olmasıylada alakalı olmuş olabillir yani dikişlerin fazla olmasının..o yüzden bebeğin iriliğide önemli işte..
Ama epidurelde ıkınma probleminin olmadığınada çok sevindim doğrusu..yalnız açılma 6 cm olduktan sonra epidurel yapıldığını bilmiyordum.genelde 4 cm olunca yapılıyo diye biliyorum..

dr ne derse onu yapıcam hıcbısede dıretmıcem ıkı dogum seklıde sakal bıyık meselesı nasıl olsa
herseyın hayırlısı olsun:ecrin_bebek:

Bende aynen öle düşünüyorum..yani dr um ne derse güvenip, rabbime dua edip hakkımızda hayırlısını isteyip öle davranıcam..düşünmekle işin içinden çıkılacak bi durum değil bu doğum.çünkü her insan her bebek her hamilelik başka sonuçta..dr umuzunda bizim ve bebeğimizin durumuna göre karar verip bizi yönlendireceğine inanıyorum.inanmak istiyorum daha doğrusu..hakkımızda hayırlısı,hayırlısı,hayırlısı.....

Ben de epiduralle normal doğum yaptım.ıyi ki de yapmışım herkese tavsiye ederim.Tecrübeli ellerde yapıldığı sürece hiçbir sakıcnası yok.Sancı çekmiyorsun hiç.Bana 2cm açıklıkta takıldı epidural.Sonrası süperdi.Sancın geldiğinde ebe sana söylüyor ve sen ıkınıyorsun önemli olan nasıl ıkınacağını bilmek.Ebe ıkın dediğinde ıkınıyorsun sonra bırakıyorsun.Acak benim kızım pelvis kemiğim basık olduğundan dolayı başını çıkaramıyordu.ılk doğumhaneye girdiğimizde 3 kere ıkındım ama çıkmadı.Bebek aşağı tam inmemiş dedi doktor.Çıkardı 1 saat dolandım.Tekrar masaya alındım.3 kere daha denedim çıkmadı.Bu seferkilerde ebe bastırdı.Yine çıkmadı.Doktor da vakumla almayı düşündü.Ancak ben ebe bastırdığında kendimi sıktığım için çocuğun çıkmadığını düşündüm ve tekrar denedik bu seferde çıkmazsa vakumla alacağız dedi.Ben de ebe bastırırken karnımı rahat bırakmaya çalıştım ki o arada kızım çıktı.Yani herşey yine siz de bitiyor.Canım yanıyor diye yine kendimi kassaydım vakumla almak zorunda kalacaktı.Allahtan geldi yavrum iyi ki de geldi.Yine hamile olsam bu yöntemle doğururum.

geçmiş olsun canım nerde samsunda oldu sanırım doğumun nerde yaptırdın.?

bende epidural normal doğum yaptım ve çok güzeldi hiç acı çekmeden doğum yaptım.
herkese tavsiye ederim.:teytey:

burda fransada bir kaç kisinin kalici bel agrisi yasadigini duydum.hatta anestezis kabul etmis hatasini. stajerler ogensin diye onlara yaptiriyorlar kendin seçemiyorsun anestezistini. o yuzden çok kararsizim ben yaptirsammi yaptirmasammi diye.

arkadaşlar 2 çocuğum var ve normal doğum yaptım...eğer hiçbir problem yoksa normal doğum yapın,acı çekicem diye düşünmeyin ,sanki sezeryandan sonra acı çekmiyorlar mı zannediyorsunuz...en doğrusu ve en sağlıklısı normal doğum arkadaşlar...

ya bende çok korkuyorum normal doğumdan ama sezeryan olanlar halinden çokta menun değil sezeryanında sonrası korkutuyor beni birde hiç kimse olmayacak yanımda doğum yapıp eve yanlız başıma geleceğim ne olucak bilmiyorum doktorumlada henüz konuşmadık doğum şeklini allahım yardım etsin tüm anne adaylarına. ama annemden (rahmetliden) ögrendiğim birşeyi paylaşayım sol avuçunuzun içinde ayettel kürsi ile kolay geçermiş

ya bende çok korkuyorum normal doğumdan ama sezeryan olanlar halinden çokta menun değil sezeryanında sonrası korkutuyor beni birde hiç kimse olmayacak yanımda doğum yapıp eve yanlız başıma geleceğim ne olucak bilmiyorum doktorumlada henüz konuşmadık doğum şeklini allahım yardım etsin tüm anne adaylarına. ama annemden (rahmetliden) ögrendiğim birşeyi paylaşayım sol avuçunuzun içinde ayettel kürsi ile kolay geçermiş

canım eve yanlız geleceksennormal doğum yap. ben normal doğum yaptım, dikişlerim de vardı ama eve geldiğimde dimdik ayaktaydım. bebeğimin her işini kendim yaptım. sen de yapabilirsin Allahın izniyle. sezeryandan da dimdik çıkanlar tabi ki vardır ama olasılığa vurursan normal doğumdan ağrısız çıkma ihtimalin daha yüksek kesinlikle.

ya arkadaşlar ben bu epidural vs bilmiyorum nasıl oluyo benim bildiğim bi normal doğum bi de sezeryan.Diğerleri nasıl oluyo bi sürü şeyen bahsediyolar bi öğrensem fena olmaz ya:44:

ya arkadaşlar ben bu epidural vs bilmiyorum nasıl oluyo benim bildiğim bi normal doğum bi de sezeryan.Diğerleri nasıl oluyo bi sürü şeyen bahsediyolar bi öğrensem fena olmaz ya:44:

epidural denilen şey anestezinin yani uyuşturmanın şekli. beline, serum verileceği zaman eline ya da koluna taktıkları kateter benzeri bişey takıyolar epidural için ve arada ordan ilaç veriyolar, ağrı falan hissetmiyosun hiç sonuç olarak da :)

bende epidural normal doğum yaptım. doğumdan çok korkuyodum bende ama çekilmeyecek ağrı değil aslında. bi geliyo bi gidiyo sonuçta. aralarda oturup dinlendim sancı geldiğinde yürüdüm daha kolay atlatılıyo yürürken. anestezi uzmanı geç geldiği için uzun süre sancı çekmek zorunda kaldım ama epidural takıldıktan sonra hiç hissetmedim sancıyı harika bir duyguydu. yan etki olarak doğumdan sonraki birkaç gün içinde baş ağrısı olabileceğini söylemişti dr. ama yaşamadım böyle birşey. bence rahat olun olumlu düşünün ki kolay bir doğumunuz olsun. sezeryanı mecbur olmadıkça tercih etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. bebeğinin doğumunu görmek, ilk ağlayışını duymak harika birşey.

epidural ile normal doğum yapan arkadaşlar hangi hastanede ve hangi dr. kontrolünde doğum yaptığınızı da söyler misiniz:44:? lütfen

Ben Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde Hüseyin Mutlu ile epidural normal doğum yaptım.
9 ay boyunca doktorumun özel muhanesine gittiğimden oranın doktoru olduğundan orayı tercih ettim. Başka hastaneye de gelebileceğini ama ordaki tüm ekibi tanıdığından daha rahat olacağını söylediğinden ve hastanede mükemmel olduğundan orayı teercih ettim. İyi kide etmişim. 5 yıldızlı otel gibiydi. Hemşireleri ebeleri mükemmeldi. Kendi annem gibi 5 dakika yanımdan ayrılmadılar ve ilgilendiler.

Hüseyin Bey'de dört dörtlük bir doktor. Doğum sonrası ben demediğim halde estetik dikiş atmış ve hiç bir sorunum olmadı. Tuvalete çok rahat çıktım. 1 saat sonra ayaklanmıştım.

Doğumuma gelince de cidden doğum abartılacak gibi birşey değilmiş. epidural de rahimin 4 cm. açılmasını bekliyorlar. 4 cm. açılınca epidurali uyguluyorlar. Ama benim 2 cm. açıldığında epidural yapan kişiye yalvardım. Sancılarım çoktu benim. 2 cm. bile 4 saatte anca açıldı. Oda 2 cm açılınca yaptı dayanamayıp. Yaptıktan 1 saat geçmeden daha hızlı açılmaya başladı. Ama benim epidural kaydığından tüm sancıları mı ne yazık ki sağ bacağım çekti. Sağ bacağım uyuşmamıştı. Ama yine de tuzu biberi olmuştu. Bu sebeple epidural ücretini almamıştı doktorum.

Sonrasında hiçbir yan etkisini görmedim. Doğumdan hemen sonra etkisi de geçti. İyi kide epidural yapmışım. Yine hamile kalsam normal epidural yaparım.

Doğum yapacaklar epidural yapmasanızda korkmayın sakın. Cidden o yavru için çekilen sancı bile sancı değil bence. 17 ay oldu doğumdan 1 saat sonra çektiğim sancıları unutmuştum bile.

ilk dogumum epidural normal dogum oldu,simdi 6 aylık hamileyim insallah bunda Allah kısmet ederse yine epıdural normal dogum olsun isterim.Zamanında sag saglim ve kolaylıkla dogurmayı nasip etsin yuce Rabbim yavrularımızı hepimize de insallah.

bende epidural normal doğum yapmayı düşünüyorum ama benim görümcem epidural normal doğum yaptı iğne hiç bi işe yaramadı saçımı başımı yoldum para tuzağı falan diyip moralimi çok bozdu
ama burdaki bütün yorumları tek tek okudum genel izlenim çok iyi ve hala fikrimden vazgeçmiş değilim
onun doktorları tecrübesiz olmuş olabilir çünkü o fakülte hastanesinde doğum yaptı sancılara dayanamadığından doktor eşine bak böyle böyle bi iğne var istersen git dışardan al eşine yapalım demiş oda gecenin 2sinde bütün özle hastaneleri arayıp epidural iğnesini alıp getirmiş fakültedeki anestezisyen yapmış zaten o saate kadar çekeceği acıları çekmiş iğne vurulmuş ama vız gelmiş o yüzden ona sorsan asla işe yaramıyor parana yazık falan diyo sizler ne dersiniz bu duruma

Gaziosmanpaşa hastanesi Ankara'damı? İstanbul'damı? Ankarada ise fiyat verebilirseniz sevinirim.

Yok canım İstanbul'da. 2010 aralık'ta doğum yaptım ben. Doktorun özel olunca yani hangi hastanede yapacaksan o an hangi doktor varsa o doğumuna giriyor. Ama sen doktorunu istiyorsan o geliyorsa fiyat artıyor. Epidural o zaman 500 TL. idi. Şimdide taş çatlasa 100 - 200 artmıştır. O zaman benim doğum 2500 TL tutmuştu. Doktorla anlaştık 2000 TL ye yaptı.
Kuaförleri var. doğumdan sonra resim çekilirsin diye saçını istediğin gibi yapıp makyaj yapıyorlar, odanı adan zye süslüyorlar ve süsleri sana veriyorlar. Çocuk odasını süslemeyenler o süslerle evide süsleyebilir. 3 öğün yemek var ve özel eben ve hemşiren yanı başından ayrılmıyor. Doğumdan sonra serviste ki doktor saat başı gelip seni kontrol ediyor. Ayrıca doğum parası çalışanlar için hastane kendisi ilgileniyor. senin ssk ya falan gitmene gerek kalmıyor.

bende epidural normal doğum yapmayı düşünüyorum ama benim görümcem epidural normal doğum yaptı iğne hiç bi işe yaramadı saçımı başımı yoldum para tuzağı falan diyip moralimi çok bozdu
ama burdaki bütün yorumları tek tek okudum genel izlenim çok iyi ve hala fikrimden vazgeçmiş değilim
onun doktorları tecrübesiz olmuş olabilir çünkü o fakülte hastanesinde doğum yaptı sancılara dayanamadığından doktor eşine bak böyle böyle bi iğne var istersen git dışardan al eşine yapalım demiş oda gecenin 2sinde bütün özle hastaneleri arayıp epidural iğnesini alıp getirmiş fakültedeki anestezisyen yapmış zaten o saate kadar çekeceği acıları çekmiş iğne vurulmuş ama vız gelmiş o yüzden ona sorsan asla işe yaramıyor parana yazık falan diyo sizler ne dersiniz bu duruma
Epidural iğnesini yapan uzmanın çok iyi olması gerek. Ona şansına iyisi denk gelmemiş. Çünkü uzman iyi değilse ne faydasını görür görse bile iğneyi kaydırırsa belli bir kısmı uyuşmaz. Ama epidural iğnesi olduktan 5 dakika sonra o sancılar birden bire gidiyor. Kuş gibi hafifliyorsun. Görümcen biraz abartmış. Saç baş yolduracak kadar değil doğum sancısı.

epidural normal doğum yaptım. doğumdan sonra 1 yıl belimde iğne yeri acısı oldu. şimdi acı falan kalmadı çok şükür. iyi ellerde yapılırsa epidural tam bir kurtarıcı. 2. yaparsam yine epidural yaparım

Back