- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
Benim dizimde de kondromalazi patella var.Doktor kesinlikle merdiveni kullanmamamı söyledi.Ben de metroyla işe gidip geliyorum, aksaray metrosuyla ve metrodan inerken yürüyen merdiven yok ancak ben asansör kullanmaktan çekiniyorum.Sizin gibi biri benim hakkımda da hiçbirşeyi yok eli ayağı tutuyor neden asansöre biniyor ki diyebilir.Bazen biniyorum ama çoğu zaman binmiyorum.Aslında hep binmem lazım.İşyerinde 1 kat için asansörün oraya yürüyorum.
öncelikle geçmiş olsun diyorum.. yazdıklarınıza hak vermemek mümkün değil.. ben artık her gördüğümde, çocukça bi hareket olsada parmakla gösterip aa beyinden engellilere bak diyorum.. maalesef hiçte üzerlerine alınmıyolar.. bazı yerlerde asansör bile yok .. televizyonda bunla ilgili yayınlarda yapıldı ama orda bile utanmadan acelem var, şu an asansör boş engelli yok nasılsa diye cevaplar vermişlerdi pişkin pişkin..
ne doğru yazmışsınız sizin oldugunuz yerdeki asansörler en azından çalışıyormuş da yoğunmuş
insanlar boşyere biniyormuş Bahçelievlerde en kalablık yer Şirinevler de asansör kapıalrı
kilitli evet yanlış değil kilitli yani çalışıyor fakat kullanamıyorsunuz...benim de bir engelim yok
ama kızkardeşimin bebeği var ve bebek arabasıyal mecburen kullanmak zorunda kaldıgında
hiçbişekıdle asansörü açamıyoıruz kımse yardım edemıyo süs olsun diye yapılmış...
biz de napalım ikimiz tutuyoruz arabayı o daracık merdivenlerden cıkmaya çalışıyoruz...yazık ya
ben de görüyorum binmeye çaışan öle koşa koşa gelıo hop asansöre bınıo belli ki kafadan
başka hiçbiyerınden sorunu yok ! EN BÜYÜK KIZGINLIĞIM İSE ASANSÖRLERİ KİLİTLEYEN BELEDİYELERE
Edirnekapi metrobusunde de ayni durum var.. Ama asansorler kilitli degil...
Belediyelerde kendilerince cozum bulmaya calisiyor bir bakima ama bulmaya calistiklari cozum yanlis...
Sundan dolayi yanlis:
Metrobuslerin asansorlerinin yan tarafinda beyaz (farkli renkte de olabilir) bir kutucuk var. Kart okuyan birsey...
Oraya engelli karti okutuluyor ve asansor calismaya basliyor... bi noktada dogru bir cozum... ama yanlis olan tarafi ise benim bir engelli kartim yok, ayni ablanin da bir engelli kartinin olmamasi gibi.. Cunku hamilelik ve cocuk sahibi olmak bir engel degil, ama asansor icin ciddi bir ihtiyac demek bu...
Farzedelim ki ablanin yalniz bir yere gitmesi gerekti cocugu ile beraber, tek basina nasil basacikar hem bebegi hem de arabasi ile...
Allah kolaylik versin...
Edirnekapi metrobusundeki asansorun de devamli calisabiliyor olmasini da suna bagliyorum. Bir engelli vatandas herhalde o guzergahi kullaniyor, o asansor bir kere calismaya basladigi zaman eger inen-binen bitmezse durmuyor.. ta ki birisi kullanmayip asansor bos kalip kapali kalana kadar. Tekrar kart okuma duzenegi devreye giriyor... Sadece tahmin yurutuyorum.. Boyledir herhalde... :44:
Malesef diyorum ya, bizim insanlarimiz bazen kas yapicam derken goz cikartabiliyorlar...
Cok yonlu cozum uretmek gerek.. Insallah sesimiz bir yerlere giderde, insanlar biraz olsun hem kendi hal ve hareketlerine dikkat eder, hemde su engelliler icin tahsis edilen araclar gercek amaclarini bulur...
Yorumunuz icin tesekkurler...
daha bugün yaşadığım bir saçmalık;postanede işim vardı sabah,kızımla gittik.işimiz bitti asansörle aşağı inecez.eski tip asansör.en son hangi düğmeye basarsan oraya götürüyor.bindik.bir alt katta durdu.adamın biri bindi.yukarı çıkacaktı ama düğmeye basmadı.siz inin ben sonra çıkarım yukarı dedi.insan işte.bir alt katta durdu genç biri.benden de küçüktür.bindi ve üst kat düğmesine bastı.adam başladı buna söylenmeye.niye bastın hanım aşağı inecek ne biçim adamsın hayvansın aşağılıksın neler neler.öteki de laf salatası yapıyor.önemli işlerim varda vs vs ....yanımda çocuk.hamile olduğum belli.asansör hap kadar bişey.zaten iki kaç çıkacan yürüsen ne olur.
uzun lafın kısası bizim insanımızın bir b....k olacağına inanmıyorum.eğitim için insan olmak içintüm kaynaklara ulaşmak bu kadar kolaylaşmışken hala kör cahil bir nesil yetişiyor