• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural Anestezi emzirmeyi engeller mi?

sxixla34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
4
0
86
Elazığ
Merhaba arkadaşlar internette şöyle bir habere rastladım deneyimli/tecrübeli arkadaşlar bu konuda görüşleri neler paylaşırlarsa tüm anne adaylarına faydalı olacağını düşünüyorum..

Haber özeti şöyle:
Avustralya´da yapılan bir araştırma, doğumlarında epidural anestezi yaptıran kadınların doğumdan sonraki ilk haftada emzirmeyle ilgili sorun yaşama ve bebeği erken memeden kesme olasılığının daha fazla olduğunu gösterdi.

. Epidural Anestezi emzirmeyi engeller mi? SAĞLIK haberler haberleri haberi haber- Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

Ben ikizlerimi erken dogurdugum icin ilk 2 hafta emzirememistim sutumu sagip vermistik.Ayrica sezeryanli oldugum icin sanirim daha zor olurdu.Emzirmekte zorlanirsaniz sutunuzu sagip verin sakin vazgecmeyin.Benim bebekelrim kuvezdeydi ve dokotrlar eve cikana kadar ne kadar sut aldiklarini iyi olcmeleri icin emzirtmemislerdi.Ancak eve geldikten sonra cok zorlanamadan emizrmistim ustelik bastana biboron aldiklari halde beni red etmediler.Biz donusumlu olarak hem biberon hem beni rahatca emdiler.

yyokk artıkk yaa.yanii benim öle bir sorunum olmadıı öle diyim.zaten ilk 3 gün tam süt gelmiyor 3 günden sonra süt tamamen salgılanmaya başalıyor.ben sezeryan oldum epiduralle ve çok memnun kaldım.herkese tavsiye ederim.

ben genel anesteziyle oldum ve sütüm hemen geldi. ama epidural olanlar da hayatlareından memnun. onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum.

ben dogum sancisina dayanamayip epidural yaptirmistim.ama sonunda acilen genel anestezi ile sezeryan olmak zorunda kaldim.5 gun sutum yoktu 6.gun anca gelmisti.simdi iyice de azaldi...igneden mi bilmiyorum ama...cunku drum ignenin bu turde bir yan etkisinden bahsetmemisti.

Canım,yok öyle birşey ya..ben epiduralli sezeryanla doğum yaptım..kucağıma aldığımda emzirmeye başladım oğlum 13 aylık hala emziriyorum..:nazar::nazar::nazar:

canım ya yok öyle bişey ben epidural anestezi ile normal dogum yaptım hemen emzirdim kızımı
hem de bol bol sütüm vardı

bende epiduralle yaptım sezaryandan çıkınca yarım saat sonra emzirdim kzızımı hala emziriyorum kızızm 5 aylık şu an sütüm yetmiyor üyüdüğü için bizde ek gidalar geçtik zaten

bende 14martta epidural anestezi ile sezeryan yaptım ve emzirmek hiçte zor olmadı ve sütümde maşallah hemen geldi..ve eğerki ben kendi boğazıma bakarsam çok çok yersem sütüm oluyor yoksa yok

Epidural normal doğum olabilir mi acaba o? Ne bilim baş ağrısı bel ağrısı çekiyorsa o memlekette yaşayanlar ondandır belki. Ben epidural sezeryan yaptım. Sütüm erken kaçtı ama psikolojik oluğunu düşünüyorum hasta annem de bizle yaşıyor ve günden güne kötüleşiyor. Yoksa genel anesteziden bin kat iyi asıl onda emzirme bir dert.

Back