Genel anestezi ile ol benceMerhaba kızlar,
33 haftalığım. Epidural normal yapmak istiyorum. Aranızda bu yöntemi kullanarak doğum yapanlar var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Rahat geçirdiniz mi? Sonrasında bel ağrısı oldu mu? Epidural sancıları azaltıyor doğum anında etkisi geçiyor diyorlar doğru mu? Ve tavsiye eder misiniz?Benim ilk doğumum epidural normal idi. Ben çok rahat geçirdim süreci. Tam olarak öğrenmek istediğiniz nedir?
Simdi tavsiye eder misin kismi soyle:Rahat geçirdiniz mi? Sonrasında bel ağrısı oldu mu? Epidural sancıları azaltıyor doğum anında etkisi geçiyor diyorlar doğru mu? Ve tavsiye eder misiniz?
Çok teşekkürler bilgiler için :)Simdi tavsiye eder misin kismi soyle:
Ben hic bi dogum emaresi olmadan suyum bittigi icin 40+3 te suni sanciyla girmek durumunda kaldim. Direkt suni sanciyla basladik. 4cm.de epidural almak istedigimi soyledim. Uygulamadan sonra hic bir rahatsizlik hissetmedi. Sancilarim kesildi ancak ikinma hissim vardi. Hatta 8cm.de filan ikinmak istiyorum dedim, aciklik tam degil yavas yavas it dediler. Tam aciklikta dogumhaneye gittim ve normal ikinma hissimle dogumu yaptim. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle :)
Ikinci dogumum cok hizli ilerledi, epidural yapmaya zaman yoktu. Epiduralsiz normal dogum yaptim. Suni sanci cok az sadece sancimi duzenlemek icin verildi, yani cogunluk kendi sancimi yasadigimi dusunuyorum. Burada korkudan 7cm de epidural istedim ama ebe ameliyathaneye giderken dogurursun cok hizli ilerliyor dedi ve dedigi gibi de oldu. 20dk sonra dogurdum. Bu durumda iyi ki epidural almamisim diyorum.
Benim belimde 3 tane fitik var. Hic bir sorun yasamadim. Ama tabi ki sonucta bir anestezi aliyorsunuz, ben de biraz sersemlik yapti.
Eger imkaniniz varsa, sansiniz yaver giderse epiduralsiz, suni sancisiz bir normal dogum en guzeli :)
Rica ederim. Aklina takilan bisey olursa sor lutfen :) saglikla kucagina al insallah :)Çok teşekkürler bilgiler için :)
Bence kendinizi epidurala odaklamayin. Zaten bildiğim kadarıyla 5 cm açılma olmadan epidural yapılmıyor. Ben doğumdan önce, sizin haftalarinizda epidural normal doğuma kaymistim. Doğumum çok hızlı ilerledi benim, anneme taksiye binmeden önce bana epidural yapsınlar, dayanamiycam demiştim. Hastaneye girdikten 5 dk sonra normal, kesisiz ideal bir doğum yaptım. Aynı binada kaldığım arkadaşım benden 2 hafta önce epidural normal doğum yapmıştı, doğum anı için çok memnun kalmıştı ama bir müddet bel ağrıları vs oldu. Siz normali kafaya koyduysaniz , ondan odaklı gidin bence. Suni sancınin bile bebeği strese sokup bazı sıkıntılar yaşattığın okumuştum, özellikle emme ile ilgili. Epidural sonuçta bir dış etken. İlk dogum sanırım, bu korku ile insanın çekinceleri oluyor,sizi anlıyorum ama bence yine de 2.seceneginizin olsun. Çok daha erken toparlanırsiniz.Merhaba kızlar,
33 haftalığım. Epidural normal yapmak istiyorum. Aranızda bu yöntemi kullanarak doğum yapanlar var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız
saglıkci değilim bilemem tabiki ama epidural normal doğun kategorisine girmiyor benceMerhaba kızlar,
Normal dogum kategorisine giriyor, dogal dogum kategorisine girmiyor.saglıkci değilim bilemem tabiki ama epidural normal doğun kategorisine girmiyor bence
Ben o yöntemle 7 ay önce doğum yaptım kesinlikle tavsiye ederim ağrı esigin yüksekse anestezi almadan da yapabilirsin tabi. Daha çok erken son haftalarda doktorunla birlikte karar verirsin ne olacağına bazen bebek kilolu olabilir sezaryen gerekebilirMerhaba kızlar,
1 ay kadar bel ağrısı oldu geçti sonra şimdi sırtımda ağrı var o da bebeği kaldırıp indirmekten olduMerhaba kızlar,
40 artı iki de gittim suyum azalmıştı suni sancı aldım ve 5 cm açıldı ben de dayanamadım ve epidural aldım ağrılarım büyük oranda gitti bir kaç saat sonra 10 cm oldu ve dogumhaneye gittim bu arada arada bir gelip açılmaya bakıyordu ebe iğneden önce bu açılma kontrolleri inanılmaz kötüydü ama iğneyi alınca açılma kontrolünü bile hiç hissetmedim çok çok rahattı neyse gittik dogumhabeye ne kesi atilmasını ne de dikiş atılmasını hiç hissetmedim 20 dk da bebek ile ağrısız çıktım ve sonrası'nda bel agrim olmadi. Doktorum da ebe de çok iyiydi allah razı olsun. Şimdi 2.ye hamilelim aynı doktorumda aynı şekilde doğum istiyorum. Kesinlikle korkmayın doktorunuzz a güveniyorsanız hiç korkmayın.Merhaba kızlar,
Ben 39 hafta 4 günlük epidural normal dogum yaptm zaten hastaneye gittigimde 6 cm aciklik vardi sancilarim da cok düzenli ve kuvvetliydi . Benim tek sıkıntım ıkınamiyordm o kadar ama epidural sayesinde cok rahat oldu dogumumMerhaba kızlar,
Dogumunuz çok hızlı ilerleyince acısı da az mı oluyor ve özelde mi dogurdunuzSimdi tavsiye eder misin kismi soyle:
Ben hic bi dogum emaresi olmadan suyum bittigi icin 40+3 te suni sanciyla girmek durumunda kaldim. Direkt suni sanciyla basladik. 4cm.de epidural almak istedigimi soyledim. Uygulamadan sonra hic bir rahatsizlik hissetmedi. Sancilarim kesildi ancak ikinma hissim vardi. Hatta 8cm.de filan ikinmak istiyorum dedim, aciklik tam degil yavas yavas it dediler. Tam aciklikta dogumhaneye gittim ve normal ikinma hissimle dogumu yaptim. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle :)
Ikinci dogumum cok hizli ilerledi, epidural yapmaya zaman yoktu. Epiduralsiz normal dogum yaptim. Suni sanci cok az sadece sancimi duzenlemek icin verildi, yani cogunluk kendi sancimi yasadigimi dusunuyorum. Burada korkudan 7cm de epidural istedim ama ebe ameliyathaneye giderken dogurursun cok hizli ilerliyor dedi ve dedigi gibi de oldu. 20dk sonra dogurdum. Bu durumda iyi ki epidural almamisim diyorum.
Benim belimde 3 tane fitik var. Hic bir sorun yasamadim. Ama tabi ki sonucta bir anestezi aliyorsunuz, ben de biraz sersemlik yapti.
Eger imkaniniz varsa, sansiniz yaver giderse epiduralsiz, suni sancisiz bir normal dogum en guzeli :)
Ozelde dogurdum ikisini de. Ayni doktor ayni hastane.Dogumunuz çok hızlı ilerleyince acısı da az mı oluyor ve özelde mi dogurdunuz ☺