Erkek İnfertilitesi Epididim Orşit

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

beste88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
3
0
40
Herkese merhabalar.

2,5 yıllık evliyiz. 2015 ocak ayından itibaren çocuk planladık fakat olmadı. Ben tüm testlerimi yaptırdım. Problem çıkmadı. Eşime ise

2015 Temmuz ayında 2 defa spermiyogram yaptırdık,

- Birinde 27 milyon, toplam 81 milyon. diğerinde 25 milyon toplam 75 milyon sperm çıktı.

- Hareket ikisi de %40, morfoloji ikisinde de %1 çıktı.

Bize denilen şey normal yolla olur sabredin, deneyin, olmazsa asulama yapılır. Fakat 2015 Ağustos ayının son haftasında eşimin yumurtalıkları şişti, ateşi yükseldi, doktora giderek antibiyotik tedavisi oldu, üroloji doktoruna bu ateşli hastalığın spermlere zarar verir mi diye sorduğumuzda bize “etkisi olmaz” dediğinden üstüne düşmedik. Konulan teşhis epididim orşitti.

İlerleyen günlerde yine çocuk konusunda bir sonuca varamadığımız için aşılama yaptırmaya karar verdik. Doktora gittik Temmuzda yapılan spermiyogram testlerini gösterdik “aşılama için uygunsunuz” dedi ve aşılama gününü beklemeye başladık.

Aşılama günü geldiğinde ise eşimin verdiği sperm örneğinde "nadir alanlarda motil ve immotil sperm hücresi gözlendi" diyerek aşılama için uygun değilsiniz, üroloji doktoruna gidin” dendi. Sayılar bile söylenmedi, “sayılamayacak kadar az” dendi. Esimin kan testlerini de uroloji doktoruna durumu anlattigimiz icin yaptırmamızı istedi bu süreçte. Tarih aralık 2015.

Eşimin kan testleri aşağıdaki gibi.

Fsh: 33,21 - Lh: 11,13 - Est. :59 - Prolaktin:8,5 -Testosteron, Total: 3,31

Serbest Testosteron:10,57

3 defa da spermiyogram yaptırdik bu süreçte:

İlk ikisi ml. de 3 milyon sperm. ilkinde 4.5 lökosit , ikincisinde 2,3 lokosit göründü diyor. Birincisine göre hareket iyi %40’dan %50’ye çıkmış. (Bu testler mikroskop ile yapıldı. Özel formüller varmış, makine saymadı.)

Dünya sağlık örgütü standartlarında bakılan testte ise 1 milyon sperm çıktı, hareket %50 morfoloji ise yine %1. Bu makine ile sayiliyormuş.

Benim size danışmak istediğim şudur, bu süreçte 3 üroloji doktoruna gittik. Hepsi de ünvanı anlı şanlı hocalar. Gel gör ki 3’üde farklı teşhisler koydu. İnternette araştırdım, siteyi inceledim ve son olarak size danışma ihtiyacı hissettim. Bunu güvensizlik olarak addetmeyin lütfen zira bunun adı çaresizlik. En azından içinizde bu enfeksiyonu eşi yaşamış kişiler varsa bize yardımcı olabilirler.

1. Teşhis: Hemen tüp bebek yaptırın, ileri de bu spermler de olmayabilir, en azından motil sperminiz var şu an. İleride düzelebilir ama işinizi riske atmayın, pişman olmayın.

2. Teşhis: Antibiyotik tedavisi, E ve A vitamini takviyesi günde 2 kez, ağrı kesici tedavisi ( eşimin ağrıları halen oluyor). 2. Kez gittiğimde aynı doktora spermiyogram testi sonrası (yardımcısı mikroskopla inceliyor) nutraxin ultramen 2 kutu, trental 2 kutu. 2 ay sonra durum değişmezse tüp bebek tedavisine başlarız denildi.

3. Teşhis: 16 adet Ovitrelle iğne haftada 2 defa, proxxed plus kullanımı günde 1 defa. 2 ay sonra kontrol

Ben ne yapmalıyım, Çaresiz kaldım. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Aynı durum bizde de oldu orşitten sonra fsh yüksek sperm az ama önceki spermini bilmiyorum demekki fazlaymış.tedavi için genelde iğne verip fsh düşürülüp tüp bebek yapıyorlar

Ovitrelle iğne mi vermişleri size ? Sonuç nedir ? Sperm sayınız için bitkisel kür yada proxeed tipi takviyelere içtiniz mi? Fsh 33 ''dü bizde şu an nedir bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…