- 16 Kasım 2014
- 58
- 12
- 13
- 39
- Konu Sahibi korkut_67_nrw
-
Aynısı benim bi tanıdığın başına geldi. Down Sendromlu olabilir dediler ama bi süre sonra, çocuk geliştikçe değerler normale döndü. Hemen panik olma. Allah sana sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah :)
Çok teşekkürler ALLAH Razı olsun inanın insan o kadar Çaresiz kalıyor ki beklemek bile can yakıyor . Ama tabi görecez mevlam neyler , neylerse güzel eyler..
Çok sagolun sizde , peki o 3 arkadaşın Ölçüm değerleri neydi acaba ?
Günaydın arkadaşım ,merhaba arkadaşım,benim de 12. haftamda ense kalınlığı 3.7 mm çıktı.doktorlar down sendromu riskimi 1/50 olarak söylediler.nereyse kesin diceklerdi.16. haftada amnıyosentez (bebeğin suyundan alıp kromozom incelemesi yapıolar) yaptırdım.ön sonuçlar temiz çıktı yani down sendromu yok ama diğer hastalıklara bakıolar ense kalınlığı normalde 20. haftada en fazla 6 mm oluyomus benımkı 6.2 mm bu da yeni kromozom hastalıklarını düşündürüyor ve incelemeye devam ediyorlar benim sıvımı da.Yani söyleyeceğim kesin sonuç istıosan 16. haftada amniyosentez ya da 12. haftadan ıtıbaren cvs yaptırabılırsın.Aldırmayı düşünür müsün?
Ayşe hanım iki gündür araştıyordum ama sizin testi duymadım ama şimdi onu araştırıp doktoruma sorarım. Gerekiyorsa yaptırırız.herşeyden önce sağlık inanın. Çok ama çok teşekkürler ilgi alakanız içinSelam, maternit21 diye bir test yaptırmıştım ben. sadece down sendromu değil, belli başlı 14 tane anomailiyi de inceleyen bir testti. pahalıydı fakat şimdi ucuzladı diye biliyorum. çok kafana takılıyorsa, yaptırmanı tavsiye ederim. geçmiş olsun:=)
Mutlaka araştır, beni çok rahatlatmıştı. üstelik 11. haftada cinsiyetini bile öğrendik bu sayede:=) gerçi ne farkeder, sağlıklı olsun yeter, çok iyi anlıyorum seni. yurtdışında yaşıyorum demişsin, oralarda çok daha rahat bulabilir ve uygun fiyatlara yaptırabilirsin materni21'i.Ayşe hanım iki gündür araştıyordum ama sizin testi duymadım ama şimdi onu araştırıp doktoruma sorarım. Gerekiyorsa yaptırırız.herşeyden önce sağlık inanın. Çok ama çok teşekkürler ilgi alakanız için
canım doktora gittin mi ne dedi doktor ?Allah korusun evet.Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin.şuanda 22 haftalık hamileyim düşün 10 haftadır oh be diyemedim.Ben de aldırmayı düşünmedim ama 9 ayım oyle mı boyle mı dıye nasıl geçer dedim sonunda amniyosentez yaptırdım.Aslında cvs nın ozelllıgı erken gebelik haftasında yapılabılıyo olması yani 3 hafta cvs ıcın beklemeye gerek yok demişti burdaki profesör bize 12. haftada yapabılırız dedı ama biz o zman yaptırmayı dusunmedogımız ıcın yapmadık.16 haftada artık belırsızlık beni üzdüğü için amniyosentez oldum.
Insallah canım hayırlısıyla iyi çıkar cvs nasıl bir test bilmiyorum ama amniyosentez değil demi benzeri mi acabaSagolun az önce çıktık doktordan , trizomi şüphesi var dedi ve cvs önerdi. Bizde kabul ettik Çarşamba Sabahı o test olacak inşallah. O test sonuçlarına göre eğer temiz çıkarsa kromozomlar, diğer aşamalarda organlar kontrol edilecek. Ama çok şüşür ki ense kalınlığı Hariç diğer tüm Değerler normalmiş.inşallah Çarşamba olacak test temiz çıkar
Çok ama çok sagolun ilginiz alakanız içinInsallah canım hayırlısıyla iyi çıkar cvs nasıl bir test bilmiyorum ama amniyosentez değil demi benzeri mi acaba
Insallah hersey guzel olur içinizi ferah tutun bence hersey iyi çıkacak öyle bir his var içimdeÇok ama çok sagolun ilginiz alakanız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?