Enerjinizi düşüren insanlardan nasıl uzaklaşırsınız?

Huzurkokanmevsimler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
1.040
1.260
63
35
Evet sorunun sonunda cvbi vermiş gibiyim aslinda. O insandan uzaklaşmak gerekir ama bu insan sık sık olmasa da arada görmek zorunda olduğunuz biriyse çözümü nedir? Sizin böyle görmekten hiç hoşlanmadığınız ama görmek zorunda olduğunuz kişiler varsa siz neler yapıyorsunuz? Bu bahsettiğim insanı şu andan itibaren ömrümde bir kere dahi görmek istemem ama maalesef ara ara karşılaşmak, aynı ortamı paylaşmak zorundayız. Enerjimi inanılmaz etkiliyor.

Evet sorunun sonunda cvbi vermiş gibiyim aslinda. O insandan uzaklaşmak gerekir ama bu insan sık sık olmasa da arada görmek zorunda olduğunuz biriyse çözümü nedir? Sizin böyle görmekten hiç hoşlanmadığınız ama görmek zorunda olduğunuz kişiler varsa siz neler yapıyorsunuz? Bu bahsettiğim insanı şu andan itibaren ömrümde bir kere dahi görmek istemem ama maalesef ara ara karşılaşmak, aynı ortamı paylaşmak zorundayız. Enerjimi inanılmaz etkiliyor.
Is arkadasi ya da akraba olmasi durumuna gore farkli onerilerim olacak

Is arkadasi ya da akraba olmasi durumuna gore farkli onerilerim olacak
Akraba oluyor malesef. Ben zamaninda iyi olmak için ugrassam da çok saygisizlik gördüm. Zamanla icimde birikti. Şimdi de kisa süreli de olsa görsem bütün günü mü etkileyecek şekilde enerjimi düşürüyor.

Eşimin ailesi var böyle. Görüşmüyorum. Trip atıyorlar. Kusuyorlar. Sonra yine başlıyor ısrar. Bu aralar görüşmüyorum ama görüştüğüm zaman ben benlikten cikiyorum. Çözümü bulamadım ben de.
Ah işte dışardan bir arkadaş olsa gerçek arkadaş değilmiş der, görüsmezsin ama aileden olunca görmek zorunda kalıyorum.

Ah işte dışardan bir arkadaş olsa gerçek arkadaş değilmiş der, görüsmezsin ama aileden olunca görmek zorunda kalıyorum.
Yoo gerçekten görmek zorunda değilsiniz. Aynı apartmanda mı oturuyorsunuz? Bunun dışında. Karşılaşmak istemezseniz karşılaşmazsınız.

İş arkadaşı dışında herkese mesafeyi bir koyar duvarı bir örerim. Feriştahı gelse aşamaz. Görüşmeyeceksin, pnun ortamına girmeyeceksin, hakkında laf getirilmesine izin vermeyeceksin. Girmek zorunda değilsiniz.
Haklısın aslinda ortamina hiçbir şekilde girmemem lazim. Bazen ayni ortami paylaşmak zorunda kalıyorum ama elimden geldiğince bulunmamaya çalışacağım. Başka çaresi yok gibi.

Akraba oluyor malesef. Ben zamaninda iyi olmak için ugrassam da çok saygisizlik gördüm. Zamanla icimde birikti. Şimdi de kisa süreli de olsa görsem bütün günü mü etkileyecek şekilde enerjimi düşürüyor.
Akraba olunca cozum cok basit: asla ayni ortamda bulunma. "Mumkun degil" deme, tecrubeye sabit, gayet mumkun. Zaten goz gormeyince de, cookkk yillar sonra tesaduf eseri karsilassan bile, duygular sifirlanmis oldugundan, sorun da olmuyor.

Kisacasi, akraban bile olsa kim seni bunaltiyorsa, kes iletisimi olsun bitsin.

Update: hayir, akraba olunca gormek zorunda degilsin. Hayatta hicbirseye mecbur degilsin, bunaltma kendini bu kadar

Tabii ki hepimizin hayatında böyle insanlar var ama enerjinizi etkilemesi tamamen sizin elinizde. O kişiyle denk geldiğinizde zihninizi oma focuslamayın. Sözleri üzerinde uzunca düşünmeyin. Memnun etmeye hele asla çalışmayın. Azami ölçüde iletişim ve samimiyet kurup ardından duaların enerjisine inanıyorsanız duanızı okuyun ve size iyi gelecek bi şarkı vs vs ile modunuzu yükseltin.

Ben kendi sevmediğim akraba ile görüşmüyorum. Eşimin ailesi ile de yıllarca görüşmedim. Esime ısrarları hiç azalmadi.Yaptiklarindan pişman değiller sadece daha fazla yapmak istiyorlar😂 Görüştüm aynı tas aynı hamam. Şimdi yine kestim. Bu sefer kararlıyım ama işte arada es olunca ne ölüme ne ölüsüne kıvamına gelinmiyor.

Tabii ki hepimizin hayatında böyle insanlar var ama enerjinizi etkilemesi tamamen sizin elinizde. O kişiyle denk geldiğinizde zihninizi oma focuslamayın. Sözleri üzerinde uzunca düşünmeyin. Memnun etmeye hele asla çalışmayın. Azami ölçüde iletişim ve samimiyet kurup ardından duaların enerjisine inanıyorsanız duanızı okuyun ve size iyi gelecek bi şarkı vs vs ile modunuzu yükseltin.
Çok teşekkür ederim. Istemesem de bir araya gelmek zorunda kalıyoruz. Yazdıklarınızı kesinlikle dikkate alacagim.Evet dua okuyorum. Artik dua ederken "enerjimi düşürecek insanlardan uzak tut Allah'ım" bile diyorum artik. Öyle söyleyim. :)

Karşımdakinin yaptığı veya söylediği kötü şeyler onun sorunu benim değil diyorum.
Yaptıkları veya söylediklerinin beni etkilemesine izin verirsem onun zehrini/kötülüğünü de yüklenirim, beni zehirlemesine izin veririm düşüncesiyle bakıyorum karşımdakine. (bu demek değil ki herhangi bir saldırıya pasif kalacaksınız, aksine o saldırılara çok daha büyük özgüvenle karşılık verirsiniz. üstünüzden akar gider, takılmazsınız)
Yakından bakınca hepsi kendi yarattıkları cehennemde yaşıyorlar.
Bu şekilde bakmaya çalışın, bir süre sonra yüzyüze gelseniz bile kendinizi onlardan soyutladığınızı görüp şaşırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Istemesem de bir araya gelmek zorunda kalıyoruz. Yazdıklarınızı kesinlikle dikkate alacagim.Evet dua okuyorum. Artik dua ederken "enerjimi düşürecek insanlardan uzak tut Allah'ım" bile diyorum artik. Öyle söyleyim. :)
Benimde vardı böyle bir arkadaşım vw mecburen bir araya geliyordum. Konuşmaları ile dengemi bozuyordu. Zamanla kendime onun kalitesince konuşup davrandığını bana göre biri olmadığı telkinini verdim. Artık sözlerine" bak sennn demek öylee " şeklinde iç sesimden kinayeyle yaklaşıyorum.

Back
X