Eğer doğum için seçtiğin hastanedeki anestezi ekibi epidurali sık sık yapan bir ekip ise kesinlikle tavsiye ederim. Benim bebeğim gelmek istememişti ve mecburen suni sancı yapıldı , açılmam 4 cm. oluncada ekip çağırıldı. Odam bir anda ameliyat odası haline geldi ve ekip benim sancılarım arasındaki kısa sürelerde (sancım olduğunda duruyorlardı ) hazırlıkları yaptılar. 5 cm lik açılma ile birlikte ilaç izni çıktı ve elime bir buton verdiler acı hissetmeye başladığımda kendim ilacımı verdim. Doğumhaneye girdiğimde yataktan indirdiler ve yürüttüler , sancı geldikçe yatırıp ıkınmamı istediler , sonra hooop ayağa. O ortamda şaşkınlıktan sesim çıkmadı ama sonrasında çok güldüm halime :) Bir yandan dr. ve hemşirelerle dedikodu yapıp bir yandan da yatıp yatıp kalktım. :) Dr. un eli karnımdaydı ve o beni yönlendirdi ıkınmam için. Kasılmayı hissedeceğim söylenmişti ama heyecandan sanırım kasılmaları ben fark etmedim. Benim oğlan orada da çıkmamak için uğraştı ama pek şansı olmadı. İlk önce ayaklarını gördüm dr. un ellerinde bacaklarımın arasından yükselişini bebeğimin... O an .. o anı acısız ve tüm dikkatinizi bebeğinize vererek izlemek ve keyfini çıkarabilmek... hiçbirşeye değişemem :) Sırf bu anı yaşamanız için bile tavsiye ederim epidurali , ama tecrübeli ellerde. Bir de mümkün olursa sancılar hafifken hazırlığı yaptırın , yoğun ve sıklaşan sancılar arasında zor oluyor.
İşin aslı şu , doğum ile ilgili kararlarınızı verin , bu kararlarda esnemeye de hazırlıklı olun. Sonrada doğumhane konusunu fazla deşmeyin. Çünkü herkesin ağrı eşiği farklı ve tabii yaşadıklarıda , dolayısıyla gereğinden fazla da rahatlayabilirsiniz , gereğinden fazlada korkabilirsiniz. Ne gerek var , yanınızda dr. unuz ve hemşireler olacak onlar yönlendirirler sizi. Eşimin beni teselli için bir sözü vardı son ayımda korktuğumu söylediğimde bu sözü söyleyip tv sine geri dönmüştü
; " hiç endişelenme orada kalacak hali yok ya , bir şekilde çıkacak nasıl olsa "
Bu arada sezeryan olmanız ihtimaline de hazırlayın kendinizi , son ana kadar değiştirilebilir çünkü doğum şekli , sonrasında üzülmeyin , zaten o kadar da kötü değil sezeryan , eskiden zormuş.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınızı almanız dileği ile :)