Epidural normal doğum yapan var mı kızlar??

bahardali

huzurr, mutluluk,sevgi..
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
16
0
86
38
Bursa
7 ay sonra doğumum olacak allahın izniyle şimdiden korku sardı epidural norml doğum yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Evet sıkıntısız geçiriyormuş çoğu kişi ama yinede aklımı karıştıranlar var...felç olma riski falan araştırdım netten öyle bir risk çok az diye yazıyor ve yapanlar da öçok memnun acaba kulaktan dolma haberlerle mi bana kötü diyor diyenler...

bahardalı ben de 7 ay sonra doğum yapıcam inşallah bende epiduralli normal doğum yapmak istiyorum çocuk gelirken yapılan kesiyi falan hiç birşey hissetmiyormuşsun.konusunda uzman anestezi hekimi yaptığında ben bi sorun olacağını düşünmüyorum.

Ben kendim epiduralli normal doğum yaptım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Doğum anının bütün coşkusunu sancıyla gölgelemeden hissetmek gibisi yok.. Harika bir duygu..

Ben kendim epiduralli normal doğum yaptım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Doğum anının bütün coşkusunu sancıyla gölgelemeden hissetmek gibisi yok.. Harika bir duygu..

periliev epidural kanülünü takarken acıyor mu? bi de doğum anında sancı falan hiçbirşey hisstemiyor musun? çok süper ya

Ben de epidural normal doğumla çok rahat doğum yapanlardanım. Suyum geldiği için 3 cm açıklıkla hastaneye yatışım yapıldı. Etraftan duyduklarımdan etkilenip önce istememiştim ama sonra suni sancıyı verdiklerinde epidural için hastaneyi ayağa kaldırmıştım.Saatler sonra açılma 4 cm olduğunda epidural yapıldı ,belime iğneyi sokarken hissettim ama çok acı vermedi , önemli olan kımıldaman durmak ve uzmanına yaptırmak .Sonrasında bir rahatlama ,bir gevşeme hani hafif çakırkeyif olursun ya öyle bişeydi. Hatta doktorun ve ebenin elle kontrollerinde bile hiç bişey hissetmedim.Doğum anının geldiğini bile zor anladım. Çok rahattım, stres yoktu , korku yoktu.Doktorum ıkın dediğinde ıkınıyordum ,dur dediğinde duruyordum.O anlarda sancıyı hafiften hissediyordum ve olabildiğince ıkınıyordum. Sanrım 15- 20 dk içinde doğum gerçekleşti. Dikiş falan hiç hissetmedim. Doğum sonrasında da her hangi bir sıkıntı yaşamadım. Yani çok doğru bir karar vermiştim. O yüzden etrafımdaki tüm hamişlere tavsiye ediyorum.

Benım teyzemın kızı yaptı bır ay boyunca bası dondu kendını toparlayamadı atamadı bıde bısey sorcam konuyla alakasız ama dıkısler kendı mı cıkıyo yoksa sonradan doktor cıkarıyormu merak edıyrm hep soramıyrm :)

merhem içimi çok rahatlattın kafamdaki bütün sorulara cevap vermişsin vallahi çok sağol. bir sorun çıkmazsa inş ben de artık kesin olarak epiduralli normal doğumu düşünücem.

inanki çok rahatladım merhem çok ama çok teşekkr ederim

ben hamile değilim ama banada en mantıklısı epidurAL sezeryan geliyor neden derseniz epidural normal yapıldıgında dikiş sayısı 13-15 lere kadar cıkıyor o kadar dikiş atılcaksa sezeryan olurum estetik dikiş atıldıgını duydum iz bile kalmıyormus neredeyse benim fikrim bu tabi :)) bebişlerinizi sağlıklı bir şekilde kucaklamanız dileğiyle....

bende epiduralli normal dogum yaptım;devlet hastanesinde.özelde falan da değil..
şiddetle tavsiye ederim..son aylarımda özellikle 2 ay uyuyamadım korkudan.çünkü canı çoookk tatlı bi insanım
suyum geldikten sonra hastaneye gittiğimde açıklıgıma baktılar önce..o muayenede bile hastaneyi ayaga kaldırınca doktor kesinlikle epiduralsiz yapamayacagıma karar verdi
açıklık 4 e yaklaşınca epidural iğnesini vuruldum.canım yandı tabi biraz ama sonrası öyle rahattım ki;sancım yüzde yüz görünürken ben gülüyordum.yapılan tüm kontrollerde yani elle muayenede hiç hissetmedim.eşimle nefes egzersizi çalıştıgımız için 3 kere ıkındıktan sonra dogumum gerçekleşti.
merak ettiğin bişey olursa yazabilirim..hayırlı dogumlar canım..

merhaba bende epidural normal yaptım doğumumu..sancı çekmedim katater takılırken hiç canım yanmadı..şimdilerde de hafif bi ağrım var ama okadar..fakat doğum anım kötüydü diyebilirim..epidural istediğimde dr.um olabilir doğumu hızlandır hatta (ilk doğumum ve 8 sa.sürdü sadece) ama ıkınamma durumu olabiliyo ve karından bastırma oda olmazsa vakumla çekmek durumunda kalıyoruz ve bunları yapmak istemiyorum dedi..sonuç mu vakum olmadı ama ebeler karnıma bastırıp durdu 1 ayda kaburga ağrısı çektim..dr.um ıkınamadığımı söyledi ama ben deli gibi ıkındığımı sanıyodum hissedemediğim içinmiş..ayrıca çok dikişimde olmadı dışta en fazla 6dır...bakıldığında olumlu yanları daha cok gibi ama bana sorarsanız oğluma kardeş yapmaya karar verdiğimde bu kez nasip olursa epiduralsiz normali denicem..hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum

canım ben de baştan senin gibi düşünüyorduma ama araştırdıkça sezaryenin olumsuz yanlarının çok olduğunu görmeye başladım sonuçta sezaryen bir ameliyat doğumdan sonra iyileşmen çok zaman alıyormuş hamilelikte aldığın kiloları normal doğuma oranla daha az atabiliyormuşsun.ameliyat yerin aylar sonra bile hissiz kalabilip ağrıyabiliyormuş. tüm bunlar beni normal doğuma yönlendiriyor ama hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım allah hepimizi bebişlerimizle sağ salim kurtarsın inşallah önemli olan bu...

kızlar hepiniz çok çok sağolun deneyimleriniz bizler gibi ilk doğumlarını yapacaklar için çok önemli ve yol gösterici hepinize kendi adıma çok teşekkür ederim.

canım bende geçen sene kasımda doğum yaptım epiduralli doğum yaptım 43 ncü haftaya girmek üzereydik bende ısrarla normal doğum istiyordum pişmanda değilim..benim hiç sancım filan yoktu suyumda gelmedi sabah hastaneye yattım özelde yapmıştım doğumu zaten daha önce eşimde bende doğum yaptığım hastanede çalışmıştık bende felç olma ihtimalini duyuyordum ve epidural istemiyordum ama benim kendi sancım gelmediği için suni sancı taktılar o kendi sancından daha beter bi sancı...ilk başta yok olmaz desemde suni sancının verdiği acılara dayanamadım ve hastanedeki tüm tanıdıklarım anesteziyi yapan bayanın çok iyi olduğunu söyleyerek beni ikna ettiler ve işlem ve işlem basladı biraz acıdı takarken kataratı hatta ben kendimi çok sıktığım için biraz da kanadı boy ve kilona göre sana ağrı kesici veriyolar..sen suni sancının verdiği acıyı filan hissetmiyorsun sadece doğum anına yaklasırken artık gerçek doğum sancılarını hissediyorsun ben pişmanda değilim şu anda çok sağlıklıyım ve doğumdan sonra epiduralle ilgili hiç bir sorun yaşamadım doğumuma 8 kişi girdi ve herkes çok yardımcı oldu burdan hepsinede sonsuz teşekkürrler...

kızlar hepiniz çok çok sağolun deneyimleriniz bizler gibi ilk doğumlarını yapacaklar için çok önemli ve yol gösterici hepinize kendi adıma çok teşekkür ederim.

bak canım hatta ankaraymmışsın ben kızılay özel çağ hastanesi sevgi ateş uçar hanımda doğum yaptım çok tatlı ve çok anlayışlı bir bayan tavsiye ederim...

bak canım hatta ankaraymmışsın ben kızılay özel çağ hastanesi sevgi ateş uçar hanımda doğum yaptım çok tatlı ve çok anlayışlı bir bayan tavsiye ederim...

sağol canım Çağ hastanesinin adını da çok duyuyorum çok tavsiye ediyorlar.biz ailecek başka rahatsızlarımızda medicanaya gidiyoruz canım annem istanbul medicana bahçelievlerde kadın doğumda myom ameliyatı oldu orasının kadın doğumunu biliyorum ankara medicanadan da çok memnunuz ama ankara medicananın kadın doğumuna hiç gitmedik ama oraya gitmeyi düşünüyorum.hastane tavsiyelerinde de sordum ama kimse cevaplamamış. şimdi hastane ortamı olarak oraya alışkın olduğumdan orası bilmediğim bir yere göre bana daha rahatlatıcı güven verici geliyor. ama memnun kalmazsam çağ hastanesi aklımda ilk sırada olacak canım

tabiki ben sadece memnuniyetimi söyleyerek tavsiyede bulundum canım sen hangisinde kendini rahat hissediyorsan ona gitt

Benim iki arkadaşım da Bahçelievler medicana da normal doğum yaptılar ikiside çok öneriyorlar bana o hastaneyi..Çocuk doğurmaya karar verirsem bir gün...:))
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…