Epidural normal doğum yapanlar, düşünenler!!

Arkadasim epidural sezeryan yaptirmisti ama ertesi gun ayaga kalktim acisi hic olmadi demisti bence kisinin yapisina gore degisiyor bunlar kimisi cok kolay dogum yaparken kimisi cok aci cekiyor normal dogum yaparsam hen dayanirim sanirim cok fazla bobrek tasi rahatsizligi gecirdim.dogumla es degermis acisi:)

Hemen yogun bir sekilde baslamiyor gordugum kadariyla ablamda 2.3 saat evde beklemisti artmaya baslayinca kasilmalar ozaman hastaneye gidildi gitmeden once sicak suya girilebilir
Canm en başta 10 dakikayı geçkin aralıklarla giriyor demi ağrı doğum anına kadr 1 dakikanın aşağısına düşüyo öyle degilmi??

Canm bnde anestezisz kurtaj oldm ona dayandiysan doğum da yaparsn demişlerdi bna ama annemle kuzenim dediki doğumun yanında kurtaj ne ki deve de kulak dediler. Taş olayini bilmiyorum ama bnde hevesleniyordum ay ne guzl onun gbiyse katlanirm diye ama öyle değilmiş daha zormus.

Netten cok arastirmistim tas dusurmekle dogum sancisini ayni demis doktorlar hatta tas dusurmek daha aciliymis diyorlar aslinda dogrudur da ben en son gecirdigim de bayilmak uzereydim doktor dikkat edin bayiltir bu aci dedi yaklasik 6 saat gecmedi hicbir ilac fayda etmedi doktor en son care morfin verdi:) cok fena birsey..kurtaji bilmiyorum ama acilidir oda eminim bence bu gibi seyler aciya dayanikliligi arttiriyor dogumda faydasi olur eminim:)

:)) Istedikten sonra yapılamayacak bisey değil Allah nasip etsin o gunleri de detayli konuşuruz yine inşallah :) Sancı geldi kış hastaneye gibi bişey olmuyor. Benim sancim gece 2 de başladı sabah 7 ye kadar dayandim sonra nişanim geldi eşimi uyandirdim dusa girdim güzelce hazirlandim hasyaneye gittim yatsiim yapıldı ve 10 saatte orda bekledim..O sürenin çoğunu evde geçiren arkadaşlarım da inan daha az sters yaşadılar.Elden geldikçe sakin olmaya çalışmak işi kolaylaştırıyor.Adı üstünde prenses doğum :) Tercih meselesi, Rahat tabiki ama epidural heryerde yapılamıyor maalesef..O günleri görmeyi nasip etsin Allahim...

3 dogumum var,ikisi epiduralli biri epiduralsiz ( 3. dogum çok hizli gelsitigi için zaman kalmadi, anestezist elinde igneyle dikildi kaldi tepemde yapilcakdi yoksa :)))
eger yarim saat içinde dogurmak gibi bi luksunuz yoksa keisnlikle tavsiye ediyorum epidurali
4 cm den sonra yapiliyor, o saaten sonra zaten açilma ilerliyor kendiliginden, sanci hissetmiyorsunuz, ilk dogumda ben bisey demedim ebede ilaç vermedi dikisleri hissetmistim ma benim hatam ilaç istemem lazimmis bilmiyordum :)

ikinci 4 kg ydu çok ama çok kolaydi dogumu
tabiki en guzeli yarim saate dogurup odaya çikmak ama bu milyonda bir fln goruluyor herhalde ilk dogumlarda ona bosuna heveslenmeyin :)

Ne güzel yazmışsınız :) Ikinci doğumda ben epidural düşünmüyorum doktorum daha kolay olacak dedi ama siz yaptirmissiniz doktorunuzmu önerdi tekrardan epidural..Kesinlikle ilk doğumlar öyle sancı başladı koş hastaneye hemen gelecek seklinde olmuyor sabır meselesi..Inşallah sizin sonuncu gibi rahat dogumum olur ikincide :))

yook beim canim tatli galiba,hamileyken deniycem falan diyorum son anina kadr dayandiigim kdr
ama sanci vurup 4 cmi geçti açiklik artik dayanmiyorum istiyorum epidurali :))
yurt disaindayim ben burada çok yaygin yaptirmayan andir oluyor prenses dogum diyolar :)

3. de hastaneye avrdigimda saat 2 45 ti,doguml saati 3 11, gerçekten zaman olmadi ebelerde sasirdi :)
sanci oluncada kalkip gittim evde saatlerce beklemedim, saat 2 de uyanmsitim zaten yani hersey 1 saat içinde oldu bitti :)))

hamileyken çok ama çok yuruudum bi an once dogsun istiyordum , buyuklerin okulu tatilken olup bitsin diye
hurma yedim ananas yeedim ne bulduysam duyduysam yaptim dogsun diye, 41 hafta oldu suni sancidan bahbstemeye basladilar ben daha çok yurumeye basladim :)
o gecede dogmasa ertesi gun hastaneye yurumeyi dusnuyordum :) 1 saatlik yola :)

sukur dogdu 41+3 de :)

Maşallah maşallah darisi basima :) Evet burdada digrr adı prenses doğum, rahatlık açısından tabii,yaşayan daha iyi anlar, bende dayanmaya calisicam inşallah, Ikinci doğum olacağı için güveniyorum kendime:) ama nasip tabi bakalım o zaman neler olacak yaşayıp göreceğiz....

Haklisn dayanıklıligi artırır bnce onu yaptıysam bunuda yaparm der insan
İnslh herşey gönlümüzce olur

Ben yapmadım ama bir tanıdığımız epidural normal yapmış.Belden aşağısını hissetmediği için ıkınmayı da yapamamış.Doktorlar bu yüzden karnına yüklenip bebeği itmişler kaburgalarının çoknacıdığını söylemişti.Bu duyduklarımdan sonra gözüm korktu epiduralli normal doğumdan

Aminnnnn inslh görürz :) haklisn galiba ya bmmablam 11 de girdi hastaneye sabh 8de doğum yaptı gene senden daha sansliymis. Dağa çok bilgi alacagz birbirimizden :) çanta hazrlayacz inslh beraber :)

Benim de bi tanıdığım epiduralsiz normal doğum yaptı. Acıdan ve yorgunluktan ıkınamadım hiç ebeler ittirmek zorunda kaldı dedi. Bence kişiden kişiye değişir. Youtube da Dr banu çiftçi nin 3 saatlik videosunu her hamilenin izlemesi çok faydalı olacaktır. Bütün soruların cevaplarını veriyor

Teşekkür ederim canım izleyecem...

Ben normal dogum yaptım. Bir gün kendi sancımı cektim açılma olmayınca suni sancı verdiler. Epiduralda yoktu bulundugum ülkede %2 felç riski var diyenler var epiduralda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…