Engelli konferansında ‘benim çocuklarımda hata yok’ gafı

nicksiz

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
1.855
1.640
373
Diğer
Antalya'nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı’na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi, "Şahsıma ait 6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok" dedi.
Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği (EPEYD) Başkanı Hasan Kerem Ünsal, teknolojinin gelişmesiyle engellilerin daha rahat bir hayat yaşaması adına da gelişmelerin yaşandığını söyledi. Başkanı olduğu EPEYD hakkında da bilgi veren Hasan Kerem Ünsal, "Derneğin ortaya koyduğu çalışmalar, ülkemizde yaşayan engelli kardeşlerimizi aktif hayatın üyesi haline getirerek onların yaşamda paydaş olarak yürümeleri için teşvik etmekte ve bu hususla ilgili ışık tutmaktadır" dedi.

İNTERNET GİDİNCE ÇIPLAK HİSSEDİYORUZ

Başkan Ünsal’ın konuşmasının ardından Bilgi Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yazıcı, Türkiye’nin bireysel olarak siber güvenlik bilincinin oluşmadığını söyledi.

Ülke çapında güvenliksiz olarak internet ağında dolaşıldığını belirten Yazıcı, "E-devlet uygulamaları, e-sağlık uygulamaları, sosyal medya, hepimiz artık bilişimin bir parçayız. İnternet gittiğinde kendimizi çıplak hissediyoruz. Evden çıkarken özellikle telefonu unutmamaya çalışıyoruz. Bunlar herkes için önemli ama engelli kardeşlerimiz için bu konu daha da önemlidir. Çünkü bilişim teknolojileri onların elleri, ayakları, kulakları ve gözleri oluyor. Onlar bizden daha çok korumasız ve daha kırılgan oldukları için siber saldırılara daha çok açıklar" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIM HATASIZ' GAFI

Kürsüye son olarak davet edilen Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi, söyle dedi: "Benim şahsıma ait 6 çocuğum var, hanımımla beraber. Elhamdülillah hiç birinde hata yok. Fakat onlara okula her gidişinde ve dönüşünde ‘Yanındaki arkadaşına yardımcı olacaksın. Neler yaptın arkadaşların için’ deriz."

http://www.hurriyet.com.tr/engelli-konferansinda-benim-cocuklarimda-hata-yok-gafi-40037943

Yazık, ne denir ki böylesine. Bizde engellilere karşı bir bilinç oluşamadı maalesef.
Gaf yapma rekoru bizdedir kesin, ucu nereye gidecek düşünmeden öylece söyleyiveriyoruz gidiyor.

Ben buna gaf diyemiyorum aslında. Bu zihnin dışa vurumu bana göre. Kurduğu cümleler bir ilkokul çocuğuna ait değilki koskocaman bir adamın ağzından çıkmış. Bir konuşmaya çıkıyor ki konu hassas insan binkere düşünür ...
Çok sinirlendim gece gece...

Engelli kardeşlerimize hala bazı insanların özürlü dediği bir ülkede yaşıyoruz maalesef.
İşte böyle konuşanlara özürlü denir. Basım hataları

Elbette haklısın, sıradan biri söylese başka tepki alırdı ama engelli konferansına katılmış bir daire başkanı bunu deyince olmuyor.
Ki biz engellilere çok başka bakıyoruz ne yazık ki hiç engelli olmayacakmışız ya da ailemizden birilerinde olmayacakmış gibi davranıyoruz.
Özellikle zihinsel engellilere karşı birtakım önyargılarda var bulaşıcı hastalık gibi kaçanlar oluyor, çok acı.

Engelliler için birçok adım atılıyor gibi gözüküyor ama görünüşte uygulamada hiçbirşey yok.
Bugün bir bankaya gittim, bankamatikler 180 ve üzeri için gibiydi mübarek, engelliler hiç düşünülmemişti, tekerlekli sandalye rampaları ya hiç yok ya dimdik.

Bazı şeyler için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım.

Hanimiyla beraber sahsina ait 6 cocugu varmis.. baska sorum yok sayin yargic..

Hanimiyla beraber sahsina ait 6 cocugu varmis.. baska sorum yok sayin yargic..

Bu gaflar nedense cok cogaldi son zamanlar. Artik gaf diyoruz zira bunu yakistirmak istemiyoruz gercekten cok ayip ve düsüncesiz davranislar sergilemelerinden biktik usandik aslinda.
Bu gaflarla asil Fikri neyse zikri odur atasözünü aklima getiriyor.
Eskiden hic gaf yapan politikacilari duymazdik.

Elhamdülillah hiçbirinde hata yok" dedi.
Iste sükürler olsun ben iyiyim, gerisi ne hali varsa görsün cümlesini ve kendisini ne güzel ifade etmis bu bey. Bence bu adamin bu görevi yapmasi engelli olan insanlarimiza küfür gibi birsey.
Daha empati kurabilen, zeki, anlayisli ve gercekten vicdani ile konusup davranan birisi olmali. Engelliler yardim dernegi baskanin olmasi gereken seviyede ve kapasitede olan birisi degil.
Hasan Kerem Ünsal bey, dilerim torunlarinizda hata olmaz. O hata kime gelecegi hicbirimiz bilemeyiz.

İnsan korar bence bir kaza yaptığında çocuk sakat kalabilir
kimse güvende değil , neyine güveniyor makamına mı?

Senin fikrinin de zikrinin de içine edeyim.

O çocuklar hata değil Allah'in melekleri.

bilim insanları bir an önce beyin nakli ile ilgili çalışmalar yapın bu ve bunun gibi insanların çok ihtiyacı var.

Engelli kardeşlerimize hala bazı insanların özürlü dediği bir ülkede yaşıyoruz maalesef.
İşte böyle konuşanlara özürlü denir. Basım hataları

Engelli kardeşlerimiz aslında engelli denilmesinden pek hoşlanmıyorlar biliyor musun derandiren. Bizim bir engelimiz yok, hayatı yaşamamıza engel değil özürlerimiz diyorlar. Yani biz çoğu zaman özürlü kelimesini hakaret olarak kullandığımız için bize yanlış geliyor özürlü demek ama onlar daha doğru ifade eden bir kelime olduğunu düşünüyorlar. Tabi bu bahsettiklerim bedensel engelli olanlar.
Hatta yanılmıyorsam bir avukat arkadaş dava açmıştı bu konuda, devlet kaynaklarından engelli ibaresi kaldırılsın diye.

Bu gibi beyinden hatali baskanlari ve görevlileri devletten kimse görmüyormu ? Nasil böyle önemli konulara bu tip insanlar seciliyor ? Veya böyle duyarli olunmasi gereken yerlere böyle duyarsiz, bilgisiz insanlar atanabiliyor ?

Simdi ben bu adama dingil desem hakarete girer de mi? Demeyim o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…