• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural Normal Doğum

cqanımcıgım doktoruna guven ve normal dogur derım.benımde muayenede gule oynaya dogurusun sen dedı:))))) annemde oyle hatta kadın hastaneye yetısememıs hepımızde evde dogurmus:))))))
benımde arbada kafası cıkmıstıı nerdeyse gıttıgımde sok oldu doktorlar:)))))))))))
ama ıkıncıde malesef yaz ayı suyum azaldıgı ıcın sezeryana alındım.cok agladım.haklıydımda.gobek dıkıs agrı kılolar hep kalıyo.....
bunları gozel alıyoan sen bılırsın ama doktoruna guven derım.normal doguda aynı gun ayaktasın.sezeryanda bunyam ne kadar wsaglam olsada ben mecburen yattım bı sure.dıkıslerım zarar gormesın dıye.ve 8ay oldu yenı daha mekuk cekıp gobek erıtmeye baslayabıldım dusun artık.normal dogum olsa sımdıye kalmazdı eser:((((((
asla korkma snu dusun hep RABBIM oyle guzel ayarlamıskı herseyı hallolur onun ıznıyle:))))))))))
ayetel kursı oku bol bol gıderkende

bende senın gıbıyım.cevrem normal dogum yapmam ıcın ısrar edıyor.aslında bende normal ıstıyorum daha cabuk ıyılestıgı ıcın ama cok korkuyorum.kabus gıbı gelıyor bana.sezeryandanda korkuyorum.ısın kotusu 31ınde gunum doluyor ve bebısın dogmasını hıc ıstemıyorum korkudan.bende hamıle kalmadan once dogum fobısı vardı.sımdı ıyıce sıddetlendı bakalım allah hayırlısını nasıp etsın.benım gıbı dogumdan korkan her anneye ekstra yardım etsın ınsallah.

ay canim seni cok iyi anliyorum ben ilk dogumunda oynaya oynaya gittim sancimda yoktu suni saciyla dogurdum neyse ama kizimda ise ay gunler yaklastikca dogum korkkum artti uyuyamaz oldum.esim cevrem doguma az kaldi dediklerinde sanki hakaret ediyor gibi kiziyodum daha var daha var oyle deyil bayabi psikolojim bozulmustu yanitatlicadiarzuyoksa normal insanin yapacagi dusuneceyi seyler deyildi benimkisi .canim ama bosuna guzelim soyle dusun her zahmetin bir rahmeti olacakdir .biraz sikinti cekiceksin muhakkak ama dusun guzelim.insan yemek yemek icin once hazirliyo ugrasiyo sonrasinda sofrasini ozenle hazirliyo insan yani o bile zahmetliyken .canim soyle dusun ben basaricam allahin izniyle yemek yaparken mukafatin karninin doymasi oluyorlar.dogumda ise allahin kadinlara vverdigi en guzel armagana sayip oluyosun .ve yavrun dogunca hergun rabbine dua ediceksin yavrumu bana verdigi icin.sen birak korkulari sonrasini dusun yasayacagin en guzel mutlulugu .allah yardimcin olsun guzelim.saglicakla kucakladiginda yavrunu haberimiz olsun .biliyosun burda bol bol teyzeleri var.a.s.

bence epiduralli normal doğum çok basit birşeybugüne kadar sorun yaşayanı hiç duymadım ben öncelikle normal doğum isteyeceğim inşallah bir sorun olmaz da kolay olur siz de korkmayın bayanlar alt tarafı en fazla 10-12 saat ağrı duyarsınız.koca ömrümüzde bu ne ki üstelik en güzel ödülü alcaz bu saatlerin sonunda..herkese kolay doğumlar dilerim...

bende epidurali istiyorum fakat eşim istemiyor ikna etmeye calışıyorum ama ı ıhh yani ..
korkuyor bişey olmasından bana . o da haklı ne etsin. :)
haziranda doğumum kısmetse gunler yaklaştıkça bazen korkularım artıyor bazense bı cesaret gelıyor :)
korku fln kalmıyor.
bence normal dogum en ıyısı ama son anda sezeryanda olabılıyor kımı zaman .
Allah butun hamılelere klay dogum nasıp etsın ve tabıkı kolayca ıyılesmeyıı klayca dıkıslerının dusmesını agrısız sızısız gunlerle bebklerını kucaklarına almayı nasıp etsın

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bende epidurali istiyorum fakat eşim istemiyor ikna etmeye calışıyorum ama ı ıhh yani ..
korkuyor bişey olmasından bana . o da haklı ne etsin. :)
haziranda doğumum kısmetse gunler yaklaştıkça bazen korkularım artıyor bazense bı cesaret gelıyor :)
korku fln kalmıyor.
bence normal dogum en ıyısı ama son anda sezeryanda olabılıyor kımı zaman .
Allah butun hamılelere klay dogum nasıp etsın ve tabıkı kolayca ıyılesmeyıı klayca dıkıslerının dusmesını agrısız sızısız gunlerle bebklerını kucaklarına almayı nasıp etsın

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnn canım ,inşallahhhhh...............

Bana doktorum çok kolay doğum yaparsın dedi hangi doktora gittiysem öle dediler .Hatta annem de çok kolay doğum yapıomuş 5 dk da :))) Fakat sorun benim doğumdan korkmam bi yandan sezeryan olsam hiç duymasam diyorum ama narkoz da ii bisi diil o olmaz diyorum ee bi yandan normalden korkuyorum :)) Allahım bi kolaylık verir inşallah bu korkuyla nası doğum yapıcam bilmiyorum :(((

bana kalırsa doğum şekli hastaya bırakılmamalı doktorun vereceği karar önemli diye düşünüyorum.

kizlar bakin ben amerikadayim ve burda herkes epiduralli normal dogum yapiyo. turkiyeden cok doktorla gorusdum hepsinin ortak dusuncesi su. eger doktorun epidural konusjnda tecrubesizse sizi korkutuyo yok felc olucan yok baska bisey olucan diye. ama doktorun bu konuda deneyimli ise dogal olarak epiduralli tavsiye ediyor isin ozeti budur. bide epidural icin anestezi uzmanina ayrica para odeniyor yani doktorun alacagi paranin bi kismi ona gidiyo e bizim turk doktorlarida (bi kismi yani) para sevdiginden tavsiye etmiyor.

isin ozeti budur. burda herkes epidural oluyor ve daha bugune kadar kimseden bisey duymadim. b ende insallah allahin izniyle epiduralli normal dogum yapicam

13 gün önce epiduralli normal doğum yaptım daha önce çok araştırmıştım zaten belli bir açılma olmadan vermiyorlar epidurali 3 cm falan açılma olması gerekiyor ama sonrası çok rahat hle doğumun 2. evresi yani o ıkınma evresinde ben suyumu içtim doktor ve hemşirelerle sohbet ettim hatta oğlum doğmaya yakın saçları görünmüştü , hemşirelerden birine kamerayı kullanmayı bile öğrettim sonrasında da hiç bir sorun yaşamadım herkese tavsiye ederim sonuçta bu işlemi doktor yapıyor hasta bakıcı değil elbette bu işin uzmanı olmasa böyle bir işe kalkışmaz bu çağda bağıra çağıra doğum yapmak saçma geliyor bana dişinizi uyuşturmadan çektirir misiniz?

ben normal doğum yaptım hiç sancıda çekmedim sana tavsiye ederim gerçekten hiç ama hiç bilmedim doğum yaptığımı kolay oldu 1 saat içinde yaptım ve çıltım yarım saat hastanede yattım o kadar çok kolay oldu yani bence en güzeli normal doğum

şuan da nasıl ağladığımı tahmin edemezsiniz...arkadaşımın biri normal doğum resimleri yollamış o kadar korktum ki bu güne kadar normal doğurcam diyen ben şimdi zır zır ağlıyorum doğuramıcam diye...herkes teselli etmeye çalışıyor doğumuma az kaldı epidural doğum yapcam deidm herkes dedi ok sakıncası var yan etkisi çok beline iğne yapılırken çok acıyor ay karar veremedim ailem çevrem sezeryana da çok karşı eşim sezeryana izin vermiyor çıkmazdayım çok korkuyorum allahım benim gibi korkak hamişlere yardım etsin yaaaa.... :(

şuan da nasıl ağladığımı tahmin edemezsiniz...arkadaşımın biri normal doğum resimleri yollamış o kadar korktum ki bu güne kadar normal doğurcam diyen ben şimdi zır zır ağlıyorum doğuramıcam diye...herkes teselli etmeye çalışıyor doğumuma az kaldı epidural doğum yapcam deidm herkes dedi ok sakıncası var yan etkisi çok beline iğne yapılırken çok acıyor ay karar veremedim ailem çevrem sezeryana da çok karşı eşim sezeryana izin vermiyor çıkmazdayım çok korkuyorum allahım benim gibi korkak hamişlere yardım etsin yaaaa.... :(

sana o korkunç fotoları gönderen arkadaşına ne demeli.....Kötü Kazen
1.si dogumu yapacak olan sensin ve nasıl doguracağına en son sen karar verirsin, benim eşim ve ailem de normal dogum yapmamı istiyorlar ama ben epidural sezeryana karar verdim... herkes bizim iyiliğimiz için normal dogurmamızı istiyor tabii ama ısrara gerek yok yani, ısrar ettikçe ben gıcık olmaya başlamıştım millete, sanki benim aklım ermio-kör cahiliz de normal istemioruz...ayrıca bana illa normal dogum yap diyen herkes zamanında sezeryan olmuş(neden acaba?)
2.si eşim ilaç firmasında mümessil oldugu için bütün arkadaşlarımız doktor, ve hepsi aynı şeyi söylüyor: epiduralin bir yan etkisi yok,sadece kısa süreli baş agrısı yapabilirmiş. iğne de gerçekten hiç hissedilmiormuş.sen kendini bu kadar sıkma ve ağırlığını koy,ne istiyorsan söyle bence

13 gün önce epiduralli normal doğum yaptım daha önce çok araştırmıştım zaten belli bir açılma olmadan vermiyorlar epidurali 3 cm falan açılma olması gerekiyor ama sonrası çok rahat hle doğumun 2. evresi yani o ıkınma evresinde ben suyumu içtim doktor ve hemşirelerle sohbet ettim hatta oğlum doğmaya yakın saçları görünmüştü , hemşirelerden birine kamerayı kullanmayı bile öğrettim sonrasında da hiç bir sorun yaşamadım herkese tavsiye ederim sonuçta bu işlemi doktor yapıyor hasta bakıcı değil elbette bu işin uzmanı olmasa böyle bir işe kalkışmaz bu çağda bağıra çağıra doğum yapmak saçma geliyor bana dişinizi uyuşturmadan çektirir misiniz?

bu hikayeleri dinleyince doğururum gibime geliyo cesaret alıyom sonra 5 dk sonra yok mormal doğuramam diyom:uhm:
paspal katılıyom allhım bizim gibi korkak hamişlere yardım et

bu nasıl arkadaşmış ya doğum arifesinde böyle şey gösterlirmi sen kimseye bakma özgür kararını ver arkadaşım allahın izniyle bişey olmaz bende epidural düşünüyorum

arkadaşlar anne olmak kolay değil ister normal doğum ister sezaryen ister epidural hiç acı çekmeden anne olunmuyor bu yüzden cennet anaların ayakları altında demişler doğumdan hiç korkmayın asıl olay doğumdan sonra başlıyor bebeğiniz eve geldiğinde hayata alışmak için çok ağlayacak işte o ağlarken hissedeceğiniz üzüntü,korku ve acı doğum sancısıyla falan kıyaslanamaz, anne oluyorsunuz ve artık geri dönüşü yok korkmayın buna alıştırın kendinizi öyle ya da böyle doğacaklar, önemli olan onların sağlıklı ve mutlu birer birey olarak yetişmeleri ... bunu doğurunca anlayacaksınız:)

6 yıl önce epidural normal doğum yaptım. Kesinlikle tavsiye ederim 4 santim açıklığa kadar suni sancı çektim bu sancıda çok fazla rahatsız edici deil yani normal adet sancısı gibi daha sonra hiç ağrı felan olmuyo önemli olan operasyonu çok uzman kişinin yapması onun dışında korkulacak hiç bişey yok gayet sakin bişekilde doğum yapıyosun birde bele yapılan iğneyi hissetmiyosun bile.umarım seni azda olsa bilgilendirmişimdir bence doktorunu dinle ve korkma sana hayırl doğumlar diliyorum.

Bu konuya uzun zamandır birşey yazılmamış. Ben de epidural normal doğumu araştırıyorum. Bu şekilde doğum yapmış olan başkaları varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim...

arkadaşlar epidural normal dogum yapan var mı aranızda, ya da çevresinde? doktorum bu şekilde normal dogum öneriyor bana, ama ben normal dogumdan çok korkuyorum, agrısız deniyor ama mutlaka bir nebze de olsa ağrı vardır: o ağrıyı merak ediyorum, sancılar falan ne kadar süre çekiliyor acaba, anesteziyi neye göre ne zaman yapıolar?:enbuyukkk:
valla canım benim duyduğum kadarıyla tabi araştırdım araştırmalarım sonucunda çocuğun başı çıkmayabiliyomuş vakumla alınıyomui yan etkisi sadece bu ama onunda bir zararı yok çünkü benim yeğeniminde kafası çıkmıyodu vakumla çektiler o kadar şey söylendiki ama maşallah hiçbiley olmadı yani acı çekmek istemiyosan tabiki epiduralle normal doğum yapabilirsin çünkü herşeyin doğalı normali daha iyi allah yarım etsin allah bir avazda kurtarsın

ayy canım sende ne bakıyon öyle şeylere madem korkucan ben kaç kere videosunu izledim sezeryanıda normal doğumuda etkilenmedim doğumhanetye girdim yanımda kadın sancı çekiyodu hiçç etkilenmedim en fazla 2 gün çekersin sonrasında birr ohhh dersin bebeğin kollarında olunca ne bi acı ne bi sancın kalır herşeyi unutursun canım herkesin doğumu bir olmaz herkesin bünyesi farklıdır belkide seninki çook kolay olucak nerden biliyosun denemeden bilemezsinki yaa ne sakıncası varmış kaç kere epiduralle doğum yapmışlar nerden biliyolar bak uzmantv var orda bu konu hakkıında çok güzel anlatmışlar korkulucak bişey yok yaww sancı çekicen o kadar anlatılanlarıda dinleme normal doğum en iyisi allah yardım ediyo yani onca doğuran var hiç ölen varmı yok sanada bişey olmaz korkma canım bişey olmazzz

arkadaşlar ben 11 ay önce normal doğum ile ikinci oğlumu dünyaya getirdim:nazar:,ve benim kişisel tercübeme göre doğuma girecek dr iyi seçinsengözlerimebaksanab,benim ilkinde dr ben seçmedim rastgele girdimmafoldumben(şansıma seçim vardı,ve koskoca hastanede iki dr vardı,tam bir rezalet,dr sinirliydi,terbiyesiz konuşmalar yapıyordu,herkeze bağırıp çağrıyordu)ve hiç memnun kalmadımmafoldumben,ikinci doğumda dr seçtim ve 10dk da doğuru verdimzemuszemus,dr yanımdan ayrılmadıkaydirigubbakcemile,hep güzel moral verdi,çok nazik ve kibardızemuszemus,çok çok güzel ve çabuk geçtizemuszemus,kendini kasmayın,ve dr iyi dinleyin,onun dediklerini yapın,ve herşey çabuk ve sağlıklı geçecek:CüvCüv::nazar:, ben bir şey daha eklemek istiyorum,ilkinde ikincide doğumda bana hiç epidural uygulanmadı:sm_confused:,ve gayet sağlıklı ben de çocuklarımda:nazar:,o kadar da dayanılmaz acı değıl dır:kahve:,adet sancisı gibi,adet sancı o kadar dayanılmazmı:uhm:?siz kara verin...kolay doğumlar:nazar:a.s.

daha bir hafta önce epidural normal doğum yaptım en ufak bir yan etkisi yok,kesinlikle tavsiye ederim...4 cm den sonra iğne yapılıyo ve o andan sonra çok rahatlıyorsunuz hiçbir ağrı sızınız kalmıyor...bebeğin doğumunu izliyorsunuz,ilk siz görüyorsunuz ve tüm bunlar doktorunuzla sohbet ede ede oluyor....ben bir tek bebeğin çıkışını vede su kesesinin patladdığını hissettim,yani sadece hissettim...acı yok...4 cm kadar sadece adet sancısı var o da dayanılmaz değil asla....sezeryan yerine tercih edilebilir...ha bu arada bende hiç baş ağrısı falanda yapmadı...kesinlikle öneririm tüm bayanlara.....

valla canım benim duyduğum kadarıyla tabi araştırdım araştırmalarım sonucunda çocuğun başı çıkmayabiliyomuş vakumla alınıyomui yan etkisi sadece bu ama onunda bir zararı yok çünkü benim yeğeniminde kafası çıkmıyodu vakumla çektiler o kadar şey söylendiki ama maşallah hiçbiley olmadı yani acı çekmek istemiyosan tabiki epiduralle normal doğum yapabilirsin çünkü herşeyin doğalı normali daha iyi allah yarım etsin allah bir avazda kurtarsın

tatlım iyi dileklerin için teşekkür ederim ama benim kızım 1 yaşında oldu bile :)))))

Back