• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli aylığı hakkında bilgisi olan

schtzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
356
224
53
31
Kızlar annem ayağından engelli astım hastası ve yürüyemiyor.1800 gün sigortası var emekli olabilirmi? Ne yapmamız gerek emekli olması için.3 aydan aya maaş alan varmış nasıl oluyor

Hastane sağlık kurumuna basvurmaniz gerekiyor sanirim.En az %40rapor mevcut mu ?

Kızlar annem ayağından engelli astım hastası ve yürüyemiyor.1800 gün sigortası var emekli olabilirmi? Ne yapmamız gerek emekli olması için.3 aydan aya maaş alan varmış nasıl oluyor

Engelli raporu var mı? En az %60 oranında engelli olması gerekir hak kazanmak için.

Malülen emekli olabilmek için hastalığın ya da engelin çalışıyorken ortaya çıkması gerekiyor. 1800 gün prim ödenmiş ve en az 10 yıl önce sigortası başlamış olmalı.

Bunlar tamamsa bulunduğunuz ilçenin sgk müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Onlar sizi bir hastaneye yönlendirecek orada raporunuz hazırlanacak. Sonra o rapor sgk'ya gidecek engel oranını onlar belirleyecek. Eğer %60 üzerinde çıkarsa emekli aylığı bağlanır.
En az 8-9 ay sürer bu süreç. Çok koşturacak çok zorlanacaksınız, vermemek için ellerinden geleni yapacaklar. Hazırlıklı olun, pes etmeyin.

Engelli raporu var mı? En az %60 oranında engelli olması gerekir hak kazanmak için.

Malülen emekli olabilmek için hastalığın ya da engelin çalışıyorken ortaya çıkması gerekiyor. 1800 gün prim ödenmiş ve en az 10 yıl önce sigortası başlamış olmalı.

Bunlar tamamsa bulunduğunuz ilçenin sgk müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Onlar sizi bir hastaneye yönlendirecek orada raporunuz hazırlanacak. Sonra o rapor sgk'ya gidecek engel oranını onlar belirleyecek. Eğer %60 üzerinde çıkarsa emekli aylığı bağlanır.
En az 8-9 ay sürer bu süreç. Çok koşturacak çok zorlanacaksınız, vermemek için ellerinden geleni yapacaklar. Hazırlıklı olun, pes etmeyin.
Canım haketmezse vermesinler mutfağa gidemiyor kalçada çıkık ve 13 cm kisa üstüne aıstm

Yanlış ifade etmişim bu kısmı. Engelin ya da hastalığın sigortalı olduktan sonra ortaya çıkması gerekiyor.

Merhaba,
3 aydan 3 aya alınan engelli maaşı farklı diye biliyorum ben, sizin anneniz için sorduğunuz malulen emeklilik oluyor yanılmıyorsam, ikisi farklı şeyler.

Malulen emeklilik için kişinin iş kazası, meslek hastalığı veya başka sebeplerden iş gücünün %60'ını kaybetmiş olması, bunun sağlık heyeti tarafından raporlandırılması, en az 10 yıldır sgklı olması ve 1.800 gün sigorta priminin ödenmiş olması şartı var, bu şartlara uyuyorsa anneniz malulen emekli olabilir.

Diğeri ise sgklı olsun olmasın 2022 engelli maaşı almayla alakalı, engelli maaşı alabilmek için ise şartlar şudur:
Engelin en az %40 ve üzeri olduğuna dair sağlık heyetinden rapor alınmalıdır,
Hane gelirinin muhtaçlık sınırını aşmaması gerekmektedir, yani anneniz başka bir maaş alıyorsa(dul/yetim aylığı gibi) hane de kendisinden başka bireyler yaşıyorsa ve çalışıyorlarsa, eve giren toplam gelir asgari ücretin 1/3'ünü geçmemeli.

Eğer anneniz 2022 engelli maaşı şartlarına uygunsa adrese dayalı nüfus kayıda göre kayıtlı bulunduğu ilçedeki mal müdürlüğüne gidip forum isteyin, anneniz doldurup şahsen başvursun.

2022 engelli maaşına başvurudan bahsettiyseniz eğer sosyal yardımlaşma dayanışma vakfına gidip detaylı bilgi ve başvuru şartlarını öğrenmenizde yarar var.

Son düzenleme:
Back
X