• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural doğum ....

benimde bahçeciden:) burçak hanım sizinki kim:)
benım hazıranda olacak kısmetse..sizden deneyim bekliyorum:)
yoğun bakım konusumu hmm :44:o konuda hıc bır fıkrım yok..
özel sağlık sigortanız yokmu?

Ben Aytun Hanıma gidiyorum
Allianzlıyım ama Allianz yada diğer sigortalar bile olsa sadece anneyi ödüyor. Yani benim sınırsız doğum paketim var, benimle alakalı hiçbirşey ödemeyeceğim. ama Allah korusun bebekle alakalı bir bakım olduğunda, direk sana faturalandırılıyor....
Ve Acıbademin fiyatlarını indirimsiz düşün işte :)

İnşallah gerek kalmaz da 36. haftadan sonra sağlıkla doğururuz :)
Ben neler yaşadığımı yazarım, deneyimlerimi aktarmaktan mutluluk duyarım :))

Allianzlıyım ama Allianz yada diğer sigortalar bile olsa sadece anneyi ödüyor. Yani benim sınırsız doğum paketim var, benimle alakalı hiçbirşey ödemeyeceğim. ama Allah korusun bebekle alakalı bir bakım olduğunda, direk sana faturalandırılıyor....

ay evet inşallah:) benım Anadolu sigorta onlarda limit mevcut hastaneyı karsılar..doktoruda sanırım karsılar..
ama dısarısan gelecegı icin doktor olayı biraz farklı işliyor sanırım??
doktoru ödüyorsunuz..fatura alıorsunuz ...sonra sigortadan alıyorsunuz? bu konuda pek emın degılım onu soracağım:)
bilginiz varmı?

acıbademde doğuma hazırlık kursu var..15 inde başlıyor.
katıldınızmı? katılacakmısınız:):1:

ay evet inşallah:) benım Anadolu sigorta onlarda limit mevcut hastaneyı karsılar..doktoruda sanırım karsılar..
ama dısarısan gelecegı icin doktor olayı biraz farklı işliyor sanırım??
doktoru ödüyorsunuz..fatura alıorsunuz ...sonra sigortadan alıyorsunuz? bu konuda pek emın degılım onu soracağım:)
bilginiz varmı?

acıbademde doğuma hazırlık kursu var..15 inde başlıyor.
katıldınızmı? katılacakmısınız:):1:

Aytun Hanım Allianz ile anlaşmalı, Acibadem de Allianz ile anlaşmalı olduğundan faturalaşmayı onlar kendi aralarında yapacak sanırım, eğer Hastane ile Dr farklı anlaşmalıysa sorun oluyor sanrıım. Limitli isen detaylara mutlaka bak, sonradan süpriz olmasın.

Ben kendimi düşünmüyorum, bebeğin masrafları nasıl olur diye şimdiden hazırlanmaya çalışıyorum işte :)

Doğum kursunu düşünmüyorum, zaten kursa gitseler dahi farklı sebeplerden normal doğum yapamayan o kadar insan var ki. Yada hiçbir kursa gitmeden çat çat normal doğurabilen insanlar da var

Hareketli olmak iyiymiş, ben de mümkün olduğunca hareketli geçirmeye çalışıyorum. Bir de son zamanlara doğru hurma yemek de açılımı kolaylaştırıyormuş diye duydum, ne kadar doğru deneyip göreceğim :)

Aytun Hanım Allianz ile anlaşmalı, Acibadem de Allianz ile anlaşmalı olduğundan faturalaşmayı onlar kendi aralarında yapacak sanırım, eğer Hastane ile Dr farklı anlaşmalıysa sorun oluyor sanrıım. Limitli isen detaylara mutlaka bak, sonradan süpriz olmasın.

Ben kendimi düşünmüyorum, bebeğin masrafları nasıl olur diye şimdiden hazırlanmaya çalışıyorum işte :)

Doğum kursunu düşünmüyorum, zaten kursa gitseler dahi farklı sebeplerden normal doğum yapamayan o kadar insan var ki. Yada hiçbir kursa gitmeden çat çat normal doğurabilen insanlar da var

Hareketli olmak iyiymiş, ben de mümkün olduğunca hareketli geçirmeye çalışıyorum. Bir de son zamanlara doğru hurma yemek de açılımı kolaylaştırıyormuş diye duydum, ne kadar doğru deneyip göreceğim :)

:)) ben pek haraketli değilim.. heheh
önceden evet suaralar bır ağırlık çöktü anlatamam...
kaçıncı haftandaydın kaç kg aldın? bu aralar kıloya taktımda :))
hurmamı denerim walla:))) severım de

doktorla konusım ben en ıyısı ogrenım nasıl oluyor:)
camlıcadan fulya daha mı yakın oluyor:1:
ben cekmekoyde oturuyorum:)) fulyaya gıdıcez ınsallahhh:53::53::36::36::36::36::36:

:)) ben pek haraketli değilim.. heheh
önceden evet suaralar bır ağırlık çöktü anlatamam...
kaçıncı haftandaydın kaç kg aldın? bu aralar kıloya taktımda :))
hurmamı denerim walla:))) severım de

doktorla konusım ben en ıyısı ogrenım nasıl oluyor:)
camlıcadan fulya daha mı yakın oluyor:1:
ben cekmekoyde oturuyorum:)) fulyaya gıdıcez ınsallahhh:53::53::36::36::36::36::36:

ben çok aldım sanırım :) Yanlış örnek olurum
Boyum 1,73 m, hamile kaldığımda (transferde) o iğnelerin şişliğiyle 64ü gördüm, ama düşük tehlikesinden yatınca 3. sonunda 60 kg oldum
30. haftadayız ve 75 kiloyum! :) transfere göre 11 kg, ama 3. aydan bu yana 15 kilo aldım işte, daha da alıcam bu gidişle 25 kilo ile tamamlarım ehrhalde

Çamlıcadan Fulya acıbadem 13 km, Küçükçekmeceden 26 km :) Tabi bizim kız trafiğin kilit zamanında gelirse 2 km mesafe bile olsa kolay gidilmez İstanbulda

ben çok aldım sanırım :) Yanlış örnek olurum
Boyum 1,73 m, hamile kaldığımda (transferde) o iğnelerin şişliğiyle 64ü gördüm, ama düşük tehlikesinden yatınca 3. sonunda 60 kg oldum
30. haftadayız ve 75 kiloyum! :) transfere göre 11 kg, ama 3. aydan bu yana 15 kilo aldım işte, daha da alıcam bu gidişle 25 kilo ile tamamlarım ehrhalde

Çamlıcadan Fulya acıbadem 13 km, Küçükçekmeceden 26 km :) Tabi bizim kız trafiğin kilit zamanında gelirse 2 km mesafe bile olsa kolay gidilmez İstanbulda

benımde boyum 1.74 cm aynıyız
hamıle kaldığımda 66 kg ıdım 3 kg ılk 4 ay da verdım zaten kusmaktan..
doktor 66 yı baz alıyor suanda 71
sen sanslısın walla zayıf kalmışsın hamıle..
:nazar::nazar::nazar::49:

benımde boyum 1.74 cm aynıyız
hamıle kaldığımda 66 kg ıdım 3 kg ılk 4 ay da verdım zaten kusmaktan..
doktor 66 yı baz alıyor suanda 71
sen sanslısın walla zayıf kalmışsın hamıle..
:nazar::nazar::nazar::49:

Merak etme canım, arayı kapattım işte :D
Asıl soru, doğumdan sonra ne kadar kalacak. Bazıları da hamilelikte almıyormuş, emzirirken süt yapsın diye yemekten şişiyormuş (tatlılar ve karbonhidratlar sağolsun)

Kimisi de emzirirken verirsin diyor, umarım biz onlardan oluruz :) Normal doğum istememin asıl sebebi de bu aslında, karında kesik olmazsa çabuk spora dönebilirsin. Mekik çekerek, ağırlık çalışarak çabuk toparlanabilir vücut

Merak etme canım, arayı kapattım işte :D
Asıl soru, doğumdan sonra ne kadar kalacak. Bazıları da hamilelikte almıyormuş, emzirirken süt yapsın diye yemekten şişiyormuş (tatlılar ve karbonhidratlar sağolsun)

Kimisi de emzirirken verirsin diyor, umarım biz onlardan oluruz :) Normal doğum istememin asıl sebebi de bu aslında, karında kesik olmazsa çabuk spora dönebilirsin. Mekik çekerek, ağırlık çalışarak çabuk toparlanabilir vücut

aynennn bende spora kayıt oldum yıllık..2 kere gittim:)
hop hamile kaldım şimdi eşim gidiyor ben onu beklliyorum:) işkence
hayırlısı ınsallah bebek normal doğar malum iri bebekte direk sezeryana alıorlar ters falanda gelmez insallahhh:nazar:
acıbademde bebek fotoğrafçısı konusunda bılgın varmı? dışarıdan alabılıormuyuz?
yada ne kadar ücret ıstıyorlar vs.. sanırsam kuaförde temın edıyorlarmış...
ben doğumu değilde hahaha kuaförü düşünuyorum:1::1::1::1::1:
delimiyim neyimmmm:1::1::1::1::1::34:

Medenki, Mobilya buldunmu? Bu aralar ona bakıyorum hic beğenmiyorum
cok sıradan ya hepsi aynı...
:50::50::50:

aynennn bende spora kayıt oldum yıllık..2 kere gittim:)
hop hamile kaldım şimdi eşim gidiyor ben onu beklliyorum:) işkence
hayırlısı ınsallah bebek normal doğar malum iri bebekte direk sezeryana alıorlar ters falanda gelmez insallahhh:nazar:
acıbademde bebek fotoğrafçısı konusunda bılgın varmı? dışarıdan alabılıormuyuz?
yada ne kadar ücret ıstıyorlar vs.. sanırsam kuaförde temın edıyorlarmış...
ben doğumu değilde hahaha kuaförü düşünuyorum:1::1::1::1::1:
delimiyim neyimmmm:1::1::1::1::1::34:

Aynen, inşallah ikimizde bir avazda :)

Ben ameliyathane fotoğraflarını beğenmiyorum, ürkütücü geliyor bana
Odaya çıkınca kuzen gelecek, onun makinası var, hem ben de kendime çeki düzen veririm öyle çekiniriz :D
Acıbademe gelen anlaşmalılar varmış, ama ben hiç araştırmadım. Hastaneye fiyat bilgisi sormaya uğradığımızda ilgili kişilerin telefonunu verebileceklerini söylemişlerdi
Sen de Bahçeciye bir gittiğinde Fulya ile görüş istersen, hem verdikleri fotoğrafçıları alıp fiyat ve paketleri öğrenirsin hem de verecekleri fiyatı poliçenle karşılaştırırsın

Aynen, inşallah ikimizde bir avazda :)

Ben ameliyathane fotoğraflarını beğenmiyorum, ürkütücü geliyor bana
Odaya çıkınca kuzen gelecek, onun makinası var, hem ben de kendime çeki düzen veririm öyle çekiniriz :D
Acıbademe gelen anlaşmalılar varmış, ama ben hiç araştırmadım. Hastaneye fiyat bilgisi sormaya uğradığımızda ilgili kişilerin telefonunu verebileceklerini söylemişlerdi
Sen de Bahçeciye bir gittiğinde Fulya ile görüş istersen, hem verdikleri fotoğrafçıları alıp fiyat ve paketleri öğrenirsin hem de verecekleri fiyatı poliçenle karşılaştırırsın

doğum anında 1 kare falan sonra aıle ıle doğal resımler cekıyorlar ya:)
ondan demıstım..benım polıcem ılgınc mayıs 15 te yenılenıyor..ozamana kadar doğum lmıtımın neye cıkacagı hakkında en ufacık fıkrım dahı yok:) sımdı 6000 ıdi..sonrasında 9,10 olsa iyi:)
bır sürü prosedürü var:1:

Medenki, Mobilya buldunmu? Bu aralar ona bakıyorum hic beğenmiyorum
cok sıradan ya hepsi aynı...
:50::50::50:

Canım bizim bebeğe bazen annem bazen kayınvalide bakacak. Evimiz 2+1 olduğundan 1 odayı onların rahat edebileceği gibi İkea'dan açılır karyola olan yataktan aldık, çok pahalı olmayan dolap ve şifonyer aldık (bebek için)
Beek yatağı için de NUNA'nın park yatağını aldık çünkü hem kolay katlanıyor hem de katlanınca inanılmaz küçük oluor.
Doğum yaza geleceğinden evde pek durmayız biz oraya buraya gidersek yatağı da görütütüz, hem emeklemeye başladığında güvenliği açısından içinde oynar biryerlere kaçmadan. E bi de 2. bebeğe kadar saklamak gerekirse kolay saklarız :)

İlk aylarda (düzen oluşturana kadar) park yatak yatak odamda durur, işe başlamaya doğru diğer odaya kaydırırız. Yoksa hep yanında olursa kokunu aldığından gece çok uyanıyormuş

doğum anında 1 kare falan sonra aıle ıle doğal resımler cekıyorlar ya:)
ondan demıstım..benım polıcem ılgınc mayıs 15 te yenılenıyor..ozamana kadar doğum lmıtımın neye cıkacagı hakkında en ufacık fıkrım dahı yok:) sımdı 6000 ıdi..sonrasında 9,10 olsa iyi:)
bır sürü prosedürü var:1:

Aynen canım, sen yine de kontrollü git de sonradan süpriz olup ağzının tadı kaçmasın
Aile ile fotolar çok güzel oluyor, ama diğer bir nokta da dışarıdan gelen fotocuyu senin normal doğumun ile nasıl tam tutturacaksın :)
Sanırım onlar 6 cm açılınca geliyor, ohoo ben orda canımla mı uğraşıcam fotocuyu aramakla mı :)
bir de gecenin bir körü olursa o daha bomba olur

Canım bizim bebeğe bazen annem bazen kayınvalide bakacak. Evimiz 2+1 olduğundan 1 odayı onların rahat edebileceği gibi İkea'dan açılır karyola olan yataktan aldık, çok pahalı olmayan dolap ve şifonyer aldık (bebek için)
Beek yatağı için de NUNA'nın park yatağını aldık çünkü hem kolay katlanıyor hem de katlanınca inanılmaz küçük oluor.
Doğum yaza geleceğinden evde pek durmayız biz oraya buraya gidersek yatağı da görütütüz, hem emeklemeye başladığında güvenliği açısından içinde oynar biryerlere kaçmadan. E bi de 2. bebeğe kadar saklamak gerekirse kolay saklarız :)

İlk aylarda (düzen oluşturana kadar) park yatak yatak odamda durur, işe başlamaya doğru diğer odaya kaydırırız. Yoksa hep yanında olursa kokunu aldığından gece çok uyanıyormuş

anladım canım..ayrı yatırma taraftarıyım kesınlıkle
koku olayı doğrudur bence...
2ncı bebek miiii:1::49:

Aynen canım, sen yine de kontrollü git de sonradan süpriz olup ağzının tadı kaçmasın
Aile ile fotolar çok güzel oluyor, ama diğer bir nokta da dışarıdan gelen fotocuyu senin normal doğumun ile nasıl tam tutturacaksın :)
Sanırım onlar 6 cm açılınca geliyor, ohoo ben orda canımla mı uğraşıcam fotocuyu aramakla mı :)
bir de gecenin bir körü olursa o daha bomba olur

evet o kısımda yanında yardımcı bırılerı sart
hastaneye yetıstırsın odayı suslesın:) fotocuyu arasın falan fılan
bende pek bılemedım:)))) normalde gelıor dıe bılıorumda:))) o gelene kadar doğum olabılır hehehe
benım mayısta netlesır o durum..doktoru ögrenımde bir

Annemin bir lafı var, fare giremediği deliğe bir de kuyruğuna kabak bağlayıp denermiş
Biz de daha 1. yi yapmadan 2.yi konuşuyoruz

:9::9::9::9: aynen benimki konuşuyor...ama kendi kendine:)
bende dinliyorum. valla 4 ay mahfoldum gözüm korktu:1: pek düşünmüyorum:1:
hayat ne gösterir bılınmez ama çocuk büyük sorumluluk
sımdıden 6 ay nasıl calısmayacagımı düşünuyorum:1: sıkılırım bennnn

Back