Tatlı Tarifi Enfess muzlu toplar

cifmatik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
2.958
420
çok basit ve çok leziz!

1 paket pötibör bisküvi
100 gr bitter çikolata
1 tane muz
hindistan cevizi
isteğe göre fındık, ceviz

ilk olarak pötibör bisküvi geniş bir kaba gelişigüzel parçalanir.bitter çikolata benmari usulü eritilir. sıcak sıcak bisküvülerin üzerine dökülür. 1 tane muz püre haline getirilerek karışıma eklenir. elle hamur gibi yoğurulur. bisküvilerin kolay yumuşaması için önceden sütle ıslatılabilir. daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır. buzdolabında biraz bekletilerek afiyetle yenir:)

evet bu gerçekten çok güzel :)
birde havucla yapılan var oda çok lezzetli oluyor...
havucu rendeliyorsunuz sonra toz şeker katıp biraz pişiriyorsunuz.pötibörleri aynı ufalayarak kavurduğunuz havuc rendesi ve fındık parcaları ile yunuruyorsunuz.aynı şekilde hindistan cevizine bulayıp,buzdolabında bekletiyorsunuz:))))
çok seviyorum ikisinide :) teşekkürler...

tarif icin tesekkur ederim dun aksam bunu okuyunca hemen yaptim ama ben bitter cikolatayi sevmedigim icin beyaz cikolata koydum birazda ceviz ici koydum esim hindistan cevizini sevmedigi icin ona bulamadan toplar yapip tabaga koydum bir gece dolapta durdu bugun yedik o kadar guzel olmustuki esim keske iki olcu yapsaydin dedi cok basit ve enfes tatli ogrenmis oldum resmini de cekmistim bugun koyucaktim ama oglum makinede resimlere bakarken silmis bir daha yaptigimda mutlaka resimde koyarim

tarif icin tesekkur ederim dun aksam bunu okuyunca hemen yaptim ama ben bitter cikolatayi sevmedigim icin beyaz cikolata koydum birazda ceviz ici koydum esim hindistan cevizini sevmedigi icin ona bulamadan toplar yapip tabaga koydum bir gece dolapta durdu bugun yedik o kadar guzel olmustuki esim keske iki olcu yapsaydin dedi cok basit ve enfes tatli ogrenmis oldum resmini de cekmistim bugun koyucaktim ama oglum makinede resimlere bakarken silmis bir daha yaptigimda mutlaka resimde koyarim

afiyet olsun cnm:)

X