Epidural Normal Doğum

bende34 haftalık hamileyim bende normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor işte nolucak nasıl olucak hiç bilmiyorum :)

Kizlar ben de avrupadayim arkadasim epudralli normal dogum yapti, epudral verildikten sonra ikinma duygun azaldigi icin bebegi disari itememe durumu oluyormus o durumda bebegi disari cikarabilmek icin Vakum kullaniyorlar Vakumla da bebegin kafasi daha kaynamadigi icin bebegin kafasi kanamis.

Herkesinki böyle olmuyor tabi ama bana da denk gelebilir. Bunu duyunca düsünmeye basladim. Cok aci cekmezsem Epudral istemicem bana da öyle denk gelirse ya. yazik bebegin kafasina.

ayy kızlar bende 17 haftalık hamileyim kızım normal doğum oldu aslında bunuda öyle isterim ama bakalım benin bebeğin eşi normalden iki kat daha büyükmüş ondan korkuyorum bu konuda bi bilgisi olan var mı

slm arkadşalar bende agrısız doğum olucam.vajinusmus problemim var ne yapacagımı bilmioyorum.ama doktor epidural yapacagız dedi kolay olmayacak filan dedi.neyse geçende arkadaşımla görüştüm aslında o normal yapabiliyormuş ama ağrısısz olmak istiyormuş doktor da ok demiş.bazı arkadaşlar sormuş ebeler gelip dokunup bakıyorlar ya hani korkanlar var(kim korkmaz ki)doktorunuzla konuşun özel odada yatırıcakmış ebe filan gelip alttan bakmıcakmış doktorun gözetiimi altında oluakmış.bebeğin kafası görününce doktor masaya alıp ıkınmaya devam.bilmiyorum aslında rahatlatıcı geldi arkadaşım bi yapsın bakalım dogumunu da ona göre bende yapıcam.

Sıkıntı etmeyin diğer doğumlara nazaran en rahat doğum bu :))

ben de 20 gün önce falan ağrısız doğum yaptım 3 4 cm acılma olana kadar bekliyolar o zamana kadar sen sancıyı cekiyosun tabi ama sora iğneyi vurulduktan soraa mutlu son yaaa hiç ağrı sancı yok doğumunu da gayet rahat yapıyosun hiç bi yan etkisi olmadı bana doktorumlaa konusa konusa yaptım doğumumu bebeğimin doğumunun her anını gördüm çok güzeldi.epidural le doğumda kısaa sürüyoo çok kolayy oluypp herkesetavsiye ederim .

bende epidural oldum çok rahat herkese tavsiye ederim hele birde epidural yaptırmadan önce saatlerce suni sancıyı çektikten sonra kim bulduysa epidurali allah razı olsun korkuyordum felç falan olurum diye yaptırmadım ama saatlerce suni sancı çekip bide rahimde açılma olmayınca epidural yaptırdım iyikide yaptırmışım sonra hiç sancın olmuyor.

bende epidural normal dogum yaptım agrısız olması super ama hıssetmedıgın icin ıkınamıyorsun 3 tane ebe karnımın ustunden dırseklerıyle bastırdı dogumdan sonra bir hafta karnım mosmordu ama herseye deger oglum

epiduralle normal doğum yapan arkadaslar istanbulda hangi hastanede yaptınız doğumunuzu çok önemli cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden tesekkürler

Ben de epiduralle normal doğum yaptım.ıyi ki de yapmışım herkese tavsiye ederim.Tecrübeli ellerde yapıldığı sürece hiçbir sakıcnası yok.Sancı çekmiyorsun hiç.Bana 2cm açıklıkta takıldı epidural.Sonrası süperdi.Sancın geldiğinde ebe sana söylüyor ve sen ıkınıyorsun önemli olan nasıl ıkınacağını bilmek.Ebe ıkın dediğinde ıkınıyorsun sonra bırakıyorsun.Acak benim kızım pelvis kemiğim basık olduğundan dolayı başını çıkaramıyordu.ılk doğumhaneye girdiğimizde 3 kere ıkındım ama çıkmadı.Bebek aşağı tam inmemiş dedi doktor.Çıkardı 1 saat dolandım.Tekrar masaya alındım.3 kere daha denedim çıkmadı.Bu seferkilerde ebe bastırdı.Yine çıkmadı.Doktor da vakumla almayı düşündü.Ancak ben ebe bastırdığında kendimi sıktığım için çocuğun çıkmadığını düşündüm ve tekrar denedik bu seferde çıkmazsa vakumla alacağız dedi.Ben de ebe bastırırken karnımı rahat bırakmaya çalıştım ki o arada kızım çıktı.Yani herşey yine siz de bitiyor.Canım yanıyor diye yine kendimi kassaydım vakumla almak zorunda kalacaktı.Allahtan geldi yavrum iyi ki de geldi.Yine hamile olsam bu yöntemle doğururum.

dogumunu hangı hastanede yaptın ceren drun kımdı
ücretı toplam ne kadardı

bıde dogum sorası dıkıs acın olmadımı kaç dıkısın vardı
kusura bakma cok sordum arastırıyorum yardımcı olursan sevınırım

6 gün önce epidural normal doğum yapmaya çalıştım...........merak edenler lütfen dediklerimi dikkate alsın.6 gün önce doğum sancısıyla hasaneye gittim.herşey çok güzel başlamıştı...sancılar önce yarım saatte bir sonra 20 dakkikada bir,sonra 5 dakikada bir geliyor.hiçte korkulacak kadar agır degildi.taa ki doğum doktorum gelip bana epidural iseyip istemediğimi sorana kadar.5 santim açıklıktan sonra epidural verdiler ve herşey ters gitti.bebeğin kalp atışları durdu.apar topar doğumhaneye alındım.epiduralde belden aşağısı uyuştuğu için ıkınamadım.apar topar sezaryana alındım.şimdi bebeğim iyi çok şükür.ama ben kötüyüm.hem alttan hem göbekten dikişlerim var.bebeğimi kuçağıma almıyorum. emziremiyorum............keşke epidural olmasaydımda .biraz daha dişimi sıkıp normal doğursaydım.......

gecmıs olsun matarsu
demekkı agrı cekmek ıyı bısey en ıyısı mudahalesı en az hatta hıc olmayan dogum (aksı bısey cıkmadıkca)

bende epidurallı normal doğum istiyorum.arkadaşların doğum öykülerini dinledikçe daha fazla istiyorum ama kafama takılan bir soru var.eğer doğumumuz hafta sonuna yada geceye denk gelirse anestezist hastanede olmayabiliyormuş diye duydum.arkadaşlar sizin doğumlarınız hafta içinemi geldi yada beni yanlışmı bilgilendirdiler?cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.lütfen bilgilendirirmisiniz?

Bende henüz dr umla doğum şeklini konuşup netleştirmedim ve sürekli araştırıyorum..epidurelde tek korkum sizin anlattığınız olay işte (( ıkınamama meselesi yanii..sancınız 5 dakkada bir gelmeye başlamış.o kadarda korkulacak derecede değildi diye yazmışsınız.ondan sonrada bişey kalmamış aslında ama gerisi nasıl hissedilirdi tabi orası da var..ben bölede olanları okuyunca epidureldende çekiniyorum bilmiyorum ne olcak..sizede geçmiş olsun buarada..bebğinizle mutlu sağlıklı bir hayat dilerim..

bende normal doğum ile meleğimi dünyaya getirdim.sancı kasıklarımdan girdi benim arkadaşında dediği gibi ilk yarım sa.1 sanra 5 dk ya 1 geldi yanlız benim açılma problemim vardı tam sabah 7 de başladı akşam tam 4 te doğum gerçekleşti bana bide suni sancıda verdiler.ama yine normal deseler yine yaparım.şimdi ne göbek var ne bişe hem daha sağlıklı öle diyo uzmanlar

8 gün önce epiduralli normal doğum yaptım
hastaneye ilk girdiğimde 2 cm açılma vardı
epidural istemediğimi söledim ancak sancılar 6 saat sonra dayanılmayacak duruma gelince ve açılma iğneye rağmen 6 cm olunca mecbur kaldım epidural istedim
bişi farkettim
iki tip sancı oluyor ve epidural sadece bir tanesini kesiyor
herkeste böle midir bilmiyorum ama benim belimde çok sancı vardı epidural bunu kesti fakan inatla sancı dediğim halde doktor ve ebenin baskı dediği kasıklarımdaki sancı kesilmedi
ama zaten asıl dayanılmayacak olan sancı kesilmişti
ebe kendini sıkarsan yarım saat içinde bitmiş olur yoksa 1 saat sürer dediğinde gerçekten ıkındığımı farkettim
yani ıkınma problemi olduğuna inanmıyorum
yapmak istemekle ilgili bir şey
yalnız bebeğim de toplu olunca içte ve dışta çok fazla dikişim var
bugün dikişlerimin de enfeksiyon kaptığını öğrendim
her tuvalete girdiğimde ve bunun dışında en fazla 2 saatte bir su ve batticon ile yıkadığım halde dikişlerim enfeksiyon kaptı
oturamıyorum kalkamıyorum yürüyemiyorum yatamıyorum uyuyamıyorum yemek bile yiyemiyorum daha kötüsü doğum yaptım çocuğuma bakamıyorum
epidural derseniz herkese öneririm ama normal doğum derseniz dr ların "boyun uzun perine uygun çok rahat doğum yaparsın" palavralarına kanmayın derim
sezeryan olanlar normal hayatına çok daha çabuk kavuşuyor
dr um bana 6 ay her hareketinde beni anıcaksın dedi
allah herkese kolaylık versin.

dr ne derse onu yapıcam hıcbısede dıretmıcem ıkı dogum seklıde sakal bıyık meselesı nasıl olsa
herseyın hayırlısı olsun:ecrin_bebek:

kızlar bende 8 haftalık hamileyim...şuan pek bi korku hissetmiyorum ama doğumum yaklaştıkça heralde korkularım başlar benimde...epidurall istiyorum bende ama bunun maliyeti nedir??aşağı yukarı bi tahmininiz varmı??ve sigorta kaçta kaçını ödüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…