Engelli aylığı bağlanması bilgi sahibi olanlar

Kalbimmavi

Melegimi kaybettim...
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
921
1.132
28
Merhaba arkadaşlar
Benim durumum yok
Ve kan hastasıyım
Engelli aylığı bağlanmasi için hangi şartlar gerekli
Eşim sigortalı asgari ücretli çalışan
Herhangi bir gayrimenkul sahibi değiliz
Rahasizligimdan dolayı çalışamıyorum
Lütfen bildiklerinizi paylaşın
Konuyu okuyan ve yardımcı olan herkese çok
teşekkür ederim.

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz hatta gelirle ilgili belge ve saglik raporu yanınızda olsun dilekçe yazarsıniz onlar gerekli görürse incelemeye gelirler. Ya da ilk önce 183 ü arayın ne yapmanız gerektiği söylenir ona göre hareket edersiniz .geçmiş olsun.

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz hatta gelirle ilgili belge ve saglik raporu yanınızda olsun dilekçe yazarsıniz onlar gerekli görürse incelemeye gelirler. Ya da ilk önce 183 ü arayın ne yapmanız gerektiği söylenir ona göre hareket edersiniz .geçmiş olsun.
Teşekkür ederim

Çocuğunuz var mı evde kaç kişisiniz?

Engelli aylığı almak için şart çok hanede kişi başına düşen gelirin asgarinin üçte birinden az olması gerekiyo.

Eşiniz ve siz varsanız eşiniz asgari ücret bile alsa bağlanamaz

Çocuğunuz var mı evde kaç kişisiniz?

Engelli aylığı almak için şart çok hanede kişi başına düşen gelirin asgarinin üçte birinden az olması gerekiyo.

Eşiniz ve siz varsanız eşiniz asgari ücret bile alsa bağlanamaz
Sadece eşim ve ben evde yaşıyoruz çocuğumuz yok

Geliri olana 2022 maaşı bağlanmaz diye düşünüyorum
Ama engelli raporunuz varsa, sağlığınızı tehdit etmeyeceğini düşündüğünüz yerlerde çalışabilirsiniz. Engelli statüsünde eleman arayan kurumsal firmalar var
Bir de engelliler için EKPSS var ona hazırlanın girin, kamuda engelli çok, bizde de var. Kolu/gözü olmayan ama normal hayatına devam edip işini yapan çok insan var.

Sadece eşim ve ben evde yaşıyoruz çocuğumuz yok

Eşiniz çalışıyo değil mi ? Sigortalı belgelenebilir bi maaşı varsa malesef alamazsınız.

Ancak eşiniz işten çıkarsa yani geliriniz kişi başına asgarinin 3te birinden az olursa ancak ozaman alabilirsiniz.

Hastaneden bakıma muhtaç gibi belge alırsanızda ki bu kendi işini kendi yapamayan başkasına muhtaç duyanlara berilen bi belge eşinizede maaş bağlanır .

Geliri olana 2022 maaşı bağlanmaz diye düşünüyorum
Ama engelli raporunuz varsa, sağlığınızı tehdit etmeyeceğini düşündüğünüz yerlerde çalışabilirsiniz. Engelli statüsünde eleman arayan kurumsal firmalar var
Bir de engelliler için EKPSS var ona hazırlanın girin, kamuda engelli çok, bizde de var. Kolu/gözü olmayan ama normal hayatına devam edip işini yapan çok insan var.
Benim kan da problemim olduğundan
Ne soğuğa, ne sıcağa, ne strese,ne yorgunluğa dayanamıyorum krize giriyorum ve bu yüzden çalışamıyorum zaten raporumda
ÇALIŞARAK HAYATINI KAZANAMAZ
Yazıyor ve bunu ben yazmadım gerçekten çok zor bir hayatım var.
Bende isterdim kimseye muhtaç olmadan hayatımı kazanmayı
inanın asalak gibi hissediyorum kendimi...

Back
X