Engelli aylığı bağlanması bilgi sahibi olanlar

Eşiniz çalışıyo değil mi ? Sigortalı belgelenebilir bi maaşı varsa malesef alamazsınız.

Ancak eşiniz işten çıkarsa yani geliriniz kişi başına asgarinin 3te birinden az olursa ancak ozaman alabilirsiniz.

Hastaneden bakıma muhtaç gibi belge alırsanızda ki bu kendi işini kendi yapamayan başkasına muhtaç duyanlara berilen bi belge eşinizede maaş bağlanır .
Çok şükür kendime bakabiliyorum Allah hicbirimizi düşürmesin.
Evet eşim sigortalı olarak çalışan.

Çok şükür kendime bakabiliyorum Allah hicbirimizi düşürmesin.
Evet eşim sigortalı olarak çalışan.

Allah dusurmesin kardesim malesef alamazsiniz bu sartlarda
Ya esiniz sigortasiz calisicak ki alin yada siz kendinize gore is bakicaksiniz.
Ozellikle buyuk kurumsal yerlere bakin zorunlu kadrolari var doldurmak zorundalar . Buyuzden eleman aliyolar cogu cokaz calisip yada sadece masada oturup maas aliyo .

Allah dusurmesin kardesim malesef alamazsiniz bu sartlarda
Ya esiniz sigortasiz calisicak ki alin yada siz kendinize gore is bakicaksiniz.
Ozellikle buyuk kurumsal yerlere bakin zorunlu kadrolari var doldurmak zorundalar . Buyuzden eleman aliyolar cogu cokaz calisip yada sadece masada oturup maas aliyo .
Teşekkür ederim canım
Büyük kurumsal derken hastaneler gibi mi cahilligimi mazur gör lütfen

Benim kan da problemim olduğundan
Ne soğuğa, ne sıcağa, ne strese,ne yorgunluğa dayanamıyorum krize giriyorum ve bu yüzden çalışamıyorum zaten raporumda
ÇALIŞARAK HAYATINI KAZANAMAZ
Yazıyor ve bunu ben yazmadım gerçekten çok zor bir hayatım var.
Bende isterdim kimseye muhtaç olmadan hayatımı kazanmayı
inanın asalak gibi hissediyorum kendimi...
Öyle düşünmeyin lütfen
Ben bilmediğimden öneride bulundum kırmak istemedim kusura bakmayın
Sağlık önemli ve bu sebepten çalışamayacak durumdaysanız, hayatta kalmak için olana razı olmalısınız üzmeyin kendinizi
O zaman size tavsiyem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bulunduğunuz yerdeki il müdürlüğüne başvurmanız. Gidip sorun onlar yardımcı olurlar size en net bilgiyi verirler ya da engelliler.biz sitesi var oraya üye olun engelli haklarıyla alakalı çok konu var bu sitede
Not: Umarım site yönetimi internet adresi verdim diye bir yaptırım uygulamaz maksadım yardımcı olmak, reklam yapmak değil

Öyle düşünmeyin lütfen
Ben bilmediğimden öneride bulundum kırmak istemedim kusura bakmayın
Sağlık önemli ve bu sebepten çalışamayacak durumdaysanız, hayatta kalmak için olana razı olmalısınız üzmeyin kendinizi
O zaman size tavsiyem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bulunduğunuz yerdeki il müdürlüğüne başvurmanız. Gidip sorun onlar yardımcı olurlar size en net bilgiyi verirler ya da engelliler.biz sitesi var oraya üye olun engelli haklarıyla alakalı çok konu var bu sitede
Not: Umarım site yönetimi internet adresi verdim diye bir yaptırım uygulamaz maksadım yardımcı olmak, reklam yapmak değil
Estağfurullah
kirmadiniz beni
ben sadece tam anlatmak için çok detaylı yazdım .
Ayrıca gerçekten size karşı değil her zaman kendimi asalak gibi hissediyorum bu durum hiç değişmeyecek hayalim öğretmen olmaktı ve hastalık okula gidemecek kadar yordu beni.
Ben seni kırmak için yazmadım lütfen üzülme.:110:

Eşiniz çalışıyo değil mi ? Sigortalı belgelenebilir bi maaşı varsa malesef alamazsınız.

Ancak eşiniz işten çıkarsa yani geliriniz kişi başına asgarinin 3te birinden az olursa ancak ozaman alabilirsiniz.

Hastaneden bakıma muhtaç gibi belge alırsanızda ki bu kendi işini kendi yapamayan başkasına muhtaç duyanlara berilen bi belge eşinizede maaş bağlanır .

Kişi başı asgari ücretin üçte birinden az olacak diye nerede okudunuz?

Doğru bilgi şu,

01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 847, 16 TL olmuştur.

Evde iki kişi varsa 847*2
Asgari ücret 1400
Bu durumda kişi başı gelir kısmından engelli aylığı için hak kazanıyorsunuz. Ama başka kriterlerden var. SGK'ya gidip görüşün.

2022 demişler. O başka bir maaş. Sigortanız ya da eşinizin sigortası olduğu için alamazsınız.

Ve engelli aylığınin evde sigortalı çalışan olması ile alakasi yoktur. Lütfen bilmeden yorum yapmayalım.

Kardeşim üzerinden annem engelli aylığı alıyor. Babam sigortalı.

Eşin sigortalı olduğu için 2022den faydalanamazsın ne yazık ki . Ama gene de kaymakamlığa uğrayıp (sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına) detaylı bilgi alabilirsin. Aile ve sosyal pol. Bak. Evde bakım ücreti verir. Onun için de ağır engelli raporuna sahip olmalı, sana bakacak biri olmalı, heyet uygun görmeli ve hane geliri kişi başı 847.16 tl nin altında olmalıdır.

Merhaba arkadaşlar
Benim durumum yok
Ve kan hastasıyım
Engelli aylığı bağlanmasi için hangi şartlar gerekli
Eşim sigortalı asgari ücretli çalışan
Herhangi bir gayrimenkul sahibi değiliz
Rahasizligimdan dolayı çalışamıyorum
Lütfen bildiklerinizi paylaşın
Konuyu okuyan ve yardımcı olan herkese çok
teşekkür ederim.

Sgk ya gidip görüşmekte fayda var. peşinden koşmaz uğraşmasanız kimse yardımcı olamaz.
Eğer çalışma şansınız varsa özel şirketlerde dahi çalışma engeli olanlar için kadrolar var. Onları da değerlendirebilirsiniz.

Doğru bilgi şu,

01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 847, 16 TL olmuştur.

Asgari ücret 1400
Bu durumda kişi başı gelir kısmından engelli aylığı için hak kazanıyorsunuz. Ama başka kriterlerden var. SGK'ya gidip görüşün.

2022 demişler. O başka bir maaş. Sigortanız ya da eşinizin sigortası olduğu için alamazsınız.

Bu sizin bahsettiğiniz evde bakım ücreti. 2022 dedikleri de engelli aylığı. 2022 soybis'de ( aile ve sos. pol. bak. kullanır) engelli aylığı olarak görünür. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından bağlanır.

Doğru bilgi şu,

Asgari ücret 1400

https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/engellilere-1-589-lira-maas-baglaniyor

https://www.google.com.tr/amp/m.mil...kilic/engelli-ayligi-kimlere-odenir--2433212/

Ve engelli aylığınin evde sigortalı çalışan olması ile alakasi yoktur. Lütfen bilmeden yorum yapmayalım.

Sigortali calisanla alakasi yok gelirle var
Anneniz aliyodur evdeki kisisayisibdan kisibasi gelir dustugu icin
Arkadas evde 2kisi 423u geciyo

Eşin sigortalı olduğu için 2022den faydalanamazsın ne yazık ki . Ama gene de kaymakamlığa uğrayıp (sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına) detaylı bilgi alabilirsin. Aile ve sosyal pol. Bak. Evde bakım ücreti verir. Onun için de ağır engelli raporuna sahip olmalı, sana bakacak biri olmalı, heyet uygun görmeli ve hane geliri kişi başı 847.16 tl nin altında olmalıdır.
Teşekkür ederim

Geçmiş olsun
Peki kişi başı geliriniz ne kadar aylik
Onun üzerinden hesaplanır diyorlar

Geçmiş olsun
Peki kişi başı geliriniz ne kadar aylik
Onun üzerinden hesaplanır diyorlar

Benim dediğim engelli bakım maaşı. Arkadaşlar 2022den bahsediyormis. Siz sigortalı olduğunuz için 2022 alamazsınız. Engelli bakım aylığında da onceki mesajimda belirttigim sinirlar geçerlidir. Ama siz alabiliyor musunuz bilmiyordum.

En iyisi SGK ile gorusun

Back
X