Herkese iyi akşamlar. Sayısal 44 bin yaptım endüstri mühendisliği düşünüyorum.
Endüstri mühendisi olan ve ya bilgisi olanlar ortalama maaş nedir?
İngilizce staj döneminde ne kadar önemli ?Üniversite adı ne kadar önemli?
(Türk alman, cerrahpaşa ,Gazi. 9 Eylül seçenekler arasında ).Ne kadar maaş alır ?(ortalama 35 bin yazıyor kariyernette)
Not:lütfen konum taşınmasın bunlar benim için bir dert.
İngilizce hazırlık olan pek tutmuyor(ya sıralamada düşük yada yüksek).Gazi için yorum yapabilirim. Bölüm Maltepe de bir binada. Tam bir üniversite ortamı yok çünkü kampüs değil. Gazi eski bir okul olduğu için merkezde harika bir kütüphanesi ve güzel sayılabilecek kampüsu var. Kampusle okul arasi otobüsle on dk falandır. İstanbul ve İzmir in yanında Ankara da okumak çok daha bütçe dostu bence . Artı olarak bunu söyleyebilirim.
Mühendis adayı olarak söyleyebileceğim birkaç şey var. Ben Gazi de okudum . Okul zamanında malesef yabancı dil sorununu cozmedim . İlk sene çok yoğun dersin olmayacak mutlaka İngilizce sorununu çözmelisin. Belirli bir planın olsun Erasmus gibi yurt dışına çıkma imkanını asla kaçırma. Kendini geliştirmeyi ve tanımayı ihmal etme. O kadar boş vakitlerin olacak ki . Hangi bölümü okursan oku önemli olan senin çıktığında kendini tanıyan , özgüvenli ve kalifiye bir insan olman. Umarım seçtiğin bölüm sana mutluluk getirir. Tüm bunların yanında eğlenmeyi sakin unutma. Şimdi geriye baktığımda okul kulüpleriyle gittiğim şehir dışı , yurt dışı geziler aklımda kaldı . Hiç o kadar evlendiğini hatirlamiyorum.
Bugün rehberlikçi ile görüştüm. Endüstri mühendisliği yazmam 10 yıldır kimseye yazmıyorum dedi.40 senedir(abartı)öğrencilerimden iş bulan yok.Eğer asgari ücrete çalışmaya razıysan yaz dedi.En fazla 25- 30 bin maaş alırsın ailen zenginlerse 10-15bin yollarla öyle yaşarsın İstanbuldayım dedi.Başka bir meslek bak yarın gel dedi. Aklım çok karıştı dedikleri ne kadar doğru?
Yani yukarıdakiler işte. O zaman Eczacılık mi elektrik elektronik mühendisliği mi?Okula göre değişir kızım, okul iyiyse ODTÜ Bogaziciyse paraya konarsın. Dahs mütevazi bir yerse fabrikada asgari ücretle sürünürsün. Bana dogru geldi
Yani yukarıdakiler işte. O zaman Eczacılık mi elektrik elektronik mühendisliği mi?
Marmara eskişehir teknik Gazi,cerrahpaşa,.Elektronik hangi okul? Eczane acacak aile sponsorluğu var mı?
Yani yukarıdakiler işte. O zaman Eczacılık mi elektrik elektronik mühendisliği mi?
Siz hangi bölüm mezunusunuz?Ben olsam eczacılık derdim mühendis bir ablan olarak ama bir de eczacılara sormak lazım
Eczacılıkta(dükkan sahibi olanlarda) sanki hiç bir şey yapmıyormuşlar gibi hissediyorum.Yani bildiğin esnafmış gibi hissedilmez mu dışarıya tabureye at çay iç.Ben olsam eczacılık derdim mühendis bir ablan olarak ama bir de eczacılara sormak lazım
Marmara eskişehir teknik Gazi,cerrahpaşa,.
Aslında bulunduğum şehirde(karadenizde) 1 dükkanları var kira almazlar fakat oda hastaneye pek yakın değil.
Eczacılıkta(dükkan sahibi olanlarda) sanki hiç bir şey yapmıyormuşlar gibi hissediyorum.Yani bildiğin esnafmış gibi hissedilmez mu dışarıya tabureye at çay iç.
Yani itü odtü gibi yerlerde olmuyor.Matematik müh. zaten sadece itü ve yıldız teknikte var.Çok vizyonsuz bir bakış açısı olacak belki ama bir gün onlara özenebşlirsin
Ben senden muhtemelen 20 yaş büyüğüm teknik üniversiteden mezunum. İyi bir bölümünden. Özelden söyleyeyim. Şu an yıldım ya. Fabrika gibi bir ortamdayım. Tamam gelirim iyi. Ama sabah 5te kalkıyorum hala. Gerçekten yıldım.
Bilgisayar matematik müh vs oluyor mu?
Yani itü odtü gibi yerlerde olmuyor.Matematik müh. zaten sadece itü ve yıldız teknikte var.
Bilgisayarda falan itü odtü olmasa da olur bence. Nereler oluyor?Yani itü odtü gibi yerlerde olmuyor.Matematik müh. zaten sadece itü ve yıldız teknikte var.
Ben bilgisayarla uğraşmayı pek sevmiyorum.Bilgisayarda falan itü odtü olmasa da olur bence. Nereler oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?