• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ensar Vakfı Başkanı'ndan Karaman açıklaması

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.posta.com.tr/turkiye/Hab...-ndan-Karaman-aciklamasi.htm?ArticleID=334005

Ensar Vakfı Başkanı'ndan Karaman açıklaması
Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, karaman'da yaşanan çocuk istismarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

fft2mm7670297.jpg

Başkan Dilberoğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir durumda bile hala bu işi örtbas ettiğimiz ile ilgili bir durum var. Bir yere kaçtığımız yok. Varsa bir suçumuz bununla ilgili her şeyi yapmaya hazırız. Toplumun yüreğine umarım su serpilir. Dava sürecini takip edeceğiz. Hak ettiği cezayı umarım bu kişi alır. Medyadan takip ettiğim kadarı ile 600 yıllık bir ceza isteniyor.

Dava sürecini takip edeceğiz

Benim inancıma göre, bu 600 yıllık ceza bile az, bu kişinin idam edilmesi gerekir" dedi. Ensar VakfıBaşkanı Dilberoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Mağdur ailelerin de avukatlığını almaya gayret ederek onlara psikolojik destek vererek dava sürecini takip edeceğiz. İnşallah dava süreci uzun sürmez bir an önce adalet yerini bulur. Dava sürecini takip edeceğiz. Hak ettiği cezayı umarım bu kişi alır. Medyadan takip ettiğim kadarı ile 600 yıllık bir ceza isteniyor. Benim inancıma göre, bu 600 yıllık ceza bile az, bu kişinin idam edilmesi gerekir.

Umarım hak ettiği cezayı alır

Böyle bir durumda bile hala bu işi örtbas ettiğimiz ile ilgili bir durum var. Anti parantez olarak bunu da vurgulamak isterim. Yurt değil, şube merkezimiz açık. Çocuklarımız var. Gidiyorlar, geliyorlar sürekli bir şeyi göstermiyor. Üniversite, ortaokul öğrencilerimiz de var. Bir yere kaçtığımız yok. Varsa bir suçumuz bununla ilgili her şeyi yapmaya hazırız. Toplumun yüreğine umarım su serpilir."

Sakal uzatıp tesbih çekti mi gerisini sorgulamaya gerek yok, bünyelerinde çalıştırdıkları insanların..
Bu konuşan vatandaş çocukların başına gelenden zerre kadar acı duysaydı bu olayı medyadan değil birebir içinden takip eder, alacağı cezanın kesinleşmesi için elinden geleni yapardı

Bi vakıfta çalışan birinin yüzünden vakfı tamamen kapatmak, tacizci bi öğretmen yüzünden bütün okulları kapatmaya benziyor bence. Tabiki de adam en ağır şekilde cezalandırılmalı. Benim de çocuklarım var ben de onlar için endişeleniyorum ama yine de vakfın kapatılmasının abartılı olduğunu düşünüyorum.

Bi vakıfta çalışan birinin yüzünden vakfı tamamen kapatmak, tacizci bi öğretmen yüzünden bütün okulları kapatmaya benziyor bence. Tabiki de adam en ağır şekilde cezalandırılmalı. Benim de çocuklarım var ben de onlar için endişeleniyorum ama yine de vakfın kapatılmasının abartılı olduğunu düşünüyorum.
Vakıf kapanmasın da biri de çıkıp desin ki bu olay bizim vakfımızda yaşandığı için özür dileriz bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı koruyamadık utanç içindeyiz. İnsan biraz vicdan azabı çeker.

O kadar tacizci tecavüzcü ceza indirimi alıp bikaç zaman yatıp çıkmadılar mı? Ne farkı var? Adalete inancım olsa içim rahatlayacak ama bu dünyanın adaletine güvenmek çürük bir iple kuyuya inmek gibi bişey. Saçma sapan.

çocuk hırsız olsun katil olsun anne babayı suçlamayalım,
kurumlarda personel çalışmasın kafasına göre takılsın müdürleri suçlamayalım,
yurtlarda okullarda taciz tecavüz olsun sorumlu müdürleri, yönetenleri suçlamayalım,
terör, rüşvet, hırsızlık suç olayları alsın başını gitsin ülkeyi yönetenleri suçlamayalım
bu işin sonu sadece çocukları suçlamaya varır neden karşı koymadılar diye, sorumlular ellerini vicdanlarına koyup da biz nerede hata yaptık diye düşünmezler. Başkan hala varsa bir suçumuz diyor.

Vakıf kapanmasın da biri de çıkıp desin ki bu olay bizim vakfımızda yaşandığı için özür dileriz bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı koruyamadık utanç içindeyiz. İnsan biraz vicdan azabı çeker.
O konuda haklısın.:KK42: Rabbim hepimizin evlatlarını, bütün çocukları korusun.

Kapanmalı
Demek ki kontrol sağlayamıyorlar
Demek ki işlerini düzgün yapmıyorlar
Atı alan Üsküdar'ı geçmiş kimsenin haberi yok
Sorumsuzlar ve bu sapıklara zemin oluşturacak ortamlarda güya eğitim hizmeti veriyorlar
Kapatılmalı .....

Kapanmalı
Demek ki kontrol sağlayamıyorlar
Demek ki işlerini düzgün yapmıyorlar
Atı alan Üsküdar'ı geçmiş kimsenin haberi yok
Sorumsuzlar ve bu sapıklara zemin oluşturacak ortamlarda güya eğitim hizmeti veriyorlar
Kapatılmalı .....
Kapatilinca çocuk tacizleri son bulacak, hatta azalacaksa bile evet kapatılsın. Keşke her yer bulunsa her çocuk konuşsa ve bir daha hiç olmasa ama... Kadıköy belediyesinde bi basketbol hocası vardı mesela kimse spor salonu kapatılsın demedi. Ya da bi bale eğitmeni... sanki birileri dini eğitim veren yerleri kötülemek için yapıyor gibi geliyor bazen. O yüzden dedim. Yoksa benim çocuklarım da gitti sübyan mektebine ama sürekli bayan hocalara gönderdim. Kız da olsa erkek de olsa. Güvenemiyorum çünkü...

Kapatilinca çocuk tacizleri son bulacak, hatta azalacaksa bile evet kapatılsın. Keşke her yer bulunsa her çocuk konuşsa ve bir daha hiç olmasa ama... Kadıköy belediyesinde bi basketbol hocası vardı mesela kimse spor salonu kapatılsın demedi. Ya da bi bale eğitmeni... sanki birileri dini eğitim veren yerleri kötülemek için yapıyor gibi geliyor bazen. O yüzden dedim. Yoksa benim çocuklarım da gitti sübyan mektebine ama sürekli bayan hocalara gönderdim. Kız da olsa erkek de olsa. Güvenemiyorum çünkü...

Kadıköy ya da x, y farketmez oda kapatılsın
Böyle pislik yuvaları kapatılsın ki diğer eğitim kurumları da ayaklarını denk alsınlar
Kendi bünyelerinde çalışan öğretmenleri denetlesinler
Yatılı eğitim olan her yerde ekstra koruma olmalı çocuklar için
Öyle sal birini gece başlarında dursun diye bir şey yok, bir kaçı kapatılırsa diğerlerine de örnek olur
Kapatılsın fikrim ensar vakfı olduğu için değil yani, o güruhu sevmem o ayrı ama bu görüşüm tüm eğitim kurumları için hatta buna çocuk esirgeme de dahil

Kadıköy ya da x, y farketmez oda kapatılsın
Böyle pislik yuvaları kapatılsın ki diğer eğitim kurumları da ayaklarını denk alsınlar
Kendi bünyelerinde çalışan öğretmenleri denetlesinler
Yatılı eğitim olan her yerde ekstra koruma olmalı çocuklar için
Öyle sal birini gece başlarında dursun diye bir şey yok, bir kaçı kapatılırsa diğerlerine de örnek olur
Kapatılsın fikrim ensar vakfı olduğu için değil yani, o güruhu sevmem o ayrı ama bu görüşüm tüm eğitim kurumları için hatta buna çocuk esirgeme de dahil
Aslında böyle bi olay olduğunda ağır bi para cezası yanında da kapatılama verilse sanırım idareciler daha temkinli olur. Korkudan çocukları yüzme kursuna gönderemiyorum o kadar istedikleri halde :(

Aslında böyle bi olay olduğunda ağır bi para cezası yanında da kapatılama verilse sanırım idareciler daha temkinli olur. Korkudan çocukları yüzme kursuna gönderemiyorum o kadar istedikleri halde :KK43:

Eğitim kurumlarında ilk rezillik değil bu
Maalesef ki kontrol mekanizmaları zayıf
Ben şimdi düşünüyorum, yatakhanelerde kamera neden yok ? Bu öğretmenleri kim denetliyor ? Sadece öğretmende değil kurumda çalışıp çocuklarla kontak kuran herkes denetlenmeli. Bunca zaman, bu kadar ağır sapık bir adam nasıl dikkat çekmez ? Yoksa birileri gözmü yumdu ? Aileler başka bir tür suçlu zaten ...
Konunun başka bir kısmı eğitim sistemine giren yatılı kurslar, yurt adı altında öğrenci evleri, kuran kursları vs... Din kisvesi altında yuvalanmalar, bu sapıklara açık zemin hazırlayan yerler ; hayır anlamıyorum neden ısrarla yatılı kurumlarda bu kadar artış var, yani bu çocuklar okul gibi gidip gelseler öğrenemiyorlar mı ? Biz Kuran-ı Kerim okumayı üç aylık yaz tatillerinde cami kursunda öğrendik ne oldu, eksik mi oldu ? Mahalle camisinde komşu teyzelerle gider gelirdik, herkes biribirinin gözü önünde olurdu. Hayır, her yerde bir aşırı, gereksiz din vurgusu, eğitim sistemi ve çocuklar bazı rantların dışında tutulmalı, ilkeli olmalı, denetimi, sorumluluğu yüksek olmalı. Aileler de bu kurum dindar diye çocuk teslim etmemeli, bunlardan önce de zaten yatılı okul olgusuna karşıyım, bir de bu sapıklıklar tüy dikti, Allah'tan çocuğum yok aklımı yerdim herhalde

Medyadan takip ediyormus. Sen önce bir istifa et bakalim. Yapamadim de. Denettimde hatamiz var de bari. Istifa et be adam. Biz de inanalim söylediklerine. Yediremedi iyi adamdi vicdan yapti diyelim bari. Ic isleri bakani Türkiye'de böyle olaylar cok diyor bir de.

Bir değil iki değil bu tip yerlerde yaşanan olaylar. Sadece bu vakıf için söylemiyorum. Vakıflar kapatılmasın ama o yurtlar kapatılsın. Küçücük çocukların sırf dini eğitim almak için ailelerinden ayrı kalması, tanımadıkları adamlara emanet edilmesi yasaklansın.

Korkutmak istemem fakat bayan hoca= güven diye birsey yok. Bircok sapik bayan'da var. Yada o kurum'a baskalarida girip cikabilir. Tipki sadece kücük kizlarin taciz tecavüz'e ogramadigi gibi. Ensar vakfinda mesela oglan cocuklarda vardi.

Umarim bu yolladiginiz egitim, merdiven alti bir yer degil yada yatili yollamiyorsunuz. Ben acikcasi sunu anlamiyorum, bu egitimi niye kendiniz vermiyorsunuz? Sonucta ilerdede okulda görecektir bunun derssini.

Ha diyeceksiniz ki bale yada basketbol'a gönderenler var. Evet ama söyle birsey var, cogumuz balerin yada basketbolcu olmadigimiza göre bu egitimi kendiniz veremiyoruz. Üstelik ister kabul edin, ister karalama olarak görün, cogu özelikle merdiven alti dini kurumlar insanlari kandirmakta 1 numara. Yani cogu insan "Aa bu namazli niyazli" yada "aa bu basörtülü" diye derhal o insanlara güveniyor. Ki cok yazik tabi ki.

Eğitim kurumlarında ilk rezillik değil bu
Maalesef ki kontrol mekanizmaları zayıf
Ben şimdi düşünüyorum, yatakhanelerde kamera neden yok ? Bu öğretmenleri kim denetliyor ? Sadece öğretmende değil kurumda çalışıp çocuklarla kontak kuran herkes denetlenmeli. Bunca zaman, bu kadar ağır sapık bir adam nasıl dikkat çekmez ? Yoksa birileri gözmü yumdu ? Aileler başka bir tür suçlu zaten ...
Konunun başka bir kısmı eğitim sistemine giren yatılı kurslar, yurt adı altında öğrenci evleri, kuran kursları vs... Din kisvesi altında yuvalanmalar, bu sapıklara açık zemin hazırlayan yerler ; hayır anlamıyorum neden ısrarla yatılı kurumlarda bu kadar artış var, yani bu çocuklar okul gibi gidip gelseler öğrenemiyorlar mı ? Biz Kuran-ı Kerim okumayı üç aylık yaz tatillerinde cami kursunda öğrendik ne oldu, eksik mi oldu ? Mahalle camisinde komşu teyzelerle gider gelirdik, herkes biribirinin gözü önünde olurdu. Hayır, her yerde bir aşırı, gereksiz din vurgusu, eğitim sistemi ve çocuklar bazı rantların dışında tutulmalı, ilkeli olmalı, denetimi, sorumluluğu yüksek olmalı. Aileler de bu kurum dindar diye çocuk teslim etmemeli, bunlardan önce de zaten yatılı okul olgusuna karşıyım, bir de bu sapıklıklar tüy dikti, Allah'tan çocuğum yok aklımı yerdim herhalde
Kesinlikle her kuruma kamera takılabilir. Hatta takılmalı. En ufak bi problemde suçlular cezalandırılmalı.
Bir değil iki değil bu tip yerlerde yaşanan olaylar. Sadece bu vakıf için söylemiyorum. Vakıflar kapatılmasın ama o yurtlar kapatılsın. Küçücük çocukların sırf dini eğitim almak için ailelerinden ayrı kalması, tanımadıkları adamlara emanet edilmesi yasaklansın.
Kesinlikle. Benim anlamadığım şey ben erkek çocuklarımı bile yüzme kursuna gönderemiyorum korkudan. İnsanlar minicik çocukları gece kalmaları için nasıl gönderiyorlar. 18 yas alti icin yatılı yerler yasaklanmalı, gündüz açık olan yerler için de ekstra güvenlik tedbirleri alınmalı kamera falan konulmalı. Yine de böyle bi alçaklığı yapan idam edilmeli. Tabi biz konuşuyoruz burda da duyan kim...

Back