Doğuma Hazırlık Epidural Doğum düşünenler buraya

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende normal epidurali dusunenlerdenim eger agriya dayanamazsam epidural yaptiracam bence her dogum kisiye gore degisir ona bakarsaniz sezeryan yapan kadinlarin cogunda farkli semptomlar oluysuyor kimisi cok rahat gecti derken kimisi hastane koridorunu inlettigini soyluyor bu normal dogumdada boyle epidurallidede yani herkeste bel agrisi olacak diye bisey yok kimisine epidural hic etkisini gostermiyo bile sonucta her dogumun riskleri vardir eger epidural gibi bir lüksümüz varken neden bunu kullanmayalimki herkesin görüsüne saygi duyarim tabikide

Eger normal doguracaksam ınsallah bı aksılık olmazsa tabıı kesınlıkle epıduralı tercıh etmıyorum. O zaman bı manası kalmıyorzaten o kadar acı cekmenın. Ama zaten bel problemı olan bırı olarak Allah'ım ınsallah sezeryan falan olmam.

epidural anesteziyle normal dogum yapmayı düşünüyordum ben de fakat işte doktorum son anda ben epidural yapmıyorum deyince vazgeçtim haliyle o günden beri de yusufyusuf durumu yani..hayırlısı olsun napalım bu saatten sonra doktorumu dolayısıyla dogum yapacagım hastaneyi değiştirmek de bana göre değil bindik bi alamete gedeyoz kıyamete:)değil tabi de kızlar ben napacam bilmem ya ateş bastı dogum deyince yine..

mrb kızlar benim 3 yaşında oğlum var.bursadayım ,bursada zübeyde hanım doğum evinde epidural sezeryan oldum.açıkcası çok memnun kaldım.ben bayılmaktan korktuğum için böle bi yöntemi tercih ettim, zaten sezeryan olcaktım bebeğim makat gelişliydi.şöle anlatayım sonda takıldı sonra iğnemi vurdular ameliyat masasındayken oturur pozisyonda vurdular, iğnenin ucunu bile hissetmedim ve yatırdılar, yatırdıkları anda ayaklarımda sıcaklık hissettim ve karıncalanma ve hemen uyuştu.ameliyat esnasında anestesi uzmanı başımdaydı sadece hemşirelerin felan dokunduklarını hissediyosun ama acı yok ameliyathaneden de korkulcak bişi yok pop müzik çalıyodu çünkü:)
ameliyat sonrasında 2 gün ağrınız oluyo ama ağrı kesici yapıyolar hemen ağrı geçiyo yani epidural sezeryandan korkulcak hiçbişi yokmuş dayanılmıcak ağrım olmadı .ben hastaneye doğuma giderken dudağımda korkudan uçuk çıkmıştı:)ama boşuna korkmuşum.
daha sonrasında belimde bir hafta ağrı oldu ama bir hafta sürdü, ondan sonrada hiçbir şikayetim olmadı ama kendimi korudum, kolladım, dikkat ettim ,saolsun annemler kayınvaldemler baktılar 20 gün boyunca
çok uzattım ama anlatmak istedim umarım faydalı olmuşumdur keşke banada anlatan olsaydı :)

merhabalar 30 haftalık gebeyim ankarada akay hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum doktorum tolga bey.hastane ve doktorla ilgili görüşü olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.doktor epidural doğumu önerdi ama ben karar vermiş değilim.görüşlerinizi yazarsanız sevinirim .teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle herkese hayırlı doğumlar diliyorum...2 çocuk annesiyim...ilk doğumumu 2000 yılında yaptım.epiduralli normal doğumdu.normal doğumda rahimin 4-5 cm açılması bekleniyor epidural uygulanması için...benim sol tarafım uyuşmadı epiduralde, rahimde yavaş açıldığı için yüksek derecede sancı verdiler ve bayaa sıkıntı çektim 17 saat sonunda kavuştum kızıma....bu birinci doğum hikayem :)))

ikinci doğumumu da 2 aralıkta yaptım daha çok minik oğluşum :) normalin sıkıntılı olması ve bebeğimin iri olması dolayısıyla 37+5 te epiduralli sez.karar verdik doktorumla.epidurali uygulayan doktorun ehil olması çok çok önemli bir konu ancak bir o kadr da vücudun anatomik yapısı önemli...
şahane bir anestezi uzmanı olan prof necmettin ünal yaptı epiduralimi, ancak sol tarafım yne uyuşmadı...2 ayrı epi.uygulandı belime tam 2.5 saat uğraştı adamcağız...ameliyathane deki denemeye kadar epiduralde ısrarlıydım...çünkü bebeğimi görmek istiyordum, ama maalesef olmadı genel anestezi aldım.çok az uygulamışlar hemen toparlandım ameliyattan sonra....

sonuçta bu iş hem çok riskli hem de çok konforlu bir şey....yapacak ekibin ehil olmasına çok özen gösterin derim ben :) sormak istediğiniz bir şey olursa kendi tecrübelerim doğrultusunda severek cevaplarım...

sevgiler...

Merhabalar kızlar bende tam 1 sene önce epidural normal doğum yaptım ben istemiyordum fakat ağrıma rağmen açılmam yavaşdı doktorum suni sancı takacağız doğumun hızlanması gerek dediğinde mecbur kaldım ama Allah bin kere razı olsun güle oynaya doğum yaptım süperdi Maaşallah bünyem kuvvetliymiş epidurai taktıktan sonraki deneme vuruşu ile uyuştum ve yürüyebiliyordum doktorum bile şaşırmıştı galiba şanslıydım Evet anestezi doktoru çok önemli benim doktorum yeniymiş biraz uzun sürdü takması birde bazı arkadaşlarımda doğumdan sonra baş ağrısı yapıyormuş Hepinize kolay gelsin ne şekilde olursa olsun bir nefeste kurtulun ınşaalah

ben 6 gün önce epidural normal doğum yaptım herkese tavsiye ederim. 2 cm açıldıktan sonra kataterimi taktılar toplasan 1 saat anca sancı çekmişimdir. kateterden korkuyodum en çok serumu takarlarken bile daha çok canım yandı çok kolaymış:) yarım saat yattım sonra yürümeye başladım 6 saat kadar bekledim açılma tamamlansın diye annemle gezdik hastanede yürüyüş yapar gibi. açılman tamam dediler doğumhaneye girdim sancıları şişkinlik olarak hissettim ve ıkındım 15dkda doğum bitti zaten. hiiiç acı çekmedim. akşam 5te doğurdum 10da diğer bebekleri ziyaerete gittim, rahat rahat yürüdüm. ertesi gün taburcu olduk hiç yatmadım. anlatıyorum ki korkmayın sizde imkanınız varsa bu konforu mutlaka yaşayın. belim de başım da hiç ağrımadı bu arada en çok ondan korkuyordum. Allah bir nefeste kurtarsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…