Bana doktorum çok kolay doğum yaparsın dedi hangi doktora gittiysem öle dediler .Hatta annem de çok kolay doğum yapıomuş 5 dk da :))) Fakat sorun benim doğumdan korkmam bi yandan sezeryan olsam hiç duymasam diyorum ama narkoz da ii bisi diil o olmaz diyorum ee bi yandan normalden korkuyorum :)) Allahım bi kolaylık verir inşallah bu korkuyla nası doğum yapıcam bilmiyorum((
Selam canım ben epiduralle normal doğum yaptım. Anestezi uzmanı bu konuda deneyimli ise kesinlikle yaptır ancak güvenemiyorsan uzman birini bul. Epidural iğnesi yapıldıktan bir süre sonra sancılar tamamen kesiliyor. Ancak bebeğin kanalda ilerlemesini hissediyorsun, bu ağrıdan ziyade baskı gibi bir his. Bebeğin çıkışını hissediyosun ve bu sırada bacakların uyuşuk olmuyor bile. Tabiiki kısmen canın yanacak ancak eminim ki sezeryandaki dikiş ağrısı daha kötüdür. Ikınma evresi normalden biraz daha uzun sürebiliyor ama bu sorun oluşturmadı bende yarım saatte doğdu bebeğim. Avrupa'da nerdeyse tüm doğumlarda epidural kullanılıyor. O kadar riskli bir işlem olsa bu kadar yaygın olarak kullanılmazdı. İkinciyi yaparsam yine aynı şekilde doğurmayı düşünüyorum çünkü doğum sonrasında da hiçbir şikayetim olmadı. Herkese tavsiye ederim uzman birinin yapması şartı ile. Merak ettiğin bişeyler daha varsa yardımcı olurum. Doğum korkulacak bişey değil tam tersine çok güzel bir deneyim. Sevgiler..
Evet canım ..Beni o şekilde muayene ettikten sonra kolay olur dedi
yaaa artık rüyalarıma giriyor dogum yaptıgım,neden bu kadar korkuyorum anlamıyorum... aslında canı az birisi değilimdir ama hamilelikle birlikte canımçok kıymetli oldu:)) normal dogumdan korkuyorum ve bir karar vermem lazım pzrtsite kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?