• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli konferansında ‘benim çocuklarımda hata yok’ gafı

Engelli kardeşlerimiz aslında engelli denilmesinden pek hoşlanmıyorlar biliyor musun derandiren. Bizim bir engelimiz yok, hayatı yaşamamıza engel değil özürlerimiz diyorlar. Yani biz çoğu zaman özürlü kelimesini hakaret olarak kullandığımız için bize yanlış geliyor özürlü demek ama onlar daha doğru ifade eden bir kelime olduğunu düşünüyorlar. Tabi bu bahsettiklerim bedensel engelli olanlar.
Hatta yanılmıyorsam bir avukat arkadaş dava açmıştı bu konuda, devlet kaynaklarından engelli ibaresi kaldırılsın diye.
Aslında söylediğin doğru in vino veritas in vino veritas . Ben çevremde birkaç kişinin bu söze çok alındığını gördüm, kuzenim zihinsel engelli ona özürlü dendiğinde teyzemin çok üzüldüğünü görmüştüm. Ona istinaden yazdım

Aslında söylediğin doğru in vino veritas in vino veritas . Ben çevremde birkaç kişinin bu söze çok alındığını gördüm, kuzenim zihinsel engelli ona özürlü dendiğinde teyzemin çok üzüldüğünü görmüştüm. Ona istinaden yazdım

Bu konuda kendileri de bir fikirde uzlaşmış değiller bence. Bir kısmı engelli sözcüğünü hakaret sayarken bir kısmı özürlüden rahatsız oluyor. Bilemedim ben de.

Ağzından çıkanı kulağı duymamış utanmaz

senin çocuklarında senin tabirinle hata olmayabilir fakat

yarın öbür gün engelli olmayacaklarının garantisi var mı?

hepimiz birer engelli adayıyız ,bir trafik kazısına bakar

Avrupa engelliler için bir cennet.
Özel yollar,asansörler ,geçitler ,daha sayayım mı?
AB ye bizi almamaları için yüzlerce hatta binlerce neden var.
Amann almazlarsa almasınlar gibi avam yaklaşmak marifet değil.
Yok ama avam olmaz çünkü gerçekten bizi Avrupa Birliğine almasınlar, Avrupa belki cennettir ama AB ortaklığı ı-ıh.
Millet Euro'dan çıkıyor biz gireceğiz diye uğraşıyoruz. Avrupa'yı Avrupa yapan yasaları, yazılı kuralları, insanları belli bir disiplin ve eğitimle yetişiyor.
Bizdeyse yasal boşluklar ve eğitim sorunu var, eğitim kaliteni yükselt, yasal boşlukları da gider, tecavüzcüsü, sapığı, gaspçısı iyi halden çıkamasın, yerlere çöp attığında hem para cezası öde hemde sosyal sorumluluk projelerinde olma zorunluluğun olsun bak bakalım Avrupa gibi oluyor musun olmuyor musun?
Avrupa yasaları sıkı diye öyle, yoksa aynı Avrupa insanı burada gayet rahat sahiplendiği köpeği sokağa atabiliyor, güleryüzlüler hoşlar ama yasal boşluk varsa bizden farklı değiller.

Ben buna gaf diyemiyorum aslında. Bu zihnin dışa vurumu bana göre. Kurduğu cümleler bir ilkokul çocuğuna ait değilki koskocaman bir adamın ağzından çıkmış. Bir konuşmaya çıkıyor ki konu hassas insan binkere düşünür ...
Çok sinirlendim gece gece...

bende gaf değil diye düşünüyorum.

Engelli kardeşlerimiz aslında engelli denilmesinden pek hoşlanmıyorlar biliyor musun derandiren. Bizim bir engelimiz yok, hayatı yaşamamıza engel değil özürlerimiz diyorlar. Yani biz çoğu zaman özürlü kelimesini hakaret olarak kullandığımız için bize yanlış geliyor özürlü demek ama onlar daha doğru ifade eden bir kelime olduğunu düşünüyorlar. Tabi bu bahsettiklerim bedensel engelli olanlar.
Hatta yanılmıyorsam bir avukat arkadaş dava açmıştı bu konuda, devlet kaynaklarından engelli ibaresi kaldırılsın diye.
Bedensel engellilerde durum nasıldır bilmiyorum ama diğer engel türleri için farklı ya da özel kelimeleri kullanılmalı diye yargıya baş vurmuştuk.hala bir sonuç çıkmadi.gerçi farklı ya da özel demek de aslında bir nevi sınıflandırma içeriyor ama engelli-özürlü tanilamasindan bir tık daha iyidir.

Hata yok derken??
Cocuklari uretim bandinda mal mi zannediyor bu adam.. Hem Yaradan'a, hem engelli insanlara hemde ailelerine hakaret bu..

Bedensel engellilerde durum nasıldır bilmiyorum ama diğer engel türleri için farklı ya da özel kelimeleri kullanılmalı diye yargıya baş vurmuştuk.hala bir sonuç çıkmadi.gerçi farklı ya da özel demek de aslında bir nevi sınıflandırma içeriyor ama engelli-özürlü tanilamasindan bir tık daha iyidir.
Ne denirse densin ya halaret olarak ya da sınıflandırma olarak algılanıyor aslında kadesa. Yeni bir kelime icat etmek lazım.

Sanki fabrika üretimi yapılıyor

Çok kötü ya bunu dinleyen izleyen engellilerin, ailelerin duyguları yine zedelendi

Adamın algısı engelli, ruhu bozuk.. Eğitiminden ziyade kendini yetiştirememiş adamları bürokrat yaparlarsa, işte olacak olan budur..

Yok ama avam olmaz çünkü gerçekten bizi Avrupa Birliğine almasınlar, Avrupa belki cennettir ama AB ortaklığı ı-ıh.
Millet Euro'dan çıkıyor biz gireceğiz diye uğraşıyoruz. Avrupa'yı Avrupa yapan yasaları, yazılı kuralları, insanları belli bir disiplin ve eğitimle yetişiyor.
Bizdeyse yasal boşluklar ve eğitim sorunu var, eğitim kaliteni yükselt, yasal boşlukları da gider, tecavüzcüsü, sapığı, gaspçısı iyi halden çıkamasın, yerlere çöp attığında hem para cezası öde hemde sosyal sorumluluk projelerinde olma zorunluluğun olsun bak bakalım Avrupa gibi oluyor musun olmuyor musun?
Avrupa yasaları sıkı diye öyle, yoksa aynı Avrupa insanı burada gayet rahat sahiplendiği köpeği sokağa atabiliyor, güleryüzlüler hoşlar ama yasal boşluk varsa bizden farklı değiller.
dsiplin eksikliği var bizde .
zaten sıkıntı da burda.
biz kural tanımaz bir toplumuz.
kırmızı ışıkta durma kuralını bile öğrenemedik.
emniyet şeridinden gitmemeyi öğrenemedik.
işyerlerinde hala beceriye göre değil de ahbap çavuş ilişkisine göre kariyer elde ediliyor.
bu gibi sebeplerden ötürü ben girmemizi şahsen isterim bu bir ütopya da olsa.

sıkıya gelmemiz lazım acık.

Anaokuldan başlamak lazım ama çoğu aile fakirlikten yollayamıyor , çocuğunu olabildiğince şımartıyor ,kural,yok düzen yok ya anneenne bakıyor yada kaynana , çocuğun her istediği yapılıyor
dsiplin eksikliği var bizde .
zaten sıkıntı da burda.
biz kural tanımaz bir toplumuz.
kırmızı ışıkta durma kuralını bile öğrenemedik.
emniyet şeridinden gitmemeyi öğrenemedik.
işyerlerinde hala beceriye göre değil de ahbap çavuş ilişkisine göre kariyer elde ediliyor.
bu gibi sebeplerden ötürü ben girmemizi şahsen isterim bu bir ütopya da olsa.

sıkıya gelmemiz lazım acık.

Anaokuldan başlamak lazım ama çoğu aile fakirlikten yollayamıyor , çocuğunu olabildiğince şımartıyor ,kural,yok düzen yok ya anneenne bakıyor yada kaynana , çocuğun her istediği yapılıyor
ema1 en basidinden şöyle örnek vereyim
turistik yerlerde sahillerde dikakt ettin mi?
Avrupalılar'ın çocuklu ailelerine bak.
Bazılarının 3 çocuğu bile var.
Hiçbirininin gıkı çıkmaz.
Orada çocuk var mı yok mu meçhuldür.

Türklerin ve Ortadoğuluların çocuklu ailelerine bak,
Bir gürültü ,bir kargaşa ,sanırsın ki savaş var.

40ı çıkmamış bebekle gelenler bile var.
Bebekleri hiç mi ağlamaz bu mübareklerin.
Sonradan araştırdım ki kucağa alıştırmıyorlarmış.
Yeni doğduğunda her ağladığında kucağa almıyorlarmış.

İyi de yapıyorlar.

Aynen çok doğru yazıyorsun bende gözlemliyorum trende,otobüste eşek kada olmuş çocuğun ayakkabılarını giydirmeleri , yemek yedirmeleri kadınlar kendilerine bağımlı ve şımarık çocuk yetiştirmede yarışır halde
ema1 en basidinden şöyle örnek vereyim
turistik yerlerde sahillerde dikakt ettin mi?
Avrupalılar'ın çocuklu ailelerine bak.
Bazılarının 3 çocuğu bile var.
Hiçbirininin gıkı çıkmaz.
Orada çocuk var mı yok mu meçhuldür.

Türklerin ve Ortadoğuluların çocuklu ailelerine bak,
Bir gürültü ,bir kargaşa ,sanırsın ki savaş var.

40ı çıkmamış bebekle gelenler bile var.
Bebekleri hiç mi ağlamaz bu mübareklerin.
Sonradan araştırdım ki kucağa alıştırmıyorlarmış.
Yeni doğduğunda her ağladığında kucağa almıyorlarmış.

İyi de yapıyorlar.

Back