Ben bebeğimin 2.0 normal dedi dr. İnternette araştırdım 3 mm altı normal yazıyor niye riskli denmiş size bilemedim. Sıkmayın canınızı inşallah fetal dna sonucu güzel gelirİkili test için perinatolojiye gittiğimde nt değeri yani ense kalınlığı 2.1 mm görüldü, 30 yaşımdayım. Burun kemiğinede sorun yok, ense kalınlığı riskli bulundu. Fetal DNA verdim sonucu bekliyorum, bu şekilde olan var mı arkadaşlarım?
Forumda gezerken 2.2 ile down sendromu çıkan birini gördüm ve korkuyorum.
Artmış dedi perinatolog ortalaması 1.5 civarı imiş, 3ten sonra direk amniyosentez istiyoruz ama sizinki de ortalamayi gectigi icin riskli diyoruz dedi. Hatta ikili testin sonucunda da ense kalınlığı yüksek olduğu için test sonucunu da etkileyecek ve riskiniz daha yüksek çıkacaktır dedi. Umarım fetal dna iyi gelir, tesekkur ederim cevabınız içinBen bebeğimin 2.0 normal dedi dr. İnternette araştırdım 3 mm altı normal yazıyor niye riskli denmiş size bilemedim. Sıkmayın canınızı inşallah fetal dna sonucu güzel gelir
Internette kabaca 3un üstü riskli deniyor evet, benim doktorum da zaten 3ünn üstünde direk amniyosentez istiyoruz dedi, sizinki ortalama deger olan 1.5in ustunde oldugu icin riskli sayiyoruz diye konuştu. Cok tesekkur ederim ilginize2 normal diye hatırlıyorum ya 3 üstü riskli diye biliyorum sanki ben siz içinizi ferah tuttun inşallah fetal DNA sonucunuzda risk çıkmaz ablam da hamile şu an onun ense kalınlığı vs herşey normal olmasına rağmen yaştan dolayı doktor riskli diyip fetal DNA istedi temiz çıktı sizin yaşınız da küçük inşallah sorun çıkmaz
İnşallah gönlünüze göre olur herşeyInternette kabaca 3un üstü riskli deniyor evet, benim doktorum da zaten 3ünn üstünde direk amniyosentez istiyoruz dedi, sizinki ortalama deger olan 1.5in ustunde oldugu icin riskli sayiyoruz diye konuştu. Cok tesekkur ederim ilginize
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Ayrıntılı ultrasonda vs. başka hangi durumlardan bahsedildi acaba size? Fetal dna yaptırmış mıydınız?Benim 3.1 di ense kalınlığı ve oğlum down melegi doğdu şimdi iki gunluk
Ayrıntılı ultrason da herşey normaldi perinatoloji doktoru da sağlıklı bı bebek 3.1 çok yüksek bı risk değil Aminosentez istersen yapalım dedi ama ense kalınlığı tek başına birşey ifade etmez dedi bende yaptırmadımHayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Ayrıntılı ultrasonda vs. başka hangi durumlardan bahsedildi acaba size? Fetal dna yaptırmış mıydınız?
Merhabalar sonucunuz çıktı mı acabaİkili test için perinatolojiye gittiğimde nt değeri yani ense kalınlığı 2.1 mm görüldü, 30 yaşımdayım. Burun kemiğinede sorun yok, ense kalınlığı riskli bulundu. Fetal DNA verdim sonucu bekliyorum, bu şekilde olan var mı arkadaşlarım?
Forumda gezerken 2.2 ile down sendromu çıkan birini gördüm ve korkuyorum.
İkili test oranı kaç çıkmıştı acaba dörtlü test vs yaptırdınız mı başka ? Bir de detaylı ultrason da ense kalınlığı kaç çıkmıştı? Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklaAyrıntılı ultrason da herşey normaldi perinatoloji doktoru da sağlıklı bı bebek 3.1 çok yüksek bı risk değil Aminosentez istersen yapalım dedi ama ense kalınlığı tek başına birşey ifade etmez dedi bende yaptırmadım
Ayrıntılı ultrason da herşey normaldi perinatoloji doktoru da sağlıklı bı bebek 3.1 çok yüksek bı risk değil Aminosentez istersen yapalım dedi ama ense kalınlığı tek başına birşey ifade etmez dedi bende yaptırmadan
Merhabalar ikili test sonucum 1/951, fetal dna ise negatif yani temiz geldi. Bir perinatolog bir de kadin dogum doktoruna gosterdim, onlar bu sonuclar icin risk goremediler, amniyosenteze gerek yok dediler. Ancak Fetal dna %99 oraninda bir sonuc soyleyebiliyor, yani bir tanı testi değil tarama testidir. Net down yok demiyor. Amniyosentez ve cvs tanı testi. Bunlarin haricinde kadin dogum doktorum fetal eko önerdi ense kalınlığıyla ilgili. Istanbulda iyi bir perinatologa 20. Haftada gidip hem fetal eko, hem ayrintili us, hem de gerek görülürse amniyosentez yaptıracağım.Merhabalar sonucunuz çıktı mı acaba
Bende 11+5te 2.1 cıktı. Su an 13+6dayim, haftaya tekrar gidecegim ve bakilacak. Bana fetal eko önerildi ense kalinligi ile ilgili. 20. Haftada baktiracagim ayrintili us ile beraber. Bazen ene kalinligi kalp problemleriyle ilgili de olabiliyormus.Merhabalar ben 15 haftalık hamileyim dun doktora gidince banada 2.1 denildi yuksek deger denildi test falan yaptr denildi yqptrmiycagimi soledim napacagimi bilmiyorm 15. Haftada ense kalinligi olcumu olmasi bana biraz sasirtici geldi korkuyorm bende
Bazen dediginiz gibi belirti vermeyebiliyor. Gule gule buyutun yavrunuzuAyrıntılı ultrason da herşey normaldi perinatoloji doktoru da sağlıklı bı bebek 3.1 çok yüksek bı risk değil Aminosentez istersen yapalım dedi ama ense kalınlığı tek başına birşey ifade etmez dedi bende yaptırmadım
Ben sorun çıkacağını düşünmüyorum çünkü 3 ve üzerinde olunca riskli oluyor.İkili test de muhtemelen yaşınızdan kaynaklı öyle çıktı 30 yaş kritik bir yaş değil ama 30 ve üzeri olunca direkt etkiliyor testleri.Bence içiniz rahat olsunMerhabalar ikili test sonucum 1/951, fetal dna ise negatif yani temiz geldi. Bir perinatolog bir de kadin dogum doktoruna gosterdim, onlar bu sonuclar icin risk goremediler, amniyosenteze gerek yok dediler. Ancak Fetal dna %99 oraninda bir sonuc soyleyebiliyor, yani bir tanı testi değil tarama testidir. Net down yok demiyor. Amniyosentez ve cvs tanı testi. Bunlarin haricinde kadin dogum doktorum fetal eko önerdi ense kalınlığıyla ilgili. Istanbulda iyi bir perinatologa 20. Haftada gidip hem fetal eko, hem ayrintili us, hem de gerek görülürse amniyosentez yaptıracağım.
Insallah ben de öyle umut ediyorum insallah düşündüğümüz istediğimiz gibi olur her sey. Tabi ki paylaşırımBen sorun çıkacağını düşünmüyorum çünkü 3 ve üzerinde olunca riskli oluyor.İkili test de muhtemelen yaşınızdan kaynaklı öyle çıktı 30 yaş kritik bir yaş değil ama 30 ve üzeri olunca direkt etkiliyor testleri.Bence içiniz rahat olsunsonuçları bizimle de paylaşırsanız sevinirim
Amin saolun.Bazen dediginiz gibi belirti vermeyebiliyor. Gule gule buyutun yavrunuzu
Merhaba benim ense kalınlığı sadece 3.1 çıktı 3 sinirdi zaten rabbim verdikten sonra boynumuz kıldan ince arkadaşımın 4.5 le sağlıklı bebeği doğdu Rabbime sigininMerhabalar ikili test sonucum 1/951, fetal dna ise negatif yani temiz geldi. Bir perinatolog bir de kadin dogum doktoruna gosterdim, onlar bu sonuclar icin risk goremediler, amniyosenteze gerek yok dediler. Ancak Fetal dna %99 oraninda bir sonuc soyleyebiliyor, yani bir tanı testi değil tarama testidir. Net down yok demiyor. Amniyosentez ve cvs tanı testi. Bunlarin haricinde kadin dogum doktorum fetal eko önerdi ense kalınlığıyla ilgili. Istanbulda iyi bir perinatologa 20. Haftada gidip hem fetal eko, hem ayrintili us, hem de gerek görülürse amniyosentez yaptıracağım.