Doğuma Hazırlık Epidural Doğum düşünenler buraya

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SMA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2008
86
0
Merhaba Kızlar aranızda epidural doğum düşünenler varsa paylaşalım.Hangi hastanede yaptırmayı düşünüyorsunuz.Epidural doğum hakkında bildiklerinizi paylaşalım.Teşekkürler.kaydirigubbakcemile

ben mart annesiyim.epidural normal doğumla yapıcam herşey yolunda giderse..

normal doğum yapabilirsem epidural olucak benim de inş..

doktora acı eşiğimin cok düşük olduğunu söyledim.
o zaman bacaklarını cekip,kapatıp doğumu sezeryana döndürmemen için şiddetle tavsiye ediyorum dedi:jeyyar:

sezeryan olursa boşa riske girip de epidural yaptırmam.
paşa paşa bayılıp yaparım doğumumu şakkıdı

bhk artık pekçok sezeryan epidural ile oluyo..normal doğum yaparken epiduralin riski yok ama sezeryan yaparken var gibi bişey anladım senin bildiğin bişey varsa paylaşırmısın.bayılıp anestezi almaktan iyidir her halde diye düşünüyorum ?

yok canım iki durumda da riski var sonuçta.
kimilerine etki etmiyormuş,uyuşmuyormuş vs.
kimi anestezi uzmanları da tam işinin ehli olmayınca sonuç zaten feci.
ama artık cok ilerlemiş ben o yüzden normal doğumda göze alabiliyorum.
yoksa eskiden felç ediyorlarmış insanları.

bir de benim en yakın arkadasım epidural sezeryan oldu.
ona sordum artıları nelerdir diye.
doğar doğmaz bebeği görme, kucağına alma dışında hiç bir artısı yok dedi.
zaten 1 dk içinde bebeği geri alıp,seni yoğun bakıma götürüyorlar dedi..

beni zaten kan tutar,öyle bir durumda doktorlar tam bayıltmasa bile ben bayılırım sezeryan esnasındakaydirigubbakcemile3
sezeryan olursam toptan bayılıp hiç bir şeyi görmemek istiyorum.
varsın bebeğimi da ayılınca göreyim artık.
..

normal olursa ki inşallah şimdilik öyle görünüyor epidural istiyorum ben de.. fakat sezeryan olursa ne yaparım düşünemiyorum.. bayılmaktan çok korkuyorum ve bu konu ile ilgili gerçekten çok stresliyim.. bi de bayıltılıp sezeryan yaptıklarında acaba nasıl uyanırım.. amanın inşallah sezeryan olmak zorunda kalmam..

epiduralin risklerini ve artılarını bhk arkadaşımız anlatmış.ben kendi tavsiyem efidurel olup 1dakka bebişi görmekse sezeryan olurum..epiduralde heycan yapabilirim diye düşünüyorum herşeyi duycaz çünkü..ya o an tansiyon falan çıkarsa..gerçi yok ama ya olursa..bide felç durumuda oluşabiliyormuş..açıkçası oriske girmek istemem.yanlız tıp çok ilerledi.epiduralde anestesi çok önemliymiş...
ben paşa paşa doktorum bana 21 veya 22aralık sezeryan dedi onu düşünüyorum..aslında 2kızımıda normal doğurdum bunu sezeryan istememde..kordon ları bağlatmak için..

Kızlar normal epidurali hangi hastanede ve kaça yaptırmayı düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.laelaelaelaelae

ben de normal epidural istiyorum ama korkularım var tabi ya aslında hiç epidural işine de girmeyip bagıra bagıra normal dogurmak lazım sanırım en risksizi o görünüyor sezeryan olursam bayarlar herhalde bilemiyorumki daha nasıl doguracagım da kesinleşmedi..

valla serpil normal doğumda anesteziyi belli bi açıklık olana kadar yapmıyorlarmış.. ee dedim ne anladım ben ondan.. o açıklığa gelene kadar sancıyı çekcem zati.. o kadar çekmişim sonunu da getiriveririm diye düşünmedim değil.. c.tesi kontrolümüz var doktora sorayım diyorum işin asıl yüzünü.. boşuna riske girmeyelim di mi..

:ecrin_bebek:benim doğumuma 1 ay kaldı ve hala karar veremedim arkadaşlar.doruk tıp merkezinde yapıcam inş doğumumu.

Ben Allahın izniyle normal doğurucam. Epidural filan istemiyorum. Biraz zor oluyor ama ben en az müdahale ile doğumdan yanayım. Gerçi tırsmıyorda değilim. Çünkü önceki deneyimim aklıma geliyor.

arkadaşlar ben mart annesi olacağım inşallah. epidural normal doğum düşünüyorum ama yan etkileri neler, tehlikeli mi bilemiyorum. Araştırıyorum ama çok kararsız kaldım. dogum sonrası sezaryan olmuş gıbi etkileri olacaksa çok anlamı kalmıyor. İki çeşit olduğunu duymustum. Birinci uygulama yönteminde sizi bir bilgisayara baglıyorlarmış ve en başta epidural yapıyorlarmış. Hiç sancı çekmeyip ekrandaki sancı sinyallerine göre ıkınıyormussun. İkinci uygulanma yönteminde ise 4cm açılma olduktan sonra epidural yapıyorlarmış. Epidural sezeryan olan bir arkadaşım sonda da takıldıgını söylemişti. Hem omur ilikten igne hem de sonda beni korkuttu işin aslı. Epidural normal doğum hakkında bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevınırım.

canım zaten doktorum yapmıyormuş epidural normal dogum bunu da yeni öğrendim..napalım çatır çatır yani yapacak başka bişey yokkaydirigubbakcemile3

canım zaten doktorum yapmıyormuş epidural normal dogum bunu da yeni öğrendim..napalım çatır çatır yani yapacak başka bişey yokkaydirigubbakcemile3

bugun ben de sordum. ağrıyı hissetmedikleri için hastalar ıkınma problemi yaşıyor. doğumun uzamasına ve bebegin strese girmesine sebep oluyor dedi.. anlıycaan bizimki de pek hevesli değil epidural yaptırmaya.. galiba ben de çatır çatır doğuranlardan olucam.. naparık kızkafamçokkarıştı

pekçok dr sezeryanda olsa normalde olsa epidural konforunu yasayın diyolar artık..sonrasında bel ağrısı falan olur diyolar tvde izledim dr diyoki çokta mantıklı zaten anne adyı 9 ay gibi uzun bi süre ağır bi yuk tasıyo önünde bu yuk ortadan kalkınca ister istemez bele olan ağırlıkta ortadan kalkmaya başlıyo bu durumda uzunca bi süre belin ağrıması ve insanın yeni vücuduna alışıncaya kadar çeşitli semptmlar göstermesi normal....bende sezeryanda olsa epiduralde olsa bu konforu kullanmak isterim açıkcası..

Merhaba

Ben de epidural anestezi seçeneğini de kullanmak istemiştim.Ama mart-2007 de özel bir hastanede epidural+sezaryen olan arkadaşım önermedi.Çünkü;onca zaman geçmesine rağmen beli ağrıyor.İğnenin yağıldığı yerde ağrı olduğunu söyledi.Zaten belli bir açılma ve sancıdan sonra yapılıyormuş.Ben,bir kısmını çektikten sonra epidural olmuşum,bir de buna sonrasında bel ağrısı eklenmiş olacaksa neden bunu yaptırayım ki?Bundan dolayı vaz geçtim.Zaten henüz son kontrolüm olmadı.38.haftada gidince doğum şeklini doktorum belirleyeceğini söylemişti.Şu ana kadar ki haliyle hayırlısıyla doğumun normal olacağını söylemişti.Her ne kadar ilk doğumumda yaşadıklarımdan dolayı korksam da ben de normal olmasını istiyorum.Rabbimden hayırlısı inşallah(amin).
Herkese ALLAH(CC)haklarında hayırlı olanını nasip etsin inşallah(amin).
Sevgiler.a.s.

merhaba kızlar bende normal epidural olucam ama buna çok zor karar verdim
sürekli bişeyler okuyorum duyuyorum bir olumlu bir olumsuz bu beni dahada düşündürüyor yani bu duruma çok canım sıkılıyor doğum yapacağım hastane izmirin sayılı hastaneleri arasında ve anestezi uzmanlarıda çok iyimiş adı özel çınarlı hastanesi zaten adını çok duymuştum ama yinede kararsız kaldım şimdi bunları okuyunca ne yapacağım şimdi ben gerçekten epidural olupta felç kalan birini duydunuz mu normal epiduralli doğum yapmış arkadaşlar deneyimlerini lütfen burada paylaşsınlar acilen hepinizi öpüyorum kızlar

bende nasipse izmirde çınarlı hastanesinde olucam ama nasıl doğum yapacağımı bende bilmiyorum daha ama sezeryan olursam bayılmaktanda çok korkuyorum off off hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…