bende senın gıbıyım.cevrem normal dogum yapmam ıcın ısrar edıyor.aslında bende normal ıstıyorum daha cabuk ıyılestıgı ıcın ama cok korkuyorum.kabus gıbı gelıyor bana.sezeryandanda korkuyorum.ısın kotusu 31ınde gunum doluyor ve bebısın dogmasını hıc ıstemıyorum korkudan.bende hamıle kalmadan once dogum fobısı vardı.sımdı ıyıce sıddetlendı bakalım allah hayırlısını nasıp etsın.benım gıbı dogumdan korkan her anneye ekstra yardım etsın ınsallah.
bende epidurali istiyorum fakat eşim istemiyor ikna etmeye calışıyorum ama ı ıhh yani ..
korkuyor bişey olmasından bana . o da haklı ne etsin. :)
haziranda doğumum kısmetse gunler yaklaştıkça bazen korkularım artıyor bazense bı cesaret gelıyor :)
korku fln kalmıyor.
bence normal dogum en ıyısı ama son anda sezeryanda olabılıyor kımı zaman .
Allah butun hamılelere klay dogum nasıp etsın ve tabıkı kolayca ıyılesmeyıı klayca dıkıslerının dusmesını agrısız sızısız gunlerle bebklerını kucaklarına almayı nasıp etsın
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Bana doktorum çok kolay doğum yaparsın dedi hangi doktora gittiysem öle dediler .Hatta annem de çok kolay doğum yapıomuş 5 dk da :))) Fakat sorun benim doğumdan korkmam bi yandan sezeryan olsam hiç duymasam diyorum ama narkoz da ii bisi diil o olmaz diyorum ee bi yandan normalden korkuyorum :)) Allahım bi kolaylık verir inşallah bu korkuyla nası doğum yapıcam bilmiyorum((
şuan da nasıl ağladığımı tahmin edemezsiniz...arkadaşımın biri normal doğum resimleri yollamış o kadar korktum ki bu güne kadar normal doğurcam diyen ben şimdi zır zır ağlıyorum doğuramıcam diye...herkes teselli etmeye çalışıyor doğumuma az kaldı epidural doğum yapcam deidm herkes dedi ok sakıncası var yan etkisi çok beline iğne yapılırken çok acıyor ay karar veremedim ailem çevrem sezeryana da çok karşı eşim sezeryana izin vermiyor çıkmazdayım çok korkuyorum allahım benim gibi korkak hamişlere yardım etsin yaaaa....
13 gün önce epiduralli normal doğum yaptım daha önce çok araştırmıştım zaten belli bir açılma olmadan vermiyorlar epidurali 3 cm falan açılma olması gerekiyor ama sonrası çok rahat hle doğumun 2. evresi yani o ıkınma evresinde ben suyumu içtim doktor ve hemşirelerle sohbet ettim hatta oğlum doğmaya yakın saçları görünmüştü , hemşirelerden birine kamerayı kullanmayı bile öğrettim sonrasında da hiç bir sorun yaşamadım herkese tavsiye ederim sonuçta bu işlemi doktor yapıyor hasta bakıcı değil elbette bu işin uzmanı olmasa böyle bir işe kalkışmaz bu çağda bağıra çağıra doğum yapmak saçma geliyor bana dişinizi uyuşturmadan çektirir misiniz?
şuan da nasıl ağladığımı tahmin edemezsiniz...arkadaşımın biri normal doğum resimleri yollamış o kadar korktum ki bu güne kadar normal doğurcam diyen ben şimdi zır zır ağlıyorum doğuramıcam diye...herkes teselli etmeye çalışıyor doğumuma az kaldı epidural doğum yapcam deidm herkes dedi ok sakıncası var yan etkisi çok beline iğne yapılırken çok acıyor ay karar veremedim ailem çevrem sezeryana da çok karşı eşim sezeryana izin vermiyor çıkmazdayım çok korkuyorum allahım benim gibi korkak hamişlere yardım etsin yaaaa....
valla canım benim duyduğum kadarıyla tabi araştırdım araştırmalarım sonucunda çocuğun başı çıkmayabiliyomuş vakumla alınıyomui yan etkisi sadece bu ama onunda bir zararı yok çünkü benim yeğeniminde kafası çıkmıyodu vakumla çektiler o kadar şey söylendiki ama maşallah hiçbiley olmadı yani acı çekmek istemiyosan tabiki epiduralle normal doğum yapabilirsin çünkü herşeyin doğalı normali daha iyi allah yarım etsin allah bir avazda kurtarsınarkadaşlar epidural normal dogum yapan var mı aranızda, ya da çevresinde? doktorum bu şekilde normal dogum öneriyor bana, ama ben normal dogumdan çok korkuyorum, agrısız deniyor ama mutlaka bir nebze de olsa ağrı vardır: o ağrıyı merak ediyorum, sancılar falan ne kadar süre çekiliyor acaba, anesteziyi neye göre ne zaman yapıolar?:enbuyukkk:
valla canım benim duyduğum kadarıyla tabi araştırdım araştırmalarım sonucunda çocuğun başı çıkmayabiliyomuş vakumla alınıyomui yan etkisi sadece bu ama onunda bir zararı yok çünkü benim yeğeniminde kafası çıkmıyodu vakumla çektiler o kadar şey söylendiki ama maşallah hiçbiley olmadı yani acı çekmek istemiyosan tabiki epiduralle normal doğum yapabilirsin çünkü herşeyin doğalı normali daha iyi allah yarım etsin allah bir avazda kurtarsın
tatlım iyi dileklerin için teşekkür ederim ama benim kızım 1 yaşında oldu bile :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?