Epidural anestezi ile sezaryen doğum hakkında

unutmuşum, ilk doğumumda hafif bir bel ağrısı oldu bir iki gün
hani iş yaparsında yorulursun belin ağırır onun gibi hafifti yani onu ağrıdan saymıyom

epidural oldum hiç bir yan etki yaşamadım ne ağrı ne sızı hiç bişeyim olmadı ağrı kesici bile içmedim. ilk gün yattım sadece onuda sürekli değil sık sık kalkıp yürüdüm 2. günden itibarende hiç yatmadım. kolay doğumlar dilerim herkese

Merhaba,
2,5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım.
Normal doğum istiyordum,yeterli açılma olmadığı için sonunda sezeryana aldılar.
ılk gece sezeryan sonrası sonda rahatsız ettiği için ve belimde ağrı olduğu için uyuyamadım.Baktım ağrı kesici bel sırt ağrısına iyi gelmiyor bir daha ağrı kesici almadım.
Sabah ayağa kalktım.ılk anda zor oluyor dikişler acıyor ama yürüyünce açılıyor insan.Bebeğime hep kendim baktım.Dikiş acısı dışında hiç ağrım olmadı.O da 1 hafta 10 gün sürüyor zaten,oturup kalkarken.Arada bel ve sırt ağrılarım oldu ama çok ta rahatsız olmadım.40 gün sonra onlar da kayboluyor.
Migrenimi hiç tetiklemedi.
Kısacası hiç ummadığım şekilde rahat bir doğumum oldu.40 günden sonra herşeyi yapabilirsin dedi doktorum.Basketbol oynadım,yüzdüm.Şimdi de plates yapıyorum.
Herkese kolay ve sağlıklı doğum dilerim...

evet orayı pek tavsiye etmiyorlar ama zübeyde dediğin gibi daha tecrübeli ve temiz. benim zübeydede şansım pek yolunda gitmedi. Jimere gidiyorum Jale Hanıma. ilk bebeğimi 2 aylıkken kaybetmiştim. bu sefer herşey iyi gidiyor çok şükür. sigortalı olarak gidiyorum ama doğum ücretini vs. göze aldım artık. epidural anestezi istediğimi söyledim, Jale Hanım direkt olumlu yanıt verdi. yan etkilerinden biraz endişeleniyorum ama bebişin ilk sesini duyacak olmak, onu kucağıma alabilmek, hem babası da doğuma girebilir.. doktorumun tecrübesine çok güveniyorum aslında. anestezi uzmanını bilemiyorum tabi..

priene, Hera, sampuan ve tüm arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Bu güzel yorumlar beni daha da cesaretlendirdi. :CüvCüv: İnşallah hayırlısıyla doğum yaparız hepimiz.. öpüyorum sizi :1hug:

Benim rahim yapım biraz değişik, normalde armut şeklinde olurken benimki biraz girintiliymiş, yani kalp şeklinde. bu tip rahim yapılarında normal doğumda hamişler kadar doktorlar da zorlanabiliyormuş. sezeryan diyor o yüzden.
kızlar ben polikistik overim bi de düşünsenize.. 6,5 aylık oldu bebişim çok mutluyum :CüvCüv: Allah isteyen herkese nasip etsin. nazarlardan korusun inşallah..

Ben jimerde doğum yaptım. Hamileliğimin başından beri devam ettiğim doktor hastaneden ayrılmıştı. 2-3 kez Gülin Hanım'a devam ettim.O tatildeyken doğumum başladı,Jasmin Hanım doğumumu gerçekleştirdi.O da ayrıldı hastaneden şimdi Jale Hanım'a gidiyorum kontrol için :) Çok sevdim Jale Hanım'ı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…