Engellilik

Gulsumzc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
90
14
88
31
Engelli olmak dünyaya -1 ile baslamaktir. Anne olmak, gelinlik giymek, gezmek tozmak bizim hayallerimizde yok. Çünkü biz hep gelecekte nolucagizi düşünürüz. Tabi düşünürken yipraniriz. Bi iş ararsin kimse ise almaz. Annen babanada yük olduğunu dusunursun. Anne baba ölünce bu kime kalacak diyen akrabalara sahip olursunuz. Hiç birini sevmezsiniz çünkü hepsi once sizin olmanızı bekler. Evet engelli olmak türkiyede zor. Türkiye de engelli olmakla asik olmamaktır. Engelliysen asik olamazsın. Dalga geçerler çünkü. Şimdi bana engelleri kaldıralım diyenler görüyorum. Ben engelleri astım iş aradım. Yapabilirim dedim. Bana iş kapısı her seferinde kapandı. Şimdi yaşamak için dua mi etmeliyim olmek için beklemeliyim.

Yazını okuyunca istemsiz gözlerim doldu.. seni çok iyi anlıyorum hissettiklerini.. neden diye soracak olursan söyliyeyim benim annem yatağa bağımlı engelli %88. Yarin bizim gibi sağlıklı insanlarin engelli olma ihtimalini akıllarına bile getirmeden yasıyor cogu insan. Bu konuda cok bilincsiz insanımız. Basına gelmeyen anlayamıyor. Sakın ailene yükmüssün gibi düsünme eminim onları üzersin böyle düsünerek. Annemde böyle düsünüyo bazen ve cok üzülüyorum. Sonradan olması yada dogustan engel hic farketmez yarin neolcagımızı kimse bilemez. Akrabalara ümit baglamamak gerekir onlar bazen sokaktaki bir yabancıdan daha acımasız olabiliyor. Hayallerini bu yuzden sakın yok etme. Hedeflerin olsun engelın ne bilmiyorum ama kendinle engelinle barısık olmalısın daha iyi yasamak icin. Allah sabır versin canım..

Çok teşekkürler. Engelli olmak herkese nasip olmaz. Ben engelim ile gurur duyuyorum. Ama iş verirken engelliyim iş yok demeleri canımı çok yaktı. Engelliyim oleyim mi? Ben insanların yanlışından bıktım. Hor görmesinden. Zorluk çıkarmasından. Zaten hayat yeteri kadar zor neden bizi küçümsüyor lar? Biz insanız. Yardım etmektense her görmek niye. Her gece inanın yarın kim zorluk çıkaracak diye düşünmekten yoruldum. Her gece ağlıyorum.

Anliyorum iste insanlar basına gelmedigi icin anlayamiyo acımasız dusuncesiz davraniyo. Umarim dilediginiz isi bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…