engelli raporu almak istiyorum.

Buradaki genel yorumlara katılmıyorum. Rapor almak istemek de haklısın. Sonuçta bir yer senden sağlık raporu istediğinde bu işitme sorunu önüne çıkacak. Sonuçta bu da sorun olabilir iş hayatinda. Bu durumları yaşayan çok insan var. Belli engelleri var ama 40 olamadığı için engelli sayılmıyor ama iş hayatında da bu durum sorun yaratıyor. Sonuçta az da olsa engeli olan bir insanla tamamen sağlıklı insan nasıl bir tutulabilir? Ama verilip verilmeyeceği konusunda bir bilgim yok ama zor gibi.

Benim de sol kulağım duymuyor anne karnında iken olmuş daha. Ben lise sona gidince diğer kulağım tıkandı hastaneye temizlemeye gidince fark ettim sol kulağın doğuştan duymadığını.nasıl fark etmedim bilmiyorum ama öğrendikten sonra zorlanmaya başladım sanki. Psikolojik de olabilir aslında bu durum. Biri kulağa birşey diyince kötü aslında. Öyle durumlarda şey diyorum. Yaaa sol kulağım ağrıyor da sağa söyle

Tamamen bir tarafı (sağ) felç, bir gözü hiç görmeyen, bir kulağı hiç duymayan, konuşamayan, üstelik hafıza kaybı olan, kalp yetmezliği, tansiyon gibi bir sürü rahatsızlığı olan tanıdığıma verilen engelli raporu %80... bu adamın neresi sağlam buldular onu anlayamadım. sadece bir kulak için %40 verilirmi bilemiyorum. O dediğiniz hastalıklar engelli kapsamında değil.

kimsenin hakkina girmek gibi bi derdim yok. sorun yasiyorum ve Allaha dua edip nasipse alayim diyorum. umarim sizin kucuk gordugunuz sey basiniza gelmez. inanin hayat kolay degil.

halden anlamak teselli etmek, alamayacaksam bile bunu soylemek varken herkes saldirgan bir uslup takinmis. yasa disi bi ise kalkismadim. dua edip bekliyorum. gercekten sorun yasiyorim. elbette daha agir engelli insanlar var ama bu benim derdimin dert olmadigini gostermezki. vucudunuzda nereniz kanasa caniniz acir.
çok uzuldum yorumlara. Hakkimda nasip olsun ama degilse vermesin Rabbim. ne diyeyim

Kulağınıza cihaz taktırma imkanınız falan var mı

Engelli raporu almak için dua eden biri inanmıyorum engelli olmak istiyor

Muhtemelen kulak dışında yazdıklarınız raporu etkilemez özel bi durum değil çünkü. İnşallah gönlünüzce olur Allah kimseyi sağlığından eksik bırakmasın

BEnim yeğenimin tek gözü Yok doğuştan ve iş bulamıyor tek gözü Yok diye almıyorlar gidip rapor almak istedi engelli kadrosundan iş bulayım diye 35 verdiler %5 vermediler ama çocuk tek gözü yüzünden iş bulamıyor madem engelli değil o zaman öyle muamele görsün madem engelli o zaman rapor verin engelli kadrosundan girsin ikisi de yok çocuğun annesi babası da vefat etti arka arkaya ufak kardeşleriyle kaldı ortada kimse ne yazık ki vermiyor zor yani

Engelli raporu almak için dua eden biri inanmıyorum engelli olmak istiyor

Bence konu sahibi şunu demek istiyor mesela engellilerin yazdığı forumlarda da böyle çok insana denk geldim. Belli sağlık sorunları ve iş görüşmesine gidiyorlar bu sebeplerden ise alınmıyorlar sonuçta kimse yüzde yüz sağlıklı insan varken normal kadro ya sağlık sorunu olsan insanı almak istemiyor. 20 30 larda kalanlar bu yüzden nasıl 40 alabilirim diye düşünüyorlar engelli kadrosu için başkalarının hakkını yemek için değil is bulup çalışabilmek için onlar için de zor. Allah herkese şifa versin insallah.

Engelli olmak istemiyor var olan rahatsızlıkları için rapor alıp hayat şartlarını düzeltmek istiyor nedmn saçmasapan bi yere çekiyorsunuz
Allah razi olsun. o kadar zoruma gittiki yazilanlar. dusundum gercekten acaba sorunum yokda ben mi sorun cikariyorum diye. ben kimseden kotu oldugumu soylemedimki. kendi yasadigim zorluga care ariyorum..
her neyse sagolun anlayisiniz icin.

Kulağınıza cihaz taktırma imkanınız falan var mı
bunun icin istanbulda bir cok doktora gittim kucuklugumden beri. ancak sinirler oldugu icin etki etmiyor. tek kulakla yasamak zorundaym. kalabalik.ortamda insanlari anlamiyorum yuzlerine bos bos bakiyorum.
imtihandir sukretmk gerek haline ama.hayat sartlari beni.care aramaya itiyor..

Allah razi olsun. o kadar zoruma gittiki yazilanlar. dusundum gercekten acaba sorunum yokda ben mi sorun cikariyorum diye. ben kimseden kotu oldugumu soylemedimki. kendi yasadigim zorluga care ariyorum..
her neyse sagolun anlayisiniz icin.

Siz engelinize göre rapor alıp ona göre bi işte çalışmak istiyorsunuz Torpil bulucam raporu arttırıcam demiyorsunuzki
Hakkınızsa devlet bu hakkı size vermişse tabiki kullanıcaksınız. Sonuçta yerleşeceğiniz birime torpilsiz yerleştiğiniz müddetçe de kimsenin hakkını falan gasp etmemiş olursunuz

beni anladiginiz icin tesekkur ederim. basta da belirttigim gibi Allaha dua edip sansimi deneyecegim. eger gercekten bu benim.hakkimsa alacagima inaniyorum. bu konuyu acmamdaki sebep duymadigimi ispat etmek degil fikir edinmekti. :'(

Bizim bu insanların hayatını kolaylaştırmamız lazım. Senin tek gözün görüyor sus da şükret denir mi mesela? Şükür başka şey, hayat şartlarını kolaylaştırmaya çalışmak başka şey. Engeli var diye bi kenara çekilip ölsünler mi insan içine karışmadan? Çalışmak para kazanmak herkesin hakkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…